Liberality | Fair Fashion Outfit + winactie

Zoals jullie weten schrijf ik graag over mode en zeker als het ook nog eens een eerlijk tintje heeft. Vandaag laat ik jullie kennis maken met Liberality. Een eerlijk, vegan friendly én Hollands Fair Fashion merk. Een new kid on the block. En om dat te vieren sluit ik dit artikel af met een onwijs leuke winactie!

 

Liberality

 

Liberality ootd fair fashion sustainable fashionLiberality ootd fair fashion sustainable fashionLiberality ootd fair fashion sustainable fashion

 

Eerlijke mode – de overstap

Ik weet nog goed hoe het was toen ik besloot het roer om te gooien en mijn kast grotendeels met eerlijke kleding wilde vullen. Dit kan een item gemaakt van mooie natuurlijke materialen zijn, een stuk wat eerlijk geproduceerd is en het zal nóg mooier zijn als deze twee onderwerpen samenkomen. Of vintage en tweedehands items. Een kledingstuk een nieuw leven gunnen is namelijk altijd beter dan weggooien.

Persoonlijk voelde de switch goed, als consument heb ik namelijk een stem en geef ik aan waar ik mijn geld aan uit wil geven. Maar qua blog vond ik het even spannend. Een nieuwe niche kiezen voelt namelijk een beetje als teruggaan naar de brugklas. Spannend en onwennig. En er kwam vooral een bak met informatie over mij heen, en het voelde een beetje als zoeken naar een spelt in een hooiberg.

Mede daarom ben ik er juist voor gegaan. Om de term Fair Fashion vaker rond te kunnen strooien. En om op deze manier betere alternatieven aan jullie te laten zien. Want wie voor duurzaam kiest hoeft op stijl niet te bezuinigen. En is dat niet wat we allemaal willen horen? Mode moet namelijk leuk zijn. En als het mes aan twee kanten snijdt maakt mij dat nóg vrolijker.

 

Liberality ootd fair fashion sustainable fashion

Liberality ootd fair fashion sustainable fashion
Liberality ootd fair fashion sustainable fashion
Liberality ootd fair fashion sustainable fashion

 

Liberality

Nu mijn blog een beetje een symbolisch uithangbord voor mijn stijl en visie is komen er steeds meer leuke merken op mijn pad. Zo ook Liberality. Dit nieuwe Nederlandse merk maakt kleding van duurzame materialen, met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Maar ook de schakels die de kleding en de materialen maken worden niet vergeten. Met de GOTS en Fairwear certificaat laat het merk zien dat zij goede arbeidsomstandigheden belangrijk vinden.

 

 

Het merk heeft een fijn aanbod met mooie basics. Mijn beige t-shirt en de Indigo blue sweater zijn fijne basis items waarmee je gelijk op een subtiele wijze een statement brengt. Daarnaast zijn de kledingstukken ook nog eens leuk geprijsd waardoor Fair Fashion erg toegankelijk blijft.

 

Liberality ootd fair fashion sustainable fashionLiberality ootd fair fashion sustainable fashionLiberality ootd fair fashion sustainable fashion

 

Het is lang geleden dat ik zo’n fijne en zachte sweater in mijn kast had hangen. Jaren geleden heb ik ze namelijk vanwege mijn buikklachten uit mijn kast verbannen. Ik had toen dagelijks last van een opgeblazen buik en na een paar keer de vraag gehad te hebben of ik zwanger was besloot ik wat ruimere kleding te gaan dragen. Het voelt dan ook extra fijn, én als een kleine overwinning dat ik weer fijne t-shirts en sweaters kan dragen.

Ik vind het dan ook fijn om de sweater op een casual jeans of een beige broek te dragen. Of samen met deze destroyed jeans om de look nét even iets extra’s te geven. Het geheel maak ik af met een paar goede sieraden. Dan is zo’n sweater ineens niet zo basic meer. Hij bestaat daarnaast voor 85% uit biologisch katoen. Wat hem heel goed geschikt maakt voor het mildere lente weer, en is hij in de zomer fijn als het wat afkoelt.

