Travel wishlist | Wat te doen als je 1 dag in Bangkok bent

Wat te doen als je 1 dag in Bangkok bent? Ik vertel je hoe over de reismogelijkheden naar het centrum van de luchthaven en ook licht ik bezienswaardigheden uit die de moeite zijn om te bekijken. Van traditionele Thaise markten, tot prachtige natuur, cultuur, winkelcentra’s, adembenemende uitzichten & skylines en een shopping walhalla in luxe. Je vind het allemaal in Bangkok. Een wereldstad die te klein is om in één dag te bekijken, maar met dit overzicht worden keuzes maken hopelijk een stukje makkelijker.

 

Wat te doen als je 1 dag in Bangkok bent

 

bangkok

Het was nog heel even spannend of onze geplande reis naar Thailand door kon gaan zoals wij hem graag wilden boeken. Gelukkig kregen wij al snel bericht dat het hotel waar wij een optie op hadden genomen beschikbaar was en ons graag wilt ontvangen. Yes! De reis word zo steeds weer een stukje verder uitgestippeld en ik dagdroom er inmiddels al graag op los. Op de heenweg sluiten onze eerste en tweede vlucht niet goed op elkaar aan, wat ons de tijd geeft om ons niet alleen in een airport hotel op te frissen, maar ook om iets van de stad te zien.

Mijn wanderlust kruipt nu al volop door mijn lijf en het lijkt mij erg leuk om jullie mee te nemen terwijl ik mijn reis plan, het een en ander uitzoek en als laatste sluit ik -ofcourse- af met de echte reis. Foto’s, video’s en persoonlijke reisverslagen.

Na een ongeveer 10 uur durende vlucht komen Thomas (vriendlief) en ik aan op Bangkok Suvarnabhumi International airport, dit is een van de twee luchthavens die deze stad heeft. Deze luchthaven is open voor internationaal vliegverkeer en vanaf deze luchthaven gaan wij ook onze binnenlandse vlucht naar Krabi maken.

Onze vlucht vertrekt in de middag op Schiphol, hier ben ik persoonlijk erg blij mee omdat ik zo nog een redelijke nacht kan maken voor wij aan de lange reis gaan beginnen. Vanaf 14:15 uur vertrekken wij richting Bangkok waar wij om 6:55 uur locale tijd aan zullen komen. Wij hopen natuurlijk wat te slapen aan boord van de vlucht en na ons even op te frissen in een hotel (wat naar alle waarschijnlijkheid een airport hotel word) willen wij Bangkok zelf gaan verkennen.

 

bangkok 3Bron afbeelding 1. afbeelding 2. afbeelding 3

 

Vervoer naar het centrum

De luchthaven ligt zo’n 36 km van het centrum en met een bus, taxi en trein ben je verrassend genoeg zo in het centrum, met voor Europese normen, kleine bedragen. Zo brengt de Airport Express Trein je al in 30 minuten in het centrum en kost zo’n 100 baht per rit, wat neer komt op €2,70. Terwijl een taxi jou tussen de 45-60 minuten (ligt aan de drukte) in het centrum brengt voor ongeveer 350 tot 400 baht (inclusief tolgeld) wat dan weer neerkomt op €10,80 per rit als je uitgaan van 400 baht. En dat ligt behoorlijk lager dan de meeste toeristische steden, wat het overwegen om de stad te verkennen zeker de moeite waard maakt!

Tip: als je met de taxi reist, altijd een prijs afspreken en vraag hem te rijden met de meter aan. Zo is de kans het kleinst om opgelicht te worden, wij Nederlanders zien er nou eenmaal ‘rijk’ uit.

 

Sky TrainBron.

BTS Sky Train | รถไฟฟ้าบีทีเอส

Het is een goed idee om de stad per Sky Train te verkennen, je kunt al voor 120 baht een dagkaart kopen en deze trein verplaatst zich snel, als een bovengrondse metro, door de stad. Het is de meest moderne manier van reizen in Bangkok, sinds 1999 is hij operationeel en bestaat hij uit twee lijnen, de Sukhumvit lijn en de Silom lijn.

Ik zal een aantal stops op deze route uitlichten die de moeite waard zijn om uit te stappen wanneer je 1 dag in Bangkok bent.

BTS map bangkok kaartVoor meer informatie en een ‘klikbare’ kaart zie deze website

Sukhumvit Line: Mo Chit > On Nut (noord/oost route)

Baiyoke Sky Hotel 360-degree revolving view deck King Power Duty Free Mall Suan Pakkad Palace bangkok voor 1 dag
1. Suan Pakkad Palace 2.  King Power Duty Free Mall 3. The Baiyoke Tower 4.  Baiyoke Sky Hotel’s 360-degree revolving view deck.

