Dr. Hauschka handcrème & nagelstift

2De natuurlijke producten van Dr. hauschka zijn met liefde en met uiterste precisie samengesteld, en dat maakt dit merk in mijn ogen zo bijzonder. Niet alleen omdat zij de krachten van moedernatuur bundelen maar zeker ook omdat ze jou huid zelf aan het werk zetten. En dat maakte mij wat onzeker, want wat als mijn huid niet aan het werk te zetten is door mijn chronische ziektes? Zeker omdat ME/CVS vele normale processen in je lichaam verstoort.

3De uitstraling van Dr. hauschka is strak en clean, en doet mij zelfs aan apothekersproducten denken. Zeker omdat ik al een heel arsenaal aan voorgeschreven zalven, lotions en crèmes heb gesmeerd. Allen producten met een hele lange lijst van bijwerkingen en gevuld met schadelijke ingrediënten. De Dr. Hauschka zoals wij die nu kennen is ontstaan vanuit de dermatologie en dat wetende gaf mij een sprankeltje hoop. En er is niets veiligers dan met verzorging van de handen te beginnen.

6Verwacht bij Dr. Hauschka geen hele vette crèmes, ze zijn namelijk niet volgestopt met siliconen ‘omdat het zo lekker smeert’. Nee deze crème bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en zijn zelfs gecertificeerd volgens de strenge NATRUE en/of BDIH keurmerken. Deze handcrème is vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen en hierdoor erg mild voor de huid. Ook minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG zijn achterwegen gelaten en de crème is uitgebreid getest op verdraagzaamheid. Vanuit hun diepe respect voor de aarde worden producten uiteraard niet op dieren getest.

Ingrediënten

Water/Aqua, Alcohol, Glycerin, Althaea Officinalis Root Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Cetearyl Alcohol, Beeswax/Cera Flava, Prunus Spinosa Flower Extract, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Bentonite, Lactose, Kalanchoe Daigremontiana Extract, Fragrance/Parfum, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Lysolecithin, Xanthan Gum.

De crème bevat de vitaliserende eigenschappen van bryophyllum, en kostbare plantaardige oliën en heemstwortel reguleren het vochtgehalte.

7De tube is netjes verpakt, hygiene vind ik erg belangrijk en het feit dat niemand met zijn vingers aan jou product heeft kunnen zitten maakt mij blij.

9De tube heeft een vrij grote opening, dit betekent niet dat er grote klodders product uitkomen. Je kan het goed doseren en aan een kleine kikkererwt heb je eigenlijk al meer dan genoeg om beide handen goed te kunnen verzorgen.

1Zoals je ziet is de crème wat gelig van kleur, de substantie is romig en verdeelt zich gemakkelijk over de huid. De geur is heerlijk kruidig en wie de traditionele geur van Dr. Hauschka kent kan hem zich vast wel voor de geest halen. De crème trekt ook snel in en is niet vet.

10

Hoe bevalt hij?

Eerlijk is eerlijk, mijn huid moest echt even omschakelen. Maar dat is niet zo gek als je je bedenkt dat je van romige/vette crèmes overstapt op een natuurlijk product. Het smeerde in het begin niet geheel makkelijk uit over de huid, mijn huid werd droog en ik kreeg rode irritatie plekken, mijn huid miste duidelijk het vette van een handcrème. Gelukkig kwam de omkeer al snel (na 1,5 week) en nu weet ik eigenlijk niet beter. Overdag smeer ik deze heerlijke crème zo vaak als nodig is (zeker wanneer er een koude wind is buiten) en in de nacht verwen ik mijn huid met de Burt’s Bees handcrème. Beide merken vind ik heerlijk en zijn natuurlijk, plus deze crème is net wat voller voor de nacht. Mijn eczeem plekken op mijn handen zijn niet erger geworden en ook niet geminderd, hij irriteert niet en lijkt het trekkerige op deze plekken wel wat te verzachten. Fijn dus! Wat mij betreft alleen maar pluspunten voor dit product, je moet je huid alleen wel even de tijd geven om de omschakeling te maken en voor mensen met een gevoelige huid kan dit even doorbijten zijn, maar wat mij betreft is het juist dat helemaal waard!

Deze tube Handcrème bevat 50ml en vind je o.a. in de Dr. Hauschka webshop en op verschillende verkooppunten voor € 11,95. 

Wil je eerst testen of het iets voor je is? Er is ook een kleinere tube van 10ml en deze id verkrijgbaar voor € 3,05.

 

Nagelolie verzorgingsstift met Neem

nageloliestift Dr. Hauschka, nagel verzorging, review, lifestyle by lindaDat er Neem in deze Nageloliestift zit, daar moest ik even om lachen. Toen ik mijn zoektocht begon naar wat ik lichamelijk mankeerde startte ik kort na mijn diagnose met zowel reguliere als natuurlijke medicatie, en Neem was daar een van. Een natuurlijke olie die bekend staat om zijn geneeskrachtige werking, overgewaaid uit India. Dat het goed is voor je lichaam kon ik direct beamen.

olie 2

Voor deze oliestift is gebruik gemaakt van natuurzuivere en biologische cosmetica. Ook hierbij zijn geen synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, geen minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG toegevoegd. En ook deze olie, is net als de handcrème dermatologisch getest op verdraagzaamheid. En puur is hij zeker, er is geen gebruik gemaakt van toegevoegde parfum. Opnieuw een prachtig product dat is samengesteld met de prachtige ingrediënten uit de natuur.

