Winterpret Brussel | Kerstmarkt

Van alle jaren die ik mag doorbrengen op deze fantastisch mooie aarde is het het eerste jaar dat ik geen Sinterklaas vier. Geen foute gedichten, geen pakjesavond, wel peper- en kruidnootjes (wie kan deze nou wel weerstaan?) en geen surprises. Om dit enigszins te verdringen besloot ik mijzelf toestemming te geven om kerst extra vroeg in te luiden dit jaar. Waar we eerst nog netjes wachtte tot de Sint het land had verlaten, liep ik 30 november al heerlijk over de kerstmarkt van Brussel en kocht ik die week ervoor al de eerste kerstinkopen.
Omdat het mag dit jaar, ik het fijn vind om op mijn gemak op zoek te gaan naar fijne cadeautjes voor de familie en de tassen veel te zwaar worden als ik alles in een keer moest halen. Want ja, grote families betekent een aardige stapel cadeaus. But hey, I’m not complaining!

Ik neem jullie mee op een tour door sprookjesachtig Brussel tijdens Winterpret lang alle mooie verlichte straten, attracties, winkels en de mooie chalets op de kerstmarkt. En als je het aan mij vraagt is dit hét moment van het jaar om Brussel een bezoekje te brengen!

Kerstmarkt brussel

Duizenden mensen doen per jaar de kerstmarkt van Brussel aan. Kiep alle clichés maar overboord, de kerstmarkt van Brussel is zeer zeker de moeite waard! De prachtige oude straten van Brussel zijn mooi versierd, de etalages van winkels zijn omgetoverd tot een waar kerst paradijs, straten gevuld met gezellige mensen, vele originele, leuke kers-chalets verdeeld over de kerstmarkt. Een route die loopt van van de Beurs tot het Sint-Katelijneplein. En dit alles, met de oude sfeer die Brussel ademt maakt het een kerst ervaring die je niet snel vergeet!

Winterpret in Brussel

Kerst markt Brussel

Winterpret staat gegarandeerd voor ruim 2 km aan kerst markt en aanverwante activiteiten.
Het parcours loodst je door het prachtige hart van de hoofdstad. Wat winterpret zo uniek maakt?
Ik maakte er een mooi overzichtje van!

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Grote Markt

Kerst markt Brussel

De Grote Markt is hét centrale plein van Brussel. Hier vind je het stadhuis, het broodhuis en vele gildehuizen. Die allemaal een esthetische en historische rijkdom sfeer meebrengen. Zowel overdag als ’s avonds is het bezoek aan deze Grote Markt zeer de moeite waard.

Je bent immers niet in Brussel geweest wanneer je dit niet gezien hebt!

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Lichtshow op de Grote Markt

Kerst markt Brussel

Zodra de avond valt kleurt de Grote Markt in Brussel op. Om het half uur worden de bezoekers getrakteerd op een waar licht spektakel. Erg leuk, dacht ik toen ik het op internet las en besloot het toch op mijn lijstje te zetten. Toen ik met mijn vriend de kerstmarkt op liep vanuit de hoek van het Centraal Station (hier stopte onze bus) werd onze aandacht al getrokken door een lichtspel in de verte. Later bleek het te gaan om de lichtshow en de toren die wij verlicht zagen was de toren van het stadhuis.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de lichtshow op de Grote Markt, ik maakte er een Instagram filmpje van.

Kerststal op de Grote Markt

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Op de Grote Markt vind je ook een hele grote kerststal. Een onderdeel van de Winterpret die je zeker niet mag overslaan om het ultieme kerst sfeertje te beleven. Deze kerststal is 24 uur per dag verlicht en tot 31 december word deze stal bewoond door een kudde echte schapen! De kerststal zelf zal er tot en met 5 januari 2014 te bewonderen zijn.

Muntplein

IceBerg

Ijsberg kerstmarkt brussel

Laat al je zintuigen prikkelen tijden een wandeling door de interactieve installatie van de ijsberg!

Deze nieuwkomer op de kerstmarkt is in het kader van een bijzondere samenwerking tussen de Quartier des Spectacles de Montréal en de Stad Brussel, en met de hernieuwde steun van Electrabel, in het leven geroepen! Al met al wordt het gerenoveerde Muntplein een nieuwe en innoverende aantrekkingspool van Winterpret met zijn Iceberg attractie.
Mijn vriend werkt nog aan een filmpje die ik later met jullie zal delen.

De kerstmarkt

Kerstmarkt brussel

Zo’n 250 chalets ingericht als kraampjes versieren de ruim 2 km lange markt. De inhoud van deze kraampjes heeft mij aangenaam verrast en doet totaal niet Nederlands aan! De diversiteit is hoog en je komt zelden 2 kraampjes met dezelfde inhoud tegen, afgewisseld met chalets met eten en warme dranken.

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Brussels By Night

Kerst markt BrusselDe kerstsfeer komt pas écht tot zijn recht zodra het donker is geworden.
Heel Brussel wordt verlicht en staat in het teken van kerst, winterpret en de kerstmarkt. Wandel je even mee via foto’s langs de fijne etalages en de mooie verlichte straten?

kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

kerstmis 1

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Als je in Brussel bent, en opzoek bent naar een leuk pitoresk restaurantje om te eten. Loop dan gerust eens door de ‘Rue des Bouchers’, ook wel de Beenhouwersstraat genoemd in het Nederlands. Dit smalle straatje zijn eigenlijk twee smalle straatjes, de Korte Beenhouwersstraat en de Beenhouwersstraat die vlakbij de Grote Markt en de ST-Hubert Galerie (Europa’s eerste overdekte winkelstraat) ligt. Hier vind je vele, gezellige, authentieke restaurantjes met luifels en verwarmde terrassen. Verbaas je dan ook niet over het feit dat deze restaurantjes druk bezocht zijn en ook in december de terrasjes vol zitten. Vis is een van de specialiteiten op de menu kaarten. Maar wanneer je liever een stuk vlees eet ben je ook hier aan het goede adres. Zelf hebben wij hier een heerlijke entrecote gegeten! 

