Sodastream | Gezond & duurzaam alternatief voor frisdrank

Nederland wordt steeds duurzamer, en met het verbieden van ‘single use plastic’ is het tijd om de traditionele plastic frisdrank flessen in te ruilen voor een duurzamer alternatief. Je herkent het vast wel; je haalt voor jezelf of voor je visite verschillende flessen frisdrank in huis en aan het eind van het liedje blijf je met een aantal aangebroken flessen zitten. Het gebeurd mij iedere keer weer en het is dan ook één van de redenen waarom ik zelf nooit frisdrank in huis haal. Een Sodastream is al wat langer op de markt maar nog nooit zo actueel geweest. Met de Sodastream heb je met één druk op de knop verse bubbels gemaakt en zeg je hiermee dag tegen alle plastic flessen en liters frisdrank die uiteindelijk door het afvoerputje zal spoelen. Het is niet alleen gezonder, maar vooral ook een duurzaam alternatief voor frisdrank. En een fijne investering waarmee je uiteindelijk veel goedkoper uit zal zijn. Je portemonnee zal je dankbaar zijn.

 

– Sodastream –

gezond & duurzaam alternatief voor frisdrank

 

 

SodaStream review Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome LifeSodaStream Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome LifeSodaStream Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome Life

 

– Sodastream x –

vers & duurzaam

 

Okay, I have a confession to make. Ik ben geen grote liefhebber van frisdranken. Dagelijks drink ik vooral veel water, een kopje thee en ik kan mijn dag niet beginnen voor ik een grote kop koffie heb gezet. Frisdranken bevatten naar mijn idee teveel suiker en zijn hierdoor ook erg verslavend. Het onnodig gebruik van veel plastic flessen vind ik minstens net zo’n groot struikelblok.

Omdat ik zelf geen frisdrank drink heb ik dan ook standaard niet in huis, dat is iets wat onhandig als ik onverwacht visite krijg. Hierdoor ben ik niet altijd de ideale gastvrouw, maar een gezonde levensstijl is wel iets wat veel beter bij mij past.

Thomas en ik zijn langzaam aan naar huisjes aan het kijken en het aanvullen van onze huisraad is een nieuwe wekelijks terugkerende taak geworden. Het liefst zo duurzaam en bewust mogelijk. Een Sodastream past dan ook goed bij ons. Met enkel wat kraanwater en een simpele druk op de knop heb ik binnen no-time een fles bubbels op tafel getoverd. Dit is niet alleen beter voor het milieu, het is ook gezonder en nóg fijner voor mijn gasten. Eindelijk een bruisend drankje in huis.

 

SodaStream Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome Life

SodaStream Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome Life

 

– One touch –

water met bubbels

 

Ik kan oprecht niet wachten tot de lente écht gaat beginnen. Zeker na mijn trip naar de Canarische eilanden en de zonnige dagen van vorige week heb ik de smaak helemaal te pakken. Het goede weer is niet alleen goed voor mijn humeur, ik krijg de kriebels om aan de lente schoonmaak te beginnen en onze huisraad verder aan te vullen. Houten borden, meer keramiek op tafel en nog wat mooie vintage glazen.

Het design van de Sodastream past goed in ons straatje. Met het smalle en moderne design past hij in iedere keuken wel thuis. Maar ook zeker op je studentenkamer, je tuinhuisje, het terras of -zoals in mijn geval- in een kas. Hij is na gebruik ook gemakkelijk in een kastje te plaatsen omdat hij weinig ruimte in beslag neemt. Deze streams komen in verschillende uitvoeringen waardoor je met of zonder stroom letterlijk overal verse bubbels kunt maken. Gemak dient de mens.

Het maken van sparkling water is dan ook zo gebeurd. Alles wat je nodig hebt is (kraan)water, een drinkfles en een Co2-cilinder die mooi weggewerkt is in het apparaat. Deze fles klik je gemakkelijk in het apparaat en met één druk op de knop krijg je zacht, medium of sterk bruisend water. Koppel de fles los en gebruik de fles thuis of onderweg. Deze uitvoering komt met twee flessen waardoor je ook meerdere drankjes kunt maken.

 

SodaStream Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome Life

SodaStream Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome Life

SodaStream Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome Life

SodaStream Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome Life

 

– Drankjes –

makkelijke recepten 

 

Het leuke van dit concept is dat je de drankjes helemaal naar eigen smaak kunt maken. Zelf ben ik altijd wel een fan van drankjes met een frisse en tropische touch. Zeker nu het langzaam aan lente wordt merk ik dat ik meer behoefte heb aan frisse drankjes.

