5 Netflix Originals die je niet mag missen

Zelfs nu het buiten lekkerder weer wordt is het fijn om in de avond even heerlijk op de bank te kruipen en Netflix series te kijken. Ik zet een aantal van mijn favoriete Netflix Originals op een rijtje. Netflix Original Series zijn of door Netflix geproduceerd óf door Netflix gekocht en hierdoor (voor nu) alleen op Netflix te bekijken. Stuk voor stuk zijn het goede series, en mocht je door het serie bos niet meer weten waar je moet beginnen? Ik schepte wat orde in de chaos en deel vandaag vast 5 Netflix Originals die je niet mag missen.

 

 

5 Netflix Originals die je niet mag missen

 

Narcos netflix originalBron

 

Narcos

Pablo Escobar is de grootste en misschien wel de bekendste drugsdealer ter wereld. Colombia is groot als het om cocaïne draait en Pablo is vastberaden het grootste transport naar Amerika op te zetten in de jaren tachtig. Corruptie, cocaïne en geweld tekenen deze op waarheid beruste serie. Wij volgen Pablo, het Medellín-kartel, hun gekochte roem, rijkdom en twee dappere Amerikaanse DEA-agenten die vastbesloten zijn om Pablo te stoppen.

DEA-agent Steve Murphy neemt ons op een humoristische en eerlijke wijze mee naar de wereld van Pablo waar hij The Colombian Dream leeft. De serie is rauw, vlot, eerlijk en rijk aan cocaïne, corruptie, palmbomen en de mannen zijn gestoord en schatrijk. Wat zij gemeen hebben met de DEA-agenten is dat zij dezelfde vrouwen delen.

 

Better call saul netflix originalsBron

 

Better call Saul

Nog voor hij de corrupte advocaat Saul Goodman uit de hit serie Breaking Bad (aanrader) werd was hij de iets wat sullige Jimmy McGill. Better call Saul is een spinn-off van deze populaire Amerikaanse serie. Hierin volgen wij de 6 jaar jongere Jimmy die leeft in een achterkamer van een Vietnamese nagelstudio, zijn kantoor heeft in deze zelfde kleine ruimte en zelf speelt voor secretaresse en advocaat. Want Jimmy grijpt alles aan om ook maar een beetje succesvol te worden. En als dit met tegenwerking van zijn zieke broer Chuck, en carrière flaters niet lukt, ziet hij al snel een gat in de zwarte markt. Want waarom een grijze muis zijn in de advocaten wereld als je een rijzende ster kan zijn in de onderwereld?

Inmiddels worden wij al getrakteerd op een tweede seizoen van deze heerlijke serie. Iedere dinsdag verschijnt er een nieuwe aflevering online die net als Breaking Bad gekenmerkt wordt door dezelfde filmstijl en lange scenes. Wanneer Jimmy Saul Goodman wordt gaan wij hopelijk in de loop van het tweede seizoen zien. Daarnaast is hij (wat mij betreft) terecht bekroon tot één van de betere Netflix Originals.

 

orange is the new black netflix originalsBron

 

Orange is the new black

Tijdens een korte lesbische periode besluit Piper Chapman eenmalig drugsgeld te smokkelen voor haar vriendin Alex Vause. Een paar jaar later is zij haar wilde haren kwijt en settelt ze samen met haar vriend Larry. Dan staat opeens de politie voor de deur, Alex is opgepakt en heeft Piper erbij gelapt. De nette en voorbeeldige Piper ziet er enorm tegenop om de Litchfield gevangenis in te gaan, net als Larry, hij is bang dat zij weer gevoelens voor vrouwen zal krijgen.

In de maanden die volgen zien wij Piper veranderen, leert ze karakteristieke mede gevangenen kennen en is de strijd tussen de dames groot. De serie is officieel gekenmerkt als een drama serie, maar het is eigenlijk een hele luchtige, humoristische vertaling van het waargebeurde boek ‘Orange is the new Black’. De cast is sterk, de humor is leuk en inmiddels staan er alweer 3 hele seizoenen online en kunnen wij binnenkort het vierde seizoen verwachten. Ladies, go see this! 

 

Lilyhammer netflix originals Bron

 

Lilyhammer

Wanneer een Amerikaanse maffiabaas zijn heil zoekt in Noorwegen kan dat alleen maar bijzondere situaties opleveren. In de serie pakt Frank Tagliano een nieuw leven en identiteit op als hij na het verraden van zijn oude maten, met een nieuwe schone lei Noorwegen binnenstapt. Johnny Hendriksen, zoals hij nu voortaan heet, zal moeten integreren in Noorwegen en dat is toch niet helemaal Frank zijn ding. Al snel pakt hij zijn oude leven op en verzamelt hij een kleurrijke groep kneuzen om zich heen.