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Kerst markt Brussel

Brussel heeft mij aangenaam verrast. Als stad en als kerststad! De authentieke winkels, boetiekjes, gildehuizen, kathedralen, de verlichting, alles bij elkaar heeft mij hét ultieme authentieke kerstgevoel gegeven. Ook voelt het voor mij net zo romantisch aan als Parijs, er word zowel Frans als Vlaams gesproken en de bezienswaardigheden zijn prachtig!

Brussel is leuk voor een weekendje en ook goed te doen wanneer je de markt in één dag wilt zien. Vanaf Dordrecht is Brussel zo’n 75 min rijden met de auto. Ook met de trein is Brussel goed bereikbaar en vanaf het Centraal station loop je zo de kerstmarkt op!

Wil je zelf ook de kerstmarkt van Brussel ontdekken? Dan ben je zeker nog op tijd, hij zal tot en met 5 januari 2014 te bewonderen zijn. Bekijk de website voor de openingstijden en de speciale activiteiten rondom Winterpret.

 

Ben jij al in de kerststemming en bezoek jij graag een kerstmarkt?

wpid-signature-lin.jpg

Delen:

15 Reacties

 1. 8 december 2013 / 18:12

  Oh wat ziet Brussel er prachtig uit zeg, zo versierd voor kerst!
  Als ik tijd heb ga ik in de kerstvakantie zeker een bezoekje brengen!

 2. 8 december 2013 / 17:52

  Ik ga voor het eerst van mijn leven naar een kerstmarkt, volgend weekend. Ik ben wel eens in Brussel geweest en toen was het ook prachtig verlicht maar je merkt toch wel dat ze er meer effort in steken als de kerst eraan komt. Wat sprookjesachtig!! Ik ben erg benieuwd wat Dusseldorf mij zal brengen maar ik kijk vooral uit naar de lekkere hapjes en lekkere glühwein. Hmmmm.

  Thuis staat de kerstboom in de kamer, maar ik ga ik hem nog optuigen daar heb ik nu nog geen zin in gehad. (We zijn ook nog op bruidslocatie-hunt geweest) Dat komt vast morgen wel en dan ik er lekker veel tijd in steken!

 3. 7 december 2013 / 15:00

  Mooie foto’s! Het ziet er heel gezellig uit. Ik koop nooit iets op kerstmarkten, maar er is iets heel fijns aan. Het is toch altijd lekker knus ofzo. Alsof je even in een kerstsprookje rondwandelt 🙂

  • 7 december 2013 / 15:04

   Dat heb ik precies hetzelfde en kocht maar een ding voor in de boom. Onder het mom van.. Dan hebben we een aandenken hihi 🙂

   Dank je wel meid! 🙂

 4. 7 december 2013 / 08:39

  Wauw wat een geweldige foto’s en wat ziet het er ontzettend gezellig uit! Ik krijg nu helemaal zin in de kerst 😀 Ik ben nog nooit in brussel geweest, het ziet er iig prachtig uit zo rond kerst!

  • 7 december 2013 / 11:25

   Het was ook mijn eerste keer in Brussel en de stad heeft mij zeker verrast 😀
   Dank je wel voor je lieve berichtje!

 5. 6 december 2013 / 17:57

  Wat een heerlijke kerstsfeer hangt daar zeg <3 Love love love! Ik ga zelf de kerstsfeer opzoeken deze donderdag in Duitsland, ik ben echt heel benieuwd hoe het er daar uitziet. Ik wil wel in ieder geval nog een keer rond kersttijd naar Brussel als ik je fotos zo zie hihi

  • 6 december 2013 / 20:43

   Dank je wel meid! Ik ben ook heel erg benieuwd hoe de kerst sfeer in Duitsland is. Ik hoor er in ieder geval veel goeds over 🙂 gaan we daar ook een blogje over lezen? *heel erg benieuwd is*

 6. 6 december 2013 / 17:02

  Wauw, ziet er echt leuk uit! Je hebt echt hele mooie foto’s gemaakt! Brussel komt op mijn lijstje! 😀

  • 6 december 2013 / 17:04

   Dank je wel!
   En ik zal hem er zeker opzetten als ik jou was. Leuk voor een dag of een weekendje =)

 7. Denise Visscher
  6 december 2013 / 15:25

  Leuk Linn! Wauw ben nu ook helemaal in de kerstsfeer.. prachtige foto’s meis! Thanks for sharing 🙂 Zet het ook mn lijstje, misschien volgend jaar.. echt heel leuk! Fijn dat jullie dit saampjes konden doen, jouw kerst kan niet meer stuk! Xxx Denise

  • 6 december 2013 / 16:36

   Mijn kerst kan zeker niet meer stuk, dat we er waren was al zon cadeau! En dat ik een hoop heb kunnen doen met de benenwagen ook 🙂
   Dank je wel voor je mooie compliment meid! En wat zal het leuk zijn als ik volgend jaar om deze tijd een mooi Brussels blogje van jou hand kan lezen 😉 #gunnen

   Liefs!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Lifestyle – Coming Out Dag ’13

Vanaf 1988 word er jaarlijks op 11 oktober aandacht besteed aan het moment dat een man of vrouw openlijk voor...

Sluiten