It’s my birthday! 30 years and counting

 

Ik ben 21 landen, 3 continenten, veel verschillende haarstijlen + kleuren én 30 jaar verder. Vandaag vier ik namelijk mijn 30ste verjaardag! Als klein kind dat ik dat je zodra je 30 bent alles wel op een rijtje zal hebben. Een huis, gezin, goede baan en een gezonde dosis wanderlust. But boy, I was so wrong! In a good way, dat dan weer wel. Ik neem je mee op een trip down memory lane, naar de eerste jaren van mijn leven, de grondleggers voor een leven vol dieren en prachtige reizen. En al lopende weg som ik ook nog een paar hele grote hoogtepunten op. Want het is feest en daar hoort een mooi verhaal bij.

 

– It’s my birthday! –

30 years and counting

and this is my story

 

Handrooksignaal Rood Linda's Wholesome Life winter OOTD

30th Birthday Linda's Wholesome Life

 

 

– Chapter I –

Zo begint mijn verhaal

 

Als kind dacht ik altijd dat ik als ik 30 zal worden een heel ander mens zal zijn. Wat ouder, dat wel. Maar vooral een persoon die het allemaal wel uitgevogeld had. Maar in werkelijkheid doen wij allemaal maar wat. En dat vind ik mooi. Laten we vooral allemaal wat vaker ons hart volgen en doen wat goed voelt. Ik bekijk de wereld nog steeds door dezelfde ogen en kan mij soms nog als een onzekere puber voelen.

Als klein kind stippel je een toekomst voor jezelf uit. Ik wilde dierenartsassistente, politie te paard en medewerker in de gehandicapten zorg worden. En ik had niet verwacht dat alles zo anders zal zijn. Op jonge leeftijd ben ik namelijk al chronisch ziek geworden en spaarde diagnoses als zegels bij de supermarkt. Dat zorgde ervoor dat ik ineens een andere koers moest varen. Maar ik geloof er heilig in dat in nu ben waar ik hoor te zijn. De kennis die ik tijdens mijn opleidingen heb opgedaan kan ik nog dagelijks toepassen en geniet iedere dag weer van het feit dat ik alle vrijheid heb als zelfstandige ondernemer (wie had ooit gedacht dat deze blog hobby uit zal groeien tot een mooie baan). En ik kan niet wachten om te zien wat de komende 30 jaar, met Thomas aan mijn zijde mij gaat brengen.

Maar laten we even ene klein sprongetje maken, naar januari 1989. Ik hoor vaak dat ik een vrolijke baby was met een grote drang om dingen te leren en de wereld te ontdekken. Leerde al jong hoe je voor dieren moet zorgen en lief te zijn voor de aarde en mens. Een gezond stukje respect als je het mij vraagt, en ik kan niet wachten om dit zelf op een dag ook door te geven. Leerde al gezond te eten en fruit te zien als snoep. Er is zelfs een periode geweest dat ik wilde stoppen met het eten van vlees, en ben dan ook heel erg blij dat ik nu al bijna 2 jaar veganistisch eet. Dit past in alle opzichten zo goed bij mij. De liefde voor dieren was hier zeker een grondlegger van.

 

 

30th Birthday Linda's Wholesome Life

30th Birthday Linda's Wholesome Life rookfakkel sneeuw
30th Birthday Linda's Wholesome Life

 

 

– Chapter II –

Mijn liefde voor dieren & het leven

 

De liefde voor de wereld is zo groot als het woord kan zijn. Al jong reisde ik samen met mijn ouders van de ene uithoek naar de andere. Van Zweden tot Australië en enkele landen daar tussenin. Hierdoor maakte wij niet ieder jaar een reis. Maar opgroeien in De Biesbosch (een nationaal park) heeft zo zijn voordelen waardoor we voor de leuke dingen niet van huis hoefden. Ik bracht veel tijd door in de natuur. En als je daar het fietsen naar school bij optel kan jij je misschien wel voorstellen dat ik een fitte en actieve meid was.

Het chronisch ziek worden viel mij dan ook zwaar, zeker omdat dit tijdens de pubertijd gebeurde en hiermee viel ik letterlijk buiten de boot. Ik krabbelde wat op en kreeg mijn eerste paard cadeau van mijn ouders. Mijn Fjord Sil. Een zwaar verwaarloosd dier wat ik in mijn vrije tijd ‘stiekem’ verzorgde. Sil was een van de hoogtepunten van de afgelopen jaren. Ik kon letterlijk lezen en schrijven met deze knol. Rende kilometers achter hem aan in de polder als hij weer eens ontsnapt was, moest veel kritiek van anderen horen omdat hij te vet was en werd enkele weken later provincie kampioen met hem tijdens de keuring. Maar vooral de uren die ik op zijn rug doorbracht, zonder hoofdstel en zonder zadel, in de polder blijven mij bij.

