Barefoot Brunette

 

Barefoot Brunette

 

 Barefoot Brunette H&M Conscious delilah cosmetics

 

Een nieuwe maan, een nieuw hoofdstuk

Afgelopen week zal mijn opa 95 geworden zou zijn. Het moment dat hij het ongeluk kreeg, wat hem uiteindelijk fataal is geworden, kan ik mij nog goed herinneren. Als dertien jarig meisje zag ik het thuis allemaal gebeurd. Ik zag hoe hij onwel werd en een ongeluk kreeg met een machine waarvan wij thuis altijd ver uit de buurt moesten blijven, omdat hij zo gevaarlijk was. En daar stond ik, van de schrik aan de grond genageld terwijl de machine écht uit moest en ik geen idee had hoe. En moest tegelijkertijd vervelende dingen aanzien. Dingen waarvan anderen die aangerend kwamen mij wijs maakte dat ik het nooit gezien kon hebben omdat het niet gebeurd kon zijn.

Dit was een van de eerste momenten dat ik begon te twijfelen aan mijn eigen verstand en kunnen. De onzekerheden die met de pubertijd komen laten je al geloven dat jouw zelfbeeld altijd lager kan. Ik mijzelf vaak teveel voelde en ik geen idee had waarvoor ik op deze aarde was geplaatst. Later hoorde ik dat ik het als enige bij het rechte einde had, en dat als we het eerder beseft hadden mijn opa misschien wel eerder en beter hadden kunnen helpen. Dit is ook de week dat we hem alweer 15 jaar moeten missen, en ik de afgelopen 15 jaar mijn plekje op deze aarde beter leerde kennen. Dat mijn passie uit zal groeien tot een platform waar iedere maand duizenden mensen terecht komen om mijn foto’s te bekijken en verhalen te lezen had ik nooit kunnen bedenken.

Zeker niet als je je bedenk dat ik altijd tegen mijn opa heb gezegd dat ik altijd politie te paard wilde worden. En hij hier altijd over grapte als hij een politie een paard had gezien. Maar het twijfelen aan mijn eigen kunnen is de laatste tijd gelukkig afgenomen. Ik leerde in het moment te leven en te vertrouwen op wat ik zie, voel en juist ook op mijn onderbuik gevoel. Simpelweg omdat ik er klaar mee was om mij te laten beïnvloeden en afleiden door anderen. Ik ben iemand die beslissingen met mijn hart neem, het gevoel moet simpelweg altijd goed zijn. Daardoor kan het soms technisch niet helemaal slim zijn, maar dit wordt zorgvuldig afgewogen met mijn gevoel. En zo kan ik simpelweg vierkant staan achter wat ik maak, doe en zeg.

 

Het nieuwe Lifestyle by Linda 

Deze nieuwe site, met natuurlijk de oude vertrouwde naam, is recht uit mijn hart gekomen. Het minimalistische wat mijn andere site had en ik ook lang mooi heb gevonden, is eraf. In deze nieuwe layout kan ik mijn creativiteit beter kwijt, vallen onderwerpen beter samen en kan ik als blogger en als mens verder groeien. En mijzelf uit blijven dagen is juist wat ik zo nodig heb, dat is de drive achter mij goed voelen en mijn geluk. Doen wat ik het liefste doe maakt mij simpelweg gelukkig.

Ook de artikelen zullen een iets andere vorm krijgen, al heb ik hier de afgelopen weken wel langzaam aan al naartoe gewerkt. Ze zullen eerder als een hoofdstuk uit een boek aanvullen (bedankt voor deze mooie woorden Sara!) dan als een simpele review. Dat hoofdstuk kan ik afsluiten, daar is de uitdaging al afgenomen en de routine er al ingeslopen. De foto’s zullen een rode draad blijven, maar door het ontbreken van een sidebar nog prominenter in beeld zijn. En hoe de nieuwe invulling eruit ziet kan je hopelijk in dit artikel al terug proeven. Het is eerder een moment uit mijn dag waarin verschillende dingen samenkomen. Het moet aanvullen als je met vriendinnen klaarmaken voor een avondje stappen, en als een lookbook waar je terecht kunt voor de complete look. Juist omdat de liefde voor beauty en fashion zo met elkaar verbonden zijn, net als reizen en voeding. En ik wil niets liever dan verhalen vertellen, en dat is dan ook precies wat ik ga doen.

