Lille Diaries | Shopping spree & Hotspots

 

Lille Diaries | Part I

 

Lille Diaries Dag 1 Frankrijk centraal station treinLille Diaries Dag 1 Frankrijk vegan hotspot Holy Moly@HolyMoly

 

Aankomst Lille & Vegan Hotspot

Alhoewel ik een vliegvakantie heel goed kan waarderen, en er niets gaat boven het uitzicht vanuit een vliegtuigraampje (ben jij ook iemand die uren naar buiten kan staren?) waren Thomas en ik het er al snel over eens dat onze trip een road trip zou gaan worden. De vrijheid die je met een eigen auto hebt is heerlijk. Ik zal niet liegen als ik het ook lekker vind om een keer niet op de kilo’s van de bagage hoef te letten. Zeker omdat ik mijn liefde voor fashion ook tijdens het reizen naar een nieuw niveau wil tillen.

Lille, de meest Vlaamse stad van Frankrijk, ligt net over de grens en is een goede twee uur rijden van ons huis. Maar omdat het een zonnige dag beloofde te worden trok heel België erop uit en deden wij er door alle files een uurtje langer over. En al meezingend met de radio kropen wij over de Belgische snelwegen. Het kan allemaal veel slechter beginnen.

Eenmaal aangekomen zijn wij direct verrast door de prachtige gebouwen die wij passeren. Ons hotel ligt op zo’n 2 minuten lopen van het centraal station, en dus aan de rand van het centrum. Heerlijk. We boekten een parkeerplaats voor onze auto (schade: zo’n €15,00 per dag) en besluiten voor wij kunnen inchecken eerst een hapje te gaan eten. En de stad ziet er nou eenmaal ook erg aantrekkelijk uit.

Via Google Maps worden wij verrast door de ruime selectie aan restaurants met vegan opties. Fijn. En vanaf het Calm Aparthotel (aanrader, erg netjes en budget proof) lopen wij al snel bij het restaurant naar binnen. Er staan burgers op het menu en naast vegetarische opties, hebben ze ook een aantal vegan opties. Geserveerd met Belgische frites. Wij kunnen er weer een aantal uren tegenaan.

 

Adres: Holy Moly Gourmet Burger Lille. 11 Rue de Tournai, 59800 Lille, Frankrijk

 

Lille Diaries Dag 1 FrankrijkLille Diaries Dag 1 FrankrijkLille Diaries Dag 1 FrankrijkLille Diaries Dag 1 Frankrijk
Lille Diaries Dag 1 FrankrijkLille Diaries Dag 1 FrankrijkLille Diaries Dag 1 FrankrijkLille Diaries Dag 1 Frankrijk

 

Winkelen in Lille 

Na een flinke lunch besluiten wij direct het centrum te gaan verkennen. We worden verrast door de prachtige gebouwen en de mooie lange winkelstraten. Je vind hier de bekende kledingmerken en winkels zoals LUSH en The Body Shop. Maar ook voor ons Nederlanders onbekende winkels, de Sephora en een leuk aanbod aan vintage en antiek winkels. Ook kent Lille shoppingmalls zoals het moderne Euralille en een redelijk grote winkel van Printems. Een winkelcentrum wat vergelijkbaar is met de Bijenkorf, hier verkopen ze de wat luxere beauty merken, accessoires, kleding en tassen. Tot mijn spijt zagen we wel dat het luxe warenhuis The Galeries Lafayette permanent gesloten is. Deze malls blijven toch wel een lust voor het oog..

Wij besluiten daarom een bezoek te brengen aan Printems in de hoop dat ze items van Marc Jacobs verkopen. Deze designer heb ik in mijn hart gesloten. En ondanks dat ik de eerste collecties die hij na het stoppen van zijn Marc by Marc Jacobs lijn (de lijn met een lagere instap) niet mijn ding waren, heeft hij voor de AW17 weer onwijs mooie items gelanceerd. We lopen wat rond in de winkel, Thomas koopt een parfum (het is dat ik geen high end producten koop die op dieren worden getest), maar de stands zien er prachtig uit.

Wij besluiten na een tip van een verkoopster op de derde verdieping een Welcome Card aan te vragen. Dit kost je enkele minuten (hier heb je wel je ID kaart of paspoort voor nodig) en zo krijg je op bijna alle merken 10% korting. Dat is weer even mooi meegenomen. Alhoewel ik verrast ben door het aanbod van de Marc Jacobs tassen laat ik het allemaal even op mij inwerken en besluit ik in een ander fashion item te investeren. Ik word onwijs leuk en fijn geholpen bij Gucci terwijl ik mij sta te vergapen aan al het moois. Maar ik hou mij aan mijn plan, en doe een aankoop die al onwijs lang op mijn lijstje staat.

