De vernieuwde Hemp-lijn | The Body Shop

Hemp The Body Shop
Eind januari kreeg ik één van de leukste perspakketjes binnen. The Body Shop is namelijk een merk wat van ieder pakket een feestje weet te maken. Compleet met een flinke bos groen (yes groen, geen bloemen) werd de vernieuwde Hemp-lijn persoonlijk aan huis bezorgd. Zo leuk! Hennepolie staat er om bekend dat het zelfs ze meest droge huidjes weet te hydrateren. En omdat ik zelf ook in deze categorie val besloot ik de producten de eerst volgende zonnige dag op de foto te zetten zodat ik ze snel kon gaan testen!

P.s. het unboxen van deze pakketjes vind je vaak terug op mijn Instagram

 

 

– De vernieuwde Hemp-lijn –

van The Body Shop

 

vernieuwde Hemp-lijn The Body Shop

Op een mooie zonnige, haast wel een een lente dag, besloot ik de Biesbosch in te trekken. Moos was toe aan een wandeling en aangezien het perspakket omringd door groen was, vragen de producten om een groene omgeving. And you know me, aan binnen slechts wat product foto’s maken doe ik (haast) niet meer. Gelukkig is er in de griend nog volop groen te vinden en trokken Moos en ik er gezellig samen op uit.

 

Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask

Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask

 

 Hemp Overnight

– Nourishing Rescue Mask –

 

Dit nachtmasker is geschikt voor de droge huid. Na het reinigen breng je het masker aan, laat het 5 – 10 minuten intrekken en verwijder eventueel mild met een tissue overtollig product. In principe laat je het masker dus de hele nacht zitten zodat het zijn werk kan doen. Het belooft het vochtgehalte van de huid zo’n 72 uur op pijl te houden.

Het masker is verrijkt met hydraterende ingrediënten zoals hennepolie, biologische aloë vera en Glycerin. Daarnaast zie ik dat er water in zit, parfum en Phenoxyethanol (de ingrediëntenlijst vind je onder de tekst). De laatste twee ingrediënten, daarvan weet ik al dat mijn huid hier niet lekker op gaat. Daarom beluit ik voor de nacht alleen het gebied onder mijn ogen (mijn ‘wallen’) in te smeren.

De volgende ochtend ziet mijn huid er hier inderdaar stralend uit, het voelt zacht en ziet er gehydrateerd aan. De rest van mijn huid is wel zichtbaar geirriteerd door de parfum. En dat vind ik jammer. Een zeer droge huid (de doelgroep van deze lijn) gaat vaak ook samen met een gevoelige huid en dan zie je ingrediënten als alcohol, Phenoxyethanol en parfum liever niet terug in huidverzorging.

Heb je een droge maar geen gevoelige of probleem huid? Dan is dit masker zeker geschikt voor jou.

 

Ingrediënten: Aqua/Water/Eau, Glycerin, Coco-Caprylate/Caprate, Myristyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated Vegetable Oil, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cannabis Sativa Seed Oil, Panthenol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Parfum/Fragrance, Ethylhexylglycerin, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Caprylic/Capric Triglyceride, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Limonene, Linalool, Citric Acid, Tocopherol, Geraniol, Undaria Pinnatifida Extract, Citral, CI 77288/Chromium Oxide Greens, CI 19140/Yellow 5.

Het Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask is verkrijgbaar voor €20,00 (75ml.).

 

Hemp Hand Protector

 

– Hemp Hand Protector –

Als ik ergens fan van ben van The Body Shop, dan zijn het wel de tubes handcrème. Hier heb ik er dan ook al voldoende van versleten. De vreugde bij het zien van deze handcrème is dan ook groot. Ik ben de 30ml tubes gewend en deze tube bevat 100 ml, daar kan je wel een winter mee vooruit.

Net als de overige producten is de Hand Protector crème licht groen van kleur. De hennep geur is verrassend goed te doen, kruidig en hierdoor ook erg lekker. Een fijne wintergeur als je het mij vraagt. Deze intensief verzorgende handcrème werkt door de geur rustgevend en hydrateerd de huid vanaf het eerste moment. Waardoor je handen al snel herstellen en zacht en soepel aanvoelen. Ik ben fan!

De tube wordt naar mate je de handcrème vaker gebruikt ook steeds karakteristieker vind ik, en daardoor ook mooier.

Ingrediënten: Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Myristate, Cannabis Sativa Seed Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Dimethicone, C12-15 Alkyl Benzoate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cera Alba, Panthenol, Methyl Soyate, Phenoxyethanol, Parfum, Sodium Benzoate, Allantoin, Citric Acid, Potassium Sorbate, Xanthan Gum, Hydrogenated Castor Oil, Retinyl Palmitate, Copernicia Cerifera Cera, Disodium EDTA, Tocopherol, Talc, CI 77288, CI 77492, CI 77491, CI 77499.

De Hemp Hard-Working Hand Protector is verkrijgbaar voor €6,50 (30 ml.) en €13,00 (100 ml.)

