Falabella Tote | Stella McCartney (vegan)

 

– Falabella Mini Tote –

by Stella McCartney

mijn eerste vegan designer tas

 

Old Bond Street London

– Story Time –

over doelen en dromen

Veel jonge meisjes dagdromen over hun droombruiloft, maar die dromen heb ik niet veel gehad. Ik speelde weinig met poppen en ook de typische prinsessendromen had ik niet. Toen ik als tiener eindelijk mijn eigen geld ging verdienen stopte ik veel geld in reizen. Van citytrips binnen Europa, tot hele zonnige bestemmingen aan de andere kant van de wereld. Mijn liefde voor reizen is er door mijn ouders met de paplepel ingegoten.

Zij hebben het niet van vreemden, zelfs mijn beide oma’s hebben veel van de wereld gezien. Bestemmingen bezoeken waar zij ook zijn geweest zijn dan ook wel stiekem hele fijne guilty pleasures. Denkend aan de straten waar zij door liepen en de uitzichten die wij allemaal, los van elkaar hebben gezien – verdeeld door tijd- geeft een heel bijzonder gevoel. Wat als een kleine rode draad door mijn reizen heen loopt is mijn liefde voor tassen. Juist op reis kom ik de mooiste pareltjes tegen. En deze zijn dan ook allemaal mee naar huis gegaan.

Als begin twintiger werkte ik in de zorg en stelde ik mijzelf het doel dat ik op mijn dertigste verjaardag een Chanel tas mocht kopen. Mijn stijl was nog niet heel vast, maar wat ik wel wist is dat ik een klassieker wilde. Nieuw of vintage. Maar een Chanel moest het zijn. En als ik dertig zou worden, zal de tas goed bij mijn volwassen leeftijd passen.

Zoals zoveel dingen in het leven veranderen, veranderen ook dromen. Mijn baan moest ik opzeggen en de Chanel tassen werden duurder. Het voelde dan ook langzaam aan als een redelijk onhaalbaar doel. Zeker omdat ik op dit moment in mijn leven geen duizenden euro’s aan een tas uit wil geven. Maar ook de leder industrie wil ik niet langer supporten. Ik keek wat vaker naar vintage modellen, maar opnieuw was het enorme bedrag de drempel waar ik nu nog niet over wil stappen. Er is simpelweg nog teveel wat ik wil doen.

Notting Hill London Linda's Wholesome Life

 London Linda's Wholesome Life

 

– Mijn 30ste verjaardag –

een verjaardag om nooit te vergeten

En toen was eind januari de dag ineens daar. Mijn twintiger jaren sloot ik af met een hele gezellige high tea met een lange gedekte tafel gevuld met mensen die mij dierbaar zijn. Ik heb een heerlijke middag gehad en ben overladen met de mooiste cadeau’s. Mijn cadeau’s maakte het mogelijk om mijn broer op Fuerteventura op te zoeken, ik kreeg een mooi nieuw statief, items voor ons toekomstige huis, nieuwe Yeezy’s én een city trip naar Londen cadeau.

Want zoals ik al vertelde zijn mijn dromen veranderd en interesses opgeschoven. Oude dromen maken plaats voor nieuwe en beter haalbaar doelen. En Thomas maakte er een concreet actie plan van.

Wanneer ik mijzelf op iets moois trakteer, dan vind ik het nog steeds fijn om dit tijdens een reis te doen. Zo hebben al mijn tassen een andere afkomst en een ander verhaal. Dat maakt mijn eigen collectie denk ik ook zo bijzonder. De afgelopen twee jaar heb ik al steeds vaker tassen gemaakt van imitatieleder gekocht.

Want waar ik eerst dacht dat het aanschaffen van echt lederen goederen luxe uitstraalde, wil ik niet langer investeren in iets waarvoor een dier gedood moet worden en niet langer achter de merken staan die mensen in ziekmakende leerlooierijen laten werken (de Nederlandse documentaire reeks ‘Genaaid’ heeft wat dat betreft mijn ogen aardig geopend. Althans niet nieuw, wel vintage en zeker wel de vele alternatieven die nu kwalitatief soms zelfs nog beter zijn als we het over kwaliteit hebben. Voor de planeet is het altijd beter.

