Mijn appartement & toekomst plannen

 

 Mijn appartement & toekomst plannen

 

  Room Tour Boho & Cosy appartement

 

Our brain is a funny thing. En ik ben verrast om te zien hoe het soms werkt. Neem de afgelopen weken als voorbeeld. Mijn lichaam vertoont allerlei rare klachten waar ik wat onderzoeken betreft best wel druk mee ben geweest. Dit kost wat tijd en in een zekere zin ook wat energie. Zeker wanneer ik een pijnaanval heb en ik enkele uren rusteloos op bed wacht tot alles weer over gaat, merk ik dat een brein een achterkamertje heeft.

Een kamertje wat ervoor zorgt dat er een bepaalde rust ontstaat waardoor bepaalde functies uit worden geschakeld zodat ik de tijd wat makkelijker uitzit. In zekere zin neemt mij dit over en kan ik de makkelijk te onthouden dingen, zoals medicijnen aanvragen, ineens spontaan vergeten. Er is slechts plaats voor al het nieuwe wat op mij afkomt, en zo verandert die verkregen rust in totale onrust wanneer het besef van alles wat ik niet mocht vergeten weer terugkomt.

Dat werkt een beetje hetzelfde als herinneringen die opkomen met bepaalde geuren, geluiden of op bepaalde plaatsen. Zeker nu ik na mijn pubertijd alles bewuster meemaak, merk ik dat ik heel anders tegen het leven aan ben gaan kijken. Toen ik net chronisch ziek werd durfde ik niet veel aan de toekomst te denken. Beter worden stond stipt op één. Nu Thomas bijna klaar is met zijn studie, en wij al 4,5 jaar gelukkig samen zijn, merk ik dat ik steeds vaker met een grote glimlach op mijn gezicht aan de toekomst kan denken. Met in zekere zin het huisje wat wij gaan huren of kopen, de inrichting en het feit dat ik met hem vierkant achter mij, zelfs aan schattige baby’s durf te denken.

Maar met de basis dingen in het bijzonder, met het uit huis gaan, werken en jouw leven kunnen bekostigen. Zijn dingen die voor gezonde mensen zo vanzelfsprekend zijn, maar door mijn onstabiele lichaam goed doordacht moeten worden. Ze zeggen dat tijd alle wonden heelt en dat zeker ook de raad met de tijd komt. Ook daarin moest er in mijn brein al vroeg een knop om omdat mijn leven nou eenmaal niet synchroon loopt met het standaard geschetste leven. En dat is prima, ik maak keuzes gebaseerd op gevoel, en het gevoel dat mijn tijd nog wel komt zit er wat dat betreft niet veel naast.

 

Room Tour Boho & Cosy appartementRoom Tour Boho & Cosy appartement

 

ROOM TOUR – Boho & Cosy ☾

 

Wie kan zich de make-over van mijn woonkamer nog herinneren? Mijn appartement voelt eindelijk af. Met de planten die ik afgelopen weekend kocht en de accessoires die ik verzamelde op reis (met de spotlight op de juweeltjes uit Thailand en Myanmar) voelt het eindelijk als één geheel. En dat betekent maar een ding, dat het tijd is voor een roomtour. Deze video is wat vaker aangevraagd, en was mede daardoor erg leuk om te maken voor jullie. Het appartement is niet groot, betreft niet één bepaalde stijl, maar is vooral boho en cosy. Als je de video via deze weg niet kunt bekijken, klik dan hier.

 

 Room Tour Boho & Cosy appartementRoom Tour Boho & Cosy appartement

 

Toekomstplannen voor ons eigen huisje

Met oog op de toekomst en het feit dat Thomas druk bezig is met afstuderen (en hij zijn vegan food documentaire MANBOOBS bijna af heeft!) ben ik mij steeds meer bewust van het feit dat mijn tijd eindelijk aan het aanbreken is. Dit resulteert in grote opruim sessies, het verkopen van onnodige spullen en het verzamelen van uitzet spullen. Nu ik eind 20 ben, ben ik mij meer dan ooit bewust van mijn persoonlijke stijl en kan ik makkelijker zeggen wat echt bij ons past. De items die je nu in mijn interieur terugziet zijn basis items die vooral veel rust uitstralen. Het gros van de meubels is wit en heeft houten accenten, waardoor je de natuur letterlijk in huis haalt. Het zijn vooral de accessoires die het geheel een huiselijk gevoel geven en van het huis een thuis maken.

En het feit dat ik hier, in dit huis, het grootste gedeelte van mijn leven heb doorgebracht natuurlijk ook. Deze boerderij heeft zoveel geschiedenis. En ik ben inmiddels de derde generatie van onze familie die hier woont. De vorige bewoners hebben zelfs de jaren van oorlog in dit huis meegemaakt. En viel de zoon van het stel zelfs met het bombarderen van de buurt van schrik van zijn potje. Precies op de plek waar nu mijn bed staat. En de plek waar ik mijn Netflix marathons houd (die nu het weer even minder gaat zo welkom zijn) was de kamer van de dienstmeid. Zoals ik al zei, zo onwijs veel geschiedenis. En het feit dat wij hier nog steeds met 3 generaties wonen vind ik onwijs bijzonder. Ik geniet er volop van, omdat dit een bijzonder iets is.

