Beauty Kitchen Raw Inventions limited editions

Het is altijd weer een feestje als ik een mailtje over Beauty Kitchen in mijn inbox zie verschijnen. Dit kan namelijk maar één ding betekenen; en dat is dat Beauty Kitchen met nieuwe producten komt. Mijn eerste kennismaking met Beauty Kitchen was tijdens een inspirerende ontmoeting met Jo Chidley (de oprichtster van het merk) en haar enthousiasme haalde mij over om een lijn van haar producten te proberen. Mijn over gevoelige huid accepteert maar weinig merken, maar de producten van Beauty Kitchen worden met open armen ontvangen. Beauty Kitchen introduceert deze nazomer drie tijdelijk verkrijgbare Raw Inventions limited editions. Nieuwe innovaties in sprankelende verpakkingen die ik vandaag met liefde zal reviewen.

 

Beauty Kitchen Raw Inventions

-limited editions-

 

Beauty Kitchen Raw Inventions limited editions

Beauty Kitchen Raw Inventions limited editions

 

-Beauty Kitchen, a perfect match-

De producten van beauty Kitchen hebben mij laten zien dat mijn overgevoelige, vochtarme probleemhuid geen issue hoeft te zijn als het om fijne, mooie en vooral vrolijke producten gaat. Mijn beeld van verzorging voor de gevoelige huid bestond namelijk uit saaie spierwitte apotheek achtige verpakkingen. Maar Beauty Kitchen is verre van dat.

Het merk is fun, bubbly en alle producten ruiken heerlijk, zonder mijn huid te irriteren. Jo heeft mijn blik op de wereld als het op huidverzorging aankomt echt veranderd. En daar ben ik haar zo dankbaar voor. Ik krijg vaker complimentjes over hoe goed ik eruit zie, zelfs op dagen dat ik mij lichamelijk heel slecht voel. Mijn huid heeft haar natuurlijke glans teruggekregen. Ik ben lang niet van alle onzuiverheden af (dit is een ander probleem, mijn afvalstoffen komen door mijn huid naar buiten) maar mijn huid is in zo’n goede conditie dat het mij zelfs vrolijk maakt.

Het is niet langer pijnlijk, droog en trekkerig. Mijn bruine kleur blijft zelfs langer hangen. En een mooie huid geeft ook zelfvertrouwen. Dat is iets wat ik na het chronisch ziek worden lang ben kwijt geweest. De natuurlijke producten van Beauty Kitchen zijn een match made in heaven. En omdat deze groene en duurzame producten niet alleen mij, maar ook de planeet zoveel geven kan ik niet anders dan mijn liefde te blijven delen.

En daar sta ik dan, in mijn nieuwe Pamela X Hunkemöller kimono in de natuur. Omdat mijn skincare routine iedere dag zo bevrijdend voelt. En ik mij zonder mijn make-up niet langer super naakt voel.

 

Beauty Kitchen Raw Inventions limited editionsBeauty Kitchen Raw Inventions limited editions

 

-Loadsa Honey Face Wash-

Wanneer 51% Raw British Honey en 41% organic naturally foaming fash wash met essentiële oliën combineert krijg je een combinatie waarbij je jouw vingers af wilt likken. Deze Loadsa Honey Face Wash is één van de drie limited edition RAW Inventions die sinds afgelopen augustus op de planken in de winkels staan. De Face Wash is geformuleerd met heilzame rauwe honing (duurzaam gewonnen) uit Engeland en dat maakt deze gezichtsreiniger uitermate geschikt voor de gevoelige huid.

Rauwe honing is niet verhit waardoor alle krachtige anti-bacteriële eigenschappen die de honing van nature al bezit blijft behouden. Beauty Kitchen zegt dat hij zelfs geschikt is voor wie last heeft van eczeem en rosacea. Nou heb ik zelf op het moment weer last van rosacea (dit speelt op als mijn weerstand omlaag gaat) en de Loadsa Honey Face Wash irriteert mijn huid niet. Fijn!

De honing is rijk aan probiotica en antioxidanten waardoor de gevoelige huid snel herstelt en zich wapent tegen oxidatiestress en schade door o.a. luchtvervuiling. Maar ook de droge en de vette huidjes zullen de voordelen van deze vrolijke zoete reiniger merken. De honing herstelt namelijk de huidbalans waardoor de vette huid rustiger wordt en de droge huid intensief wordt gehydrateerd.

