Agios Theologos Beach

Agios Theologos Beach KosAgios Theologos Beach

 

Agios Theologos Beach | Kos

Road trips in een ander land hebben iets magisch. De eindeloze en steeds veranderende uitzichten, niet wetende wat er na de volgende bocht komt, en het ultieme gevoel van vrijheid. Omdat je zelf kunt gaan en staan waar je wilt. Dat is voor mij het ultieme gevoel van vakantie. Vrijheid en mooie dingen ontdekken. En dat allemaal op je eigen tempo. Onbetaablaar. Dat zeker.

Het huren van een auto staat dan altijd wel vrij hoog op ons lijstje. Of we moeten het geluk hebben dat we op een bestemming zijn waar familie (tijdelijk) woont, dan wordt het nog een stukje makkelijker om alles uit de bestemming te halen. Thomas en ik besloten op Kos een aantal dagen een Mini Cooper te huren. Met de zon op onze bolletjes en de wind in onze haren maakten wij het eiland onveilig.

Kos is vrijwel bekend als de ideale fiets bestemming, maar zodra je de stranden en bergen buiten het vlakke gedeelte rondom Kos Stad wilt gaan ontdekken, kan ik je toch wel een auto aanraden. Vanuit ons haven hotel in Kos Stad vertrekken we al op tijd het binnenland van Kos in. Het Griekse eiland is niet groot, en ook niet overgoten met schoonheid. Maar Kos kent echt hele mooie plekken. Zeker in het laagseizoen is het prachtig, en kun je letterlijk het gevoel hebben alsof je alleen op de wereld bent. Een extra geluksmomentje als liefhebber van rust en natuur, als je het mij vraagt.

Onderweg naar het mooie klooster; the monastery of Agios Ioannis (wat ik letterlijk het mooiste oude stukje van het eiland vind) – en wat zich tevens ook op het uiterste puntje van Kos bevindt – komen wij onverwacht dit prachtige strand tegen. Een ongerept stukje natuur. Omdat wij in het voorseizoen op Kos zijn, nog voor alle restaurants (wat er een handje vol zijn) openen, zijn wij letterlijk de enigen die hier zijn. De stranden moesten nog opgeruimd worden, en lagen her en der war bezaaid met items van zee.

Het magische blauwe water, waar Griekenland bekend om staat, vind je hier in overvloed. Het is prachtig om te zien hoe de witte keien afsteken bij de zee. Compleet met oude bomen die de perfecte dosis schaduw bieden op een zonovergoten dag en eindeloze uitzichten.

Klik hier om het strand op Google Maps te vinden en je road trip compleet te maken.

 

 

Welke stranden staan er in jouw top 5 van mooiste stranden?

 

 

Liefs Linda

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
De Tuinen Honing Masker
Honing masker van De Tuinen

De Biesbosch, juli 2020   Honing Masker van De Tuinen Dit Honing Masker is nog zo'n fijne parel uit de...

Sluiten