Dit wist je nog niet over Dierendag

 

Dierendag

 

Dierendag 2017 lifestyle by lindaDierendag 2017 lifestyle by linda

 

Een dier is meer dan een leuk kerstcadeau

Met dit idee ben ik dan ook opgegroeid. Al jong leerde ik dat dieren houden met verantwoordelijkheden komt, en dat zorgde er al snel voor dat dagelijks met dieren en alles wat erbij komt kijken aan het slepen was. Van het voeren van de kipjes, het rapen van de eieren en het schoonmaken van het hok. Alles van a tot z hoort erbij. En toen ik jong was en wij een crossauto hadden, reed mijn favoriete kip gezellig mee.

Zeker toen ik al op jonge leeftijd naar de boerderij verhuisde is de liefde voor dieren gegroeid. We lapte zieke en gedumpte dieren op en hielden zelf ook steeds meer dieren. Wat dwerggeiten voor de gezelligheid, een hond voor op het erf en een kat om de muizen weg te houden. Al snel breidde mijn cavia familie zich uit, hield ik verschillende degoes, hadden wij thuis allemaal een tropisch aquarium op de slaapkamer (en mijn ouders een grote in de woonkamer). Werd de familie uitgebreid met verschillende schildpadden (ook landschildpadden), paarden, shetlanders, schapen (die lammetjes kregen en wij vervolgens ook niet meer weg konden doen), een uil, wandelende takken, nog een hond, nieuwe geiten, siereenden en.. zo kan ik nog wel even doorgaan.

Onze boerderij veranderde langzaam aan in een kinderboerderij. Lekker gezellig. De kleine huisdieren hebben wij inmiddels al niet meer en de schapen hebben plaats gemaakt voor de alpaca’s. Het is nu een stuk minder druk maar wel onwijs gezellig thuis. We vinden het allemaal belangrijk om de dieren meer dan voldoende ruimte te geven. Ze hebben altijd toegang tot vers water en voldoende eten. Daarnaast worden ze met veel liefde, respect en geduld grootgebracht.

 

Dierendag 2017 lifestyle by lindaDierendag 2017 lifestyle by linda

groen leven Alpro

 

 

 

 

Eet Geen Dierendag

Hoe groot kan het cadeau zijn wat jij op Dierendag geeft? En heb jij er al over nagedacht hoeveel dieren er gered kunnen worden als wij allemaal op één dag geen dieren eten? Dat is pas een groot cadeau. Wakker Dier roept voor het derde jaar op rij op om vandaag, op Wereld Dierendag geen vlees te eten.

Maar ik doe daar een schepje bovenop, en wil vragen of iedereen het wil overwegen om vandaag één maaltijd geheel plantaardig te maken. Zeker als jij je bedenk dat er dagelijks 400.000 dieren worden gegeten, moet die boterham met worst makkelijk te vervangen zijn door een boterham met hummus of een lekkere salade. “Zo wordt Dierendag een dag waarop we naast aan onze honden en poezen, ook denken aan de kippen, koeien en varkens op ons bord!” aldus Wakker Dier.

En ik kan dit stukje natuurlijk niet afsluiten zonder wat inspiratie te delen. Zo heb ik genoeg gezonde ontbijt recepten klaar staan, een recept hoe je heerlijke vegan pompoen soep maakt. Maar ook een heerlijke breakfast bowl (die ik met gemak ook als lunch eet, so good!) en overheerlijke banana pancakes.

 

 

 

 

Dierendag 2017 lifestyle by linda
Dierendag 2017 lifestyle by linda

Dierendag 2017 lifestyle by lindaDierendag 2017 lifestyle by linda

 

 

Zo maak je van Dierendag een succes

Ik kan wel allerlei tips op een rijtje zetten met uitjes voor je huisdieren, maar waar het op neer komt is dat dieren al enorm genieten van wat extra aandacht. Neem wat extra tijd om met jouw huisdier te spelen. Jip vind het bijvoorbeeld al helemaal het einde als ik hem een nieuw wattenstaafje (van papier) geef, of een balletje maak van aluminium folie. Ook zijn favoriete kleedje wassen doet het altijd goed. Daarnaast staat internet ook vol leuke DIY’s om last minute de leukste dingen voor jouw kat in elkaar te knutselen.

De honden genieten altijd erg van een extra lange wandeling en een extra kluifje. Zeker als we ze meenemen naar het bos of een strandje vlak bij huis. Het konijn krijgt een extra aai over zijn bol en een lekker knabbeltje. En genieten zowel de honden als Jip ervan als ik snoepjes verstop, zo kunnen ze heerlijk alles afspeuren en worden ze nog beloond ook.

En ga zeker ook eens leuk op de foto met jouw huisdier.

Heb je geen dieren? Geef de dieren die je op straat tegen komt dan wat extra aandacht, of ga langs bij de dieren in het asiel. Ook houden vele dierenopvangcentra’s open dag rondom 4 oktober. En staat Ik Zoek Baas ook vol met vrolijke diertjes die volgend jaar graag Dierendag in een nieuw thuis willen vieren.