 

 

Lille Diaries Dag 1 FrankrijkLille Diaries Dag 1 Frankrijk Calm apart hotel

 

Calm Aparthotel | Lille Diaries 

Tijdens een city trip wil je, simpelweg, graag van alle gemakken voorzien zijn. Zo vind ik het tijdens een road trip erg belangrijk dat je jouw auto veilig kunt parkeren. Maar zo worden Thomas en ik ook erg vrolijk van een iets ruimere kamer. Dit vinden wij bij het Calm Aparthotel. Het ligt direct aan het centrum, en ligt op 2 minuten lopen van het centraal station. Ontbijt is optioneel, maar besloten wij vanwege ons vegan dieet iedere ochtend in de stad te ontbijten. De kamer had wel een kleine keuken met koelkast (erg fijn, kan ik in de ochtend toch even wat eten voor we op stap gaan) en een mooie ruime badkamer. Wij voelen ons beiden gelijk thuis.

En mijn buit van de dag. Mijn Gucci aankoop (laat ik in het volgende artikel zien!) en mijn Sephora buit. Want wat is het toch heerlijk om in een stad die maarliefst 3 Sephora’s kent te zijn. Je vind een winkel die twee verdiepingen telt op het plein in het centrum, een kleinere versie in Eurolille en nog eentje net buiten de stad. Dit is de enige die wij niet bezocht hebben, de andere zijn beiden aanraders. Voor de dierproefvrije beauty liefhebbers vind je hier o.a. Marc Jacobs Beauty, Kat Von D en Too Faced.

Zie dit artikel voor het dierproefvrije overzicht van Sephora.

 

Adres: Calm Apart hôtel. 2 Rue des Buisses, 59800 Lille, Frankrijk

 

Lille Diaries Dag 1 FrankrijkLille Diaries Dag 1 Frankrijk

 

Avond in Lille 

De eerste avond in Lille. Het is een zachte avond en vinden het dan ook een goed plan om op een terrasje te gaan eten. De meeste terrassen rond het centrum serveren vooral vis en vlees gerechten. En een aantal van de restaurants met vegan opties blijken na een paar rondjes door de stad te hebben gelopen, gesloten. Wel komen wij fijne vintage winkels tegen waar wij zo vanaf de buitenkant al mooie designer parels zien liggen. De mensen hier gaan duidelijk goed gekleed en dat smaakt naar meer. Hier kom ik morgen graag bij terug.

Om onze echte honger te stillen besluiten wij bij een onwijs leuk, netjes en hip restaurant aan te schuiven. En omdat de avond zo zacht is zijn wij blij met het laatste vrije tafeltje wat buiten op het terras van een binnenplein staat. De muren zijn gekleurd door street art en dat geeft deze plek een onwijs toffe vibe. Thomas gaat voor falafel balletjes op brood met friet, terwijl ik voor rijst noodels met paddenstoelen in een soort van kokos soep ga. Heerlijk! Mochten wij een nieuw tripje naar Lille plannen word dit zeker het restaurant waar ik een tafeltje ga reserveren. Zeker omdat ik mij kan voorstellen dat het op andere dagen prop vol zit.

Die avond ploffen wij moe maar voldaan neer in een typisch Frans maar zeer comfortabel bed. Op naar een nieuwe dag in deze prachtige Franse stad. Dat laat ik je zien in een nieuwe Lille Diaries. Part II.

 

Adres: Basilic Café. 24 bis Rue Esquermoise, 59800 Lille, Frankrijk.

 

 

 

 

Welke Franse stad heeft jou verrast?

 

3 Reacties

  1. 23 augustus 2017 / 12:44

    Ohlala wat tof zeg! Ik bezoek veel te weinig ‘dichtbij’ zeg… Komt op mijn lijstje bij deze 😉

  2. 23 augustus 2017 / 10:56

    Klinkt als een geweldige, toch ook fotogenieke stad. Ik heb nog niet zo veel steden in Frankrijk bezocht – Parijs, Arras en, tsjah, welke nog…? –, dus kan niet echt zeggen welke me verrast heeft. Lille zou me in ieder geval verrassen, want ik wist niet dat de stad er zo romantisch uitziet!

  3. 23 augustus 2017 / 08:10

    Wat leuk om een kijkje te krijgen in je bezoekje aan Lille. Het klinkt als een geweldige stad, zowel om te winkelen als om gewoon doorheen te lopen en foto’s van te maken. Want wat een geweldige foto’s weer! Wat leuk dat je zo goed bent geslaagd voor een mooie tas. Misschien ga ik ook nog eens een bezoekje brengen aan Lille. Ik zag dat je er soms ook redelijk goedkoop met de NS HiSpeed kunt komen 🙂 Veel Franse steden heb ik nog niet bezocht in mijn leven, maar Parijs blijft favoriet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Tartelette in Bloom
tartelette in bloom | tarte

[dropcap]E[/dropcap]r zijn van die merken die mij simpelweg erg blij maken. tarte is daar een van. De chique uitstraling, de...

Sluiten