 

Liberality ootd fair fashion sustainable fashionLiberality ootd fair fashion sustainable fashionLiberality ootd fair fashion sustainable fashion

 

Modal – een nieuwe stof

Het fijne beige t-shit is gemaakt van Modal. En dit is een materiaal wat voor mij nog helemaal nieuw is. Ik besloot opzoek te gaan naar wat antwoorden. Modal blijkt een mix van kunstmatig zijde en katoen te zijn. De stof voelt dan ook heel erg zacht en glad aan, en dat doet ergens zeker aan zijde denken.

Modal ontstaat door het spinnen van de cellulose van de beukenboom. Het is daardoor ook een kunstmatige vezel, gewonnen uit natuurlijke grondstoffen. Ook heeft het een groot draagcomfort en het praktische gemak van katoen. Daarnaast belooft het kleurvast te zijn, bestand te zijn tegen krimpen en belooft het nog meer te ademen dan katoen. Wat het dus een heerlijk luchtig shirt maakt.

 

 

Het model valt ook heel luchtig, de aardetint is goed te combineren en de stof voelt luxueus aan. Ook het shirt draag ik graag op een simpele jeans, gecombineerd met fijne schoenen en een mooie tas. En zo zie je dat simpel ook heel bijzonder kan zijn.

 

Liberality ootd fair fashion sustainable fashion

Liberality ootd fair fashion sustainable fashion
Liberality ootd fair fashion sustainable fashion

Liberality ootd fair fashion sustainable fashion

 

Outfit details

Mijn sweater en shirt zijn van Liberality. Jeans is van de H&M Conscious lijn van vorig jaar. Mijn schoenen zijn van TOMS. Deze kocht ik een paar weken geleden en heb ik haast niet meer uitgetrokken. Zo fijn lopen ze. Beide tassen zijn van MYOMY. En mijn sieraden zijn een mix van vintage en Neinties.

 

Liberality ootd fair fashion sustainable fashionLiberality ootd fair fashion sustainable fashionLiberality ootd fair fashion sustainable fashion

 

T-shirt Winactie

Wil jij jouw kast ook een stukje duurzamer maken? Dan heb ik leuk nieuws voor jou. Ik mag namelijk in samenwerking met Liberality een t-shirt naar keuzen verloten onder één van mijn lezers. Wat moet je hiervoor doen? Heel simpel, ga naar mijn Instagram (@lindaswholesomelife) en onder de foto met deze outfit vertel ik jou hoe je een fijn t-shirt kunt winnen.

 

Wat draag jij graag op een doordeweekse dag?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

 

 

 

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

38 Reacties

 1. 25 juni 2018 / 19:25

  This blog is amazing! You are very cute and adorable. I love your outfit. You look very beautiful. I’m a big jeans fan and I think that your jeans are very nice. I would love to have them. They look so retro but also very modern! Thank you very much for sharing these ideas with us! Do you like the spring and why?

 2. 4 mei 2018 / 15:45

  Wat een prachtige foto’s weer! Leuk dat we allebei gevallen zijn voor de blauwe sweater 🙂 Staat je goed!

 3. 4 mei 2018 / 15:14

  Leuke outfit (alleen niet geheel mijn stijl) en prachtige foto’s. De winaktie laat ik dus even aan me voorbij gaan.

 4. 3 mei 2018 / 21:34

  Ik vind “propere kleren” (in de betekenis van Faire mode” ook erg belangrijk, dus ik volg met interesse je blog. Ik heb overigens ook heel wat TOMS schoenen 😉

 5. 3 mei 2018 / 20:35

  Wat een mooie foto’s zeg. En wat mooi dat je je zo inzet voor fair fashion, een erg goed concept wat mij betreft!

 6. 3 mei 2018 / 13:08

  Ik ben verliefd op je outfits! En wat een prachtige foto´s.

 7. 3 mei 2018 / 11:53

  Leuke foto’s! Ik heb altijd moeite met zo’n verzonnen woord als ‘Liberality’. Gewoon ‘Liberty’ is genoeg, dat klinkt ook nog eens beter! Maar dat is mijn mening…

  • Linda
   Auteur
   3 mei 2018 / 14:48

   Zover ik weet kent Google Translate het woord gewoon ?