Drankjes met vers fruit zullen denk ik altijd wel mijn favoriet blijven. Neem wat limoen schijfjes, ijsklontjes en vul het glas aan met bruisend water. Een glas gevuld met forest fruit is net zo lekker. Bruisend water met verse munt of komkommer blijft ook een grote favoriet.

Heb je een voorkeur voor limonade? Dan zijn er ook verschillende losse flacons met siroop te koop. Deze zijn verkrijgbaar vanaf €4,95. Je hebt dan de keuze uit smaken als Cola, Ice Tea, Grapefruit en Orange. Iets minder gezond, maar op zijn tijd ook best lekker.

In de avond kun je jouw drankje ook makkelijk een upgrade geven door wat alcohol toe te voegen. Zo is die zomerse cocktail nooit ver weg.

 

SodaStream Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome LifeSodaStream Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome Life

 

Start het doorbreken van slechte gewoontes

Sodastream, het concept ken ik al wat langer maar nog niet eerder had het écht mijn interesse gewekt. Ik denk dat dit vooral door de gewenning komt. Je haalt voor je visite even een drankje in huis en blijft al snel met verschillende aangebroken flessen zitten. Het is juist de verspilling van drinken en het onnodige gebruik van plastic waardoor dit mij zo tegen gaat staan. En ik vraag mij oprecht af waarom ik zo lang doorgemodderd heb. En ik denk dat ik vast niet de enige ben.

De Sodastream is fijn in gebruik, is compact en je bent uiteindelijk ook veel goedkoper uit. Ik ben positief verrast en blij dat ik hem eindelijk in huis heb.

 

Alle voordelen op een rijtje:

 • Compact en neutraal design
 • Duurzaam alternatief voor frisdranken (minder plastic)
 • Altijd een verse bubbel bij de hand
 • Makkelijk te bedienen
 • Geen stroom nodig en daardoor overal te gebruiken

Niet geheel onbelangrijk; je bent ook nog eens goedkoper uit. Je moet natuurlijk eenmalig een Sodastream aanschaffen (of cadeau vragen voor je verjaardag bijvoorbeeld) maar daarna nemen de kosten aardig af. Een Co2-cilinder schaf je namelijk aan voor €35,00 maar die is wel goed voor 60 liter bruisend water. Simpel rekensommetje: 60 liter Coca Cola is goed voor €103,20. Cola uit de Sodastream kost je €64,70 voor hetzelfde aantal liters. Het duurt dus niet lang voor je de kosten eruit hebt. En dat maakt het ook dat het zo’n fijne investering is.

De SodaStream Spirit One Touch (Zwart of wit) is verkrijgbaar bij Coolblue voor €129,99. P.s. Coolblue heeft op dit moment ook een hele fijne aanbieding lopen! 

 

 

Wat drink jij het liefst?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

Pin op Pinterest

 

 

SodaStream Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome Life Pinterest
SodaStream Spirit One Touch Zwart Linda's wholesome Life Pinterest

Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Advertisement

37 Reacties

 1. 29 april 2019 / 10:19

  Dit zou echt geweldig zijn als ik van prik in mijn drinken zou houden ;). Het klinkt ideaal, maar helaas drink ik nooit prik! Je foto’s zijn trouwens om bij weg te dromen!

 2. 18 april 2019 / 19:17

  Nog lang niet ga ik uit huis, maar dit apparaat lijkt mij zo fijn om te hebben. Ik denk dat ik echt uren naar de bubbeltjes kan kijken.

 3. Jouvence.nl
  18 april 2019 / 12:52

  Lijkt me een erg handig en fijn apparaat om te hebben. Ik drink vrijwel ook alleen maar water of thee.

 4. 17 april 2019 / 07:56

  Ik vind die sodastream echt een super goede uitvinding. Sinds we die hebben drinken we nog amper frisdrank en je kunt er zelf zulke lekkere creaties mee maken!

 5. 16 april 2019 / 13:45

  Dit klinkt als een geweldig product! Het is wel erg aan de prijs.. Ik zelf drink eigenlijk alleen maar water dus dan heeft het niet zoveel functie, maar voor mensen die veel frisdrank drinken is dit een goedkope en milieuvriendelijke oplossing. Smaakt het ook beter?