Maar ook de gedumpte dieren die ik in de polder vond gingen mee naar huis, werden opgelapt en een aantal daarvan mochten zeker blijven. Voor andere werd een mooi huisje gezocht. Ik heb heel wat lammetjes op de wereld gebracht, uren paardgereden, cavia’s gekamd, hamsters geknuffeld, koeien geborsteld, met de geiten gewandeld, uren naar de vissen in mijn aquarium gekeken, ontsnapte siereenden gevangen en een familie degoes verzorgd. Ons huis lijkt soms meer op een dierentuin dan op een simpel boerderijtjes. Wat kan ik zeggen, mijn hart is groot en de boerderij goed gevuld.

 

 

30th Birthday Linda's Wholesome Life all white outfit

 

– Chapter III –

Places I have seen

Mijn liefde voor dieren blijft. En dieren zullen altijd wel een rode draad blijven door mijn leven. Van het verzorgen van de kangoeroes van de buren tot de komst van Jip, de shetlanders en onze alpaca’s. En zelfs op reis hoop ik bijzondere dieren te spotten. Van het zwemmen tussen de baby haaien in Australië, het snorkelen in The Great Barrier Reef, het opzoeken van olifanten in Thailand, het spotten van possums, koala’s, krokodillen en de platypus in Australië. Het zien van wilde apen in Marokko, varen tussen de dolfijnen in Spanje, het zien van wilde elanden in Zweden, het bezoeken van een hondenopvang in Malaga, wilde apen die het hotel bestormen tijdens het ontbijt in Thailand en het zien van 17 walvissen bij de Azoren. Allemaal stuk voor stuk hoogtepunten.

Ik bezocht 21 landen, verschillende eilanden en 3 continenten. En ben altijd hongerig naar meer. Er is namelijk zoveel mooist wat ik nog wil ontdekken. Hong Kong was de eerste wereldstad die ik bezocht en ik leerde veel over de Chinese cultuur. Ook de oude Thaise cultuur vind ik bijzonder, met een bezoek aan een eeuwenoude bergstam dorp als hoogtepunt. Lopend de grens over naar Myanmar waar nog een burger oorlog woedt tot dagen genieten in Krabi, de mooiste plek van Thailand. Azië zit diep in mijn hart. En laat ik mijn persreizen naar Griekenland en Hamburg niet vergeten, dit zijn ook echt hoogtepunten waar ik nog vaak aan terug denk.

Maar ook de verschillende road trips door Australië, het eilandhoppen en mijn verjaardag vieren in de tropen. De Griekse en Spaanse eilanden die ik bezocht, het winkelen in de soeks van Marrakech en Tunesië, mijn eerste city trip met Thomas naar Parijs, fietsen op Formentera en lunchen in de tv toren in Kuala Lumpur. Het verkennen van de Azoren, de vele city trips die ik met mijn broer en nicht maakte tot mijn eerste sneeuwmassa in Luxemburg. Alle vakanties en trips zijn uniek en stuk voor stuk hoogtepunten. Maar sinds ik mij echt in fotografie ben gaan verdiepen merk ik dat ik zoveel meer uit mijn vakanties haal.

 

30th Birthday Linda's Wholesome Life

30th Birthday Linda's Wholesome Life red smoke ootd

30th Birthday Linda's Wholesome Life rookfakkel rood red smoke

 

 – 30 years and counting –

Op naar de volgende 30 jaar!

 

30 jaar is gewoon niet op te sommen in slechts één blog. Maar door de jaren heb heb ik het idee dat jullie mij steeds beter hebben leren kennen. Ik heb al zoveel met jullie gedeeld en zoveel van jullie komen hier al vanaf het begin. Dat vind ik heel erg bijzonder, en wil hier graag even bij stil staan. Zonder jullie bezoekjes was ik namelijk niet hier geweest waar ik nu ben. En daar ben ik onwijs dankbaar voor.

Er is één ding wat ik je mee wil geven; en dat is het volgen van je hart. En als je dat doet, zal het je brengen waar je hoort te zijn. Er is namelijk geen script voor het leven, geen uitgestippeld plan. Alles zal constant om je heen veranderen. Koester wat je hebt en werk aan wat je wilt. En zolang je jouw hart volg, zal je het pad volgen wat bij jou past. Het leven is te kort om je druk te maken over onbelangrijke dingen. Geniet van iedere dag.

 

De eerste reisjes voor 2019 staan al gepland

Gisteren heb ik mijn verjaardag grootst gevierd met een high-tea in een onwijs tof biologisch restaurant (Villa Augustus). Samen met de mensen die het dichts bij mij staan. Volgende week ga ik mijn broer opzoeken op Fuerteventura en maken we samen ook een uitstapje naar Lanzarote. Beiden zijn we in januari jarig en daar gaan we zeker nog even op proosten!