 8. 3 mei 2018 / 10:41

  Mooie foto’s! Ik draag het liefste ook jeans, een shirt en indien nodig een vest

 9. 3 mei 2018 / 09:54

  Wauw wat een prachtige foto’s! En leuke winacties;)

 10. 3 mei 2018 / 09:13

  Heel erg mooi en je foto’s zijn ook weer prachtig. Ik vind het shirt erg gaaf 🙂

 11. 3 mei 2018 / 09:03

  Toffe outfit & het staat je super!! Laatst heb ik toch ook een broek met grote gaten geprobeerd, maar het staat mij echt voor geen meter..

 12. 3 mei 2018 / 07:45

  Echt heel erg mooi, ik wil dit zo graag winnen!!! Heb gereageerd op Instagram en beide pagina`s gevolgd…!

 13. Anita te Gussinklo
  2 mei 2018 / 21:47

  Wat een prachtige foto’s, en een mooi merk Liberality
  Ik ga gauw naar je Instagram pagina.

 14. 2 mei 2018 / 15:50

  Op een doordeweekse dag draag ik jeans, laarzen met een blouse of t-shirt met een vest. Afgewisseld met een jurkje.

 15. 2 mei 2018 / 15:30

  Wauw wat een mooie kleding draag je! En die foto’s! Geweldig mooi!

 16. 2 mei 2018 / 15:26

  Wauw, vooral de indigo blue sweater vind ik erg mooi! Je maakt prachtige foto’s.

 17. 2 mei 2018 / 13:26

  Wat heb je ook mooie foto’s gemaakt. Wat staat deze kleding je super! Ik ben fan van de eerste outfit foto.

 18. 2 mei 2018 / 13:06

  Ik vind het shirt heel erg mooi! Prachtig kleurtje en hij ziet er lekker comfy uit 🙂 Ik koop zelf ook regelmatig fairtrade items 😀

 19. 2 mei 2018 / 12:36

  Ik ken dit merk nog niet. Ziet er heel goed uit. Wat mij opvalt zijn je foto’s die zijn heel erg mooi.

 20. 2 mei 2018 / 12:06

  Erg mooie foto’s en outfits. Dit weekend nog is er een mega-grote Primark geopend in Antwerpen. T-shirts vanaf 4 euro… Een mens kan er zich serieuze vragen bij stellen!

 21. 2 mei 2018 / 12:03

  Waauw, die bovenste outfit is echt helemaal mijn ding, zou ik ook dragen!! De blauwe trui is wat minder mijn smaak.

 22. 2 mei 2018 / 11:54

  Mooie kleding, zo wordt jezelf duurzaam kleden nog leuker!

 23. 2 mei 2018 / 11:16

  Hele leuke ouftit. De tshirt is mooi en ook de blauwe lange sweater. Mooi combinatie

 24. 2 mei 2018 / 11:13

  Ik vind die bruine slippers die je draagt zo mooi. Zijn die ook van Toms? En zo nee, waar kan ik die vinden?

  • Linda
   Auteur
   2 mei 2018 / 12:10

   Ik ben er ook echt verliefd op! Ze zijn inderdaad niet van TOMS. Ik heb ze vorig jaar op Parga op maat laten maken bij een heel erg leuk winkeltje. Het gaat bij mij zelfs al kriebelen om terug te gaan om een nieuw paar te laten maken ☺️?

 25. 2 mei 2018 / 10:35

  Wat een onwijs leuk, mooi geschreven artikel met hele mooie foto’s. Je straalt echt uit waar je over schrijft!

 26. 2 mei 2018 / 07:49

  Oeh wat een mooie items, ik kende het merk nog niet! Ik houd je Instagram extra goed in de gaten 🙂

 27. 2 mei 2018 / 06:47

  Wat een onwijs tof T-shirt en trui en een prachtig merk ook! De kleding staat je super! Je straalt simpelweg in de prachtige natuur en in zulke mooie fair outfits ♥ Wat een gave winactie ook! Ik ga even een kijkje nemen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
boho spring picnic
Hoogtepunten van april

[dropcap]A[/dropcap]pril liet mij in één klap vergeten dat het ooit winter is geweest. De kersenbloesem sierde de straten, alles om...

Sluiten