Ingrediënten

Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Melia Azadirachta Leaf Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Fragrance (Parfum), Linalool*, Limonene*.

nageloliestift Dr. Hauschka, nagel verzorging, review, lifestyle by linda

De applicator is voorzien van 3 extra ’tips’, deze vind je aan de onderkant van de oliestift en zijn gemakkelijk te verwisselen. Het is niet dat je een tip helemaal verslijt, maar wanneer jij nagellak draagt kan hij snel gaan verkleuren. Erg fris en hygiënisch dat er extra tips bijkomen. Het zijn er ook voldoende vergeleken met de inhoud van de stift, heb je de applicators opgebruikt, dan is de olie ook op.

nageloliestift Dr. Hauschka, nagel verzorging, review, lifestyle by linda

Deze Nageloliestift is erg makkelijk in gebruik. Plaats de tip die doordrenkt is met Neem olie op jou nagelriemen en beweeg hem zachtjes met een lichte druk over jou nagelriemen. En je zult zien dat er een dun laagje olie op jou nagelriemen achterblijft. Deze hoeveelheid is voldoende om jou nagelriem te verzorgen.

nageloliestift Dr. Hauschka, nagel verzorging, review, lifestyle by lindaOp de linker foto zie je mijn nagelriemen onbehandeld, rechts zie je duidelijk een klein en dun laagje Neem olie op mijn nagelriemen.

 Wat vind ik ervan?

Vanaf de eerste keer aanbrengen zag ik al verschil. Nagelriemen kunnen een ondergeschoven kindje zijn en naar mijn idee zijn nagels en handen toch wel een visitekaartje. Naast dat een droge, trekkerige nagelriem voor akelige velletjes kan zorgen staat het ook niet erg verzorgd naast een mooi gelakte nagel. Ik vind het een mooi en fijn product, en hij is dan ook niet meer uit mijn dagelijkse routine weg te denken voor zowel mijn handen als voeten.

De Dr. hauschka Nageloliestift (4 ml) is online in de Dr. Hauschka webshop verkrijgbaar voor € 13,95.

Ken jij de hand verzorgingsproducten van Dr. Hauschka al?

 

liefslinda2Bloglovin' button

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die mij ter beschikking is gesteld voor een review. Lees mijn disclaimer.
Delen:

11 Reacties

 1. 16 maart 2015 / 21:35

  Oeh die handcreme spreekt me heel erg aan, juist eens geen vieze vette creme waar alle andere om bekend staan! Qua verzorging van de nagelriemen heb ik nog genoeg.. Maar helaas doe ik het nooit ghehe

 2. 16 maart 2015 / 21:14

  Ik heb nog niet zoveel producten van Dr Hauschka geprobeerd, maar je hebt er weer een mooie uitgebreide review van gemaakt en de producten klinken erg goed!

 3. 16 maart 2015 / 20:01

  Ik ben fan van Dr. Hauschka, ze hebben zulke fijne producten!

 4. 16 maart 2015 / 15:58

  Fijne producten lijken me dit! Ik vind het ook wel heel handig dat er een sample verpakking van de handcrème te koop is!

 5. 16 maart 2015 / 12:37

  Eigenlijk gebruik ik ook geen nagelriemolie, maar moet er toch wel eens serieus over na gaan denken…het klinkt wel prima en prettig eigenlijk

  • Linda
   Auteur
   16 maart 2015 / 15:51

   Ik had ook niet verwacht dat zo’n product wat wel als een extra aanvoelt, zo fijn en eigenlijk onmisbaar kan zijn 🙂

 6. 16 maart 2015 / 09:32

  Ik gebruik nooit nagelriemolie en ik weet ook niet of ik het nodig heb. Wellicht ga ik het met deze olie proberen om gewoon eens te kijken wat het resultaat gaat zijn. Ik vind het trouwens heel erg fijn dat Dr. Hauschka eigenlijk overal wel proefverpakkingen van heeft. Enorm pluspunt!

 7. 16 maart 2015 / 09:02

  Gelukkig viel de handcrème uiteindelijk toch nog mee, maar kan mij voorstellen dat het even omschakelen was! De nagelriem olie lijkt mij ook ontzettend fijn! Zelf gebruik ik elke dag lemony flutter voor mijn nagelriemen en ik kan echt niet meer zonder!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Lifestyle Sunday | Bloggers Tour door Amsterdam en aan de slag als insider van Vera Camilla

Het was een propvolle week met weer onwijs leuke dingen. Zo mocht ik aanhaken bij een bloggers tour door Amsterdam,...

Sluiten