En zelfs een tweede reis staat al op de planning voor 2019. Thomas verraste mij met een trip naar Londen, speciaal voor mijn verjaardag. En ik kan niet wachten om samen met hem deze mooie stad te verkennen en mijn eerste Stella McCartney aan mijn collectie toe te voegen. I’m a happy girl!

 

30th Birthday Linda's Wholesome Life rookfakkel rood red smoke

 

Wat staat er op jouw ‘before 30’ bucketlist?

 

Liefs Linda voetnoot

 

15 Reacties

 1. 2 februari 2019 / 13:42

  Een beetje te laat maar ik wilde je alsnog van harte feliciteren met je 30e verjaardag.
  Heb je een mooie dag gehad?
  Kan helaas geen antwoord geven op je vraag. Want ik ben de 30 al even voorbij…

 2. 30 januari 2019 / 18:46

  Wat een leuk artikel! Ik ben al 30… ik doe een lijstje voor de 40… heb ik nog tien jaar te gaan hahaha! Eigenlijk staat er niet zoveel op, iets meer van de wereld zien en verder vooral blijven genieten.

 3. 29 januari 2019 / 21:18

  Wat heb je een mooie 30 jaren gehad zeg, heerlijk! Gefeliciteerd en op naar de volgende 30! 🙂

 4. 29 januari 2019 / 13:39

  Enorm gefeliciteerd en tof dat je het in villa augustus hebt gevierd, een hele fijne toffe plek. Niet in de buurt maar kom er graag met vrienden!

 5. 28 januari 2019 / 22:13

  Happy birthday! En oeh, ik ben heel benieuwd welke Stella je gaat aanschaffen – die staat ook nog op mijn lijstje 🙂

 6. 28 januari 2019 / 22:10

  Lieve Linda. Ook via deze weg: van harte gefeliciteerd met deze bijzondere verjaardag. Ik wens je nog heel erg veel liefdevolle jaren met veel gezelschap (van lieve (fluffy) dieren), mooie reizen en veel mooie nieuwe pagina’s in jouw virtuele sprookjesboek: Linda’s Wholesome Life. Hopelijk zien we elkaar in jouw nieuwe levensjaar weer om fijne plaatjes te schieten.

 7. 28 januari 2019 / 20:06

  Aller eerst van harte gefeliciteerd!! Wat een super gave foto’s én een mooi verhaal <3

 8. 28 januari 2019 / 20:05

  Wat een leuk en mooi artikel om te lezen, ook over de liefde voor dieren en welke dieren jullie hebben en hebben gehad. Prachtig.

 9. Lieke van Veen
  28 januari 2019 / 18:54

  Leuk gedaan zo met die foto’s!
  Van harte gefeliciteerd met je 30e verjaardag!

 10. 28 januari 2019 / 13:51

  Gefeliciteerd. Het is een superfijne leeftijd 🙂 Ik ben vorige week….45 geworden…toen ik klein was, was 45 echt hooghoogbejaard. Het was ook wel even slikken haha. Geniet van je 30 en idd een mooi moment om even terug te kijken!

 11. 28 januari 2019 / 13:20

  van harte gefeliciteerd, veel mooie plannen in 2019 in ieder geval! Wat leuk dat reisje met Thomas en Ferteventura natuurlijk ook! Maak er een fantastisch jaar van

 12. 28 januari 2019 / 13:08

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik wens je een hele mooie dag, ondanks het grijze winterweer. Maar dat zal vast wel lukken.

  Een bucket list heb ik niet : )

 13. Jouvence.nl
  28 januari 2019 / 11:36

  Leuk om te lezen, mooie foto’s en wat een lieve kinderfoto’s! Gefeliciteerd!

 14. 28 januari 2019 / 08:53

  Wauw, Linda, wat een schitterende blog! Ten eerste van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Ik wens je een geweldig mooie dag toe vandaag! <3
  En wat heb je gelijk met wat je zegt. Wat jij hebt met 30, had ik als kind met 25. Pas op mijn 25e verjaardag vorig jaar kwam ik tot de ontdekking dat we eigenlijk allemaal maar wat doen en dat er geen leeftijd is waarop je precies weet hoe het allemaal zit. Dat maakt het leven soms lastig, maar soms ook juist heel mooi. Ik hoop dat je ook in je 31e levensjaar veel mooie avonturen mag beleven en prachtige plekken zult bezoeken, maar ook dat je volop van jouw liefde voor dieren kunt genieten, want die straalt liefde straalt gewoon van je blog af. Make it a year to remember! 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Self Love Routine Linda's Wholesome Life
Self-love Routine – Een winterdip overwinnen

[dropcap]D[/dropcap]e winterdip. Veel mensen kennen deze typische donkere dagen dip wel. En alhoewel je er soms super positief in kunt...

Sluiten