Best getest: Kruidvat Solait High Sun Spray met SPF30

Jouw huid beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon is belangrijk. En het is daarnaast dé manier om een mooi bruin zomers kleurtje te krijgen en te behouden. Het uitzoeken van de juiste zonnebrand kan best overweldigend zijn. En soms is de prijs net zo overweldigend als het aanbod. Zo nu en dan doet de Consumentenbond verrassende uitspraken. Want wat blijkt; je kunt niet altijd uitgaan van de SPF (sun protection factor) die op de verpakking staat, en goedkopere zonnebrand scoort vaak beter dan de duurste. Deze Kruidvat Solait in SPF30 is uitgeroepen als beste koop volgens de Consumentenbond en ging mee in mijn koffer naar de Azoren.

 

Kruidvat Solait High Sun Spray met SPF30

Kruidvat Solait SPF30 water resistant

 

Beste koop volgens de Consumentenbond

Een mooie zongebruinde huid is vaak het ideaalbeeld als men aan een goede zomer denkt. Of je nu al je vrije tijd bij het zwembad of aan zee besteed, of simpelweg veel buiten bent, goed smeren is belangrijk. Een goede zonnebrand beschermt tegen zowel de schadelijke UVA en UVB filters. UVA is voornamelijk de boosdoener als het op vroegtijdige huidveroudering aankomt, terwijl UVB laat de huid verbranden. En denk er niet te licht over, beiden UV filters kunnen namelijk huidkanker veroorzaken. En dat voorkomen beter dan genezen is hoef ik denk ik niemand uit te leggen.

Toch merk ik dat het insmeren met een beschermde zonnebrandcrème vaak een struikelblok is. Men vind het ’teveel gedoe’, vindt het simpelweg niet nodig of roept dat ze toch niet verbranden. Ook de prijs van zonnebrand kan een bepalende factor zijn. En wij Hollanders zullen onszelf niet zijn als we niet vinden dat wel al snel teveel betalen.

Deze zonnespray van Kruidvat is dierproefvrij en ook nog eens uitgeroepen tot beste koop volgens de Consumentenbond. Vele andere merken scoren beneden pijl, en blijkt het zelfs zo te zijn dat vele sprays en zonnebrandcrèmes niet de beschermende factor hebben die ze claimen te hebben. En dat is, zonder dat je ervan op de hoogte bent, erg gevaarlijk. Je wilt namelijk geen schade toebrengen aan de huid. En veel betalen zegt in dit geval niet zoveel, goedkopere zonnebrand scoort vaak beter dan de duurste. Dat bewijst het Kruidvat maar weer.

 

Kruidvat Solait SPF30 water resistant

Kruidvat Solait SPF30 water resistant
Kruidvat Solait SPF30 water resistant
Kruidvat Solait SPF30 water resistant

 

Kruidvat Solait SPF30

Zoals ik je al vertelde is deze zonnespray van het Kruidvat vrij van dierproeven, bevat hij toegevoegde vitamine E en is hij ook water resistant. Dit zijn twee factoren die ik erg belangrijk vind bij het aanschaffen van zonnebrand. En mijn trip naar de Azoren was het perfecte moment om deze zonnespray te gaan testen.

Even schudden voor gebruik en je brengt met veel gemak de zonnebrand crème op je huid aan. Een spray heeft veel voordelen. Deze flacons lekken minder snel in de koffer, je kunt makkelijk dozeren en zo kun je ook op lastige plekken gemakkelijk zonnebrand aanbrengen. Uiteraard wel even insmeren na het sprayen, zo weet je zeker dat jouw huid optimaal beschermd is.

 

 

Ik vind de fles persoonlijk fijn in gebruik. En ik gebruik deze sunspray voor zowel mijn gezicht als voor mijn lichaam. De Consumentenbond waarschuwt wel mensen met een gevoelige huid, omdat er parfum aan de zonnebrand is toegevoegd. Maar zelf heb ik daar met mijn gevoelige huid geen last van gehad. De spray doseert fijn en de crème trekt snel in de huid. Hierdoor oogt mijn huid gezond en komt mijn bruine kleur nog beter naar voren.

Het is belangrijk om gedurende de dag de Solait SPF30 spray opnieuw aan te brengen. Zeker ook na het zwemmen of na transpireren. Water resistant wilt namelijk niet zeggen dat je na het zwemmen nog optimaal beschermd bent.

 

Kruidvat Solait SPF30 water resistant

Kruidvat Solait SPF30 water resistant
Kruidvat Solait SPF30 water resistant
Kruidvat Solait SPF30 water resistant

 

Hoe bevalt deze Kruidvat Solait SPF30?

