Gladskin Rosacea Gel | Mijn persoonlijke verhaal

 

Rosacea gel hypoallergeen dermatologisch getest Glad skin bacterial skin balance probleem huid rood heden plekjes review lifestyle by linda skin care

 

Het gezicht van Rosacea

Dit is mijn huid zoals hij op dit moment is, rustig met hier en daar een plekje, maar absoluut geen teken van roodheid die veroorzaakt worden door Rosacea en ook geen bekende bultjes. Dit is lang anders geweest. Vooral in het voorjaar steekt de Rosacea bij mij sterk de kop op. Mijn huid rond mijn mond en neus word rood en word afgewisseld met pijnlijke, opgezwollen blaasjes. Tot voor kort durfde ik niet zonder foundation het huis uit in de lente. De tijd waarin iedereen de korte broeken aantrekt, was de tijd dat mijn gezicht veranderde in een hobbelig landschap. Hier heb ik ‘helaas’ (sorry, not sorry) geen foto’s van, ik schaamde mij des tijds hier veel te erg voor. Maar via deze link kun je de foto’s bekijken van het gezicht van deze chronische aandoening. Dan zul je zien wat een impact het op jou leven kan hebben.

Ergens heb ik geluk gehad, er zijn mensen die het in hun gehele gezicht hebben, anderen hebben eeuwige blosjes op de wangen. Bij mij werd het vooral gekenmerkt door roodheid en blaasjes rond mijn mond met soms een uitstap naar mijn wangen. Met een gel van de arts heb ik het aardig onder controle gekregen. Maar zodra ik stopte kwam het in alle hevigheid weer terug. Het nadeel was ook dat ik 3 maanden moest smeren om überhaupt resultaat te zien, je kan je voorstellen dat de zomer haast weer op zijn einde liep eer ik enigszins weer een beetje een egaal gezicht had.

Zalven, crèmes en gels op recept kennen een hoop voordelen, maar ook nadelen, ieder goedje blijft toch zijn bijwerkingen houden. Vandaar ook dat ik tussendoor weleens stopte, en het vervolgens in het begin van het jaar vergat op te smeren. Met alle gevolgen van dien. Toen ik werd benaderd door Gladskin was ik eerst sceptisch, zij claimden een schone gel op de markt gebracht te hebben, en of ik interesse had om dit product te proberen. Mijn visie is er een die ik met veel artsen deel, als het met minder medicijnen kan, dan voer ik dat wat graag door. Ik was dus zo om en besloot in februari van dit jaar te starten met mijn nieuwe huidroutine met producten van Dr. Hauschka. Hier werd mijn huid al rustiger en kalmer van. Maar het topic Rosacea, daar zijn deze producten niet tegen bestemd, en zo startte ik in maart dit jaar met deze Rosacea Gel. En vandaag vertel ik jou heel graag mijn ervaringen met deze gel.

 

Rosacea gel hypoallergeen dermatologisch getest Gladskin bacterial skin balance probleem huid rood heden plekjes review lifestyle by linda skin care

 

De Rosacea Gel van Gladskin komt in een strakke witte verpakking en wat naar voren springt is de volgende tekst; Hypoallergeen en dermatologisch getest.
Hypoallergeen houdt in dat de samenstelling van het product met de uiterste zorg is samengesteld om de mogelijkheid van een allergische reacties tot een minimum te beperken.

 

Rosacea gel hypoallergeen dermatologisch getest Gladskin bacterial skin balance probleem huid rood heden plekjes review lifestyle by linda skin care

 

Het flacon zelf is ook prachtig wit, versierd met een oud roze band waar de naam van het product op staat. Mocht je meerdere producten van Gladskin in jou kastje of badkamer hebben staan, kun je ze op deze manier goed uit elkaar houden. Ieder huidprobleem heeft namelijk een eigen kleur.

 

Rosacea gel hypoallergeen dermatologisch getest Glad skin bacterial skin balance probleem huid rood heden plekjes review lifestyle by linda skin care

 

Voor de behandeling van Rosacea heb je de keuze uit drie producten, een Crème die je gekoeld moet bewaren, deze Gel en een combinatie van twee producten; de Rosacea Gel & een Daily Cream. Omdat ik bang ben dat ik de crème in de koelkast ga vergeten, besloot ik voor de gel te gaan.

 

Rosacea gel hypoallergeen dermatologisch getest Glad skin bacterial skin balance probleem huid rood heden plekjes review lifestyle by linda skin care

Rosacea gel hypoallergeen dermatologisch getest Glad skin bacterial skin balance probleem huid rood heden plekjes review lifestyle by linda skin care

 

Deze gel komt in tegenstelling tot een gel op doktersrecept in een handige pomp flacon. Zo kan je precies en hygiënisch te werk gaan. Door de doorzichtige dop kun je hem ook zonder problemen opbergen en meenemen in je tas.

