Happy list ☾- Baby nieuws & gelukmakers

We leven tegenwoordig in een wereld die word gedomineerd door volgers en likes. Hoe populair je vroeger op school was wordt nu uitgemeten in likes en het daaropvolgende succes. Het is haast vanzelfsprekend dat je aan jezelf en aan jouw leven gaat twijfelen als de hartjes bij jouw foto’s niet door het plafon schieten. Maar in plaats van je te focussen op alles wat je nog niet hebt en wat niet perfect is, kan je beter genieten van wat je wél hebt. Count your blessings and make your own blessings count. En daarom lieve lezers is het hoog tijd om een nieuwe happy list met jullie te delen. Omdat er simpelweg zoveel is om dankbaar voor te zijn. Dingen die los staan van perfecte Instagram waardige foto’s. Want ik zit goed in mijn vel, en geniet van alles wat ik doe en wat er gebeurd. En al dat fijne offline leven som ik vandaag gezellig voor jullie op!

 

Happy List ☾

 

Koh Yao Yai ThailandDoi Tung Chiang Rai

 

 

 

I’ve got a bad case of wanderlust

Reizen is een van mijn grootste passies, en ik heb dit jaar al een aantal hele fijne reisjes mogen maken. Het is zo’n typisch jaar waarvan de reisverwachtingen niet zo hoog waren. Ergens denk ik dat ik met iets te grote dosis wanderlust in mijn bloed ben geboren. But I can’t help it. Er is immers zoveel moois te zien in de wereld. Zo begon mijn jaar al goed met het aftellen naar mijn rondreis door Thailand. Ik vierde mijn verjaardag op een prachtig bounty eiland en bezocht zelfs Myanmar nadat ik al een middag uit mocht kijken over de prachtige bergen van dit land. Ik had niet verwacht dat zo’n tocht door niemandsland (een gebied tussen Thailand en Myanmar) zoveel los kon maken.

Na mijn avonturen in het geliefde Azië nam ik Thomas mee voor een klein tripje naar Brussel, reden wij voor zijn afstudeerfilm de Loire route door Frankrijk en bracht mijn aller eerste en bijna compleet verzorgde persreis mij naar het vaste land van Griekenland; Parga. Het zijn stuk voor stuk hele bijzondere en dierbare hoogtepunten. En alhoewel ik mijn eerste trip voor 2018 al aan het plannen ben, en hier weer genoeg voor gespaard moet worden, ga ik deze week geheel last minute en vrij onverwacht nog een weekje Road trippen door Noord-Frankrijk. Wat een jaar! Ik ben precies daar waar ik het liefste ben; onderweg.

 

 

 

Sleek Cleopatra's kiss highlighting palette

 

4 maanden vegan

Deze maand tik ik de 4 maanden vegan eten alweer aan. Het is zo bizar dat iets wat als een hele grote stap voelde, en veel uitleg vroeg, nu zo gewoon en normaal voelt. Ik kan de verleidingen in de supermarkt en op tafel heel erg goed weerstaan. Dat is mij nog het meest opgevallen. De vlees en zuivel afdeling loop ik zo voorbij. Het scheelt enorm dat ik de mensen in mijn directe omgeving niet meer zoveel uit hoef te leggen. Ik weet mijn weg in de supermarkt ook goed te vinden. En kan enorm blij worden van een nieuwe vegan vondst.

Het feit dat ik daarnaast ook nog eens (zo goed als) suiker vrij eet maken de keuzes tijdens het winkelen wel erg beperkt. Ik kan dan ook moeilijk begrijpen waarom er bijvoorbeeld 7 gram suiker per 100ml ‘gezonde’ tomaten saus zit voor over de pasta. En ik verbaas mij erover in hoeveel producten er suiker en melk verwerkt wordt. Het is in mijn ogen zo onnodig. En al deze momenten van bewustwording en de verandering in mijn eetpatroon maken dat ik mij veel gezonder voel.

Ik heb minder last van hoofdpijn en ook mijn darmen die altijd in een constante paraatheid verkeerde om al het voedsel aan te vallen, hebben nu zoveel meer rust. Wat veel energie scheelt en maakt dat ik ’s nachts ook wat beter slaap. Echt mensen. Ik kan deze manier van eten wel aan iedereen aanbevelen. Want ook bij je gezondheid geld,  alle kleine beetjes helpen.

 

A day at the farm alpaca

 

Fahion is fun

Iets wat ook iedere dag weer een glimlach op mijn gezicht tovert is het feit dat ik mijn weg in de fashion wereld gevonden heb. Fashion should be fun. En dat is precies waar ik ben. Mode die eerlijker gemaakt is maakt mij blij. Zo zijn mijn ogen open gegaan voor vintage schatten die echt een aanwinst zijn op mijn garderobe. Zo leerde ik winkelen in mijn eigen kledingkast en meer te mixen en te matchen. Ondanks dat het op vele gebieden nóg duurzamer kan en ik stiekem een slechte groene blogger ben, is mijn stijl zeker een stuk persoonlijker en duurzamer geworden.

