Lifestyle Sunday | Update gezonde en bewuste levensstijl

Vorige week zondag opperde ik sportief om misschien wel te gaan starten met banen zwemmen. Het zwembad zit hier niet heel ver vandaan en het leek op zich wel een heel goed idee. Voor ik het wist lag ik maandag dan ook met mijn nog reeds zon gebruinde huidje te dobberen in het wedstrijdbad. En jeetje, dat koude water is toch wel hele andere koek dan een tropisch-door-de-zon-verwarmd zwembad in Thailand. Maar hey, ik kon in kortebroek naar het zwembad en na een paar baantjes zwemmen brak het zweet mij al bijna uit. Het werdt lekker warm en na een half uurtje stevig doorzwemmen voelde ik mij dan ook über sportief. Heerlijk vond ik het en zo kwam het dat ik donderdag avond alweer baantjes aan het trekken was. Die middag heb ik nog een behandeling gehad voor mijn ME en reuma klachten en mijn onrustige lijf kon een zwemavontuur goed gebruiken. We sloten af in een warm bubbelbad (killing na het sporten!) en daarna ben ik dan ook als een blok in slaap gevallen. Heer-lijk! Dat had ik echt even nodig. En nu ik twee keer gesport heb deze week (het woord gesport is er een waarvan ik dacht dat ik hem never nooit meer zal gebruiken) voel ik mij echt über über sportief.

Ondertussen valt er een koude deken over Nederland heen en voel ik mij net zo fit als mijn oma van 86. Ik hoop dat ook van harte dat het zwemmen een positief effect op mijn lichaam gaat hebben. Tot nu toe bevalt het nog erg goed, en hoop ik de conditie die ik op reis op heb gebouwd, hiermee enigszins vast te kunnen houden. En maakt ik zo nog een stap in het gezonder en bewuster leven. Hoe het staat met mijn suikervrije eetpatroon? Helemaal suiker vrij ben ik nog niet. Een bruin klontje in mijn cappuccino is ondenkbaar, en ergens heb je het goedje natuurlijk ook wel nodig. Toetjes, koeken en snoep zijn allang geen afleiding meer. Al die zoetigheid? Ik moet er niet aan denken. Zelf het honing gebruik ben ik al geminderd omdat dit zelfs al te zoet word. Nice. Hier ben ik echt enorm blij mee. Hiernaast eet ik kleine beetjes, gevarieerde voeding, moet ik eigenlijk weer net zoveel fruit gaan eten als op vakantie en eet ik veel kleinere porties dan hiervoor. Het zwemmen is echt een hele fijne toevoeging, al zeg ik het zelf. Ik denk dat dit dan ook de enige tak van sport is die ik vol kan houden aangezien mijn hartslag laag blijft en de water de druk in mijn lichaam gelijkmatig verdeeld. Gelukkig zijn er ook voldoende partners in crime die met mij mee willen en zijn wij straks hopelijk über fit voor onze trip naar Australië. Can’t wait!

Vandaag staat er na een zomerstop eindelijk weer eens een fijn blog event op de planning. Ik ga naar Amsterdam om deel te nemen aan het eerste exclusieve bloggers event van Paul’s Boutique. Ik meet daar met lieve Kim en ben enorm benieuwd wat Pauls voor ons in petto heeft! Uiteraard gaat mijn nieuwste Marc by Marc Jacobs aanwinst mee aan de arm, deze vind je rechts boven in de foto collage ♡.


 

Vertel, wat heb jij vandaag op de planning staan?

liefslinda2Bloglovin' button


Fijnproevers gezocht!

Lijkt het jou leuk om gratis één Alpro Sojadrink Mild te testen? Meld je dan aan via onderstaande advertentie!

101250001-ALPRO_Banner_970x250_V1

 


Delen:

9 Reacties

 1. 7 september 2015 / 22:11

  Leuk dat je bent beginnen sporten en hopelijk kan je het volhouden! En geweldig dat je al die zoetigheden kan weerstaan 🙂

 2. 6 september 2015 / 14:50

  Leuk artikel, en wat een prachtige nieuwe tas heb je! Ik zou vanmiddag ook bij Pauls Boutique zijn, maar begin sinds een paar dagen ziek te worden. Ik ga het helaas niet redden, maar wens jou veel plezier!

 3. 6 september 2015 / 12:03

  Goed bezig! Bewuster leven wil ik ook meer gaan doen, en ik wil ook gaan minderen met suiker. Veel plezier vanmiddag bij het event!

 4. 6 september 2015 / 10:38

  Oehh leuke planning heb je vandaag zeg! Ik ga vandaag lekker bloggen, leren (bleh), heroes kijken en naar mijn oma.. Die zit in een revalidatiehuis en komt vandaag 1 dagje naar huis toe om te kijken hoe het thuis gaat en waar ze tegenaan ‘loopt’.. Dus, dat is wel gezellig en fijn en ik neem dan wat eten mee voor haar en de familie die er is :-)!

  • 6 september 2015 / 12:11

   Gezellig dat je oma een daagje naar huis mag. Hoop op een geslaagde dag met mooie herinneringen voor jullie allemaal <3

  • 6 september 2015 / 12:13

   Ah jammer. Hopelijk tot een volgende keer? 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Bangkok Thailand in een dag tourist vakantie reis reizen Wat Traimit gouden boeddha golden buddha lifestyle by linda travel
Bangkok Deel 1 | Wat Traimit de tempel met de gouden Boeddha & Vakantie vlog #1

Mijn naam is geen Floortje Dessing, ik presenteer geen cool reis programma op tv, heb niet meegedaan aan Expeditie Robinson...

Sluiten