 

Rosacea gel hypoallergeen dermatologisch getest Glad skin bacterial skin balance probleem huid rood heden plekjes review lifestyle by linda skin care

 

Ingrediënten Rosacea Gel

Aqua, Propylene glycol, Hydroxypropyl methylcellulose, Glycerin, Arginine HCl, Sodium chloride, Tromethamine, Staphefekt™ SA.100 C2.4 (Werkzame stof), Calcium chloride.

Opvallend en fijn is dat de gel geen zuren, alcohol, parfum of parabenen bevat. En na openen is hij 6 maanden houdbaar.

 

Rosacea gel hypoallergeen dermatologisch getest gladskin bacterial skin balance probleem huid rood heden plekjes review lifestyle by linda skin care

 

De werking van de Rosacea Gel

Laten wij voorop stellen dat, hoe fijn dit product ook is, de Rosacea hiermee niet genezen kan worden. Wel kan het bijdragen aan het verminderen van klachten en het voorkomen van nieuwe klachten.

 

 Wat doet de gel?

Het vermindert roodheid, de bultjes en de puistjes binnen 4-6 weken
Kalmeert de ‘overspannen’ huid direct na aanbrengen
Verlicht de jeuk en vermindert het branderige gevoel
Voorkomt irritatie en ontstekingen
En draagt bij aan een gezonde bacteriële balans van uw huid

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Bacteriën zijn de boosdoeners en de veroorzakers van de ontstekingen, de jeuk en huidirritaties die de Rosacea aandoening versterken. Nu krioelt het op jou huid van de miljarden bacteriën, en vele zalven, cremes en gels zullen vrijwel alle bacteriën doden. En dat terwijl je eigenlijk alleen de slechte bacteriën wilt verdrijven, zeker omdat de overige bacteriën bijdragen aan een goede huidbalans. Vaak is het de Staphylococcus aureus (S. aureus) bacterie bij Rosacea de boosdoener. Gladskin Rosacea bevat Staphefekt™, een eiwit dat S. aureus-bacteriën doodt. Gladskin laat, in tegenstelling tot vele andere producten, de goede bacteriën juist met rust. Jou huid kan zich zo op een effectieve en natuurlijke manier herstellen.

 

Goed om te weten:
 
Mocht jou Rosacea veroorzaakt worden door een andere bacterie, dan zul je merken dat deze gel geen effect heeft op jou huid.
Ook kan hij na de eerste keren aanbrengen de Rosacea tijdelijk verergeren.

 


Rosacea gel hypoallergeen dermatologisch getest Gladskin bacterial skin balance probleem huid rood heden plekjes review lifestyle by linda skin care

 

De Rosacea Gel breng je naar behoefte 2 tot 3 keer per dag aan op een schone, gereinigde huid. Om jou Rosacea onder controle te houden is het erg belangrijk dat je het middel consequent aanbrengt. Omdat mijn Rosacea nu goed onder controle is, merk ik dat ik met een basis van 1 keer per dag nu voldoende heb om nieuwe klachten te onderdrukken. Dat komt zeker omdat ik nu geen roodheid en blaasjes heb.

 

Rosacea gel hypoallergeen dermatologisch getest Gladskin bacterial skin balance probleem huid rood heden plekjes review lifestyle by linda skin care

 

De gel is doorzichtig en kan soms met aanbrengen wat wit kleuren. Hij smeert gemakkelijk uit op de huid en mag dun aangebracht worden. Hij voelt wat plakkerig aan, voelt fris en is geurloos. Dat er geen parfum aan toegevoegd is vind ik echt een heel erg groot pluspunt, je wilt immers voorzichtig zijn op jou kwetsbare huid.

 

Rosacea gel hypoallergeen dermatologisch getest Glad skin bacterial skin balance probleem huid rood heden plekjes review lifestyle by linda skin care

 

Je brengt de gel op en rond de Rosacea plekken aan, let er wel op dat je hem niet in een open wondje smeert, maar dan om de plekjes heen werkt. Zoals je kunt zien komt er een gel laagje op mijn huid te liggen die vrij plakkerig is. Laat het goedje 5 minuten intrekken en dan kan je de overgebleven gel met een watje en water afnemen. En ben je klaar voor de rest van jou dagelijkse routine. Het heeft geen enkel effect op jou dagcrème of foundation.

