Autumn strolls in Lille

Lille Frankrijk Lille, Frankrijk – november 2021

O p een onverwacht zonnige herfstdag besluiten wij al vroeg naar het Parijs van het noorden te rijden. Lille (ook wel Rijsel genoemd) is zo’n stad waar je steeds weer komt. Zo’n stad waar je steeds weer verliefd op wordt. De oude panden, de gezellige straatjes, de prachtig gekleurde bomen en de opkomende kerst verlichting. De heerlijk geurende bakkers en struinen langs chocolaterieën, leuke (antiek) winkels en natuurlijk ook de boekenmarkt. Lille verveelt nooit. Ik heb het nu in ieder seizoen gezien. En alhoewel in een jurkje op een terrasje kunnen ontbijten fijn is, bloeit Lille in al haar glorie op tijdens de kleurrijke herfst. Ik neem je in een kort fotodagboek even mee de grens over, naar die fijne Franse stad die o zo makkelijk aan te rijden is. Vanuit Brabant rij je in een goede 2 uur namelijk het centrum al in.

 

— Autumn strolls in Lille —

het Parijs van het noorden

 

Lille Frankrijk

Lille Frankrijk
Lille Frankrijk

Rijsel Frankrijk

Rijsel Frankrijk
Lille Frankrijk
Lille Frankrijk

 

Terwijl we ons even in een hele andere wereld wanen haalt de realiteit ons ook in. Er zijn wat meer winkels gesloten en ook het antiek aanbod is niet wat het geweest is. Wat eigenlijk een heel logisch gevolg van de pandemie is, maar pijnlijk om te zien dat het zoveel mensen direct raakt. De maatregelen zijn vergelijkbaar met Nederland op dit moment. Toch hebben we ons goed vermaakt. Ik bracht een bezoekje aan beide Sephora’s, kocht fijne woonspullen bij Maison du Monde (aanrader, zit ook in Antwerpen) en was het goed vertoeven op het terras in de zon. We hebben ook veel gewandeld met Moos en weer een nieuw gedelete van de stad ontdekt. Want alhoewel Lille niet het formaat heeft van Parijs, is er steeds weer iets nieuws te ontdekken.

Mijn overige Lille avonturen (en veel uitgebreidere foto dagboeken) vind je in dit Lille overzicht.

Benieuwd naar meer? Hier vind je een fijn overzicht van boekjes over Lille & Noord-Frankrijk

 

Ben jij al eens in deze stad geweest?

 

Liefs Linda

 

 

Dit artikel bevat een affiliate link. Lees mijn disclaimer

 

 

Delen:

1 Reactie

  1. 1 december 2021 / 17:37

    Lille lijkt me een prachtige stad! Ben er zelf nog niet eerder geweest, maar het staat zeker nog op mijn lijstje om eens heen te gaan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Black Friday Week deals
Wholesome Black Friday Deals

Noord-Brabant, november 2021 [dropcap]B[/dropcap]lack Friday is onderweg en dat betekent dat de fijnste merken mooie kortingen aanbieden. Nu ben ik...

Sluiten