tartelette in bloom | tarte

 

Tartelette in bloom clay palette

 

 Tartelette in Bloom tarteTartelette in Bloom tarte

 

tarte is zo’n merk waarvan je de producten gewoon wílt hebben. De uitstraling van het merk, de kleiachtige oogschaduw formules vinden hun oorsprong in de Amazone en het feit dat ze dierproefvrij zijn. Het tartelette palette bevat 9 matte oogschaduw kleuren en 3 micro shimmer kleuren. Kortom, een palette naar mijn hart. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat het merk niet fysiek in de Nederlandse winkels ligt. Je kunt het uiteraard wel online bestellen of bij je eerstvolgende bezoek aan een Sephora je mandje vullen. Het verhoogt het, ‘I want it but can’t reach’ gevoel alleen maar meer. Als je eenmaal een product hebt gekocht wil je simpelweg meer.

 

Tartelette in Bloom tarte

 

tartelette in bloom

De basis van de oogschaduw is de klei uit de Amazone. De oogschaduw kleuren zijn stuk voor stuk erg zacht, goed gepigmenteerd en een feestje om aan te brengen. Mijn overgevoelige huid verdraagt deze formule heel erg goed, waardoor ik verschillende dagen achter elkaar een ooglook kan dragen zonder een rode en geïrriteerde huid te krijgen.

Zelf ben ik een enorme liefhebber van matte producten. Het is een prachtig basis palette wat je makkelijk overal mee naartoe neemt. Het is dan ook een van de weinige merken die echt fijne spiegels bijlevert in het palette. En het palette voelt stevig en luxueus aan. De mix van warme en koelere tinten maken het een palette waar je het hele jaar mee rond prachtige looks mee kunt maken. En het is juist die veelzijdigheid die mij over de streep trekt en mij over laat gaan tot een aankoop.

De oogschaduw formules bevatten naast de Amazone klei ook Vanilla planifolia fruit extracten wat dit palette een heerlijke vanille geur geeft.

 

Het tartelette in bloom amazonian clay palette is één van de bestsellers van tarte en verkrijgbaar voor €42,00. Je krijgt 1,50 gram per oogschaduw. In vergelijking met een Naked palette van Urban Decay (á €53,-) wat 12x 1,41 gram bevat, heeft het tartelette palette meer inhoud en is een stuk voordeliger.

 

 Tartelette in Bloom tarteTartelette in Bloom tarteTartelette in Bloom tarte

 

Alhoewel ik heel erg van een mooie (Instagram waardige) ooglooks houd, zijn mijn looks zijn altijd vrij simpel als het op de ogen aankomt. That’s just the way I like it. Na het aanbrengen van de oogschaduw basis breng ik charmer als basis op mijn bewegend ooglid en crease aan. Hierna heb ik flower child op mijn bewegend ooglid aangebracht. En breng ik smarty pants aan in mijn crease om mijn ogen iets meer diepte te geven.

Maar ook jetsetter en sweetheart zijn nu favoriet in de crease. Het zijn beiden mooie neutrale kleuren die je oogopslag net iets mooier maken. De overige kleuren zijn perfect om de look spannender te maken, of om aan het eind van de dag om te switchen naar een avond look. En het palette bevat de nodige dosis glitter om te kunnen sprankelen op een feestje.

 

 Tartelette in Bloom tarteTartelette in Bloom tarteTartelette in Bloom tarte

 

tartelette in bloom

Het is echt een palette naar mijn hart. De zachte formules, de luxe uitstraling en het palette op zich maken dat ik iedere dag weer voor de bijl ga. Opmaken moet leuk zijn, en niet als een verplichting voelen, en dit palette maakt dat ik echt plezier heb ik wat ik doe. tartelette in bloom is mijn tweede palette van tarte en het maakt mij hongerig naar meer. De paletten liggen zo fijn in de hand en deze paletten bevatten de enige spiegels die ik daadwerkelijk gebruik. En ik hoop dat de Sephora in Frankrijk dit merk ook verkoopt (online kan ik het namelijk niet vinden), het lijkt mij fijn om mijn stash wat verder uit te kunnen gaan breiden.

 

Wat is jouw favoriete cosmetica merk?

 

Delen:

4 Reacties

 1. 21 augustus 2017 / 13:16

  Liefde voor Tarte! ♥ Ik heb dit palette meegebracht uit Amerika en gebruik het sindsdien met veel liefde. Erg sympathieke mensen achter het merk, ook.

 2. 21 augustus 2017 / 11:46

  Het is écht een heel mooi palette, alleen al om te zien hihi!

 3. 21 augustus 2017 / 08:03

  Dit palette ziet er echt prachtig uit en wat staat de ooglook je mooi! Je maakt ook mij hongerig naar dit merk 🙂 Jammer dat het niet in Nederland verkrijgbaar is.

 4. 21 augustus 2017 / 06:51

  Dit palette staat al een behoorlijke tijd op mijn wishlist. Eigenlijk heel vreemd want ik draag amper oogschaduws. Toch MOET ik deze echt een keer kopen van mezelf :-).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Travel Beauty Essentials
Wat neem ik mee op vakantie? | Beauty essentials

[dropcap]O[/dropcap]p dit moment zijn Thomas en ik heerlijk aan het genieten van al het moois wat Frankrijk te bieden heeft....

Sluiten