Beauty Kitchen = vernieuwd | Return. Refill. Repeat

Small changes, big impact. Dat is het motto van Beauty Kitchen. Sinds mijn kennismaking met het merk wil ik simpelweg niets anders meer voor mijn huid. Beauty Kitchen is een jong, vrolijk en vooral een duurzaam merk. Dat laatste aspect hebben ze naar een hoger, en vooral nieuw, niveau getild. Ze gaan namelijk iets doen wat nog niemand gedaan heeft. Return. Refill. Repeat. wordt de nieuwe manier van werken. Hergebruiken is namelijk nóg beter dan recyclen. Daarnaast hebben alle producten een grote make-over gekregen en laat ik de nieuwe look graag aan jullie zien.

 

– Beauty Kitchen –

Return.Refill.Repeat

Let’s make the world a better place

 

Beauty Kitchen is vernieuwd

 

Als sustainable blogger heb ik met enige regelmaat het privilege om Jo en haar man, beiden de oprichters én het kloppende groene hart van Beauty Kitchen te spreken. Ik zal willen dat ik hun groene boodschap met net zoveel passie en enthousiasme over kan brengen als zij. Het werkt namelijk zó aanstekelijk. En het motiveert mij iedere keer weer om weer een stap richting een nog duurzamer leven te zetten. En ik hoop jou vandaag, met dit artikel ook een klein beetje van dit groene geluk mee te geven. Want het is namelijk helemaal niet moeilijk om steeds wat duurzamer te worden. En bovenal – de weg ernaartoe is zo onwijs leuk! – Linda

 

Linda's Wholesome Life
Beauty Kitchen Return Refill Repeat
Beauty Kitchen Return Refill Repeat

 

Beauty Without the Beasts

Return. Refill. Repeat.

De beauty industrie is leuk en vooral heel erg veelzijdig. De focus op duurzaamheid in de cosmetica wordt tot nu toe grotendeels bepaald door de ingrediënten die voor de beauty producten gebruikt worden. En dit is een hele belangrijke stap. Ik heb laatst namelijk tijdens een panel gesprek tussen Beauty Kitchen, Holland & Barrett en de Plastic Soup Foundation namelijk gehoord dat het grootste gedeelte van de beauty producten die verkocht worden óók plastic als ingredient bevatten. En dat vind ik ronduit shocking. Deze plastic deeltjes (ook wel micro plastic genoemd) komen namelijk niet alleen in jouw huid en bloedbaan terecht, maar zo ook in de natuur. Waardoor de wereld en vooral onze oceanen iedere dag zichtbaar en voor het blote oog onzichtbaar, steeds verder vervuilen

Beauty Kitchen is één van de weinige merken die compleet plastic vrij zijn als het over de ingrediënten gaat. En dat vind ik heel bijzonder. Ze zijn een echte pionier in de Beauty Industrie. En het is dan ook niet voor niets dat Jo, de oprichtster van Beauty Kitchen, steeds vaker met grote merken om tafel gaat om te vertellen hoe het beter kan.

Waar veel merken nog veel te behalen hebben op het gebied van verduurzamen, is het gebied van de verpakkingen. Elk jaar produceert de cosmetica-industrie zo’n 120 miljard verpakkingen, waarvan de meeste na één keer gebruiken in de prullenbak verdwijnen. En niet gerecycled worden..

Beauty Kitchen lanceert samen met Holland & Barrett het eerste unieke en duurzame retoursysteem voor cosmetica verpakkingen in Nederland en België. Hierbij worden ze ondersteund door de Plastic Soup Foundation.

Met Return. Refill. repeat. breng je lege Beauty Kitchen verpakkingen terug naar de winkel, waarna ze in kratten terug gaan naar Beauty Kitchen. Daar worden de verpakkingen gereinigd, opnieuw gelabeld en gevuld voor hergebruik. Om dit allemaal mogelijk te maken heeft Beauty Kitchen haar verpakkingen aangepast en maken ze nu alleen nog gebruik van herbruikbare verpakkingen. En het plastic wat ze gebruiken is nog steeds afkomstig van precyclede verpakkingen. Dit zijn verpakkingen die na productie door andere bedrijven niet in gebruik genomen zijn.

Alle vernieuwde producten zijn voorzien van een Return.Refill.Repeat stempel, als de verpakkingen leeg zijn kun je ze bij Holland & Barrett inleveren. In ruil daarvoor spaar je 200 Passiepunten wat gelijk staat aan €2,00.

 

Beauty Kitchen Return Refill Repeat

Beauty Kitchen Return Refill Repeat

 

– Seahorse Plankton+ –

effectief complex van mariene extracten

 

De hele Seahorse Plankton lijn heeft een grote make-over gekregen. De verpakkingen zijn aangepast en ook het uiterlijk van de lijn is veranderd. Beauty Kitchen is volwassen geworden – aldus Jo van Beauty Kitchen, die de verandering zo leuk kan omschrijven.

Het basis principe van de lijn is gelijk gebleven. De Seahorse Plankton+ lijn is samengesteld met een effectief complex van mariene extracten, zoals duurzaam gekweekt plankton, microalgen en met de hand geoogste zeewiermengels. De combinatie van deze fijne ingrediënten zorgt ervoor dat fijne lijntjes vervaagt worden, de huid goed wordt gehydrateerd en het zorgt voor een gelijkmatige teint. Vermindert roodheid in het gezicht door de huid te kalmeren.

