Charlie + Mary | True Fashion Show

 

Charlie + Mary | True Fashion Show

 

Charlie + Mary zijn twee Nederlandse dames die hun liefde voor TRUE fashion delen onder hun eigen label. En ik ga jullie hun prachtige nieuwe collectie laten zien.

 

Charlie + Mary True Fashion Show be an agent for changeCharlie + Mary True Fashion Show be an agent for changeCharlie + Mary True Fashion Show be an agent for changeCharlie + Mary True Fashion Show be an agent for changeCharlie + Mary True Fashion Show be an agent for changeCharlie + Mary True Fashion Show be an agent for change

 

De show is geïnspireerd op de documentaire The True Cost die je o.a. op Netflix kunt bekijken. Wij krijgen beelden te zien van een fabriek in Bangladesh vol mensen is ingestort, zien wij hoe mensen lijden onder de slechte werkomstandigheden en horen wij inspirerende quotes voorbij komen. Naast mooie kledingstukken op de catwalk komt er een verhaal tot leven. Het verhaal achter de merken en waarom het zo hard nodig is dat Fair en True Fashion een grotere rol gaan spelen. De inspirerende quotes hoor je in mijn video voorbij komen die ik die avond heb gemaakt. Ze raken mij, zeker omdat ik lang in een wereld heb geleefd en geloofd waar veel en goedkoop winkelen heel normaal is, terwijl het echte verhaal achter de kleding achter gesloten deuren blijft. En omdat ik mijn hoofd hiervoor niet in het zand wil steken, ga ik opzoek naar eerlijke kleding. De kledingstukken van Charlie + Mary, daar zie ik mij zeker in lopen. Althans, een hoop items uit de collectie. 

 

Charlie + Mary True Fashion Show be an agent for changeCharlie + Mary True Fashion Show be an agent for change

 

Wat is True of Fair Fashion? Fair Fashion is heel kort gezegd kleding die voor een eerlijke prijs en onder de juiste werkomgeving gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met een leefbaar inkomen, een fijne werkplek, word er o.a. bij People Tree ook overlegd met de makers of de nieuwe designs werkbaar zijn, wordt er rekening gehouden met het milieu en wordt er vooral geen massa productie gemaakt. De drie toppers op de foto hierboven werken allen aan een eerlijke wereld, ze produceren eerlijke mode en dragen deze boodschap met heel hun hart uit. Tijdens een inspirerende Q&A hebben ze iedereen in de zaal stil gekregen en geïnspireerd. 

 

Kun je de video niet zien? Klik dan hier, en hier om je te abonneren op mijn kanaal.

 

Ik ben enorm verrast door de mooie show. Ons werd gevraagd of wij een ‘agent of change’ willen zijn, dat er iets moet veranderen was mij al duidelijk, maar hoe ik dit invulling moest geven nog niet. Ik ben verrast door de mooie stoffen, de ontwerpen en de draagbaarheid daarvan. Want laten wij eerlijk zijn, wat je doorgaans aan design en haute couture op de catwalk ziet is hoogstens geschikt voor een feestje of een video clip. De kledingstukken die je voorbij ziet komen zijn allen stuk voor stuk heel erg draagbaar.

 

En daarnaast, less is more. Van heel veel kopen word je nu misschien gelukkig, maar herinner jij je nog dat dit vroeger heel anders is geweest? Daar moeten wij eigenlijk weer langzaam naar terug. Investeer in een aantal mooie items, wissel dit af met vintage vondsten, jouw lievelingstrui die al een paar jaar oud is en draag ze af, en met liefde. Gun je kledingstuk een nieuw leven als jij erop uitgekeken bent, zodat jouw zomer jurkje niet de zoveelste op een kleding vuilnisbelt in Haïti wordt. Be an agent for change, nog voor het te laat is en de wereld nog verder de dupe gaat zijn van ons huidige, bizarre koopgedrag.

 

Heb jij oog voor eerlijke kleding?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

3 Reacties

  1. 19 mei 2016 / 20:51

    Wat leuk om dit te zien Linda. Ik ben iemand die een beetje van beide doet. Ik kan gemakkelijk de Primark binnen wandelen voor een leuk shirtje, maar ik kan ook vintage gaan shoppen en kledingstukken die andere mensen niet meer willen met liefde in mijn kast leggen. Fair fashion kleding spreekt mij ook aan!

  2. 19 mei 2016 / 06:21

    Ik moet zeggen dat ik de kleding verrassend vind. Vaak vind ik dat veel kleding uit modeshows totaal niet draagbaar is, dat is hier anders. Ik ben niet super bewust met ‘eerlijke’ kleding bezig, maar het triggert me wel steeds meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Lush Charity pot review because we carry
Lush Charity pot

Tijdens mijn laatste bezoek aan de Lush in Antwerpen was ik opzoek naar mijn favoriete shampoo en werd mijn aandacht...

Sluiten