Kiko lip scrub in een stick

lip scrub Kiko Milano review lip exfoliator scrub labbra beeswax shea butter, beauty blog lifestyle by linda ervaringZelf ben ik niet direct een voorstander van scrubs, zeker niet voor een gevoelige plaats als de lippen. Snel ben ik al bang dat ik huidcellen verwijder die er nog niet klaar voor waren om verwijderd te worden. Ik verzorg mijn lippen goed, dag en nacht, en waarom zal je dan een scrub nodig hebben? Hier komt mijn liefde voor lipsticks, en dan vooral matte lipsticks in het bijzonder, om de hoek kijken. Net als je handen zijn lippen toch wel een visite kaartje, zeker als je ervoor kiest ze aan te kleden met een mooie kleur en vellen zijn dan echt not done.

lip scrub Kiko Milano review lip exfoliator scrub labbra beeswax shea butter, beauty blog lifestyle by linda ervaringVandaar ook dat ik vandaag deze milde scrub aan jullie voor wil stellen. Sinds kort is het Italiaanse make-up merk Kiko Milano ook in Nederland verkrijgbaar, er is inmiddels één winkel in het land (en erg gaan er vast meer volgen) en online bestellen kan uiteraard ook. Kiko is een leuk budget merk wat ik nu zelf ook leer kennen. Een budget merk met kwaliteit en ook een verrassende lip scrub die ik vandaag aan jullie wil laten zien.

lip scrub Kiko Milano review lip exfoliator scrub labbra beeswax shea butter, beauty blog lifestyle by linda ervaringDe verpakking is lief en zoet, standaard maar wel leuk aangekleed met de paars/roze details. Clean, daar hou ik wel van. De lip scrub doet en voelt dan ook zeker niet budget aan.

lip scrub Kiko Milano review lip exfoliator scrub labbra beeswax shea butter, beauty blog lifestyle by linda ervaring

De verwachtingen van een budget lip scrub stel ik eigenlijk altijd wel automatisch bij, vaak word er gebruik gemaakt van goedkope en dan soms ook ingrediënten die schadelijk zijn voor jou gevoelige huidje. Deze ingrediënten lijst deed mij in ieder geval versteld staan, verassend genoeg bevat deze lip scrub hele fijne ingrediënten.

Zo bevat hij geen parabenen, is niet comedogeen (geschikt voor mensen met een vette huid, verstopt de poriën niet) en is hypoallergeen, wat inhoud dat de samenstelling met zorg is samengesteld zodat het risico van allergieën tot een minimum word beperkt.

Ingrediënten die er voor mij uitspringen zijn de bijenwax en shea butter. Zo zie je dat hij naast de scrubbende werking de lippen ook verzorgd achterlaat.

lip scrub Kiko Milano review lip exfoliator scrub labbra beeswax shea butter, beauty blog lifestyle by linda ervaringDe scrub ziet er ook echt als een lipstick uit, wat hem uniek maakt zijn de speciale kristallen die in de stick zijn verwerkt. De lippen worden door deze kristallen zacht eëxfolieerd en glad gemaakt, door de shea butter en bijenwax voelen ze zacht aan en voelen ze heerlijk comfortabel aan.

Wat houdt ‘eëxfolieerd’ in?

Ik moest even opzoeken op internet wat het woord eëxfolieerd inhoud, maar al snel kwam ik op de volgende tekst uit:

“Wat er aan de huidoppervlakte wordt geëxfolieerd is niet van invloed op het aantal keren dat nieuwe huidcellen worden gevormd. Exfoliëren gebeurt alleen op het dode huidoppervlak, ver uit de buurt van de dieper gelegen huidlagen waar nieuwe cellen worden gemaakt. Als je de bovenste huidlaagjes verwijdert, zorg je daarmee niet dat er nieuwe cellen worden aangemaakt; die twee functies staan geheel los van elkaar. Dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je nieuwe huidcellen beschadigt als je een plaatselijk exfoliërend product gebruikt. Vermijd wel exfoliërende producten die te sterk zijn of die te veel schuren, aangezien dergelijke producten irritatie en ontstekingen kunnen veroorzaken; die kunnen je huid meer schaden dan dat ze je helpen, maar dat heeft nog steeds geen invloed op celregeneratie en versnelt de Hayflick-limiet niet.” – Beautyjournaal

lip scrub Kiko Milano review lip exfoliator scrub labbra beeswax shea butter, beauty blog lifestyle by linda ervaring

Het mag duidelijk zijn dat deze milde scrub de huidlagen en het aanmaken van nieuwe cellen niet verstoort. Mij stelt het in ieder geval gerust dat je deze scrub, zonder overmatig en verkeerd gebruik, geen schade toebreng aan de huid op jou lippen. Want laten wij eerlijk zijn, jou lippen horen te stralen en je bent graag zuinig op dit gevoelige stukje huid.