Heb je kleine kinderen? Ga dan lekker aan de slag met een taart van hondenkluifjes, of laat ze iets anders moois maken van harde brokken. Succes gegarandeerd!

 

 

 

 

Dierendag 2017 lifestyle by lindaDierendag 2017 lifestyle by lindaDierendag 2017 lifestyle by lindaDierendag 2017 lifestyle by linda

 

 

 

 

 

Dieren hebben een positieve invloed op mensen

Daarnaast heeft het houden van een (huis)dier ook een positieve invloed op ons als mens. Zien veel kinderen dieren als hartsvrienden, en helpt het dier ze bij het praten over dingen die ze moeilijk vinden. Ook werken dieren stress verminderend, en veel volwassenen geven aan dat ze beter slapen als er een kat (of hond) bij hen op de kamer is.

Ook kan een hond meehelpen om iemand uit een sociaal isolement te halen. Je moet er iedere dag, meerdere malen mee naar buiten, en dat levert al snel leuke contacten op.

Dieren geven duidelijk een fijn gevoel en laten je vaak lachen. Je kan haast wel stellen dat dieren een therapeutisch effect hebben op mensen. En dat vind ik heel erg bijzonder. Daarnaast brengen ze veel gezelligheid met zich mee en kan een hond er ook voor zorgen dat jij je veel veiliger voelt in huis.

 

 

 

 

 

Dierendag 2017 lifestyle by lindaDierendag 2017 lifestyle by linda

 

Iedere dag Dierendag

Alle dieren hebben het recht op een fijn leven. En dat is dan ook de reden waarom het bij mij altijd Eet Geen DierenDag is, en ik er voor heb gekozen om niet langer gebruik te maken van cosmetica en verzorgingsproducten die op dieren worden getest. Zo draag ik mijn steentje bij om ervoor te zorgen dat meer dieren een vrij en gelukkig leven kunnen hebben.

Wil jij ook een steentje bijdragen?

Kies dan vaker voor een vlees vrije maaltijd. Laat de hond van een oud vrouwtje in de straat eens uit. Breng meer tijd door met jouw eigen dieren, of met een dier in een asiel. Red een dier in nood. Bel de dierenambulance als je een dier ziet wat hulp nodig heeft. Loop naar een schaap als het op zijn rug ligt. Bezoek geen circus met dieren. Maak geen ritjes op olifanten. Wed niet op paarden van paardenraces. Rem voor dieren. Kom op voor dieren. Kies vaker voor een dierproefvrij merk of product. En loop eens een naar een boer toe met de vraag of je een kijkje mag nemen in de stal, om te zien waar jouw vlees en dierlijke producten nou eigenlijk vandaan komen.

En geniet vooral van de dieren. Want ze hebben zoveel liefde in zich om te geven.

 

Die jij dit jaar iets extra’s op Dierendag?

 

 

 

 

Delen:

5 Reacties

 1. 4 oktober 2017 / 21:50

  Wat een prachtig artikel heb je weer gemaakt. <3 Hier is het stiekem ook iedere dag dierendag. Want Vlinder haar wollige buikje wordt meerdere keren per dag voorzien van heel veel aaitjes en haar kopje van heel veel kusjes. En yayyy, want ik heb deze hele dag vegan gegeten. 🙂

 2. 4 oktober 2017 / 17:31

  Mooi artikel heb je ervan gemaakt Linda! maar dat verwachtte ik al wel van jou.

 3. 4 oktober 2017 / 11:31

  Wat een mooi artikel heb je gemaakt voor Dierendag <3 Het is zeker elke dag dierendag 🙂 Ik heb zelf geen huisdieren en daar heb ik ook niet zoveel plek voor. Mocht het zo zijn dat er met spoed een beestje opgevangen moet worden, dan zou ik dat misschien wel doen. Maar het is zeker geen 'kerstcadeautje' die dan met de zomer weer een de straat wordt gelegd 🙁

 4. 4 oktober 2017 / 07:34

  Wat een ontzettend mooie (en terechte) ode aan de dieren! Ik vind het zo bijzonder dat je tussen zoveel verschillende dieren bent opgegroeid. Het lijkt me geweldig om op een boerderij te wonen waar ze echt de ruimte krijgen die ze verdienen. Wij hebben zelf twee katten en twee cavia’s die ook het hele jaar door flink vertroeteld worden. Vandaag krijgen ze allemaal iets extra lekkers te eten en een dikke knuffel 🙂 Fijne dierendag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
AUTUMN OOTD lifestyle by linda woods alpaca wool
Real Talk | Vooroordelen, depressies & body shaming

[dropcap]M[/dropcap]aar jij hebt toch helemaal niets om onzeker over te zijn? Je hebt tenslotte mooi lang haar en je hebt een...

Sluiten