Aveda | Shampure Nurturing collectie

Al van jongst af aan heb ik lang en vrij makkelijk haar gehad. Het is vooral heel erg vol waardoor ik er weinig bijzondere dingen mee kan of wil doen. 9 van de 10 keer zal je mij dan ook met los haar spotten, naar achter, maar meestal aan één kant over de schouder. Not very exciting. Maar wel helemaal mij. Een goede haarverzorging vind ik belangrijk. Een paar jaar geleden ondervond ik de keerzijde van het altijd maar verven van je haar. Ik ging terug naar een sportieve én zeer bewerkelijke bob. In een opwelling kan ik namelijk weleens iets nieuws willen. Maar voor nu koester ik mijn haar vooral. En was ik mijn haar met natuurlijke shampoo’s. Ik ben dan ook heel erg blij dat de Shampure Nurturing collectie van Aveda nu vrij is van siliconen. Dit vraagt om een review!

 

– Aveda –

Shampure Nurturing collectie 

 

Aveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrij

Aveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrij
Fuerteventura Spain Canary Islands Ajuy
Aveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrij Ajuy

Aveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrij

 

– Aveda –

Vernieuwde formule zonder siliconen

 

Aveda staat bekend als een luxe salon merk wat kleine wondertjes verricht voor je haar. Zeker als je lang haar hebt ben je extra voorzichtig met wat je voor je haar gebruikt. Althans ik dan, als het wat korter is, is het altijd heel verleidelijk om er een extra stukje vanaf te knippen zodat het er weer goed en vol uit ziet.

Nu, jaren & veel mislukte kapsel later is mijn standpunt veranderd. Je hebt namelijk niet maandelijks een knipbeurt nodig om je haar gezond eruit te laten zien. De juiste verzorging is key. Aveda is niet alleen vrij van dierproeven, maar de formules zijn ook bijna helemaal natuurlijk.

De Shampure Nurturing Shampoo & Conditioner hebben een make-over gehad. De siliconen die voorheen in de shampoos zitten zijn vervangen door Abyssinian olie. Een redelijk onbekende olie, maar via de Abyssinian oil lijn van Beauty Kitchen maakte ik eerder al kennis met deze rijke en niet vette olie. Deze olie verzorgt het haar, zonder het er vet uit te laten zien of te verzwaren.

Siliconen vs. Abyssinian oil

Maar waarom zal je siliconen verwijderen als deze al jaren in shampoos worden gebruikt? Siliconen zijn goedkoop en geven je haar een gezonde glans. Het enige nadeel is dat deze laag ervoor zorgt dat de voedingsstoffen niet in je haar door kunnen dringen. Hierdoor ziet het er gezond uit, maar dat is je haar in feiten niet. Een misleidend trucje dus.

Aveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrij

Aveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrijAveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrij

Aveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrij

 

– Aveda –

Shampure voedende shampoo

 

De Shampure shampoo van Aveda is vegan én verrijkt met het kalmerende aroma met zo’n 25 pure bloemen- en plantenextracten. Jouw haar wassen met de producten van Aveda geeft je gelijk dat heerlijke salon gevoel. Maar dan thuis. Het zijn de topnoten van lavendel, ylang ylang en sinaasappel die een rustgevend effect hebben, en het haar tegelijkertijd langdurig voeden.

Deze shampoo reinigt je haar tot in de puntjes. Zonder het haar onnodig zwaar te maken. De formule bestaat voor 96% uit natuurlijke ingrediënten. En dat merk je. Mijn haar leeft altijd op als ik de producten van Aveda gebruik. Zeker omdat deze voedende shampoo geen chemische ingrediënten bevat. Daarnaast heb ik ook veel minder last van gespleten haarpunten.

De Shampure nurturing shampoo is geschikt voor ieder haartype, maar fijn en medium haar in het bijzonder.

Shampure Nurturing Shampoo is verkrijgbaar voor €18,- (250ml).

Aveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrij

Aveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrij

Aveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrij

 

– Aveda –

Shampure voedende conditioner

 

Na het reinigen van het haar is het tijd om je haar wat extra liefde te geven. Deze vegan conditioner uit de Shampure collectie zorgt ervoor dat het haar wordt ontklit en het geeft wat extra glans. Daarnaast staat hij garant voor gewichtsloze en langdurige voeding.

Deze conditioner bestaat voor 98% uit natuurlijke ingrediënten. En heeft net als de shampoo dezelfde dromerige bloemige/kruidige geur. Samen zijn ze ook nog eens zuinig in gebruik.

