Honing masker van De Tuinen

De Tuinen Honing MaskerDe Biesbosch, juli 2020

 

Honing Masker van De Tuinen

Dit Honing Masker is nog zo’n fijne parel uit de tuinen van Holland & Barrett. Het is geschikt voor zowel de normale huid, als de gevoelige, oudere en de droge huid. Wat dit masker onderscheidend maakt van de rest is de toevoeging van Royal Jelly, ook wel Koninginnegelei genoemd. Koninginnegelei is een door de voedster bijen geproduceerd voedersap, en heeft een speciale samenwerking.

Het bevat namelijk vetrijke en eiwitrijke afscheiding van de voedersapklieren. Hierdoor heeft het een hoger suikergehalte en een andere vitaminesamenstelling dan de voedersappen die voor andere bijen en larven geproduceerd en gevoed wordt. Het is dus letterlijk koninklijk voedsel, omdat de bijen die dit te eten krijgen koninginnen worden.

Daarnaast bevat het masker o.a. ook propolis. Dit wordt door de bijen gebruikt om ongewenste kieren en openingen in het nest te dichten en wanden te bekleden. Het is namelijk een lijmachtige substantie die wordt gemaakt door de honingbijen. Gewonnen uit knoppen, sap van planten, bomen en andere botanische bronnen. Het helpt de huid te herstellen en heeft daarnaast ook een anti-allergene werking.

Op de huid voelt het masker ook heel fijn en zacht aan. Het heeft een heerlijke zachte honing geur en irriteert mijn gevoelige huid niet. Voor optimaal resultaat breng je het masker op een gereinigde huid aan. Zo’n 2 tot 3 keer in de week, en laat het dan 10 – 15 minuten intrekken. Verwijder het masker hierna met lauw warm water. Wat overblijft is een frisse, zachte en gehydrateerde huid. Het masker is vrij van minerale oliën, parabenen en kleurstoffen. Doordat het masker honing bevat is het masker niet vegan, wel dierproefvrij.

 

De complete lijst met ingrediënten:
Aqua – Water, Kaolin – Kleisoort, Glycerin – Glycerine, Ethylhexyl Stearate – Emolient, Glycine Soja Oil – Soja olie, Glyceryl Stearate – Emulgator, Cetearyl Alcohol – Vette alcohol, Mel – Honing, Sodium Cetearyl Sulfate – Emulgator, Butyrospermum Parkii Butter – Shea boter, Phenoxyethanol – Conserveermiddel, Disteardimonium Hectorite – Verdikkingsmiddel, Parfum – Parfum, Xanthan Gum – Verdikkingsmiddel, Allantoin – Allantoïne, Tocopherol – Anti-oxidant, vitamine E, Ethylhexylglycerin – Oplosmiddel, Alcohol – Ethanol, Helianthus Annuus Seed Oil – Zonnebloemolie, Propylene Glycol – Oplosmiddel, Royal Jelly – Koninginnegelei, Propolis Extract – Propolis extract.

 

De Tuinen Honing Masker is verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor €8,99 (75 ml.).

P.s. Zie hier een overzicht van de door mij geteste maskers. 

 

Hoe ziet jouw favoriete Me-Time momentje eruit?

 

Liefs Linda

 

 

Het product in dit artikel is beschikbaar gesteld ter review. Lees mijn disclaimer.

 

 

Delen:

1 Reactie

  1. 27 juli 2020 / 09:11

    Wat heerlijk, zo’n masker! Een maskermoment is inderdaad een ideaal me-time-moment. Ik kan daar ook zo van genieten. Dit masker klinkt al helemaal heel fijn. Wat een fijne ingrediënten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Nieuwe Dordtse Biesbosch Linda's Wholesome Life
De Nieuwe Dordtse Biesbosch

Nieuwe Dordtse Biesbosch, juli 2020     De Nieuwe Dordtse Biesbosch - een omgetoverde parel   [dropcap]G[/dropcap]eboren en getogen als...

Sluiten