Daarnaast bevat deze reiniger essentiële oliën zoals spearmint, venkel, zoete sinaasappel en citroengras om de huid te kalmeren. Door deze combinatie wil je wel de huid rondom de ogen vermijden, omdat deze reiniger de ogen goed kan irriteren als je er mee in aanraking komt. En omdat je slechts een kleine hoeveelheid nodig hebt gaat deze krachtpatser van een bus lang mee! En krijg jij in ruil een heerlijke schone, gezonde en frisse huid voor terug.

De Loadsa Honey Face Wash is verkrijgbaar voor €11,99 (150 ml).

 

Beauty Kitchen Raw Inventions limited editions
Beauty Kitchen Raw Inventions limited editionsBeauty Kitchen Raw Inventions limited editions
Beauty Kitchen Raw Inventions limited editions

 

-Waterless Complexion Saviour-

Ik had het tijdens de kennismaking niet verwacht, maar deze Waterless Complexion Saviour is mijn absolute favoriet van de drie nieuwe innovaties. Het is namelijk een detox in een potje. En een huid die (veel) onzuiverheden bevat, kan dit goedje goed gebruiken. Hiermee zeg je gedag tegen een doffe huid, vale teint, onzuivere huid en mee-eters.

Deze Waterless Complexion Saviour zorgt ervoor dat de huid gezuiverd wordt. De minerale poeder kun je o.a. gebruiken om de huid dagelijks te reinigen. Maar je kunt hem ook als een diepreinigend masker gebruiken (tip!). De drie 100% natuurlijke ingrediënten werken intensief samen om de huid mild te exfoliëren (scrubben) en diep te reinigen. De poeder bevat o.a. groene matcha thee en witte klei die de huid actief ontgiften en antibacteriële eigenschappen bevatten. Maar de basis van het poeder is een mineraalrijk calciumpoeder, wat dode huidcellen mild maar zeer effectief verwijdert.

Zodra de poeder in contact komt met water veranderd het in een dunne witte cleanser. Hier heb je ongeveer een halve theelepel van nodig. Wil je een diepreinigend masker maken dan heb je meer poeder nodig. De substantie doet mij zelfs aan het DIY gips denken waar je vroeger als kind beeldjes van kon maken. De cleanser wrijf je met ronddraaiende bewegingen over de huid. Het masker mag je zo’n 5 minuten laten zitten (totdat het helemaal is opgedroogd) en deze verwijder je met lauw water en ronddraaiende bewegingen, en zo heb je het effect van het masker en de cleanser in één.

Tip: Wanneer er een pukkel opduikt, breng dan wat wit poeder op de pukkel aan voor het slapen gaan. Je zal de volgende ochtend zien dat hij aanzienlijk geslonken is. No joke!

De Waterless Complexion Saviour is verkrijgbaar voor €13,99 (35 gram).

 

Beauty Kitchen Raw Inventions limited editionsBeauty Kitchen Raw Inventions limited editions

 

-Berry British Sustainable Beauty Oil-

Deze Berry British Sustainable Beauty Oil is ideaal om de vermoeide, doffe huid een bost te geven. Het is een mooie stap in jouw dagelijkse beauty ritueel. De gezichtsolie is geformuleerd met natuurlijke actieve plantaardige oliën. Deze zijn geperst uit pitjes van zwarte bessen, frambozen en aardbijen. En zitten boordevol vitaminen en vetzuren die helpen de huid mooi en gezond te houden.

De olie van zwarte beszaad is namelijk rijk aan vitamine C, dat de collageenaanmaak stimuleert, roodheid vermindert en de droge huid voedt. De olie uit frambooszaadjes bestrijdt met omega 3,6 en 9 (wie zegt dat wij dieren nodig hebben voor onze omega’s?) schadelijke vrije radicalen. De aardbijenzaadolie bevat een mix van vitamine A-zuur, linolzuur, oliezuur en alfa-linoleenzuur (wat een essentiële vetzuur is) die de natuurlijke vochtbarrière van de huid helpen te herstellen.