lip scrub Kiko Milano review lip exfoliator scrub labbra beeswax shea butter, beauty blog lifestyle by linda ervaringDe scrub is licht roze van kleur en ruikt net zo zoet als de kleur is, ik ruik vooral verzorgende boters en een lichte milde zoete geur.

lip scrub Kiko Milano review lip exfoliator scrub labbra beeswax shea butter, beauty blog lifestyle by linda ervaringWanneer ik de scub een aantal keer met ronddraaiende bewegingen over mijn lippen heen breng zie je al snel dat de kristallen tevoorschijn komen op de stick.

lip swatch lip scrub Kiko Milano review lip exfoliator scrub labbra beeswax shea butter, beauty blog lifestyle by linda ervaringHet is tijd om de lip scrub in actie te zien! Op de bovenste foto heb ik mijn naakte lippen op de foto gezet, het is aan het einde van de middag en alleen de avond ervoor heb ik mijn lippen verzorgd.

De middelste foto mag duidelijk zijn dat ik hier de scrub aan heb gebracht, de scrub word boter zacht als het in aanraking komt met mijn warme lippen waardoor hij gemakkelijk over mijn lippen glijd en zachtjes scrubt.

Nadat ik de scrub met een watje of een tissue van mijn lippen heb verwijderd blijven er gladde, glanzende lippen achter. Ze zijn gevoed en voelen alles behalve droog en trekkerig aan. Ik had geen velletjes op mijn lippen, dus wat dat betreft geen spectaculaire voor en na foto’s dit keer.

Het kleurverschil op de foto’s heeft niets met de scrub te maken, alleen met een zonnetje dat steeds tevoorschijn kwam en weer snel verdween.

lip scrub Kiko Milano review lip exfoliator scrub labbra beeswax shea butter, beauty blog lifestyle by linda ervaringDeze lip scrub in een lipstick vorm vind ik onwijs fijn werken, doordat hij op een stick zit breng je hem gemakkelijk, nauwkeurig en soepel aan. En daarnaast is hij ook heel gemakkelijk om mee te nemen en een stuk hygiënischer dan een potje. Doordat de boter in de scrub smelt door de warmte wanneer je het aanbrengt maakt het dat de scrub mild is en gemakkelijk over de lippen glijd. Hij verwijderd velletjes zonder inbreuk te doen op het proces van de huidcellen en laat de lippen zacht en verzorgd achter. Jou lippen zijn na een korte behandeling weer klaar om te stralen, met of zonder lipstick!

Een Kiko Milano lip scub is nu tijdelijk met 30% verkrijgbaar voor €4,10 (3,5 gram).

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

15 Reacties

 1. 2 mei 2015 / 23:05

  Wat ziet dit er goed uit zeg! Helaas vind ik het altijd moeilijk oordelen vanuit een foto maar je hebt het echt heel duidelijk besproken. Mijn broer woont in Amstelveen, dus ga deze de volgende keer zeker kopen wanneer ik daar ben. Heb trouwens ook gehoord dat KIKO een winkel krijg op Centraal Station 🙂

 2. 2 mei 2015 / 14:37

  Die moet ik in m’n verzameling hebben 😉
  Hij ziet er erg fijn uit!

  Een vriendin van me werkt sinds kort in de pas geopende winkel van Kiko Milano!

 3. 1 mei 2015 / 14:57

  Ziet er goed uit, ik heb een keer een scrub gebruikt, maar daar kreeg ik toch allemaal velletjes van!

  • Linda
   Auteur
   1 mei 2015 / 20:51

   Ai das toch jammer!

 4. 1 mei 2015 / 13:04

  Wat een prachtige foto’s! Ik heb nog nooit een lipscrub geprobeerd, maar ben wel benieuwd.

  • Linda
   Auteur
   1 mei 2015 / 20:51

   Dank je wel voor het mooie compliment! 🙂

 5. 1 mei 2015 / 12:20

  Het lijkt me een hele goede scrub die goed is voor je lippen! Echt een fijne review! Ik ken de dit product nog niet!

 6. 1 mei 2015 / 11:44

  Scrub in een stick klinkt al ideaal! Ziet er echt goed uit!

  • Linda
   Auteur
   1 mei 2015 / 20:52

   Ik had ook echt zo’n ‘waarom ben ik dit niet eerder tegen gekomen’ momentje haha, ideaal zo’n stick!

 7. 1 mei 2015 / 11:22

  Wow, wat gaaf, hier heb ik nog nooit van gehoord! Lijkt me een heel fijn product <3

 8. 1 mei 2015 / 10:41

  wauw, wat een uitgebreide review! Lijkt me een mega fijn product, ik ga zeker even een kijkje nemen.

  Liefs,xo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
outfit OOTD amsterdam fashion blog blogger zara zwijnenburg mode TOMS Marc by Marc Jacobs WE Object super trash her fashion box Michael Kors Esprit
OOTD | When the sun sets in Amsterdam

Steeds weer ontdek ik nieuwe plekjes en mooie spots in ons mooie Amsterdam. Oud Zuid heeft mij verrast met al...

Sluiten