Merry Christmas

Gevulde kaptafels en beauty cases hebben mij altijd al getriggerd. Ik vond ze mooi, spannend en verborgen allemaal een groot geheim. Het verborg als het ware een sprookje, a spell. En het gebeurd nog. Make-up flatlays lijken wel de vervangers voor de kaptafels waar ik als kind al zo verliefd op was. En steeds meer vrouwen delen hun geheimen over hoe ze hun schoonheid behouden. Er steeds meer zichtbaar, zonder de magie te verliezen. Vandaag geef ik je ook een kijkje in de mijne. Omdat ik met kerst graag uitpak. En dat doe ik voornamelijk voor mijzelf. Want als ik make-up draag voel ik mij zelfverzekerder. En ik sluit af met een persoonlijke boodschap. Want Kerst is zoveel meer dan samenzijn, eten en tijd bij de boom doorbrengen. Daar wil ik graag even bij stil staan.

 

– Merry Christmas –

Een kleine vertelling

 

Merry Christmas Linda's Wholesome LifeMerry Christmas Linda's Wholesome Life

– Een kleine vertelling –

you where like home to me

Kerstmis brengt voor iedereen weer andere gevoelens naar boven. Blijdschap, vreugde, spanning en hier en daar een traan. Weet dat alles mag, er zijn geen regels hoe wij Kerstmis moeten vieren. En is 2018 niet juist het jaar waarin wij leerden om nog dichter bij onszelf te blijven? Laten wij dat met Kers dan ook zeker doen.

Waar Kerst voor de een vooral veel liefde en plezier brengt, worden anderen ook geconfronteerd met wie er dit jaar niet meer zijn. Of wie wij al jaren moeten missen. Hier thuis zal dat niet anders zijn. Mijn eerste Kerst zonder oma, de vrouw die ik bewonderde, liefhad en bovenal al 25 jaar mijn buurvrouw was.

Oma was thuis. Mijn gedachten dwalen dan automatisch weer af naar Kerst vorig jaar, toen oma mij op de valreep nog haar recepten leerde. Wij samen hebben staan zweten in de keuken, en al haar signature recepten werden gemaakt. Dagen waarop we hebben gelachen en hoopten dat wij dit nog jaren zo konden doen. Dit wensten wij net voor de zorgvraag nog groter werd, en wij daarna wensten tegen beter weten in.

Dit jaar is alles anders. Dit jaar draag ik geen zorg voor oma en leert zij mij geen nieuwe recepten meer. Maar ik draag haar wel in mijn hart, ze is altijd in mijn gedachten en haar sierraad om mijn nek. En alhoewel wij meer mensen moeten missen met Kerst, komt er niets zo dichtbij als dit. Juist omdat oma thuis was. En omdat thuis nu alles anders is.

Na de jaarwisseling luiden wij een heel nieuw jaar in. Ik zal proosten op een mooie toekomst, een creatief jaar, gevuld met liefden en reizen. En heel misschien wel een huisje. We gaan het zien. Eerst duiken wij de Kerst in. Rijden Thomas en ik wat adresjes af en sluiten wij onze Kerstdagen af in Frankrijk. Omdat er een tijd is aangebroken om nieuwe tradities te maken. Omdat wij niet stil willen staan om enkel en alleen achteruit zullen kijken. De toekomst is van ons. Net zoveel als dat hij van jou is. En dat vind ik bijzonder.

Merry Christmas Linda's Wholesome Life

Merry Christmas Linda's Wholesome LifeMerry Christmas Linda's Wholesome Life

Merry Christmas Linda's Wholesome Life

 

– A touch of gold –

mijn Kerstlooks 

 

Ondanks dat de nude kleuren in mijn kledingkast een opmars maken, kies ik sowieso een Kerstdag voor deze rode kanten jurk. Rood voelt extra vrouwelijk en feestelijk aan. Chique zonder over de top te gaan. Precies goed. En alhoewel het eigenlijk geen bal uitmaakt hoe je er uitziet tijdens de Kerst, vind ik wel extra leuk om uit te pakken.

Net als mijn make-up look. Als ik deze rode jurk draag ga ik voor een neutrale look. Ik wissel wat af tussen mijn nude kleurige lipsticks en deze fijne rode gloss van jane iredale. Tijdens etentjes wil ik mij namelijk niet druk maken over mijn lipkleur en waar hij aan het einde van de avond uiteindelijk is beland.

De ooglook hou ik rustig, toch sprankelend. De oogschaduw duo’s van jane iredale hebben een fijne glitter in zich. En een highlighter mag natuurlijk niet ontbreken.

Als ik mijn nude kleurige outfit aan heb zal ik een kleine pop of colour op mijn bewegend ooglid aanbrengen, een zachte peachy kleur – deze kleur haal ik uit dit palette van Urban Decay -. Omdat een feestelijke look ook hier en daar wel wat kleur kan gebruiken.

Laat ik een goed dekkende concealer niet vergeten om de wallen van de dag ervoor weg te werken. Kerst is soms hard werken. We rijden van hot naar her, en dan wil je er simpelweg van op aan kunnen dat je make-up in ieder geval bij blijft. Zodat ik mij op de dingen kan focussen die er écht toe doen.

Merry Christmas Linda's Wholesome Life
Merry Christmas Linda's Wholesome Life

 

Voor iedereen die tegen Kerst op ziet, of met de neus op minder fijne feiten gedrukt wordt. Ik hoop dat je troost kunt halen uit het volgende, omdat je hierin zeker niet alleen bent.

 

Wens jullie allemaal dan ook hele fijne

&

liefdevolle feestdagen toe

 

Liefs Linda voetnoot

5 Reacties

 1. 3 januari 2019 / 16:45

  oh wauw wat ziet het er mooi uit! Hopelijk heb je een beetje kunnen genieten ondanks je eerste kerst zonder je Oma! Fijne feestdagen gehad?

 2. 28 december 2018 / 21:11

  mooi omschreven. Het is altijd pijnlijk om de feestdagen te vieren met iemand die je moet missen, helaas zal dat blijven. Maar het is mooi om eigen tradities te maken.

 3. 28 december 2018 / 11:12

  Wat heb je dit toch weer mooi omschreven. Mijn eerste kerst zonder mijn opa was ook ontzettend pijnlijk. Het blijft pijnlijk, maar inderdaad, je koestert de herinneringen en maakt nieuwe (kerst)tradities. Ik wens je al het goede voor 2019, je verdient het! ♡

 4. 25 december 2018 / 10:51

  Merry Xmas Linda en ik kan me voorstellen dat het moeilijk is, maar mooie instelling <3

 5. 25 december 2018 / 09:54

  Wat een prachtige kerstwens en een onwijs mooie post! Ik kan me voorstellen dat de eerste kerst zonder oma wel even confronterend is. Mooi om te horen dat je juist daarom nieuwe tradities gaan maken. Ik wens jullie prachtige kerstdagen toe en hoop dat jullie een mooie tijd zullen beleven met veel gezelligheid en mooie momenten <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Christmas Pancakes Linda's Wholesome Life
Christmas Pancakes | vegan & suikervrij

[dropcap]I[/dropcap]t's all fun and games until santa checks the naughty list.. Have you all been good this year? Ik kan...

Sluiten