 

Barefoot Brunette H&M Conscious delilah cosmetics

 

Barefoot Brunette

 Barefoot Brunette H&M Conscious delilah cosmetics

 

delilah

Mijn liefde voor dierproefvrije cosmetica groeit met de dag. Ik kan dan ook op recht zeggen dat ik de niet dierproefvrije merken niet mis, en ik loop er dan ook met een grote boog omheen. Wat Thomas tijdens het winkelen in Midden-Frankrijk, (waar wij even de Sephora binnen liepen) volgens mij helemaal niet zo erg vind. De verleidingen zijn makkelijk te weerstaan. En het geld blijft waar het zitten moet. delilah is een cruelty chique merk waar ik ergens vorig jaar kennis mee maakte. En dit merk laat zien dat ook wie voor dierproefvrij kiest, hoogwaardige kwaliteit kan verwachten. Het merk voelt net zo chique aan als een Dior of een CHANEL, maar dan verantwoord en veel groener voor de aarde.

Langzaam aan vallen de producten van delilah mijn dagelijkse bakje in en komen er niet meer uit. In Parga maakte ik kennis met deze prachtige nieuwe matte Sunset Bronzer en Ultimate Shine Lipstick in de kleur Modesty. Mijn looks worden steeds natuurlijker en neutraler, en deze producten sluiten daar perfect bij aan. De pigmentatie is verrassend goed en de producten blijven lang mooi zitten. En ondanks dat ik geen lipgloss fan ben, merk ik dat ik deze gloss er steeds vaker bij pak. Hij geeft mijn matte look namelijk net dat beetje extra glow wat mijn look nu zo zomers maakt.

 

 Barefoot Brunette H&M Conscious delilah cosmetics

 

 

Het lijkt mij ook leuk om deze feel good ‘lookbook’ compleet te maken met een Get Ready With Me for Spring video. Boho style. Gewoon, omdat ik het steeds leuker vind om video’s te maken. Zie je de video niet? Klik dan hier. En mocht je nog niet geabonneerd zijn op mijn vernieuwde Youtube kanaal, dan kan je dat via deze link doen (lijkt mij leuk!).

 

Barefoot Brunette H&M Conscious delilah cosmeticsBarefoot Brunette H&M Conscious delilah cosmeticsBarefoot Brunette H&M Conscious delilah cosmeticsBarefoot Brunette H&M Conscious delilah cosmeticsBarefoot Brunette H&M Conscious delilah cosmetics

 

That Barefoot Brunette with the red dress

Met het zomerse weer kwamen ook de kriebels om nieuwe zomerjurkjes aan te schaffen. Niet dat ik er niet voldoende heb. Maar na mijn zomerse trips de afgelopen winter en dit voorjaar, kon mijn kledingkast wel een frisse wind gebruiken. Ik deed een bestelling bij de H&M die geheel, zoals ik met mijzelf heb afgesproken, uit H&M Conscious items bestaat. Uiteraard ben ik mij er goed van bewust dat winkelen bij de H&M nog steeds niet het hoogst haalbare is. Maar aangezien ik graag wil later zien dat bewuster inkopen doen voor ieder budget geldt, laat ik graag mijn nieuwe aankoopjes zien.

Deze jurk is sierlijk, luchtig, is vrouwelijk en kleurrijk. Alles wat een romantisch, chique en zomers jurkje nodig heeft vind je erin terug. En in de zomer draag ik nou eenmaal niets liever dan jurkjes. Zeker nu mijn lichaam nadat ik vegan ben gaan eten aan het veranderen is, zitten jurkjes écht het fijnst. Daarnaast zijn ze zo onwijs makkelijk, en ben je in één klap klaar met aankleden. Heerlijk. Een outfit maak ik wel graag af met sieraden. Mijn liefde voor unieke, fijne en minimalistische sieraden is groter dan ooit. Ze maken een outfit wat mij betreft echt af. Net als een tas. Mijn liefde voor schoenen blijft alleen wel een beetje achter aangezien ik simpelweg het liefst op blote voeten loop.

Mijn arbandjes zijn v.l.n.r. van Riverstones, Sai Sin (gekregen na een zegening van een Boeddhistische monnik in Thailand) en een Grieks geluksarmbandje (het goede oog) wat ik laatst in Parga kreeg van lieve Griekse dames. 

