5 tips voor een stressvrije kerst – Gesponsord

Hey gorgeous. Dit is voor alle vrouwen die ieder jaar het zware werk verrichten. De dames die de kerstinkopen doen, de moeders die een heerlijke maaltijd op tafel toveren, de vaat afruimen en de boom versieren. Move over Santa Claus, alle fame gaat dit jaar naar jullie. Omdat een huishouden runnen alleen al een complete work-out is, en iedere dame graag uitgerust en met mooi gelakte nagels aan ket kerstontbijt verschijnt. Daarom deel ik vandaag graag een aantal tips om de kerst zo relaxt mogelijk in te gaan.

 

5 tips voor een stressvrije kerst

 

Een ode aan alle dames!

 

❅ Planning is everything

Plannen is zoals altijd the key. Zeker wanneer je een druk schema hebt willen de kerstinkopen nog weleens tot het laatste moment blijven liggen. Dit zorgt ervoor dat jij met alle last minute shoppers tegelijkertijd in de winkels loopt, de rijen bij de kassa’s onnodig lang zijn en je vaak mis graait in de schappen. De eerste stress momentjes kun je al uit de weg helpen door op tijd de presentjes in huis te halen óf online te bestellen. Hou je gelijk nog wat tijd voor me-time over, hello gorgeous! 

Maar houd ook zeker de openingstijden van winkels in de gaten en eventuele extra koopavonden.

 

❅ Slim inkopen doen

Slim inkopen doen verhoogt de feestvreugde. Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven. Houd daarom de weken in de loop naar kerst toe de aanbiedingen in de gaten. Weet je dat iemand uit de familie dol is op een bepaald merk en hebben ze een keer een aanbieding? Je zal een dief van je eigen portemonnee zijn als je daar geen gebruik van zal maken. Deze maand is immers al duur genoeg.

Je kunt ook altijd vragen of iemand zijn wensen op een lootje wilt zetten, erg handig wanneer je het lastig vind om cadeautjes te kopen.

 

❅ Keuken prinsesjes

Maar kerst draait natuurlijk niet alleen, en niet bij ieder gezin, om cadeautjes. En wordt wel vaak, veel en lekker gegeten. Zeker wanneer je kerst met een grote groep viert kan een maaltijd op tafel toveren een flinke kluif zijn. En, mits jouw aller grootste hobby koken is, vinden de meeste koks het ook leuk om tijd met het gezin en/of de familie door te brengen. Probeer daarom voor te bereiden wat kan, of verdeel de gangen over het bezoek. Zo heeft iedereen een kleine taak en breng je om beurten wat tijd door in de keuken. Veel gezelliger! En zo blijft het ook voor moeders een verrassing wat er op tafel komt. De feestdagen zijn immers voor iedereen.

Hier heb ik ook wat fijne food inspiratie voor jullie. 

 

❅ De feestdagen ingaan met een allergie of dieet?

Heb je een allergie? Geef dit dan ruim op tijd door aan de gastvrouw van de dag om onnodige stress te voorkomen. Leef je met een bepaald dieet, ben je allergisch voor iets of onlangs vegetarisch of vegan geworden? Misschien is het dan een idee om voor de zekerheid iets mee te nemen wat je wel kunt eten (ook handig bij een borrel). Eventueel iets wat andere mensen ook lusten. Wie weet wie jij tegelijkertijd met je gezonde levensstijl kunt inspireren.

 

❅ Oer Hollandse gezelligheid

Je kent het misschien wel. Op kerstavond ben je helemaal excited over de feestdagen en aan het einde van de Eerste Kerstdag begint het niets doen en het vele eten je een beetje tegen te staan. De gesprekstof is misschien wel een beetje op zijn einde gelopen en dan is daar altijd nog die Tweede Kerstdag. Je merkt dat veel gezinnen het huis ontvluchten en naar een woonmal gaan, en vervolgend massaal in de file staan en schuifelend de winkels door struinen. Niet helemaal zoals je kerst voor je zag denk ik?

Vergeet de oud Hollandse spelletjes traditie dan zeker niet. Bordspellen of een fijne kerstfilm kunnen dan zo onwijs leuk zijn. Monopoly spelen is hier ieder jaar weer een vaste prik. Of ga er met zijn allen even op uit en maak een fijne boswandeling. Dat breekt zo lekker de dag. En wedden dat het kerstmaal dan nog net iets lekkerder smaakt.

 

Kijk jij al uit naar de kerstdagen?

 

liefslinda2Bloglovin' button

 

 

 

 

 

Dit artikel is in samenwerking met Lidl ontstaan. Lees mijn disclaimer.

Delen:

1 Reactie

  1. 8 december 2016 / 07:40

    Leuke tips Linda! Ik organiseer zelf twee etentjes, dus ik ben ook al lekker aan het plannen en gerechten aan het bedenken. Maar stiekem vind ik dat gewoon heel erg leuk om te doen. Ik kijk ook echt heel erg uit naar de gezellige en knusse feestdagen <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Kerstmarkt Düsseldorf Duitsland 2016 2017
Kerstmarkt Düsseldorf

Fröhliche Weihnachten! Afgelopen weekend dompelden Thomas en ik ons onder in een fijn kerst sprookje. Hij nam mij, geheel onverwacht...

Sluiten