Is Marc Jacobs vrij van dierproeven?

 

 Is Marc Jacobs vrij van dierproeven?

 

 Marc Jacobs BeautyMarc Jacobs Beauty

 

Marc Jacobs & Marc Jacobs Beauty

Als ik op internet mijn zoektocht begin kom ik er al snel achter dat Marc Jacobs zijn parfums en beauty producten niet onder één en dezelfde naam vallen. Je hebt de parfums die onder de naam Marc Jacobs uitgebracht worden. En de beauty producten, die onder de naam Marc Jacobs Beauty op de markt verschijnen. In principe kun je zijn producten dus in twee categorieën verdelen. De Marc Jacobs Fragrances en Marc Jacobs Beauty. Dit zijn de namen waar ze op social media ook op gevonden kunnen worden. En als je het eenmaal weet is het allemaal vrij logisch.

 

Het verschil zit hem ook niet alleen in de naam. Marc Jacobs Beauty is onderdeel van Kendo Brands, waar je ook o.a. Kat von D vindt, en geheel dierproefvrij is (heeft zelfs een PETA certificaat). De parfum is onderdeel van Coty, waar je o.a. ook OPI, Wella, Rimmel London en Sally Hansen vindt, merken die helaas niet dierproefvrij zijn. En Coty dus ook niet. Daarnaast verkoop Marc Jacobs geen beauty producten meer in China, en zijn de parfums wél in China te koop. De verdeeldheid is ook de reden waarom Marc Jacobs niet op de dierproefvrije lijst staat van Naoki, maar wel op de lijst van de PETA.

 

 Marc Jacobs BeautyMarc Jacobs Beauty

 

Marc Jacobs Fragrances

Al deze prachtige en heerlijk geurende parfums zijn dus kort gezegd niet vrij van dierproeven. En dat vind ik jammer. Heel erg jammer. Het merk weet iedere keer weer een zwakke plek te raken, en laat vele mensen verliefd worden op deze pareltjes. En daarom kan ik er met mijn hoofd niet bij dat zij de keuze hebben gemaakt om deze wél op de Chinese markt uit te brengen. Ik kan het namelijk niet geloven dat een merk de make-up niet op dieren laat testen, en de parfums wel. Maar als Marc Jacobs de verkoop van beauty producten op de Chinese markt terug kan draaien (die werden eerst ook in China te koop aangeboden) dan moet dit met de parfums toch ook lukken? Ik wacht het in ieder geval geduldig af!

 

Marc Jacobs Beauty

 

Marc Jacobs Beauty

De beauty producten zijn helaas niet in Nederland verkrijgbaar, maar wel via de website van Sephora te bestellen. Waarom ik dit merk toch behandel op mijn blog zal jij je misschien afvragen? Het is namelijk één van mijn favoriete merken, al dan niet mijn favoriete merk als het op high end make-up aankomt. Het is een luxe merk, ik heb een zwak voor de visie en het uiterlijk van de beauty producten. Net als de kwaliteit. Omdat er reviews van dit merk op mijn blog staan, voel ik toch wel een kleine verplichting naar jullie om het hier even goed over te hebben.

 

Wie een Sephora binnen loopt kan dus gelukkig met een gerust hart deze prachtige beauty producten kopen. En dat is fijn. Het zijn chique, prachtige en tijdloze producten die haast op iedere kaptafel thuis horen als je het mij vraagt. De reviews zullen ook met enige regelmaat voorbij komen op Lifestyle by Linda. En er ligt nog een prachtige blush op een review te wachten.

 

 Marc Jacobs Beauty

 

Marc Jacobs Beauty wél op Lifestyle by Linda

De verdeeldheid in het bedrijf kan voor veel verwarring zorgen, en kan ertoe lijden dat sommige dierproefvrije bloggers het merk in zijn geheel bekijken. En het dus als niet dierproefvrij bestempelen. Ik kan hen dit niet kwalijk nemen, en begrijp dit ook heel goed. Zelf trek ik daarom een lijn tussen Marc Jacobs Fragrances en Marc Jacobs Beauty. Ik ben dol op het merk en zal ik de beauty producten dan ook zeker aan blijven schaffen en reviewen voor jullie. Het is altijd fijn om te weten welke producten het aanschaffen waard zijn, zeker als je op vakantie een Sephora binnen loopt, dan wil je weten of een product het waard is.

 

Mijn hart moet alleen wel huilen als ik naar mijn parfum flesjes kijk. Het zijn mijn favoriete parfums en deze gaan in China nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Ik wacht de dag dat ze uit de Chinese schappen verdwijnen dan ook met smart af. Tot die tijd zullen er dus ook geen reviews meer op de site verschijnen.

 

Heb jij al eens iets van de beauty producten geprobeerd?

 

liefslinda2Bloglovin' button
Delen:

7 Reacties

 1. 18 oktober 2016 / 11:37

  Sephora bezorgt veel dingen gewoon naar Nederland. Kost wel wat extra, daarom schrikt het veel mensen af, maar het kan gewoon 🙂

  Naoki is wat strenger met wat er op de lijst gaat … zodra merken in China verkopen komen ze niet op die lijst (omdat in China dierproeven verplicht zijn) en PETA kijkt alleen naar of het merk in het land van verkoop (EU in ons geval) en VS op dieren getest wordt.

 2. 18 oktober 2016 / 09:34

  Wat goed dat je hier meer duidelijkheid over verschaft op je blog. Ik heb mijn geliefde Daisy by Marc Jacobs onlangs verkocht. Beautyproducten heb ik niet van dit merk en aangezien ik me meer wil focussen op natuurlijke cosmetica, zal ik het ook niet aanschaffen.

 3. 18 oktober 2016 / 08:33

  Ik vond het al zo gek dat ik bij jou nog steeds Marc Jacobs zag haha! Ik heb niets met het merk, dus dat is voor mij handig. Ik zou zelf en de parfum en de beauty producten niet meer kopen. Maar dat is natuurlijk geheel aan jou 🙂

 4. 18 oktober 2016 / 06:08

  Wat stom dat de geuren dan niet dierproefvrij zijn.. ik weet dat jij een zwak hebt voor deze parfums. Ik geef je groot gelijk dat je de beauty producten wel blijft behandelen op je site.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Biesbosch OOTD
The Boho Western Vibes ☾

Het is alsof mijn gebeden zijn gehoord. Althans zo voelde het toen wij gisteren op een prachtige en warme Indian...

Sluiten