 

Stella McCartney Falabella Mini Tote shaggy deer Clotted cream

Stella McCartney 23 Old Bond Street London
Stella McCartney 23 Old Bond Street London
Stella McCartney 23 Old Bond Street London
Stella McCartney 23 Old Bond Street London
Stella McCartney 23 Old Bond Street London
Stella McCartney 23 Old Bond Street London

 

– 23 Old Bond Street –

Stella’s sanctuary

Ik switchte van designer bag collection video’s naar interviews van Stella McCartney. Dé vrouw van het gelijknamige imperium wat op een diervriendelijke en milieuvriendelijke manier de fijnste designer items maakt. Er hoeven niet langer dieren gedood te worden voor fashion, en je hoeft niet langer bang te zijn dat je in een hogere segment geen trendy items kunt vinden. Want hoe fijn de low-budget ‘vegan’ tassen van de goedkopere ketens ook zijn, ondertussen blijft deze industrie nog net zo bevuilend als die van het echte leer.

Mijn nieuwe Falabella mini tote bag (de shaggy deer fold-over versie) is dan ook niet alleen een cadeau aan mijzelf, maar ook een cadeau voor de planeet. Een item wat ik iedere dag met heel veel liefde zal dragen. Mede omdat het een statement met zich mee draagt wat gewoon gezien mág worden.

Het was dan ook een bijzondere ervaring om de tas in de nieuwe Stella Mccartney winkel aan 23 Old Bond Street te kopen. De winkel is ingericht als een museum met moderne kunst. Het pand is prachtig, opgebouwd met duurzame en gerecyclede materialen, de lucht is gezuiverd en zelfs het personeel is vrolijk en heel erg enthousiast over het concept. Zij zijn letterlijk trots om voor Stella te werken.

De winkel is gevuld met grote stenen die afkomstig zijn van de Mccartney familie boerderij (yes de boerderij van Paul McCartney), de kinder afdeling kent een grote ballenbak, er worden inspirerende video’s gedraaid en ze heeft een roze Stellavator die gevuld is met faux-fur. De mannen afdeling is gevuld met platen uit de persoonlijke collectie evan Stella en heeft ook een geheime duur naar Stella haar sanctuary. Een ruimte waar ik zelfs even een kijkje mocht nemen en tot rust mocht komen. Net zoals Stella dat doet op een hele drukke dag, op haar mega faux-fur bank.

Stella McCartney Falabella Mini Tote shaggy deer Clotted cream

Stella McCartney Falabella Mini Tote shaggy deer Clotted cream
Stella McCartney Falabella Mini Tote shaggy deer Clotted cream
Stella McCartney Falabella Mini Tote shaggy deer Clotted cream

 

 

Stella McCartney Falabella Mini Tote shaggy deer Clotted cream

– Falabella Shaggy Deer –

Fold Over Mini Tote

 

Ik ben uiteindelijk -na heel lang wikken en wegen- voor de Clotted cream kleurige tas gegaan met kenmerkend gouden ketting (signature gold diamond-cut chain). In het formaat mini. Dit is de op-een-na kleinste tas in het rijtje; de Tiny, de Mini, de Small gevolgd door de normale fold over tote. De tas is gemaakt van eco-leer en de bewerking aan de binnenkant is gemaakt van gerecyclede visnetten (ECONYL® recycled nylon). Dit maakt dat de tas duurzaam is, maar ook dat er op kwaliteit niet is bezuinigd.

De Falabella is dé klassieker van Stella McCartney en al jaren een eyecatcher op straat. Hierdoor is de tas een veilige keuze, omdat ik weet dat de tas het al jaren goed doet, zal hij ook altijd waarde behouden. Het is wel zo dat er ieder jaar nieuwe kleuren in verschillende formaten verschijnen. En beige past wat dat betreft zo goed bij mij. Het is een neutrale kleur die eigenlijk overal wel bij past. Het formaat maakt deze tas in mijn ogen een veelzijdige tas, die ook zijn vorm mooi behoudt omdat er niet mega veel in past. De inhoud maakt plaats voor de nodige essentials, precies goed.

De gouden ketting geeft de tas ook net iets extra’s, en kan hij naar allerlei gelegenheden gedragen worden. Naast de neutrale kleur is de tas ook nog eens veelzijdig. Je kunt hem als clutch dragen, als schoudertas, schouder crossbody, om je arm of simpelweg in de hand. Hierdoor weet ik dat ik deze tas ook veel zal gaan dragen. En daar gaat het tenslotte om. Want naast dat het een klein stukje kunst is, is het vooral ook een gebruiksvoorwerp.