 

 Barefoot Brunette H&M Conscious delilah cosmetics

 

Ik hoop oprecht dat jij, als lezer, toevallige passant of vaste bezoeker de veranderingen net zo positief ervaart als ik dat doe. Mocht je iets geks tegen komen, iets wat niet werkt of niet klopt, laat het mij dan zeker even weten. Want alhoewel ik mij de afgelopen dagen Fred Flintstone heb gevoeld. En onder een steen heb gelegen om dit allemaal in een paar dagen up and running te krijgen. Kan ik mij voorstellen dat ik nog niet alle puntjes op de í heb gezet.

 

Wat is jouw favoriete zomerse jurkje?

 

See you soon lifestyle by linda

8 Reacties

 1. 12 juni 2017 / 18:19

  Linda, wat een prachtig artikel dit. Ik ben zo dol op jouw blog!
  Jij stopt hier echt je hart en ziel in en dat komt echt goed over op mij en ik denk ook wel op andere.
  Keep going girl <3

 2. 4 juni 2017 / 12:20

  Wauw Linda. Zo mooi om te lezen. Als ik dit zo lees dan mis ik het bloggen in het Nederlands. Het laten rollen van de woorden, poethisch en vanuit het hart.. Het is zo mooi als je je laat lijden vanuit je intensieke motivaties en dromen. You can make it happen.

 3. 2 juni 2017 / 21:52

  Wauw Linda. <3 Echt. Ik bekijk jouw artikelen altijd vol bewondering. Inderdaad als hoofdstukken uit een boek. Maar vaak zijn het eigenlijk ook kleine "boekjes". Kleine verhaaltjes die allemaal bij elkaar passen maar telkens iets nieuws vertellen. Het verhaal van je opa raakt me. Wat moet dat heftig zijn geweest voor je. Maar wat ben je nu toch een krachtige vrouw, met (zo durf ik bijna wel te zeggen) een van de mooiste blogs van heel Nederland.

  • Linda
   Auteur
   3 juni 2017 / 12:33

   Jouw lieve berichtjes, ik word er steeds weer stil van. Jouw woorden zijn simpelweg zó lief! En ben blij dat de nieuwe huisstijl goed ontvangen wordt <3

 4. 2 juni 2017 / 14:22

  I love it 🙂 Ik heb toevallig vandaag ook een artikel online gezet over veranderingen en jezelf ontwikkelen, ook als blogger. Ik zit ook naar nieuwe layouts te kijken, maar ik wil eerst even voor mezelf op een rijtje krijgen wat ik precies wil uitstralen en wat ik wil bereiken. Ik denk dat het alleen maar goed is dat je jezelf blijft ontwikkelen en ik zie bij jou dat de kwaliteit ook alleen maar omhoog gaat!

  Ik gebruik trouwens Chrome als browser en zie op de homepage wel iets raars bij dit artikel, er staat een Google banner onder de tekst en daaronder meteen weer een banner en daaronder weer banners (volgens mij affiliate producten), ik weet niet of dat de bedoeling is. Als je de site in Chrome bekijkt dan zie je wat ik bedoel, laat me even weten als ik je een screenshot moet toesturen!

  • Linda
   Auteur
   3 juni 2017 / 12:34

   Dank je wel voor je mooie compliment Sophie! Ik denk ook wel te weten waar het ‘probleem’ vandaan komt waar jij het over hebt. Google plaatst tegenwoordig zelf de ads en daar gaat duidelijk iets mis. Het is ook echt niet mooi op deze manier. Thanks voor het melden, ik ga er achteraan!

 5. 2 juni 2017 / 11:22

  Wat een artikel zeg. Zo mooi! Mooie woorden, verhalen en beelden. Het voelt allemaal alsof we nog een stapje dichterbij jou komen. En dat is mooi en heel dapper van jou. LOVE de nieuwe lay-out!

  • Linda
   Auteur
   3 juni 2017 / 12:35

   Dank je wel voor jouw lieve woorden Mandy <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
recap may 1 lifestylebylinda
Recap May ☾ | Tijd voor een nieuw hoofdstuk

Mei was als een sprookje, en als een hoopje stof werd het zo uit mijn handen geblazen. Zo ongelofelijk snel...

Sluiten