Einde van een heel mooi hoofdstuk

Einde van een heel mooi hoofdstuk Floyd Linda's Wholesome LifeBiesbosch, mei 2020

 

 

– Einde van een heel mooi hoofdstuk –

Floyd 

De afgelopen anderhalve week zijn als een waas aan mij voorbij gegaan. Alsof ik als het ware in een bubbel leefde waarin de tijd stil leek te staan. Waar ik eergisteren uit wakker schrik, het besef drong tot mij door ‘het is alweer een week geleden’.

Het blijft gek om te beseffen dat de wereld gewoon doorgaat als die van jezelf stil staat. Omdat gemis en verdriet dan, zonder daar enigszins toestemming voor te vragen, dagelijks op de voorgrond aanwezig zijn. Overgeven en er gewoon zijn is dan echt het enige wat je kunt doen, het enige wat telt.

‘They say the bigger the love, the harder the fall.’ En ik ga letterlijk door de grond. Na bijna 9 jaar hebben we veel te vroeg, maar tegelijkertijd ook zoveel jaren later dan we verwacht hadden, afscheid moeten nemen van Floyd. Een mooi dier wat diep in mijn hart geworteld zit. Zo’n 9 jaar geleden kwam er een vrolijk, lief, speels en iets wat zwakke Black & Tan Jack Russell pup bij ons wonen. Nu, heel wat jaren later, zijn alle gewoontes, ritueeltjes en alles wat haar Floyd maken vergoed verleden tijd. En dat is nu precies wat ik zo moeilijk vind aan de dood, aan afscheid nemen. Het is zo definitief en niets kun je meer over doen. Het zijn gevoelens als leegte en heimwee die vooral overheersen.

 

Floyd Linda's Wholesome LifeFloyd, 18 mei 2020

 

 

– Einde van een heel mooi hoofdstuk –

Deel II

 

Na een paar dagen van afscheid nemen (door haar slechter wordende gezondheid hebben we dit aan zien komen en hebben we heel bewust afscheid kunnen nemen) kwam ik in die bubbel terecht. Gelukkig hebben de andere dieren voor veel afleiding gezorgd, en merk ik dat ik langzaam aan weer aan het opkrabbelen ben. Dat er weer meer ruimte komt voor andere dingen. Vandaar ook dat het hier even wat stiller is geweest. Wel plaatste ik een mooie ode aan Floyd op mijn Instagram (@lindaswholesomelife). Deze vind je onder ‘Floyd’ in mijn Highlights. Mocht je toe zijn aan een overload aan cute ass foto’s en liefde, dan ben je hier op het juiste adres.

Begin deze week voelde ik de drang om artikelen te maken heel langzaam aan al opkomen borrelen. Het ontbrak mij aan de energie en ik besloot om eerst maar eens rustig met mijn camera aan de slag te gaan. Een ding weet ik zeker, zo’n donkere periode zorgt er altijd weer voor dat ik anders tegen mijn content aan kijk. Deze kleine break staat symbool voor veranderingen. Besloot wat nieuwe dingen te proberen en de spreekwoordelijke puntjes wat rechter op de ‘I’ te zetten.

Vanaf morgen kunnen jullie dus weer artikelen verwachten, met een hoge dosis tuin en boerderij gehalte. Met een vleugje Fair Fashion.

 

Zijn er ook dieren die jij mist?

Liefs Linda

 

 

Delen:

3 Reacties

 1. 28 mei 2020 / 14:28

  Wat verdrietig om te lezen, heel veel sterkte met het verlies van Floyd. Ik weet helaas hoe het voelt. Mijn hondje Juup werd vier jaar geleden vergiftigd. Hij werd onwel en stierf na 24 uur. We wisten niet wat er met hem aan de hand was en hoorden later pas dat hij door rattengif gestorven is. Het verdrietige hiervan is dat dieren vaak al dagen pijn en last hebben, voordat ze sterven. Dat blijf ik mezelf kwalijk nemen, daarnaast heeft mijn vertrouwen in mensen een behoorlijke tik opgelopen.

  Juup was mijn meest dierbare bezit en beste vriend. Ik mis hem iedere dag en zou willen dat hij nog hier was. Hij was ontzettend lief en heeft mijn leven echt verrijkt op momenten dat ik het nodig had. Dat herken je vast wel. Sterkte! X

 2. 28 mei 2020 / 09:13

  Wat ontzettend verdrietig dat je afscheid hebt moeten nemen van de knappe en lieve Floyd! Het is een enorm gemis om (zeker na zo’n lange tijd) een huisdier te moeten missen. Het is toch echt een maatje geworden. Heel veel sterkte en een knuffel voor jou!

 3. 28 mei 2020 / 07:56

  Nogmaals gecondoleerd! 3 jaar geleden is mijn lieve Hondje Floris overleden. Hij was al oud en hij was op, maar ik had er toch heel veel moeite mee en nog steeds. Laatst vond ik op mijn harde schijf oude foto’s en filmpjes van hem toen had ik het wel even moeilijk. Heel veel sterkte<3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
zelf pizza maken plantaardig vegan
Van deeg tot pizza | Zelf pizza’s maken

Biesbosch, mei 2020 [dropcap]P[/dropcap]izza's, we zijn er hier thuis dol op. Pizza's van een knus Italiaans restaurantje tot pizza's met...

Sluiten