 

Phaya Thai BTS Station (N2)

Mochten wij ervoor kiezen met de Trein naar het centrum te rijden dan kunnen wij direct op de Sky Train stappen, op Phaya Thai BTS Station (N2). Hier vind je o.a. direct het prachtige Suan Pakkad Palace, de King Power Duty Free Mall (belastingvrij, bekijk hier online het mooie aanbod) en het Baiyoke Sky Hotel’s 360-degree revolving view deck, wat je vooral in de avond een prachtig uitzicht moet bezorgen. Vanuit Phaya Thai BTS Station kun je twee kanten op, naar N3 en N1.

victory monument bangkokVictory monument Bangkok.

 

Victory Monument BTS Station (N3), of  beter bekend als Anusawari Chai Samoraphum

Vanuit deze stop kun je het vrijheidsmonument van Bangkok bekijken (victory monument Bangkok), gelegen in een wijk die schittert met betaalbare fashion winkels, het heeft een bruisend nachtleven en vele drukbezochte lokale restaurants. Wil je hier niet uitstappen dan word je vanuit de trein al getrakteerd op wat ze zeggen het mooiste uitzicht van deze trein route, op de grote rotonde en centrale standbeeld ter herdenking van de overwinning van het land in de Frans-Thaise Oorlog.

JJ Green for fashion bangkok Rot Fai Park or tor kor market bangkok Chatuchak Weekend Market bangkok in een 1 dag

  1. Chatuchak Weekend Market 2. JJ Green for fashion Bangkok 3. Or Tor Kor market Bangkok 4. Rot Fai Park.

 

Mo Chit BTS Station (N8)

Dit is een hele leuke stop wanneer je in het weekend in Bangkok bent en je graag wilt onderdompelen in cultuur op verschillende markten. Zo heb je de Chatuchak Weekend Market waar je vooral leuke Thaise dingen kunt scoren en is dan ook gelijk de grootste markt van Bangkok en een van de grootste in Azië. Hier vlakbij vind je de JJ Green for fashion bangkok markt en de Or Tor Kor Market waar je vooral verse producten vind. Wil je even heerlijk bijkomen en picknicken dan is het grote Rot Fai Park misschien wel iets voor jou.

Dit is tevens de laatste top aan deze kant van de route, wil je de rest ook graag zien, reis dan terug naar N2, en van daaruit weer verder.

bangkok 1 een dag in
1. Calypso cabaret 2. Platinum Fashion Mall 3. Street Fashion Bankok 4. Pratunam Market.

 

Ratchathewi BTS Station (N1)

Voor liefhebbers van Street Fashion (Pratunam) is deze stop er een om te overwegen ook vind je hier het Calypso cabaret voor wat vertier. Een minuutje of 10 wandelen vanaf het station vind je het Pantip Plaza waar je als electronica fan op je plek bent, het Platinum Fashion Mall voor de shoppers onder ons en Pratunam Market voor wat goedkopere aankopen.

bangkok voor een dag winkel centra's fashion luxe 1. Siam Paragon 2. Central World 3. MBK Shopping Centre 4. Siam Square One Shopping Mall.

 

Siam BTS Station (Central Station)

Een stop verder dan N1 vind je een waar shopping walhalla, met verschillende grote shoppingcentra’s. Zo kan je er o.a. winkelen bij Siam Paragon dit was tot 2006 het grootste winkelcentrum. Het telt vele verdiepingen en meer dan 1000 winkels, denk aan o.a. grootste auto-showroom, juweliers centrum, restaurants en het oceanarium van Azië. Central World vind je naast Siam Paragon en is nu het grootste winkelcentrum. MBK Center was vroeger het grootste winkelcentrum van Azië, waar je in de voorgaande twee centra’s vooral luxe vind, vind je hier 2500 kleine winkeltjes waar je heerlijk af kunt dingen. Siam Square One Shopping Mall is als laatste geopend en telt zo’n 7 verdiepingen gevuld met fashion, laatste trends en electronica. Siam Centre heeft een heel nieuw concept, dit 5 verdiepingen tellende gebouw vind je zo’n 200 internationale en Thaise merken en vind je er boetiekjes van aanstormend designer talent uit Thailand.

bangkok luxery winkelen luxe chique in een 1 dag tips reis  1. Central Embassy 2. Central Embassy 3. Gaysorn 4. Amarin Plaza.

