Christmas Pancakes | vegan & suikervrij

It’s all fun and games until santa checks the naughty list.. Have you all been good this year? Ik kan het gewoon niet geloven dat Kerst vanavond eindelijk hier is. Kerstavond is de avond waarbij mijn familie bij elkaar komt, we gourmetten en brengen veel tijd door bij de boom. Heerlijk vind ik dat! Wat ik ook onwijs lekker vind zijn deze pannenkoekjes. Ik voegde namelijk wat kokosmeel toe aan mijn favoriete recept waardoor de pannenkoekjes een extra zoete touche krijgen. Maar niet te overheersend. Vandaag deel ik het recept van deze feestelijke Christmas Pancakes. Die geheel volgens traditie vegan & suikervrij zijn. Your welcome.  

 

– Christmas Pancakes –

vegan & suikervrij 

 

Christmas Pancakes Linda's Wholesome Life

Christmas Pancakes Linda's Wholesome Life
Christmas Pancakes Linda's Wholesome Life

 

– Christmas Pancakes –

vegan & suikervrij

Voor iedereen die suikervrij eet en toch een kleine sweet tooth heeft. Maar eigenlijk voor iedereen die graag wat gezondere pannenkoekjes eet. Het recept is simpel. Het begint bij de basis. Zorg dat je één of twee rijpe bananen in huis hebt – just in case someone is spending the night with you, so you don’t have to share your breakfast -, wat haver- en kokosmeel, plantaardige melk (want ja; vegan), bakpoeder en kokosolie.

Wat heb je nodig:
↠ 1 rijpe banaan (hoe rijper hoe zoeter)
↠ 65 gram havermeel
↠ 25 gram kokosmeel
↠ 300 ml soja, amandel of havermelk
↠ ½ theelepel bakpoeder
↠ kokosolie
↠ bevroren forest fruit als topping
↠ kokossnippers

Vervang een gram of 25 van de havermeel voor kokosmeel. Kokosmeel op zichzelf bind namelijk niet en neemt ook meer vocht op. Prak de banaan fijn, voeg hier de bakpoeder en het meel mengsel aan toe en roer tot een papje. Verwarm de pan en bak de pak de pannenkoekjes tot ze gaat zijn. Met dit recept bak je ca. 10 kleine pannenkoekjes.

Ik gebruik zelf graag fruit als topping, de sap van het rode fruit vind ik verrassend lekker in combinatie met de pancakes. Maar je kunt hier natuurlijk ook agavesiroop of maple syrup, of gewone stroop aan toevoegen. Je kunt je wat dat betreft helemaal los laten op de toppings. Bon appetit!

 

Christmas Pancakes Linda's Wholesome Life

Christmas Pancakes Linda's Wholesome Life

 

Bij deze wil ik ook graag even van de gelegenheid gebruik maken om jullie hele fijne feestdagen toe te wensen. Ik hoop dat je de dagen zo in kunt richten zoals jij dat fijn vindt. Met de mensen die wij ieder jaar moeten missen in ons hart en met dierbaren aan tafel. Laat je mij even weten hoe jij Kerst viert dit jaar?

 

Merry Christmas!

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

Pin op Pinterest

 

Christmas Pancakes Linda's Wholesome Life
Christmas Pancakes Linda's Wholesome Life

10 Reacties

 1. 26 december 2018 / 22:49

  Wat ziet er lekker uit. Pancakes is een van onze favoriet eten.

 2. 26 december 2018 / 17:21

  Dit heerlijke gerechtje zou ik best als kerstontbijt willen 😉 Stiekem is het een klein beetje zonde om het op te eten, want het ziet er zo mooi uit. Fijne feestdagen!

 3. 26 december 2018 / 11:24

  Die pannenkoeken zien er lekker uit! Echt een feestmaaltijd. Steeds vaker zie ik ook banaan. Jum!

 4. 25 december 2018 / 12:22

  Oh bijna een kado’tje deze pancakes. Ze zijn in ieder geval alweer erg mooi om naar te kijken. En zullen vast ook erg lekker smaken.
  Voor nu wens ik je fijne dagen toe. Zelf doen we het wat rustiger aan. Gezellig met familie.

 5. Mieke | mieksmind
  24 december 2018 / 21:56

  Tijdens kerst mag ik van mijzelf even lekker los en dan ga ik ook echt voor volle en ongezonde pannenkoeken hihi. Vegan en suikervrij weer na de kerst hihi.

 6. 24 december 2018 / 17:05

  klinkt goed. Ik ga eens kijken of ik ze ook kan maken, ik de “niet keuken prinses”. 😉

 7. 24 december 2018 / 13:32

  Bijna allemaal ingrediënten die ik gewoon in de kast heb liggen, maar niet gebruik! Zonde, ga hem onthouden ziet er heerlijk uit

 8. 24 december 2018 / 11:19

  Wat een heerlijke hapklare pannenkoekjes lijken me dat. En prachtig gepresenteerd.

 9. 24 december 2018 / 08:49

  Wat een heerlijk recept, zeg! Het ziet er echt heel goed uit en klinkt als een perfect kerstmaaltje om van te genieten 🙂
  Ik wens je heel fijne feestdagen toe, samen met je dierbaren! Maak er iets geweldigs van en geniet volop! <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Gift Guide Sustainable Fashion Linda's Wholesome Life
Gift Guide – Sustainable Fashion

[dropcap]O[/dropcap]p de valreep van het laatste weekend voor Kerst deel ik voor de laatste keer een Gift Guide met jullie....

Sluiten