Hemp Hard-working Hand Protector

Hemp Body Butter

Hemp Heavy-Duty Body Butter

– Hemp Body Butter –

De Body Butters zijn denk ik wel de meest bekende producten van The Body Shop, en ik heb er dan ook veel mogen uitproberen. Wat ik veelal jammer vind is dat ze wel hydraterend zijn, maar mijn droge huid op mijn benen na zo’n 12 uur weer begint te trekken. Nu is er de vernieuwde Hemp Body Butter die gemaakt is voor de zeer droge huid. Yes!

De Hennepolie zorgt ervoor dat de vochtbalans in de huid hersteld wordt en belooft 24 uur hydratatie te geven. Ik merk ook dat naarmate je de Body Butter langer gebruikt, de huid op mijn benen steeds zachter blijft en er gezond uitziet. En dat in de winter, ik ben onder de indruk.

De textuur is net als de overige Body Butters boterachtig, maar wel een stuk steviger. Het vergt iets meer werk om deze butter uit te smeren, wat wel een voordeel is dat je hierdoor niet snel teveel product pakt en je langer met een verpakking doet.

Ingrediënten: Aqua/Water/Eau, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Theobroma Cacao Seed Butter/Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Stearyl Alcohol, Betaine, Cannabis Sativa Seed Oil, Glycerin, Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Bertholletia Excelsa Seed Oil, C12-15 Alkyl Benzoate, Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille, Ethylhexyl Palmitate, Caprylyl Glycol, Dimethicone, Phenoxyethanol, Olea Europaea Fruit Oil/Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Parfum/Fragrance, Xanthan Gum, Tocopherol, Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Caramel, CI 19140/Yellow 5, CI 42090/Blue 1.

De Hemp Heavy-Duty Body Butter is verkrhemp creme body shopijgbaar voor €18,00 (200 ml.)

vernieuwde Hemp-lijn The Body Shop

 

De vernieuwde Hemp-lijn, hoe bevalt het?

De Hemp-lijn heeft niet eerder mijn aandacht getrokken, maar de geur vind ik echt verrassend lekker. Als je eens in de buurt bent van een winkel kan ik je zeker eens aanraden om de lijn even te beleven. Het masker past helaas niet bij mijn huid, maar kan wel heel fijn zijn als jouw huid niet te zwaar tilt aan parfum, alcohol en Phenoxyethanol (de laatste twee worden gebruikt om het product langer goed te houden).

Het meest te spreken ben ik over de Body Butter en de Hand Protector, deze zijn echt een aanwinst voor mensen met een (zeer) droge huid. En die lekkere geur? Die blijft gelukkig ook vrij lang hangen!

 

Wat is jouw favoriete lijn van The Body Shop?

 

Liefs Linda

 

 

Pin op Pinterest

Hemp The Body Shop
Hemp The Body Shop Pinterest

 

 

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

9 Reacties

 1. Amy de Keijzer - Büttner
  13 februari 2020 / 22:56

  Dit lijkt me een ontzettend fijne lijn van The Body Shop! Nog niks van geprobeerd helaas.

 2. 12 februari 2020 / 10:54

  Ik heb een vochtarme huid, dus dit product spreekt me zeker aan. Dat ‘heavy duty’ klinkt me ook veelbelovend in de oren.

 3. 12 februari 2020 / 10:13

  Dit merk ken ik niet, maar dat kan kloppen want ik kom eigenlijk nooit in the Bodyshop

 4. 11 februari 2020 / 20:12

  wat een mooie fotos!! en ik ga zeker even een keer ruiken want ben nu wel heel benieuwd geworden 😀

 5. Dhini van Heeren
  11 februari 2020 / 19:49

  Ik had ooit de handcreme maar die tegenviel. De vernieuwde Hemp-lijn ben ik wel benieuwd naar

  https://dhini.nl

 6. 11 februari 2020 / 15:01

  Het lijken mij heerlijke producten! De handcrème zou ik ook wel willen proberen.

 7. 11 februari 2020 / 14:33

  Ik heb inderdaad deze collectie voorbij zien komen op instagram. Ik ben er zeer benieuwd naar.
  Wat een leuke foto’s heb je gemaakt zeg!

  Liefs,
  Wendy

 8. 11 februari 2020 / 14:20

  Allereerst, je hebt er echt prachtige foto’s van gemaakt ?

  Zie de lijn regelmatig voorbij komen, wat mij nu wel erg benieuwd maakt! Helaas geen TBS meer in Assen..

 9. 11 februari 2020 / 10:38

  Wat een prachtige foto’s ook weer zo zeg… heel tof op dat mos zo! en het lijken mij enorm fijne producten, geniet ervan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Organic Basics SilverTech™ Towel
Zero Waste Accessoires | Organic Basics

[dropcap]O[/dropcap]rganic Basis is een modern, duurzaam en vooruitstrevend merk wat items maakt van hoogwaardige kwaliteit. Hierin bezuinigen ze niet op...

Sluiten