 6. 16 april 2019 / 08:30

  Ik drink echt van alles, thee, water, frisdank, gewoon dubbelfris etc. Ik hou van drinken. Ik hoor zoveel mensen over de soda stream, ben daar zo benieuwd naar!

 7. 16 april 2019 / 06:55

  Ik moet lachen om die kip er bovenop : ) Het lijkt me een lekker drankje, en inderdaad gezonder dan frisdrank uit de supermarkt! Zelf drink ik meestal spa rood.

 8. 15 april 2019 / 21:32

  Prachtige foto’s! Die sodastream ziet er wel erg hip uit, zeg! Het exemplaar dat ik destijds had, was heel functioneel wit 🙂

 9. Bart
  10 april 2019 / 13:47

  Super fijn apparaat ! Ik heb er al kei veel lekker drankjes mee gemaakt. En voor degene die duurzaam en goedkoop willen zijn is het misschien een fijne tip om eens op
  https://www.folderbode.nl/media-markt/ te kijken. Hier vind je vaak chille prijsjes voor dit apparaat!

 10. 15 maart 2019 / 12:10

  Wat een prachtige foto’s! Echt wauw!
  Die sodastream vind ik trouwens ook super interessant, heb er al vaak voor gekeken maar we stellen de aankoop steeds maar uit 😉
  Maar nu je zo die prijsvergelijking maakt, lijkt het me ineens toch wel een goed idee om ‘m te bestellen!

  • Linda
   Auteur
   15 maart 2019 / 14:07

   Het is ene kleine investering die zich denk ik heel snel uit gaat betalen 😉 Hopelijk vind je snel een mooie die bij je past!

 11. 15 maart 2019 / 11:25

  Ik ben een echte water drinker, drink thee, water, water met een smaakje en verder eigenlijk niets. Prik houd ik niet van maar vind dit apparaat wel handig voor bezoek en ook nog eens super stylish!

  • Linda
   Auteur
   15 maart 2019 / 14:07

   Het is alsof ik een berichtje van mijzelf lees, zo grappig!

 12. 14 maart 2019 / 11:42

  en weer van die prachtige foto’s!
  Ik heb dit niet, maar ik moet ook zeggen dat ik niet veel soda drink. Ik krijg er zo’n opgeblazen buik van

 13. 14 maart 2019 / 09:44

  Wat lijkt mij leuk vooral mijn zoon die zou echt te gek vinden. Ik drink water en warm thee

 14. 14 maart 2019 / 09:32

  Dat ziet er wel heel handig uit. Ik koop nu altijd de spa van de Lidl. Zou ik goedkoper uit zijn met dit apparaat denk je?

 15. 13 maart 2019 / 23:00

  Weet niet waarom, maar heb ineens ontzettend veel zin in vakantie.

 16. 7 maart 2019 / 16:15

  Wat een ideaal apparaat! Die zou ik zelf ook wel in de keuken willen hebben. Een fijne manier om zelf frisdrank te maken!

 17. Frederique
  7 maart 2019 / 09:54

  Haha de foto met de haan is geniaal 🙂 Ik drink zelf eigenlijk nooit prik, mijn kids ook niet. Toch zou ik erg benieuwd zijn om dit eens te proberen.

 18. 7 maart 2019 / 07:05

  Toen ik klein was hadden wij al zo’n apparaat uit Engeland in huis. Ik vond het altijd magisch dat mijn moeder zelf water met prik kon maken.

 19. 6 maart 2019 / 22:22

  Leuk product! Hij staat ook al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik ben alleen WEL een echte frisdrank drinker en vraag me dan ooknaf of bijvoorbeeld de cola ook echt lekker is.

 20. Juliette
  6 maart 2019 / 17:43

  Prachtige foto’s zoals gewoonlijk! Mijn vriend drinkt heel veel spa rood en we zitten er over na te denken om er ook eentje te halen. Zeker met oog op duurzaamheid.

 21. 6 maart 2019 / 14:02

  AH deze zou ik ook nog heel graag willen, maar vanuit prijstechnische overwegingen nog niet gedaan. Prachtige foto’s!

 22. 5 maart 2019 / 17:15

  Wat een schitterende foto’s heb je ervan gemaakt (het eerste wat ik me trouwens afvroeg is hoe die haan zo mooi bleef zitten op dat apparaat haha). Ik twijfel zelf al een tijdje over de aanschaf van de sodastream. Vroeger hadden we de sodaclub (hetzelfde dacht ik) en die hebben we een tijdje gebruikt en is daarna in de kast verdwenen. Vraag me dan dus af hoe lang je zoiets blijft gebruiken.