 

Rosacea gel hypoallergeen dermatologisch getest Glad skin bacterial skin balance probleem huid rood heden plekjes review lifestyle by linda skin care

 

Beginnen met de Rosacea Gel – maart 2015

Nu heb ik geen schokkende begin foto om te laten zien dat het écht werkt. Deze foto is in maart dit jaar gemaakt en dat betekent dat wij in die maand al richting de lente liepen. Het was ook heel erg spannend voor mij, om van mijn gel op doktersrecept af te stappen. Ik heb hem de eerste week dan ook samen gebruikt, de Rosacea Gel in de ochtend en de gel op recept in de avond, of net andersom. In ieder geval probeerde ik mijn hud rustig te laten wennen aan de overgang. En spannend dat ik het vond hoe mijn huid het op zou gaan pakken. Zal ik deze lente dan met een Rosacea klachten vrije huid rond kunnen lopen?

 

Rosacea gel hypoallergeen dermatologisch getest Glad skin bacterial skin balance probleem huid rood heden plekjes review lifestyle by linda skin care

 

Mijn conclusie & ervaring na ruim 3 maanden

Niets is minder waar, mijn huid is rustiger dan ooit en dat komt zeker doordat ik a) mijn huidverzorgingsritueel drastisch heb aangepast, ik gezonder ben gaan leven en b) de Rosacea Gel ben gaan gebruiken. Mijn Rosacea is nog steeds onder controle en daar ben ik zo dankbaar voor! Ik heb slechts een paar kleine plekjes gehad de afgelopen weken, maar deze waren snel weer verdwenen. Het is jaren geleden dat mijn huid zó rustig was. Iedere keer als ik voor de spiegel sta word ik slechts door wat littekens aan de Rosacea herinnert. En blijven de pijnlijke blaasjes ook na het zonnen uit. Dit maakt mij zo gelukkig! En dat is de beste stimulans om ook nu ik niets zie, te blijven smeren en mijn huid te blijven verzorgen. Voorkomen van de wondjes is ook in dit geval zoveel sneller, fijner en beter dan genezen!

 

De Rosacea Gel is verkrijgbaar op de website van Gladskin en komt in 3 formaten: 30 ml – €29,50, 50 ml – €47,50 & 100 ml – €89,50.

Met mijn rustige huid heb ik genoeg aan het flacon van 30 ml, zeker omdat hij na openen 6 maanden houdbaar is. 

 

 

Heb jij ook Rosacea, en wat gebruik jij?

liefslinda2Bloglovin' button

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat een product wat mij ter beschikking is gesteld voor een review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

9 Reacties

 1. M
  14 mei 2021 / 19:37

  Kun je elke dag crème erover gebruiken?

 2. Angel
  6 november 2016 / 19:58

  Hai Linda, Ik liep tegen deze revieuw aan en wat fijn dat dit je onder andere geholpen heeft.
  ikzelf heb ook tamelijk ernstig rosacea wat soms ook zeer pijnlijk kan zijn. Nu heb ik ook sinds kort mijn totale routine omgegooid naar bijna allemaal natuurlijke produkten en dat helpt. Vooral parfum triggert mijn huid. Deze creme ken ik niet maar het is zeker het proberen waard.
  Respect voor jou dat je deze huidproblemen deelt al zal het niet altijd makkelijk zijn want schaamte ligt toch op de loer, maar wel heel fijn voor lotgenoten als mij 🙂 Dankjewel!

 3. uiterwijk winkel
  7 juli 2015 / 17:04

  graag had ik van u gehad : Daily care cream van glad skin

 4. 21 juni 2015 / 13:51

  Wat ontzettend fijn dat dit product zo goed voor je werkt!

 5. 17 juni 2015 / 08:40

  Zo fijn om te horen dat je huid zo goed is opgeknapt Linda! Op de foto’s ziet je huid er echt super uit. Ook fijn om te lezen dat dit product er echt een steentje aan heeft bijgedragen! Ik heb zelf ook aanleg voor Rosacea, maar bij mij uit het zicht tot nu toe alleen door roodheid, irritaties en soms van die adertjes! Mocht het bij mij ooit erger worden, dan weet ik wel product ik nodig heb!

  • Linda
   Auteur
   17 juni 2015 / 15:26

   He, wat vervelend om te lezen dat jij er ook last van hebt! Gelukkig een milde vorm, maar het blijft vervelend. En ik denk dat voorkomen beter is dan achter de feiten aanlopen, en mocht je het nodig hebben hoop ik ook echt dat het jou gaat helpen! <3

 6. 16 juni 2015 / 14:52

  Wat fijn Linda, dat het zo goed heeft geholpen! Ik kende dit nog helemaal niet.

 7. 16 juni 2015 / 09:10

  Wauw! Ziet er mega goed uit Lin!
  Ik heb er zelf geen last van, maar wel een heerlijk uitgebreide review voor diegene die er wel last van hebben.

  Liefs,xo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
outfit of the day OOTD lifestyle by linda fashion OTTO rok
6pm in New York | OOTD

Hi allemaal! Afgelopen weekend ben ik samen met mijn lief op pad gegaan om outfit foto's te maken. Vandaag laat...

Sluiten