De lijn is geschikt voor alle huidtypen, is 100% natuurlijk en geschikt voor veganisten.

 

Hier kun je mijn ervaring met de door mijn zeer geliefde Seahorse Plankton lijn terug lezen.

Beauty Kitchen Return Refill Repeat

 

– Seahorse Plankton+ –

effective · natural · sustainable

 

De producten uit de Seahorse Plankton+ lijn mét de nieuwe prijzen op een rijtje:

Revitalising Gel Cleanser – €17,49 (150 ml.)
5 minute miracle mask – €17,49 (60 ml.)
Really Radiant Moisturiser – €23,49 (60 ml.)
Bright Night Intensive Cream – €23,49 (60 ml.)

High definition facial oil – €23,49 (30 ml.)
Super Glow Active Mist – €17,49 (100 ml.)
Bright eyes probiotic serum – €23,49 (30 ml.)

Facial konjac sponge – €8,49
Beauty Boost BB cream – €17,49 (30 ml.)

Ultra restore hand cream – €23,49 (60 ml.)
60 second manicure – €23,49 (80 gram)

 

Beauty Kitchen Return Refill Repeat

 

Beauty Kitchen Return Refill Repeat

Beauty Kitchen Return Refill Repeat

 

– Abyssinian Oil –

Hydration Hero

 

De tweede skincare lijn van Beauty Kitchen is de Abyssian Oil lijn. Een reeks met ultra-hydraterende producten die geschikt zijn voor ieder huidtype. De gehele lijn is vegetarisch en op twee 2 producten na zelfs ook veganistisch. De producten zijn allen samengesteld met een krachtige combinatie van voedende oliën uit plantenzaden, erucazuur (een onverzadigd vetzuur uit koolzaadolie) en omega 3,6 en 9 – om het vochtgehalte van de huid een grote boost te geven.

De Abyssinian Oil doet vrijwel hetzelfde als de natuurlijke oliën in onze huid en zorgt op deze manier voor een optimale vochtbalans. Daarnaast is het een nog rijkere en krachtigere alternatief voor de populaire argan olie.

 

Mijn ervaring met de gehele Abyssinian Oil lijn kan je hier terug lezen.

Linda's Wholesome Life

 

– Abyssinian Oil –

effective · natural · sustainable

 

De complete range van de Abyssinian Oil lijn, samen met de vernieuwde prijzen:

Prime time cream cleanser – €14,49 (150 ml.)
Facial konjac sponge – €8,49

Hydration hero face mist – €14,49 (100 ml.)
Hydra intense facial oil – €17,49 (30 ml.)
Hydra boost day cream – €17,49 (60 ml.)
Eye & deep line super serum – €17,49 (30 ml.)

Night halo potent sleep mask – €19,49 (60 ml.)
Quick fix moisture mask – €14,49 (60 ml.)

Handbag beauty balm – €14,49 (30 ml.)

 

Beauty Kitchen Return Refill Repeat
Beauty Kitchen Return Refill Repeat
Beauty Kitchen Return Refill Repeat
Linda's Wholesome Life

 

Ik draag Beauty Kitchen een heel warm hart toe. Het merk heeft mij helemaal ingepakt. De liefde waarop zij hun verpakkingen, ingrediënten en materialen selecteren, en 1001 keer nadenken over ieder detail – en welke impact het op de planeet heeft vind ik bijzonder. Ook dat zij hun krachten bundelen met Holland & Barrett en de Plastic Soup Foundation. Samen gaan zij vast nog heel veel mooie dingen doen. En ik hoop dat de rest van de beauty industrie snel zal volgen.

 

Wat is jouw favoriete product van Beauty Kitchen?

 

 

 

Pin op Pinterest

 

Beauty Kitchen Return Refill Repeat
Beauty Kitchen Return Refill Repeat

 

 

 

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

3 Reacties

 1. Mandy
  19 juni 2019 / 21:34

  Ik kende het merk nog niet maar ben wel benieuwd geworden! Prachtige foto’s ook haha, de prijzen vallen me ook nog wel mee

 2. 17 juni 2019 / 18:20

  Wat is het toch een geweldig merk! Zo mooi om te zien dat ze heel bewust bezig blijven met ontwikkelen 🙂

 3. 17 juni 2019 / 13:54

  Echt zo’n goede evolutie! Sprongen meerdere merken maar op die kar. Inderdaad echt absurd, al die lege verpakkingen waarmee verder niets gedaan wordt. Ik heb er weer een hele hoop in een doos liggen voor een Opgemaakt-artikel en als ik het zo allemaal bij elkaar zie, is het in feite echt erg … Ik gebruik intussen zo veel mogelijk verpakkingsvrije producten en wil op termijn vrijwel volledig overschakelen op Lush, aangezien zij lege verpakkingen ook inzamelen en recycleren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Lipsi Griekenland
Travel Guide Lipsi | Dit wil je weten voor je vertrekt

[dropcap]O[/dropcap]p een donkere, koude dag in maart maakte ik met een uitgebreid Grieks diner in Nederland kennis met het eiland...

Sluiten