 23. Nadia Imfurayacu
  5 maart 2019 / 11:11

  Love it!

 24. 4 maart 2019 / 23:06

  De foto’s zijn weer fenomenaal zeg wauw, ik heb deze verkocht omdat die 1 heel groot was en veel ruimte innam en bij mij werkte het op de een of andere manier niet heel goed! Plus ik woon thuis dus ik kon ‘m ook niet kwijt in de keuken. Ik vond het dus zonde en ik had ‘m zo verkocht het is moment ook echt een trendy apparaat!

 25. 4 maart 2019 / 18:00

  Hey,
  Ik heb er ook een gekocht (omdat ik niet graag enkel water drink). Weet je een goed alternatief voor die siropen? Ik vind dat ze nogal veel e-nummers bevatten en alleen citroensap is wat te zuur. Raad je iets specifiek aan?

 26. 4 maart 2019 / 16:25

  Lijkt me best leuk om eens uit te proberen, maar ben bang dat het toch in de kast zou belanden. Drink zelf maar weinig met koolzuur. Dan liever plat water met een smaakje! Complimenten voor je foto’s overigens! Heel sfeervol!

 27. 4 maart 2019 / 14:54

  Mooi apparaat. Ik drink ook alleen thee, koffie, wijn of water. Net als jij heb ik dus niet stil gestaan bij zo’n apparaat.
  Haal nagenoeg nooit fris in huis. Enkel met feestjes. Ik vind het dan ook niet erg om fris te kopen. Eters/Bezoek drinken tevens alleen wijn, water of thee.

 28. 4 maart 2019 / 14:19

  Je ziet inderdaad tegenwoordig veel reclame voor de sodastream. Toch zou ik niet zo snel zo’n aparaat kopen omdat ik eigenlijk alleen kraanwater en thee drink, dus eigenlijk nooit bruisend water.

 29. 4 maart 2019 / 11:08

  Ik heb het vaker gezien en kwam vroeger wel eens bij een meisje over de vloer die ook zo een apparaat hadden. Puur omdat ze geen geld hadden steeds flessen frisdrank te kopen.

  Zelf vind ik de cola uit de supermarkt toch net wat lekkerder, maar het kan zeker een uitkomst zijn als je zelf geen prik drinkt en je visite hebt 🙂

 30. 4 maart 2019 / 10:58

  Ik ben net als jij ook geen fan van frisdrank én de plastic flessen die erbij horen.
  Dan zou dit best een goede oplossing kunnen zijn. (en mooie foto’s heb je op je blog! )

 31. 4 maart 2019 / 10:43

  Wederom een mooi blog met prachtige foto’s!!
  Wij zijn net als jou, nagenoeg geen limonade in huis. Niet handig voor onverwachts visite.
  Misschien dat deze sodastream uitkomst bied. Hoewel wij ook niet heel veel prik drinken. Enig idee hoe lang je die flacons kunt bewaren?

 32. 4 maart 2019 / 10:25

  Wij drinken eigenlijk nooit soda’s, maar gewoon water, toch vind ik dit een hele goede en duurzame oplossing voor mensen die wel graag soda’s drinken en ik vind hem ook erg mooi qua design. Je ziet hem veel voorbij komen in de reclames en dat snap ik ook wel, het scheelt een hoop plastic flessen.

 33. 4 maart 2019 / 09:21

  Mooie aankoop. Ik ken Sodastream nog van vroeger. Die hadden een paar vriendinnetjes van mij en was dan op woensdagmiddag bij één van hun waren, was het altijd ruzie maken wie de cola ofzo mocht maken haha! Ik vind ze er nu ook nog eens mooi uit zien :-).

 34. 4 maart 2019 / 07:56

  Wat een geweldig handige aankoop! Het klinkt zeker als een goede en duurzame optie, waarmee je op termijn ook nog eens heel wat geld aan frisdrank bespaart! Ik heb zelf al van jongs af aan iets tegen “prik” in drinken, maar voor visite is zo’n apparaat inderdaad nog best wel een uitkomst. Prachtige foto’s heb je ook gemaakt en wat een fijn en uitgebreid artikel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Misstanden dieren toeristen Linda's Wholesome Life
Dierenleed in toerisme & hoe wij dit kunnen voorkomen

[dropcap]V[/dropcap]eel mensen zijn gek op dieren. And that’s a good thing. Hoe saai zal de wereld zijn zonder wat dieren...

Sluiten