De Berry Britisch Sustainable Beauty Oli is samengesteld uit oliën afkomstig van de vruchtzaadjes, afkomstig afvalproducten uit de vruchtensapindustrie. Ik vind het onwijs bijzonder dat Jo van afval zo’n mooi en puur product kan maken. Zo fijn dat het jammer is dat alle drie de items slechts een limited edition zijn.

De olie die is samengesteld uit slechts drie pure oliën zit bomvol natuurlijke krachten. Als vitamines, essentiële vetzuren en antioxidanten die de doffe, vermoeide en vale huid weer laten stralen. Maar natuurlijk verdient iedere huid extra liefde en daarom past de olie in ieders skincare routine.

De Berry British Sustainable Beauty Oil is verkrijgbaar voor €23,99 (30 ml).

 

Beauty Kitchen Raw Inventions limited editions
Beauty Kitchen Raw Inventions limited editionsBeauty Kitchen Raw Inventions limited editions

 

RAW Inventions

Zoals ik al vertelde zijn deze nieuwe RAW Inventions 100% natuurlijk en 100% limited edition. Ze zijn o.a. verkrijgbaar bij Holland & Barrett, zolang de voorraad strekt. De Waterless Complexion Saviour is mijn absolute favoriet. Maar de overige twee producten zijn eigenlijk minstens net zo fijn. Beauty Kitchen brengt hiermee hele fijne producten op de markt, die wat mij betreft in het vaste assortiment opgenomen mogen worden!

 

Welke RAW Invention spreekt jou het meest aan?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

 

 

 

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

12 Reacties

 1. 11 februari 2019 / 15:21

  Hiii
  LINDA,

  This entire post absolutely ROCKS! That you’ve done on “LINDASWHOLESOMELIFE NL” Page. It gives me a clear idea on Beauty Kitchen Raw Inventions Limited Editions. Keep rockin’ it..

 2. 17 september 2018 / 23:44

  Beauty Kitchen producten zijn erg fijn. Deze limited producten zien er weer goed uit en het klinkt als een heerlijk producten.

 3. Frederique
  14 september 2018 / 20:20

  ik ken het merk niet maar de verpakkingen zien er lekker kleurrijk en uitnodigend uit. Mooie foto’s weer ook 🙂

 4. Juliette - Strongbody.nl
  14 september 2018 / 13:39

  Ik zag de lijn van deze merk al bij Holland & Barret staan en was erg geïnteresseerd. Leuk om er een review over te lezen. De Waterless Complexion Saviour klinkt erg goed. Ik ga gauw maar weer eens kijken!

 5. Karlien
  14 september 2018 / 13:05

  Ik kende dit merk nog niet! Het klinkt wel ontzettend interessant. De verpakking ziet r ook leuk uit en de prijzen zijn wel ok

  • Linda
   Auteur
   14 september 2018 / 17:45

   Ja fijn hé! Vaak is ‘groene’ en vooral duurzame cosmetica best duur. Ik ben ook blij dat Beauty Kitchen zo toegankelijk is!

 6. 14 september 2018 / 10:14

  De Waterless Complexion Saviour klinkt ongelooflijk goed! Ik denk dat ik straks maar eens ga kijken bij de Holland & Barrett hier in Antwerpen, want die móét ik proberen!

  • Linda
   Auteur
   14 september 2018 / 10:38

   Wat leuk om te horen! Ik heb er gisteravond weer een masker mee gemaakt, het is zo’n fijne manier om je gezicht te reinigen! 🙂

 7. 14 september 2018 / 10:01

  Wat een mooie producten van dit merk. Nog nooit van gehoord!

 8. 14 september 2018 / 07:33

  Wat een prachtig merk is dit toch! Er zitten zo te lezen prachtige producten tussen. Mij spreekt de Waterless Savour ook het meeste aan. Dat klinkt als een heerlijk product, zeker ook als je een puistje hebt. Ik vind de producten er trouwens ook qua buitenkant schitterend uitzien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Microsoft Surface Book
Van foto tot blog | met Microsoft Surface Book 2

[dropcap]H[/dropcap]et maken van foto’s is altijd al een grote passie geweest. Ik klikte als klein meisje al de nodige rolletjes...

Sluiten