Dingen die mij op dit moment bezig houden

 

Dingen die mij op dit moment bezig houden

 

[ comfort zone ] Sun Soul zonnebrand Dingen die mij op dit moment bezig houden

 

 Ik wil meer leren over ingrediënten

Sinds ik begin dit jaar de keuze heb gemaakt om mij meer op Slow & Fair Fashion te richten, groeide mijn nieuwsgierigheid. Ik wilde meer weten over de échte wereld, en niet alleen wat aan ons, als onschuldige Europese burgers, voorgeschoteld wordt. De keuze om mij alleen nog op dierproefvrije cosmetica en verzorgingsproducten te richten is na even wikken en wegen eigenlijk al snel gemaakt. Het voelde eerlijk gezegd niet als mooie producten opgeven, het voelde eerder als een opluchting. Ik wil mij goed voelen over de producten die ik gebruik. En met de beelden van dierproeven op mijn netvlies gebrand, kan ik dan ook niet meer genieten van producten die voor zij op de markt kwamen, op dieren zijn getest. Een beeld wat reclames en marketingcampagnes vooral niet laten zien.

Ik denk dat wat ik nu wil gaan vertellen wel herkenbaar is voor wie ook bewuster is gaan leven. Nu ik mij meer verdiep in eerlijke kleding en cosmetica in het algemeen, blijft de beauty industrie mij fascineren. Er is namelijk zoveel wat wij niet weten over ingrediënten, dierlijke ingrediënten en wat het gebruik hiervan met ons lichaam doet. Daarom wil ik hier ook meer over leren. Meer documentaires kijken (Netflix heeft een redelijk aanbod) en mij hier meer in verdiepen. Ik denk ergens dat de visie ‘hoe schoner het product, hoe beter voor je lichaam’ meer waarheid bevat dan ik altijd wist. Want hoeveel zeggen ingrediënten als CI 77491 en ethylhexylglycerin (als voorbeeld) nou eigenlijk? Als consument wil je toch eigenlijk in één oogopslag kunnen zien wat je op je huid smeert?

 

vegan breakfast Dingen die mij op dit moment bezig houden

 

Hoe bevalt het suikervrij eten?

Van de huid maak ik een kleine overstap naar het lichaam zelf. Je bent immers ook wat je eet. En voor vele ingrediënten lijsten van voedsel geld eigenlijk hetzelfde als de ingredientenlijsten van beauty producten. Je hebt vaak geen flauw idee wát er nou eigenlijk in zit. Want wist jij bijvoorbeeld dat er ruim 122 verschillende namen zijn voor een en hetzelfde goedje, namelijk suiker?

Ik heb al eerder updates gedeeld dat ik gezonder wilde en ben gaan leven. Het grootste gedeelte van de suikers heb ik dan ook al uit mijn leven verbannen. Ik pak het stapsgewijs aan, om het mijzelf zo makkelijk mogelijk te maken.

Zo begon ik met het meer eten van groente en fruit, liet ik frisdrank, fruitsappen uit pak, snoep, toetjes en koeken al staan. Al snel smaakte dat ene klontje rietsuiker in mijn koffie al niet meer. En nu ben ik bij een punt aangekomen dat mijn lichaam ook op chips (ja daar zitten ook suikers in verwerkt) en simpele biscuits gaat reageren. Het is dus tijd om de volgende stap te gaan maken, en dat is het grondig lezen van etiketten. Ik ben ervan overtuigd dat een mens wel iets van suiker nodig heeft, maar waar ik het uit mijn eten kan schrappen, ga ik dat ook doen. Ik ga dus opzoek naar goede, suikervrije alternatieven. En het liefst ook producten zonder andere niet natuurlijke zoetstoffen. Een spannende zoektocht. En ik ben heel benieuwd waar dit mij gaat brengen! Die lijst met 122 namen kan ik maar vast beter uit mijn hoofd gaan leren.