 

Stella McCartney Falabella Mini Tote shaggy deer Clotted cream

Stella McCartney Falabella Mini Tote shaggy deer Clotted cream

 

Stella McCartney

het modehuis waar stijl en duurzaamheid samenkomen

Het imperium van Stella McCartney wordt steeds groter. En ik ben blij dat juist nu steeds meer mensen voor kwaliteit en duurzaamheid willen gaan. Het is dan ook niet voor niets dat zij toonaangevende vrouwen als Meghan Markle en Oprah Winfrey tot haar vaste klanten mag rekenen. Oprah was zelfde de dag voor ik mijn tas kocht nog in de winkel aan 23 Old Bond Street om nieuwe schoenen te kopen. Die maandag erna verscheen ze ook op Paris Fashion week.

Dit alles, samen met mijn bezoek aan Stella’s sanctuary maakten mij aankoop zo speciaal dat ik nóg meer plezier beleef aan mijn tas. Ik merkte namelijk wel dat de law of attraction écht werkt. Als jij je openstelt naar andere mensen, kunnen zij zomaar hetzelfde bij jou terug doen. En als wij allemaal wat vaker bewuste keuzes maken, zal onze planeet weer groener én gezonder worden. En daar worden wij tenslotte allemaal beter van.

 

Je vindt de Falabella tassen, samen met nog veel meer andere mooie items op StellaMccartney.com en bij de Bijenkorf

 

 

Wat staat er hoog op jouw verlanglijstje?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

 

Pin op Pinterest

 

 

Stella McCartney Falabella Mini Tote shaggy deer Clotted cream
Stella McCartney Falabella Mini Tote shaggy deer Clotted cream

 

 

 

Secretly wishing this article was sponsored, but no – It’s not. Lees mijn disclaimer.

22 Reacties

 1. 15 maart 2019 / 15:46

  Heel mooi in deze neutrale kleur met gouden hardware! En fijn dat hij ook nog eens van vegan ‘leder’ gemaakt is, da’s toch ook mooi duurzaam en longlasting!

 2. Juliette - Strongbody.nl
  14 maart 2019 / 15:46

  Oh wow wat een gave tas! En love the colour! Zoals altijd weer prachtige foto’s gemaakt. Ik mis Londen wel een beetje na 9 jaar daar vlakbij te hebben gewoond.

 3. Mieke | mieksmind
  13 maart 2019 / 19:44

  Wat een leuke! Ik heb deze in de ‘nep’ variant gehad in het zwart met zilveren ketting. Helaas is deze tas ooit gestolen, vond hem zo leuk! Voor mij staat een Gucci tas op mijn wishlist. Daarnaast zou ik een Chanel tas ook wel erg gaaf vinden.

 4. 13 maart 2019 / 12:00

  Haha vooral je disclaimer aan het einde is hilarisch! Ik vind de kleur van de tas erg mooi, maar hou zelf niet zo van goud. Wel heel leuk om meer over het Stella-imperium te lezen!

 5. 13 maart 2019 / 11:53

  Hij is zo mooi! Een Stella McCartney tas staat ook nog op mijn verlanglijstje 🙂 En misschien moet ik er dan ook maar speciaal voor naar Londen gaan haha, goed idee 🙂

  • Linda
   Auteur
   13 maart 2019 / 13:45

   Het is zo verleidelijk om maar mooie dingen te blijven kopen. Voor mijzelf spreek ik dan altijd af dat ik er een momentje van moet maken. Dan blijft het bijzonder en is het wat minder verleidelijk om maar te blijven kopen. Zeker met een eerste aankoop van een merk. Kan wel voorstellen dat ik een tweede tas van Stella met een goede sale aanbieding zal kopen. Dus wie weet hihi 🙂

 6. 13 maart 2019 / 11:12

  Ah je ziet er prachtig uit voor iemand die pas 30 is! Wat een prachtige tas heb je gekozen! Love it.

 7. 12 maart 2019 / 22:59

  Wat een leuke blog en wat een prachtige tas ?! Leuk om jezelf zoiets cadeau te doen!