Ik heb deze Kruidvat Solait SPF30 nu een geruime tijd tijdens zonnig en bewolkt weer kunnen testen en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Deze spray heeft een typische zonnebrandgeur en dat geeft je al een instant vakantie mood. De verpakking is duidelijk en ik ben blij verrast dat deze beloofde factor ook de factor is die je huid beschermt tegen de schadelijke UVA en UVB stralen. Want alhoewel ik weet dat het nog steeds het verstandigst is om de zon te vermijden, ontkom je er op reis en in het dagelijkse leven haast niet aan. En als je dan buiten bent, wil je simpelweg jouw huid het beste beschermen.

Mijn huid voelt goed gehydrateerd aan en ik ben zelfs niet verbrand. Waardoor ik nu thuis ben gekomen met een mooie egale bruine teint en ook hier in Nederland zorgeloos van het zonnige weer kan genieten.

 

De Kruidvat Solait in SPF30 is verkrijgbaar in alle Kruidvat filialen en online voor €7,99 (200 ml). 

 

 

Bescherm jij jouw huid tegen de zon?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

 

 

 

Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

12 Reacties

 1. 8 juli 2018 / 22:22

  Prachtige foto’s! Kunnen zo in een magazine! Ik krijg er direct vakantie kriebels van. Helaas lees ik jouw artikel net te laat en heb ik al zonnebrand ingeslagen tijdens een 1+1 actie, maar ik ga deze zeker onthouden. Een aantal jaar geleden had ik zonnebrand van het Kruidvat merk maar was er niet wild van; ik vond het wat dik en het smeerde niet fijn uit, is wat ik mij ervan herinner. Maar ik wil het, na het lezen van jouw artikel, zeker een nieuwe kans geven!

 2. 6 juli 2018 / 11:52

  Wauw wat een mooie foto’s!! Lijkt me een erg fijn product!

 3. 5 juli 2018 / 22:06

  Wat weer een prachtige foto’s! Kunnen zo in een magazine. prachtig! mooie outfit ook op je foto. smeren is key met de zon!

 4. 5 juli 2018 / 21:40

  Fijn dat dit product goed bevalt. Handig zo`n spray systeem

 5. 5 juli 2018 / 20:34

  Wat een mooie foto’s weer! Ik koop af en toe ook de zonnebrand van het kruidvat. Heel fijn

 6. 5 juli 2018 / 16:26

  Smeren, smeren, smeren. Als de zon schijnt (en ook als ‘ie niet schijnt), smeer ik mezelf altijd trouw in. Laatst las ik zelf dat 90% van de huidveroudering door de zon wordt veroorzaakt. Zeker iets om even aan te denken als je geen zin hebt om te smeren, of als je een product te duur vindt. Deze zonnebrand klinkt in elk geval helemaal prima! Prachtige foto’s trouwens!

 7. 5 juli 2018 / 08:34

  Ik ben zelf ook groot fan van de zonnebrand van Kruidvat. Gewoon no nonsense, doet altijd wat ze beloven zonder al teveel poespas.

 8. 4 juli 2018 / 18:48

  Deze klinkt erg fijn, ik ga bijna op vakantie en zal zeker even naar deze spray kijken. Wat heb je ook een ontzettend leuk jurkje aan.

 9. 4 juli 2018 / 16:20

  Wat een mooie foto’s! Ik mag zelf nu niet te lang in de zon omdat ik zwanger ben, of ik moet een hele hoge factor gebruiken. Ik gebruik zelf meestal een bruinende olie.

 10. 4 juli 2018 / 11:48

  Jeetje, wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt! Zelf gebruik ik eigenlijk altijd factor 50, maar vaak wel van Kruidvat.

 11. 4 juli 2018 / 11:47

  Prachtige foto’s Linda! Fijn dat deze zo goed bevalt, ook met een gevoelige huid. Wat erg om te horen dat zonnige zonnebrandcrèmes niet de factor bevatten die ze zouden moeten hebben. Dat is inderdaad niet veilig voor je huid.

 12. 4 juli 2018 / 11:44

  Klinkt als een goede sun spray, zelf gebruik ik altijd sunspray met spf 50.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Hoogtepunten van juni Linda's Wholesome Life
Hoogtepunten van juni

[dropcap]J[/dropcap]uni was het startschot voor mijn vakantie, en was mede daardoor ook gevuld met mooie hoogtepunten. Maar voor het zover...

Sluiten