Dermolin bodycrème voor de gevoelige huid

Wie een droge en/of gevoelige huid heeft weet dat bodycrèmes met parfum een no go zijn, dat body lotions vaak niet voedend genoeg zijn en dat het al met al een hele zoektocht kan zijn naar dát wat bij jouw huid past. De Dermolin bodycrème is zo’n fijne crème die mild is voor jouw huid, hem kalmeert, hydrateert en soepel maakt. Met de koude dagen die wij achter de rug hebben heb ik deze rijke bodycrème goed kunnen testen.

 

Dermolin bodycrème voor de gevoelige huid

 

Dermolin bodycrème voor de gevoelige huid

 

Dermolin is voortgekomen uit een samenwerking van 5 Nederlandse dermatologen. Zij maakte er hun missie van om producten te ontwikkelen voor de probleemhuid. Hieruit ontstonden verschillende hypoallergene huidverzorgingsproducten die zeer geschikt zijn voor mensen met eczeem, een geïrriteerde huid, psoriasis, keratosis pilaris en contactallergie. De producten van Dermolin worden allemaal uitvoerig getest op verdraagzaamheid en dat gelukkig niet op onschuldige konijntjes.

Dat maakt het merk zo interessant! Want wie last heeft van één of meerdere bovenstaande (chronische) huidaandoeningen weet dat je ze beter kunt voorkomen dan genezen. Zelf heb ik al jaren (eigenlijk van jongst af aan) last van eczeem, een geïrriteerde huid en sinds een paar jaar kan ik ook psoriasis aan het rijtje toevoegen.

 

Dermolin bodycrème voor de gevoelige huid

 

Ik ben er vaak langsgelopen als ze in de schappen stonden, maar op de een of andere manier ben ik toch steeds opzoek naar een fancy verpakking. Zeker omdat ik met mijn hele gevoelige en droge huid nogal buiten de boot van en ik er ‘graag bij wil horen’. En mijn badkamer assortiment er niet alleen als een apotheek voorraad uit wilde laten zien. Je bent jong en je wilt wat. Absurd natuurlijk. Het gaat volledig om de binnenkant van het product, en laten we eerlijk zijn, het zachte pastel blauwe in de verpakking is best cute. Maar vooral de boodschap dat het product eigenlijk ontwikkeld is voor huidjes als de mijne, dat maakt het vooral erg interessant.

 

Dermolin bodycrème voor de gevoelige huid

 

Wat ik ook een groot voordeel vind is dat de verpakking lekker groot is. Ik ben een groot verbruiker van bodycrèmes. Het hele jaar door hydrateer ik mijn huid na het douchen en tijdens de koude wintermaanden soms wel twee keer op een dag. Deze crème bevat 200 ml en is zuinig in gebruik, hier kan je dus een hele poos mee vooruit.

 

Dermolin bodycrème voor de gevoelige huid

 

Als ik ergens een hekel aan heb, dan zijn het wel vingers die al in jouw product hebben gezeten. Het is alles behalve hygiënisch en met zo’n zilveren folie blijft jouw product ook nog eens langer goed.

 

Dermolin bodycrème voor de gevoelige huid

 

Zoals je kunt zien is de pot ook nog eens tot de rand toe gevuld met een dikke, stevige, romige crème. De crème is opgebouwd uit voedende shea butter, Allantoïne (bevordert het herstellend vermogen van weefsel) en vitamine A en E. En Symcalmin (actief haver extract) wat de eigenschap heeft om de huid te kalmeren. Door deze samenstelling worden huideigen lipiden aangevuld en de huid intensief gehydrateerd. Hij is pH huidneutraal, vrij van parfum, parabenen en kleurstoffen.

 

Dermolin bodycrème voor de gevoelige huid

 

Mijn droge huid kan met de plotselinge opgekomen kou van vorige week wel extra hydratatie gebruiken. De romige crème is stevig, geurloos en voelt fijn aan op de huid. Hij is makkelijk over mijn huid te verdelen, voelt niet vet aan en trekt snel in de huid  waardoor jij je snel aan kan kleden.

 

Dermolin bodycrème voor de gevoelige huid

 

Mijn huid was erg droog, trekkerig en pijnlijk voor ik begon met het testen van deze Dermolin bodycrème. Ik gebruikte een bodymilk van Dove en mijn huid had duidelijk meer voeding nodig, want er kwamen zelfs weer wat eczeem plekjes terug op mijn arm (hallo parfum). Een betere start om deze Dermolin bodycrème te testen is er dus niet. Mijn trekkerige huid werd direct al heel erg blij van deze voedende crème en kalmerende mijn huid goed. De eerste dagen heb ik hem wel twee keer aan moeten brengen om het vochttekort goed aan te vullen, maar na 3 dagen voelde mijn huid alweer een stuk beter aan en kon ik over gaan op één maal daags aanbrengen. Fijn. Want een oncomfortabele huid kan je aardig in de weg zitten. Ook mijn eczeem plekjes reageren goed op de Dermolin bodycrème en zijn minder vurig.