Amerikaanse maffia in een ondergesneeuwd Noors langschap, The Flamingo Bar, sex, drugs & rock ’n roll. Dit zorgt voor hilarische situaties met kleurrijke types. De serie is vlot, niet diepgaand en kijkt vooral lekker weg.

 

House of Cards Netflix originalsBron

 

House of cards

Door middel van macht probeert Frank Underwood zich omhoog te werken in de politiek, om uiteindelijk heerser van Amerika te worden, The President of the United States. Naast hem staat zijn rechterhand, een ijzersterke en een kil ogende vrouw met stijl, Claire Underwood. Hun honger naar macht gaat samen met affaires, het kopen van stemmen, nieuwsgierige journalisten en het voor hun karretje spannen van mensen. Je vraagt je gelijk al af hoe het zo ver kan komen en hoelang dit überhaupt goed kan gaan.

Spannende en goed uitgedachte verhaallijnen, een ijzersterke kast, interessante personages, mooie film technieken en bizarre wendingen zorgen ervoor dat de serie boeit en jou hongerig maken naar meer. Het vierde seizoen is inmiddels al te bekijken op Netflix en de serie kan zich makkelijk plaatsen in het rijtje van de meest succes volle (Netflix Originals) series.

 

Heeft één van de series jou al aan de buis gekluisterd laten zitten?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

14 Reacties

 1. 14 april 2016 / 11:45

  House of cards vind ik echt zo goed! Better call Saul viel me tegen als Netflix original…. Verder ook grote fan van Netflix originals Fuller House en Grace & Frankie.

 2. 13 april 2016 / 22:21

  Orange is the new black ken ik, wat een geweldige serie is dat! House of cards heb ik tot 2x aan toe geprobeerd te kijken, maar op de een of andere manier kom ik er maar niet goed in. De overige series ken ik nog niet, zal ze eens opzoeken!

 3. 13 april 2016 / 16:17

  Ik ken de series eigenlijk allemaal nog niet! Maar ze lijken me wel heel leuk.

 4. 13 april 2016 / 15:14

  Ik heb geen van deze series gezien. Reign, Shadow hunters en Jessica Jones zijn ook super goed!

  • Linda
   Auteur
   13 april 2016 / 20:13

   Ik was al benieuwd naar Jessica Jones, goed om te horen, ik was namelijk nog niet echt overtuigd om hem te gaan starten. Ben bijna door Deadwood heen en dan ga ik eens een poging wagen 🙂

 5. 13 april 2016 / 14:16

  Volgens mij heb je me zo juist overgehaald om toch orange is the new black te kijken..! Zat er al even aan te denken maar het lijkt me toch wel leuk 🙂

  • Linda
   Auteur
   13 april 2016 / 20:13

   Hij is echt heel erg leuk, je zal vast geen spijt krijgen 😉

 6. 13 april 2016 / 11:13

  Lillyhamer ken ik ook niet! Wat leuk, snel even kijken idd.
  Ken je The Fall ook? Dat is een van mijn favoriete serie en de 2 korte seizoenen zijn ook via Netflix te bekijken!

  -X-

  • Linda
   Auteur
   13 april 2016 / 20:14

   Yes, die heb ik al een keer in een Netflix artikel geplaatst, vind het zo’n geweldige serie!

 7. 13 april 2016 / 08:28

  Jaa ik kijk zo uit naar het nieuwe seizoen van Orange is the New Black! Zo’n toffe serie is dat! House of Cards raak ik de laatste tijd een beetje ‘uit’ eigenlijk. De andere drie series staan nog op mijn te kijken lijst, haha!

 8. 13 april 2016 / 06:46

  Leuk, ik heb zelf geen netflix maar ik heb vroeger wel een tijdje orange is the new black gekeken. Maar toen werd ik het beu en nu weet ik niet waar ik was gebleven. :s
  Liefs,
  Yara

 9. 13 april 2016 / 06:31

  Ik vind het zo leuk dat Netflix zijn eigen series maakt, die ook nog eens kijkcijferkanonnen zijn! Lilyhammer ken ik helemaal niet, daar ga ik eens een kijkje bij nemen. House of Cards is mijn favoriete serie op dit moment :-).

  • Linda
   Auteur
   13 april 2016 / 20:15

   Wij hebben gisteren de laatste aflevering gekeken en baal nu al dat ik weer een jaar moet wachten.. boehoe! 🙁

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
ik word een groener meisje groener leven
Lifestyle by Linda wordt nog wat groener

Zo zeg hee, een groener meisje? Wat houd dat dan eigenlijk in? Geen zorgen, ik ben niet van plan om...

Sluiten