Sunday Breakfast – Vegan Banana Oatmeal Pancakes

 

Vegan Banana Oatmeal Pancakes

 

 Vegan Banana Oatmeal Pancakes Sunday Breakfast

 

Er is iets magisch met zondag ochtenden. Niets moet en alles mag. Tenminste. Als Thomas en ik beiden een vrije agenda hebben. Iets wat wij eigenlijk nooit overslaan is een zondags ontbijtje. Of het nu een overheerlijke en mooi opgemaakte Breakfast Bowl is, of deze pannenkoekjes die ik laatst ontdekte, wij genieten er beiden heel erg van.

 

 Vegan Banana Oatmeal Pancakes Sunday Breakfast Vegan Banana Oatmeal Pancakes Sunday Breakfast

 

Wat heb je nodig?

Omdat deze pancakes te lekker zijn om alleen op te eten is het recept wat ik deel voor 2 personen.

↠ 2 rijpe bananen
↠ Per banaan een handje havermout
↠ Kokossnippers

 

Prak de beiden bananen tot een mooie substantie en voeg hier naar smaak twee á drie handjes havermout aan toe. Vervolgens voeg je de kokossnippers toe als zoetmaker. En mix het geheel. Verwarm een pan met een klein laagje olie en bak de pancakes tot ze mooi goudbruin zijn.

Optioneel: Je kunt er als je niet vegan bent een ei aan toevoegen, of als vegan een ei vervanger aan toevoegen. Dan zul je zien dat de pannenkoekjes net iets steviger worden en makkelijker om te draaien zijn. Maar zelf eet ik zo clean mogelijk.

 

 Vegan Banana Oatmeal Pancakes Sunday Breakfast

 

Easy Peasy zijn deze overheerlijke Vegan Banana Oatmeal Pancakes! En nog gezond ook. Ik ben echt dol op de smaak van kokos, en deze komen in de warme pannenkoekjes helemaal tot hun recht. Serveer het geheel met wat vers fruit en een heerlijke banaan, aardbei en kiwi smoothie (samen met wat havermout, lijnzaad en kokossnippers). Succes gegarandeerd.

 

Wat eet jij graag op zondag ochtend?

 

 
Delen:

10 Reacties

  • Linda
   Auteur
   30 april 2017 / 20:17

   Die maakte ik ook voor ik vegan ging, vind deze een hele fijne vervanger 🙂

  • Linda
   Auteur
   30 april 2017 / 15:48

   Ik heb ze vanmorgen weer gemaakt, nommm! haha 🙂

 1. 30 april 2017 / 09:55

  Mmm!! Ik maakte altijd banaan ei pannekoekjes, maar ja nu ik vegan ben doe ik dat natuurlijk niet meer hihi! Dit wil ik dan zeker proberen 🙂

  • Linda
   Auteur
   30 april 2017 / 15:48

   Dan ga je deze ook lekker vinden, dat weet ik bijna zeker. En ze vullen ook beter omdat er haver in zit 🙂

 2. 30 april 2017 / 09:46

  Ahhh ik heb trek gekregen, en dat terwijl ik nèt ontbeten heb haha. Het ziet er heerlijk uit! Ben erg benieuwd en ga ze snel ook een keer maken. Heb het recept al in mijn ‘eten-notities’ gezet, hihi.

  • Linda
   Auteur
   30 april 2017 / 15:49

   Super leuk om te horen, en ben erg benieuwd of ze jou bevallen als je ze gemaakt hebt 🙂

 3. 30 april 2017 / 09:22

  Klinkt heerlijk Linda! En zo makkelijk om te maken, jum!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
10 dagen vegan update plant based
Vegan & plantaardig eten – 10 dagen update

Waar het de ene dag als uit de kast komen voelt,  vinden anderen dat ik in één keer gestopt ben met...

Sluiten