It’s the start of the festive season | Christmas 2023

It's the start of the festive season Christmas 2023Noord-Brabant, december 2023

Het is december en dat betekent maar 1 ding; It’s the start of the Festive season! Als kind vond ik kerst al magisch, maar mijn liefde voor deze dagen, samen met alle festiviteiten en versieringen – is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Van het bezoeken van kerstmarkten in Nederland, België en (het aller liefst) in Duitsland, tot het afstruinen van Kringlopen in de hoop de mooiste antieke kerst parels te vinden, tot snacken bij de vele eet-huisjes op de kerstmarkt en het genieten van alle lichtjes.

Oh wat ben ik blij dat december ein-de-lijk hier is! Het is dan ook hoog tijd om de kerstboom van zolder te halen, in elkaar te zetten en alle prachtige versieringen weer een plekje te geven. Ik neem je mee naar de start van het december-seizoen in ons knusse huis!

 

— It’s the season —

The Holiday season is finally here

 

It's the start of the festive season Christmas 2023

Kerstmis 2021

Toen wij 3 jaar geleden ons huis kochten zijn wij pas na oud en nieuw verhuisd. Er pronk toen wel een mini kerstboom in onze klus woonkamer, met de stille wens het jaar erop écht uit te kunnen pakken. Dat jaar haalde ik een kunstkerstboom in huis en wat basis ballen, de fundering van het huidige kerst repertoire (want het is zoveel meer dan een kerstboom met wat ballen) werd gelegd. Afgewisseld met de versiering die wij al hadden groeide de honger naar meer. En oh, wat was ik trots.

Met deze foto werd er een hele nieuwe kerst-traditie geboren. En nu heb ik al 3 jaar op rij zo’n zelfde foto gemaakt. Onze mooie boom met een deel van onze levende kerststal.

 

It's the start of the festive season Christmas 2023

Kerstmis 2022

Dit jaar begonnen de kerstkriebels al vroeg. Doordat ik eind september al een antieke kerstmarkt in Breda bezocht. Door de Corona maatregelen kon deze markt al enkele keren niet doorgaan en om het risico op een volgende lockdown te verkleinen werd de markt al vroeg gepland. Mij hoorde je niet klagen hoor!

Ik ging met mooie antieke kerstballen en een mooie antieke notenkraker naar huis. Het haar op de notenkraker ontbrak en ik besloot hem zelf een mooie pruik van alpaca wol te geven. Het staat nog leuk ook! De kerststal is een fijne kringloopvondst die ik ergens eind november (opnieuw – wie pareltjes wilt scoren moet er vroeg bij zijn) mee naar huis nam. Klaar om opgeknapt te worden.

Ook de levende kerststal werd naar binnen gehaald, want ja – ik ben nou eenmaal dol op tradities.

 

It's the start of the festive season Christmas 2023

Kerstmis 2023

Dit jaar kreeg ik de kerst kriebels maar laat te pakken. Wellicht omdat het blad nog zo lang aan de bomen bleef hangen, ik erg druk was, een flinke griep te pakken had en mijn lieve pony Max in heb moeten slapen. Afgelopen weekend besloot ik mijzelf te herpakken en afleiding te zoeken. Ik wilde langaam aan het huis inrichten met als gevolg dat alles eigenlijk, toen alle dozen eenmaal open waren – binnen no-time een plekje had gekregen in huis.

Van alle kerst parels van de Kerstmarkt in Keulen, tot de antieke vondsten die ik afgelopen week mee naar huis nam. De nieuwe ballen die ik afgelopen jaar scoorde na de kerst en die ik afgelopen kerst cadeau heb gekregen. Het is weer mega knus en gezellig in ons huisje. En ik kan niet geloven dat we alweer voor het derde jaar op rij hier kerst gaan vieren!

Uiteraard met een nieuwe versie van de levende kerststal. June, het kipje op de foto was afgelopen zomer en zorgen kindje wat intensief behandeld en vertroeteld is. Ze kon uiteraard niet ontbreken op de foto van dit jaar. Want zo groot als mijn liefde voor kerst is, zoveel groter is mijn liefde voor dieren en het leven op het Nederlandse platteland.

 

It's the start of the festive season Christmas 2023

 

It’s the Festive Season

December is nog jong, ik ben heel erg benieuwd welke oude & nieuwe kerstparels ik dit jaar nog aan mijn collectie toe kan voegen. Mocht je nog opzoek zijn naar kerst inspiratie, in dit overzicht vind je al mijn Wholesome Christmas artikelen! Van (duurzame) cadeautips tot interieur tips, alles komt aan bod.

 

Ik wens jou een hele fijne decembermaand toe!

 

Liefs Linda

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Wholesome november
Wholesome lijstje met 10 activiteiten | November

Noord-Brabant, november 2023 [dropcap]I[/dropcap]eder seizoen heeft zijn of haar charme. Ondanks dat ik een echt lente en zomer persoon ben,...

Sluiten