Kleurrijke Buddha Bowl met quinoa en falafel

Kleurrijke Buddha Bowl Recept Linda's Wholesome Life

Biesbosch, mei 2020

Nu het weer steeds lekkerder wordt en ik zelf ook meer energie krijg (ik ben wat dat betreft echt een schildpad die uit een winterslaap moet komen) heb ik enorm veel zin om met nieuwe recepten aan de slag te gaan. Nu ben ik zelf al niet een hele grote brood fan (sorry, not sorry) en elke dag afbak broodjes eten, daar word ik ook een beetje simpel van. Variatie en uitdaging it is. Zeker nu Thomas ook alweer een paar weken thuis werkt vind ik het enorm belangrijk om ook gezond en gevarieerd te eten. Een maaltijd/lunch waarvan je het gevoel krijgt dat je uit eten bent. Daarom een nieuw recept voor een heerlijke voedzame Buddha Bowl die je in een kwartiertje op tafel zet.

 

Wat heb je nodig om deze Kleurrijke Buddha Bowl te maken?

Recept voor 2 personen:

  • 50 gram fijngesneden ijsbergsla – ongeveer, ik neem gewoon een handje
  • 50 gram melange van Jonge Bladsla – ongeveer, neem een handje tot de bodem bedekt is
  • 1 eetrijpe avocado
  • zongedroogde tomaten
  • 75 gram maïs
  • 2-4 worteltjes
  • zilveruitjes (zuur)
  • 2 kleine augurken (zuur)
  • 60 gram quinoa
  • flinke schep rode kool
  • 200 gram kikkererwten
  • falafel 8 stuks
  • snufje peper en zout
  • olijfolie

 

Als eerste verwarm ik een koekenpan met een scheutje olijfolie. Als dit warm is voeg ik de falafel en de kikkererwten toe (uit een blikje), zonder sap zodat ze licht geroosterd worden. Ondertussen ga ik aan de slag met de bowl. Ik begin met een basis van sla, een handje fijngesneden ijsbergsla en een handje jonge bladsla. Ik snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes, rasp de wortelen en de augurkjes. De quinoa komt ook uit blik (heel handig van Bonduelle, zo heb je altijd 60 gram in huis om aan een salade toe te voegen) en dit voeg ik samen met de maïs en de rode kool alvast toe aan de bowl. De avocado verdeel ik in 2 en voeg de reepjes toe aan de kleurrijke buddha bowl. Net als de zilveruitjes, de geraspte augurkjes en worteltjes. Voeg als laatste de goudbruine kikkererwten en de falafel toe.

Voeg eventueel naar smaak nog wat zout en peper toe aan de avocado en/of een dressing voor je salade. It’s up to you. 

 

Extra Recept: Buddha Bowl met avocado en zoete aardappel.

 

Eet smakelijk!

 

 

Liefs Linda

 

 

Delen:

1 Reactie

 1. 6 mei 2020 / 09:20

  Oeh, wat ziet dat er onwijs goed en lekker uit! Ik krijg er spontaan trek van, terwijl ik net mijn broodjes op heb 😉 Ik ga het onthouden voor als ik deze zomer in een buddha bowl-mood ben 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
4 & 5 mei Linda's Wholesome Life
4 & 5 mei 2020

Biesbosch, 4 & 5 mei 2020 [dropcap]I[/dropcap]k denk dat wij, als generatie x, y & z nog niet eerder zo...

Sluiten