 

Caos Ibiza slow and organic food santa eularia hotspot review

 

Plantaardige voeding, vegetarisch en vegan maaltijden

Het minderen met suikers is niet de enige verandering die ik wil doorvoeren. Zo eten ik al minder vlees, met rund en varken in het speciaal, en dit wil ik wat verder uit gaan bouwen. Ik wil het beestje nog geen naam geven en er nog geen etiket op plakken, maar laten wij het erop houden dat ik mijn liefde voor plantaardig eten verder uit wil bouwen. Minderen met zuivel producten (hier ben ik ook nog eens allergisch voor), het eten van vlees en vaker voor een plantaardige maaltijd gaan. Zo zien mijn ontbijt en lunch er al uit, maar ook in de avond wil ik hier meer op gaan letten. Ik merk namelijk dat goede voeding mijn lichaam heel erg goed doet. En zeker omdat ik al chronisch ziek ben (en wat heb ik een hekel aan dat woord) wil ik meer controleren wat er nu precies in mijn lichaam gaat. Zeker in de herfst. Dan ben ik al vatbaarder voor griepjes etc., en gaat mijn energie niveau omlaag. Ik ben erg benieuwd wat ik hier met voeding aan kan gaan veranderen!

 

Koh Phi Phi Islands Lifestyle by linda

 

Mijn volgende reis naar Azië

En er zijn gelukkig ook genoeg leuke dingen die mij bezig houden. Die ook nog eens minder ingewikkeld zijn. Mijn reis naar Azië! In januari is het zover en mag in eindelijk weer in een vliegtuig stappen. Tripjes binnen Europa vind ik ook super leuk, omdat Europa onwijs mooie plekken heeft. Maar Azië fascineert mij zo enorm, dat ik er geen genoeg van kan krijgen. Misschien komt het er ook door het feit dat de reizen wat duurder en verder weg zijn, en je ze daarom niet zomaar maakt. Maar ook de culturen daar trekken mij enorm.

In januari ga ik dus naar Thailand waar ik meerdere prachtige plekken ga bezoeken. En als de grenzen open zijn hopen wij ook een dag het prachtige Myanmar (Birma) te bezoeken. Waar ik mijn eerste vakantie in Thailand vooral de tijd in het zuiden van het land doorbracht, ga ik nu ook meer van het hoge noorden zien. De nodige vliegtickets zijn al geboekt, we gaan een stuk met de auto doen, en ook de accommodaties hebben we zo goed als rond. Ik kan er nu al zo van genieten om mooie slaapplaatsen op te zoeken. Dat vergroot de voorpret nu al!

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die mij bezig houden, maar dan wordt het artikel veel te lang. Mochten jullie dit soort artikelen leuk vinden om te lezen, dan hoor ik het graag. Dan bewaar ik ze voor de volgende keer, en kan ik weer even gezellig bijkletsen met jullie. Ik vind het namelijk erg leuk om jullie mee te nemen op mijn bewustwordingsreis (als ik het zo kan noemen) en mocht jij tips hebben, dan hoor ik het ook graag. Want die suikervrije missie.. Waar kan ik beginnen? 

 

Wat houd jou de laatste tijd bezig?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

5 Reacties

 1. 16 oktober 2016 / 14:05

  Oh girl, wat heerlijk weer zo’n reis <3 En de dingen die jou bezig houden, zijn ook precies dingen waar ik in geïnteresseerd ben hihi!

 2. John
  16 oktober 2016 / 11:24

  Mooi artikel om te lezen Linda. Je bent echt enorm goed bezig. Ik hoop dat het je de komende maanden ook meer energie en weerstand gaat geven.

 3. 16 oktober 2016 / 09:35

  Wat goed dat je zo bewust bezig bent met ingrediënten in cosmetica en voeding en met eerlijke kleding. Ik ben vegetariër en gebruik sinds kort ook dierproefvrije cosmetica. Ik schrok echt van de ontdekking dat er met cosmetica soms nog zoveel mis kan zijn. En die reis naar Thailand klinkt super! Geniet alvast van de voorpret!

 4. 16 oktober 2016 / 09:00

  Meer over ingrediënten wil ik ook wel leren! Verder ben ik momenteel vooral bezig met lekker fit zijn (3 x in de week om 7 uur sporten, wie had dat ooit gedacht), mijn bruiloft volgend jaar en het geregel daar om heen en nog heeeeeeeel wat andere dingen. Druk druk druk, maar dat beschouw ik maar als een goed iets :-)!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Lush shoplog amsterdam
Lush Vegan Shoplog

Lush. Ik denk dat ik het met recht een snoepwinkel mag noemen voor wie dol is op natuurlijke, verse en...

Sluiten