En ik ben er zo blij mee dat ik eindelijk de stap durf te nemen om meer fashion video’s en artikelen te maken. Het voelde namelijk alsof ik geen stem kon hebben over dit onderwerp omdat ik niet van trend naar trend spring. Omdat ik mij dit simpelweg niet kan veroorloven en je hiermee ook bergen met afgedankte kleding en accessoires creëer. En eerlijk? Zo leeft het grootste gedeelte van de mensen, en ik hoop dat ik met mijn kijk op fashion en met mijn stijl mensen mag inspireren.

 

Versace shades Lifestyle by LindaVersace shades Lifestyle by Linda

 

 

 

 

 

 

 

Designer zonnebril

Waar ik ook heel erg blij van word, en waar mijn hartje sneller van gaat kloppen zijn mooie designer items. Ze zijn niet allemaal duurzaam geproduceerd, maar omdat ze een grote uitgave vereisen koop ik zo’n item voor het leven. Wat dan op zich weer een hele duurzame zet is. Het is dus maar net wat voor draai je persoonlijk aan een duurzaam leven geeft. Afijn, terug naar het onderwerp. Mijn nieuwe Versace zonnebril is zo’n designer item (die je onderlaatst terug kon zien op mijn onrealistische wishlist) wat mij heel erg blij maakt. Hier ga ik deze zomer, en zeker in Frankrijk vast en zeker veel plezier van hebben.

 

 

 

 

 

Versace shades Lifestyle by LindaVersace shades Lifestyle by Linda

 

 

 

 

 

 

 

 

Vintage schatten graven

Of het nu een Vintage Kilo winkel, sale of een gewone vintage winkel is, ik heb het schat zoeken écht leren waarderen. Waar ik het eerst stom vond om geld aan tweedehands of oude kleding uit te geven ben ik nu helemaal om. Ik vind het enorm leuk om mijn garderobe aan te vullen met fijne vintage shorts, een mooi jurkje of een prachtige stijlvolle mantel. Het zijn unieke items die mijn stijl nóg persoonlijker maken. En ik verheug mij nu al op de vintage winkels die ik in Lille (Rijsel) wil gaan bezoeken, je schijnt hier namelijk goed Vintage te kunnen shoppen. Lucky me!

 

P.s. die fijne adresjes hebben jullie zeker van mij tegoed. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dít nummer. Over and over again.

 

Bob alpaca 5 dagen oud Bob alpaca 5 dagen oud Bob 5 dagen oud

 

Baby nieuws : Bob is geboren!

En dan is het tijd voor het baby nieuws waar jullie vast op zaten te wachten. Onderlaatst hebben jullie al kennis kunnen maken met onze nieuwste aanwinsten, de twee schattige witte alpaca’s. Maar wat ik jullie nog niet heb verteld, (primeurtje hoor!) is dat zo’n 2 weken geleden onze derde alpaca is geboren! Omdat alpaca’s groepsdieren zijn hadden wij al snel de wens om er drie te houden. En dan het liefst in verschillende kleuren.

Het was dus even wachten tot er een mooi bruin ventje geboren zal worden, en begin augustus was het zover. Onze kleine fluffy alpaca is geboren! En omdat moeders lichamelijk wat gebreken heeft, en wij een groot hart hebben en ruimte genoeg hebben om dieren die extra liefde nodig hebben op te vangen, zijn moeder en zoon gezellig samen bij ons komen wonen. En bestaat onze kudde nu uit vier onwijs leuke alpaca’s. Wat een droom! En zeg nou eens eerlijk, je zal toch zo de hele dag met hem willen knuffelen.

 

 

Wil jij ook een fijn hoogtepunt delen?

 

 

Delen:

6 Reacties

 1. 17 augustus 2017 / 11:07

  Wat een fijne mooie dingen zeg! En wat een schatje is Bob, superleuk! 🙂

  xx

 2. 14 augustus 2017 / 23:25

  Ik wilde op allerlei van de mooie punten die je maakt reageren, maar ben het spontaan vergeten toen ik Bob zag. Wat een droombeest!

 3. 14 augustus 2017 / 19:10

  Wat gaaf dat je alpaca’s hebt! Respect trouwens, dat je vegan en suikervrij eet. Ik vind het beide interessant en probeer er steeds meer op te letten, maar ik weet niet of ik het volledig zou kunnen.

 4. 14 augustus 2017 / 17:51

  Wat een mooie lijst <3 Ik ben het zo eens over al die toevoegingen… Ben wel vegan maar niet suikervrij, al staat dat wel hoog op mijn lijstje haha! En hoooo fluffy baby <3

 5. 14 augustus 2017 / 07:12

  Wat een fijn lijstje. Gefeliciteerd met Bob! Dat nummer is zoooooo heerlijk hè! Nadenken over vakanties in 2018 is hier ook iets wat mij erg blij maakt :-).

 6. 14 augustus 2017 / 06:59

  Wat een schatje is Bob! Gefeliciteerd met zijn komst! En wat een mooi lijstje met blijmakers! Wat fijn dat je zo kunt genieten van het vegan eten, maar ook van het leren kennen van je eigen stijl inclusief mooie designeritems. Ik hoop dat je een prachtige reis zult beleven in Frankrijk en daar nog veel meer vintage schatten kunt scoren 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Versace shades Lifestyle by Linda
Versace Shades

[dropcap]V[/dropcap]ersace, Versace, Medusa head on me like I'm 'Luminati'. Terwijl deze lyrics door mijn hoofd dwalen doet mijn hart tijdens het unboxen...

Sluiten