 

Chidlom BTS Station (E1)

Wie een liefde heeft voor een luxery-lifestyle of simpelweg zich heerlijk even in deze wereld onder wilt dompelen kan een bezoekje aan the Central Embassy zeker niet overslaan. Hier vind je prachtige high-end merken en het gebouw zelf doet mij erg aan een stad als Dubai denken. Ook Gaysorn en Amarin Plaza zijn prachtige winkelcentra’s om te bezoeken, hier vind je ook mooie en luxe merken.

Silom Line : National Stadium > Wongwian Yai (west/zuid route)

 Jim Thompson’s House bangkok national stadium 1 dag in bangkok een tips reizen blog reis
1. National Stadium 2. Jim Thompson’s House 3. Jim Thompson’s House

BTS National Stadium (W1)

Wanneer je bij Siam overstapt op een andere lijn, de Silom BTS Line, kom je 1 stop verder aan bij het National Stadium van Bangkok. Hier vind je ook een voetgangersbrug die uitkijkt over de drukke Pathumwan kruispunt, en zo loop je direct door naar het eerder benoemde shopping walhalla met MBK, Bangkok Art and Culture Centre. In de buurt vind je ook het prachtige Jim Thompson’s House.

the royal bangkok sports club (rbsc) The Royal Bangkok Sports Club.

 

BTS Ratchadamri (S1)

Bij deze halte vind je rust, je word hier niet overspoeld met winkel toeristen, die overigens wel vlakbij zijn, hier vind je o.a. The Royal Bangkok Sports Club (rbsc) en prachtige hotels met op het dak een verrassend mooi uitzicht.

1 day in bangkok reistips 1 dag in 1 day in bangkok reistips 1 dag in

1. Skyline 2. Namsaah 3. Something Sweet Cafe 4. Ku dé Ta.

 

BTS Chong Nonsi (S3)

De meest bekende iconische foto’s van de skyline van Bangkok zijn hier gemaakt, dit is dan ook de rand van het Central Business District (Sathorn Road). Het gebied staat bekend om zijn uitstekende diner gelegenheden, zeker voor de fijnproevers. Zo vind je er het roze restaurant Namsaah en kan je Ku dé Ta dineren met een fantastisch uitzicht. Wat vind je bijvoorbeeld van deze lieve Minion, deze foto heb ik op de website van het Something Sweet Cafe Bangkok gevonden. Een inmiddels erg geliefde banketbakkerij, een perfecte stop voor een zoetige hap vind je niet?

bangkok sri mariamman hindu temple bangkok baan silom 1. Baan Silom 2. Sri Mariamman Hindu Temple 3. Sri Mariamman Hindu Temple.

 

BTS Surasak (S5)

Ben je meer thuis in een wat rustigere shop omgeving? Dan is het outdoor Complet Baan Silom misschien wel wat voor jou. Door de Koloniale stijl ziet het er leuk en schattig uit, je vind hier boetiekjes, salons en leuke winkels. Op een steenworp afstand vind je hier ook de Bangkok Fashion Outlet, erg leuk voor wie fashion voor een kleiner prijsje wilt kopen. Voor wie wat cultuur wilt op snuiven is de Sri Mariamman Hindu Temple een mooie bestemming, deze kleurrijke Hindostaanse tempel viert alle festivals en is uniek omdat hier alle Goden terug te vinden zijn.

Chao Phraya River bangkokChao Phraya River.

 

BTS Saphan Taksin (S6)

Saphan Taskin is de laatste stop van de trein voor je de Chao Phraya River oversteekt, en daarom ook de laatste stop die ik behandel omdat je anders simpelweg te ver afreist wanneer je slechte één dag of een dagdeel in Bangkok bent. Hier kun je op de Chao Phraya Express Boat stappen aan de Sathorn Pier, en je laten trakteren op mooie uitzichten. Deze Chao Phraya rivier is de grootste en daarmee ook de belangrijkste rivier van Thailand. Het grappige is dat de rivier voorheen Menam heette, wat een Nederlandse naam is.

 

Overige bezienswaardigheden

wat po wat aran bankok  1. Wat Arun 2. Wat Po 3. Wat Po.

 

 Wat Arun & Wat P0 Tempels

Een Boeddhistische tempel die eigenlijk wel een bezoekje waard is, is de Wat Arun (Tempel van de Dageraad). Net als de prachtige tempel Wat Po (de tempel van de liggende Boeddha). Helaas loopt de BTS hier niet langs en zal je een taxi moeten nemen als je het graag en snel wilt bekijken. Waar Wat Po vooral schittert en bekend staat als must-see wanneer je voor het eerst in Bangkok bent, staat hier letterlijk en figuurlijk de Wat Arun tegenover. Hiernaast zijn Wat Mangkon Kamalawat, Leng Noei Yi Temple en het Koninklijk paleis ook zeker een bezoekje waard.

bangkok1. Wat Mangkon Kamalawat 2. Leng Noei Yi Temple 3. Royal Palace.