Het staat dan ook wel vast dat Thomas en ik opzoek zijn naar een huisje wat hetzelfde aanvoelt. Een huis dat een verhaal heeft en waar wij onze eigen herinneringen kunnen maken. Omdat het appartement waar ik nu woon niet mega groot is, en ik niet al mijn spullen kwijt kan, ben ik al aan het opruimen gegaan. Je kan dus gerust zeggen dat ik al zeker een jaar van te voren al begin met het werken aan een verhuischecklist. Er staan al aardig wat gevulde dozen op zolder met persoonlijke spullen, en spullen voor de uitzet. Zo kan ik langzaam aan al naar onze droom toewerken zonder dat het extra energie kost. En dat is fijn. En het geeft ergens ook wel rust. Net als dat ik weet dat als het zover is mijn familie graag wil helpen met verhuizen. En mochten wij ineens in tijdnood zitten, is er altijd de geruststellende gedachte dat ik een verhuizer in kan schakelen.

 

 Vertel eens, hoe ziet jouw droomhuis eruit?

 

 

 

 

 

 

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Delen:

9 Reacties

 1. 14 juni 2017 / 22:08

  Wat leuk om ook eens te kunnen zien hoe jij woont. Erg mooi. Leuk ook dat je de wanderlust zo duidelijk terug ziet komen in de accessoires die je in huis hebt staan! Ik ben heel benieuwd waar jij en Thomas uiteindelijk jullie plekje zullen vinden. Ik weet zeker dat het er hoe dan ook fantastisch uit zal zien. Jou kennende..

 2. 14 juni 2017 / 20:38

  Wat heb jij een ontzettend tof plekje gecreëerd! Super gaaf! De video heb je ook leuk gemaakt. Wel spannend dat je vriend bijna klaar is met studeren en dat jullie dan samen kunnen gaan wonen. 😀
  Wat je zegt over chronisch ziek zijn in combinatie met toekomstplannen maken… Ik herken het heel erg helaas, en dit is ook wel iets wat bij mij speelt de laatste tijd. Ik wil zo veel, maar ik kán het nog niet. Samenwonen staat op nummer 1 voor mij, maar het kan simpelweg financieel nog niet omdat ik niet kan werken nu. 🙁

 3. 14 juni 2017 / 15:02

  Wat een leuk filmpje! En fijn dat je zoveel planten in huis hebt. Die moeten er hier zeker nog bijkomen! De inrichting van mijn appartement is wel prima (behalve de planten dan), maar ik zou graag willen verhuizen naar een iets groter huis. Nu past alles net niet en ik zou een aparte werkkamer heel fijn vinden.

 4. 14 juni 2017 / 09:49

  Mooi verhaal en mooi geschreven. Veel plezier en succes gewenst met de zoektocht! Mijn droomhuis is georganiseerd, met veel groen en gezellige pastelkleuren. Heb alvast een heel Pinterest-board vol staan met hoe ik het ooit wil hebben als wij een vast plekje vinden.

 5. 14 juni 2017 / 08:31

  Wat heb je dat tof geschreven! En goed dat je weer naar toekosmt durft te kijken. Dat is eng maar soms toch echt nodig om daar over na te denken.

 6. 14 juni 2017 / 08:14

  Wat heb je dat ontzettend mooi verwoord! Prachtig dat er zo’n verhaal achter jullie boerderij zit en je kamer ziet er ook prachtig uit! Heel spannend, al die veranderingen en plannen die je hebt voor de toekomst! Ik kan me voorstellen dat het door je ziekte lastig is om alles uit te stippelen, maar zo te horen heb je wel prachtige dromen voor de toekomst waar je helemaal voor gaat 🙂

 7. 14 juni 2017 / 08:14

  Wat tof ♡♡♡ Je bent zo goed bewust bezig en ik vind de docu van je vriend echt een tof idee!! Veel succes én plezier met zoeken ♡

 8. 14 juni 2017 / 06:22

  Wat een mooi artikel. Naar om te lezen dat het op dit moment niet altijd even lekker gaat, maar fijn om te lezen dat je zo naar de toekomst durft te kijken. Leuke hometour, je hebt je huisje mooi ingericht en het heeft echt een persoonlijke stijl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Green footprint lifestyle by linda
Green Footprint – Vergeten groenten & duurzamer leven

[dropcap]B[/dropcap]en jij er weleens mee bezig? Hoe groen je leeft en welke invloeden jouw keuzes hebben op de planeet? In het...

Sluiten