 8. ingrid
  12 maart 2019 / 20:43

  hier gaan we al richting de 40 haha. maar gewoon iets echt moois shoppen is natuurlijk altijd te leuk

 9. 12 maart 2019 / 20:37

  Wat een prachtige tas en die locatie ook, helemaal geweldig. Ik ga mij ook een verdiepen in deze tas, want tja.. Ik zie mezelf hier ook wel mee rond lopen.

 10. 12 maart 2019 / 18:02

  Ik hou ook erg veel van reizen, maar het komt er niet altijd van dat ook te doen – prachtige tas ook 🙂

 11. 11 maart 2019 / 18:26

  Wat een mooi cadeau voor jezelf. Ik ben zelf ook gek op London. Ik heb helaas een luxe probleem. Ik ben ook net jarig geweest en heb ook geld gekregen voor een mooi cadeau voor mezelf (met nadruk bij vermeld), maar ik heb eigenlijk alles al wat ik wil/nodig heb…. ik moet er dus nog even goed over na gaan denken

  • Linda
   Auteur
   11 maart 2019 / 18:37

   Hoe mooi is dat, dat je het apart kunt houden tot je iets vind wat je écht leuk vind en wilt. Ik heb het geld ook al even apart gehouden omdat ik het eerst niet wist, en ben daarna langzaam aan naar dit moment toe gaan leven. En gosh, dat maakt het allemaal nóg wat leuker!

 12. Frederique
  11 maart 2019 / 16:26

  Alsnog gefeliciteerd! Ik houd er ook van om te reizen waar mijn moeder of oma gereisd hebben. Ze zijn er allebei niet meer en reisden beiden heel veel dus het is voor mij een manier om nog een beetje dichtbij ze te staan. Stella McCartney is trouwens een van mijn favoriete merken, mooie tas ook.

 13. 11 maart 2019 / 12:02

  I love Stella. Zo kocht ik ooit een zonnebril in NY die ik tot op de dag van vandaag nlg steeds heb. Het montuur is niet standaard.
  Een designer tas heb ik nooit gekocht. Mede omdat ik liever andere dingen doe met het geld zoals het creëren van herinneringen (reizen en goed uit eten gaan).

 14. 11 maart 2019 / 10:15

  Wat een gave tas en wat een mooi idee om dit op reis te kopen, ik snap je helemaal. De tas heeft nu een echt verhaal. I love it. Hier net jarig geweest en eigenlijk even niets op mijn verlanglijstje meer.

 15. 11 maart 2019 / 10:01

  Ik ben niet zo van de design tassen maa rik heb genoten van je prachtijge beelden bij dit artikel. En nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

 16. 11 maart 2019 / 09:57

  wat een bijzonder cadeau en wat ontzettend tof is die. Echt een plaatje. Net als de foto’s trouwens die je gemaakt hebt 😀

 17. 11 maart 2019 / 09:57

  Fijn toch, dat dromen en doelen kunnen veranderen en aangepast kunnen worden?
  Ik vind je tas een plaatje!! Ook bijzonder om eens in de winkel van Stella McCartney geweest te zijn.
  En wederom: je foto’s zijn prachtig. Kunnen zo een blad in!!

 18. 11 maart 2019 / 08:24

  Zo bijzonder <3 Ik zag het op je Instagram, héél cool 😀 Hij staat je geweldig!

 19. 11 maart 2019 / 07:28

  Wauw, wat een schitterende tas! De kettingen aan de tas geven hem een heel stijlvol tintje. Prachtig om jouw verhaal achter de tas te lezen. Het is zo te horen een tas waar je enorm lang over hebt gedroomd en dat maakt het alleen maar nóg leuker om de tas uiteindelijk te kopen. Prachtig dat Stella McCartney zo’n duurzaam en mooi merk is. Dat maakt de tas die je hebt gekocht eigenlijk nóg veel mooier.
  Geniet van je tas en van alle mooie herinneringen die je hebt aan dit tripje naar Londen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
SodaStream Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome Life
Sodastream | Gezond & duurzaam alternatief voor frisdrank

[dropcap]N[/dropcap]ederland wordt steeds duurzamer, en met het verbieden van 'single use plastic' is het tijd om de traditionele plastic frisdrank...

Sluiten