 

Dit is zomaar een greep uit de ontelbaar vele, mooie, traditionele, luxe en leuke bezienswaardigheden in Bangkok. Het zijn plekken die mij erg aantrekken, zeker omdat de meeste makkelijk en snel te bereiken zijn, maar het word wel een klus om een keuze te gaan maken. Ik heb dit verslag aan de hand van deze site gemaakt, mocht je meer informatie vinden of onjuistheden tegenkomen, breng de site over Bangkok dan zeker een bezoekje. Aan één dag hebben wij duidelijk lang niet genoeg, maar wel genoeg om wat sfeer en cultuur op te snuiven voor wij doorvliegen naar onze bestemming van de reis, Krabi.

 

Weet jij nog plek die ik op mijn lijst moet zetten?
En wat is jou (eerste) indruk van Bangkok?

 

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

16 Reacties

 1. 14 april 2015 / 17:58

  Ik ben zelf ook naar Thailand gegaan en ik vond het zo’n leuk land vooral Bangkok

 2. 11 april 2015 / 12:29

  Wat een gaaf artikel! Je blog is onwijs leuk! XX Liefs

  • Linda
   Auteur
   11 april 2015 / 13:19

   Dank je wel voor het mooie compliment <3

 3. 10 april 2015 / 00:09

  Wat een hoop mooie plekken om te bezoeken en wat moeilijk om een keuze te maken!! Vooral in 1 dag! Wel ontzettend leuk om gelezen!

 4. 9 april 2015 / 20:46

  Om de een of andere reden trok Bangkok mij nooit heel erg maar nu begin ik het al iets leuker te vinden. Al weet ik nog steeds niet of ik er ook heen zou willen. Naast de tempels die echt super mooi zijn, vind ik dat Bangkok tot nu toe erg lijkt op alle andere mega steden.

  • Linda
   Auteur
   9 april 2015 / 22:20

   Ik verbaasde mij er ook wel over tijdens het uitzoeken hoe modern bepaalde gedeelten zijn geworden. Al met al blijft het mooi om te zien, leuk om te winkelen, maar denk ik toch dat mijn voorkeur meer uitgaat naar de markten en de tempels wanneer ik de stad wil gaan verkennen ♡

 5. 9 april 2015 / 20:01

  Jaaaay Thailand, ik wil ook weer!
  The white temple kan ik je aanraden, al is dat wel in Chiang Mai. En het Raja Phraba meer is ook bijzonder en geweldig mooi! Dit is wel een onderdeel van de Three tops safari, maar zeker dat gedeelte is aan te raden! Ik ga geen (zichtbaar) linkje achter latenomdat ik het ontepast vind, maar oo mijn blogs heb ik nog meer must see tips gezet over Thailand!
  Ik ben benieuwd wat je er uiteindelijk van vind:)!

  • Linda
   Auteur
   9 april 2015 / 22:21

   Jaaaa dit vind ik leuk! Ik ga je blog zeker even bekijken, ik ben namelijk dol op het lezen van reis ervaringen, zodat ik zeker weet dat ik er straks alles uit kan halen. Ik ga zeker even kijken, bedankt voor de tips! ♡

 6. 9 april 2015 / 18:45

  Nou dit gaan meerdere dagen worden hahaha!!! Wat kan je daar veel doen zeg en wat ziet het er prachtig uit wow

  • Linda
   Auteur
   9 april 2015 / 22:25

   Ik denk ook echt niet genoeg te hebben met al dat moois.. haha! 🙂

 7. 9 april 2015 / 12:03

  Wat handig! Moest ik er ooit komen of een layover hebben dan ga ik dit allemaal onthouden.

  • Linda
   Auteur
   9 april 2015 / 22:26

   Thanks al lot! 🙂

 8. 9 april 2015 / 09:17

  dat kan toch nooit allemaal in 1 dag? anyway ziet er wel heel erg leuk uit maar zo dan wel langer dan 1 dag willen blijven! haha

  • 9 april 2015 / 10:33

   Neeee dat gaat nooit passen, maar zo heb je wel wat te kiezen wat je zelf de moeite vind om te bekijken 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
rituals lipgloss Pure Gloss Eve's kiss apple & karité silky review blog beauty blogger lifestyle by linda
Eve’s Kiss | Rituals silky lip gloss met lipverzorging

Mijn lippen hebben het met mijn liefde voor (matte) lipsticks en het koude weer soms zwaar te verduren. Lipverzorging is dan...

Sluiten