De Shampure Nurturing Conditioner is verkrijgbaar voor €21,- (250ml).

Aveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrij 

Hoe bevalt deze vernieuwde Shampure Nurturing collectie?

Zowel de shampoo als de conditioner vind ik erg fijn in gebruik. Ondanks dat mijn haar niet in het straatje past voor deze lijn, merk ik wel degelijk de voordelen van deze natuurlijke shampoo. Het is daarom ook erg belangrijk om een wat meer merken of productlijnen uit te testen. Je haarstructuur kan veranderen en een verandering in je routine zal je dan ook goed kunnen doen. Zeker als je door verschillende fases gaat in je leven, je een zwangerschap achter de rug hebt of simpelweg wat gaat reizen. Ik merk dat mijn haar in andere landen en continenten net wat anders reageert en valt.

En ik kan niet geloven hoe lang mijn haar is geworden. Het lijkt sinds mijn overstap op natuurlijke producten veel sneller te groeien. Ook de gespleten haarpunten blijven veel langer uit.

Fun fact; ik ben heel erg benieuwd of jullie kunnen raden wanneer mijn laatste bezoek aan de kapper is geweest. Let me know!

 

De producten van Aveda zijn verkrijgbaar bij Aveda salons, Douglas, Hudson’s Bay en online via aveda.eu.

 

Hoe vaak ga jij naar de kapper?

 

 

Liefs Linda voetnoot

 

 

 

Pin op Pinterest

 

Aveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrij
Aveda Shampure Nurturing collectie siliconenvrij

 

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

11 Reacties

 1. Frederique
  14 maart 2019 / 06:47

  Prachtige foto’s weer. Ik ga zelf zelden maar de kapper dus ben wel van de goede kwaliteit haarverzorging thuis. Thanks voor de tip, deze klinkt heel fijn.

 2. 6 maart 2019 / 13:50

  Sinds ik kort haar heb, ga ik vaker naar de kapper, terwijl ik eigenlijk iemand ben die helemaal niet vak wilt, wat dat was lang haar een stuk makkelijker. Ik vind jouw haar heel mooi, een goede volle bos!

 3. 25 februari 2019 / 16:55

  Wat een prachtige foto’s! Krijg er gewoon vakantievibes van!

  Klinken als hele fijne producten! Zelf ben ik helemaal weg van Elgon, ook een natuurlijke haircare lijn 🙂

 4. 24 februari 2019 / 11:46

  Wat een prachtige foto’s! Ben momenteel op zoek naar natuurlijke shampoo’s, dus dit is zeker een merk wat ik op mijn lijstje ga zetten.

  • Linda
   Auteur
   25 februari 2019 / 12:00

   Leuk om te horen! Klein tipje: Dr. Organic en de nieuwe shampoos van The Body Shop vind ik ook erg fijn!

 5. Lipstickencupcakes
  23 februari 2019 / 13:26

  Klinkt als een fijn merk. Ik ken deze nog niet. Momenteel ben ik erg fan van het merk O&M

 6. 22 februari 2019 / 15:36

  oh ik krijg echt helemaal een vakantie vibe wanneer ik op je website kom. Wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt zeg!
  en wat fijn dat deze producten goed werken voor jou.

 7. 22 februari 2019 / 11:55

  Wat een fijne bijkomstigheid dat je haar er sneller van gaat groeien zeg. Dat vind ik een groot pluspunt. Zelf heb ik helaas vrij vochtarm haar.

 8. 18 februari 2019 / 17:01

  Je haar is zo mooi <3 Ik ben best benieuwd naar de haarproducten van Aveda, ik heb er nog geen ervaring mee. Je hebt prachtige foto's gemaakt trouwens, krijg er helemaal een zomergevoel van!

 9. 15 februari 2019 / 12:22

  Toffe foto’s! Ik heb de producten in gebruik en vind ze fijn. Mijn haren lijken er helaas wel wat sneller vet door te worden, nog even doorgaan met testen 🙂

 10. 15 februari 2019 / 07:38

  Wauw, jaar haar! Het is oprecht prachtig en zó mooi lang. Wat fijn dat deze producten voor jou goed werken en dat de overstap naar natuurlijke verzorging je haar echt goed heeft gedaan. Je hebt een prachtige bos haar om onwijs trots op te zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Fuerteventura Spain Canary Islands Desktop & iPhone wallpapers
Fuerteventura Desktop & iPhone wallpapers

[dropcap]A[/dropcap]ls een schildpad ontwaakte ik vorige week uit mijn winterslaap. Deze winter lijkt eindeloos te duren en een break kon...

Sluiten