 

Ik ben erg enthousiast over de Dermolin bodycrème die mijn huid op vele vlakken ondersteunt. Het is zo’n typisch product waarvan ik nu denk ‘dit had ik veel eerder uit moeten proberen!’ omdat ik hem door de verpakkingen altijd heb laten staan. Wie een bodycrème koopt voor de lekkere geur zal aardig moeten wennen aan deze geurloze crème. Maar als ik heel eerlijk ben mis is het niet en krijg ik er zoveel meer voor terug.

 

De Dermolin Bodycrème (200ml) is voor €10,95 verkrijgbaar bij de Etos, DA, Dio, Bol.com en Drogisterij.net. 

 

Hoe belangrijk vind jij het uiterlijk van een product?

 

liefslinda2Bloglovin' button

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen voor een review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

14 Reacties

 1. 5 mei 2016 / 12:00

  Ik kan me voorstellen dat je er enthousiast over bent. Daarom ben ook dol op natuurlijke producten en ik wil ook eens dit merk proberen. Alleen ik vind nog geen producten dat ik zal wel willen kopen. Misschien deze. 🙂

 2. 4 mei 2016 / 12:47

  Lijkt me een ontzettend fijn product voor de gevoelige huid. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook een sucker ben voor mooie verpakkingen, maar sinds ik een aantal jaren terug eczeem heb gehad in mijn gezicht ben ik een stuk kritischer geworden.

 3. 2 mei 2016 / 23:55

  Dit product klinkt echt heerlijk! <3 Wat prettig dat het ook zo goed heeft gewerkt tegen je eczeem plekjes. Ik zal het eens onthouden voor mijn vriend. Hij heeft in de winter ook weleens last van zo'n droge trekkerige plekjes.

 4. 2 mei 2016 / 22:27

  Jaaaaa, ik heb deze ook nu een tijdje en ik ben echt blij met deze pot vol met goede creme, hahah!

 5. 2 mei 2016 / 20:30

  haha nou ik denk dus precies het zelfde… Dit klinkt als een product dat ik veel eerder had moeten proberen. Maar dankzij jou ga ik het uittesten. Bedankt!

 6. 2 mei 2016 / 19:55

  Ik vind het een nette prijs voor een product zoals dit. Ik heb ook een gevoelige huid en merk toch dat de iets duurdere merken beter zijn werk doen dan de goedkopere.

 7. 2 mei 2016 / 19:44

  Vind het een net prijsje hoor en het doet z’n werk dus goed!

 8. 2 mei 2016 / 18:34

  Klinkt als een fijn product, ik ben dan ook erg benieuwd hoe het product op mijn huid zal reageren.

 9. 2 mei 2016 / 17:02

  Wat een fijne review. Het lijkt me een hele fijne bodycreme! Ik let meestal wel op de geur als ik een bodycreme koop, maar ik vind de werking wel belangrijker dan de geur natuurlijk.

 10. 2 mei 2016 / 08:52

  Het klinkt heel goed! Vooral dat er weinig rotzooi in zit en dat hij niet getest is op dieren. Ik herken het hoor, ik ga ook liever voor de gezellige fleurige fancy verpakkingen, haha! Dit is gewoon back-to-basic, maar we moeten het zien als een medicijn voor de huid! Fijne review

  • Linda
   Auteur
   2 mei 2016 / 14:06

   En dat het een medicijn is voor je huid is eigenlijk zoveel belangrijker! 🙂

 11. 2 mei 2016 / 07:05

  Ik vond de vormgeving van een product erg belangrijk. Onbewust valt mijn oog gewoon niet op verpakking zoals deze van Dermolin. Ongeacht hoe goed het product is. Ik vind het jammer als bedrijven daar niet wat mooiers van maken. Toch klinkt deze crème erg fijn en als ik hem zou hebben, zou ik hem graag met veel liefde gebruiken ;-).

  • Linda
   Auteur
   2 mei 2016 / 14:07

   Ik denk dat smaken ook gewoon verschillen en het lastig is voor bedrijven om een passende vormgeving te bedenken. Zeker als ze af willen van het apotheek uiterlijk mag het inderdaad wel iets aantrekkelijker. Iets wat matcht met de binnenkant!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
lifetsylebylinda.nl
Een hoofd vol dromen | Een kleine vertelling

Met mijn hoofd vol dromen loop ik mijn lichaam regelmatig voorbij. Noem het dwaas, koppig of dom, waar een wil...

Sluiten