Travel Notebook | Zo zag je Kreta nog niet eerder

Om de januari dip een beetje te omzeilen neem ik jullie mee naar een zonnige zomer op Kreta! Juist omdat januari een ideale maand is om even over je zomervakantie na te gaan denken. Ik ga jullie in een aantal blogpost verdeeld over een aantal weken, meenemen naar het Griekse eiland Kreta. Wat kunnen jullie verwachten naast veel zonnige foto’s? informatie over het eiland. Een review over het appartement in Malia waar ik verbleef. Hotel en appartementen tips van mijn eigen Harry, foto’s van mooie stranden, mooie dorpjes en een aantal kleine roadtrips die wij maakte. Denk hierbij aan steden, het Lassithi Plateau en het aan de andere kant van het eiland gelegen Rethimnon.

Vandaag laat ik jullie het eiland Kreta zien!

Travel Notebook | Zo zag je Kreta nog niet eerder

eiland Kreta blog

Kreta
Het eiland Kreta is het grootste Griekse eiland, gelegen in de Middellandse zee. Hierdoor is het klimaat in de zomer droog, niet benauwd en heet, en zijn de winters mild en regenrijk. Mede door het weer en de vele overblijfselen van de Minoïsche cultuur is Kreta een populaire vakantie bestemming. Hierdoor is het toerisme net zo’n belangrijke inkomstenbron geworden als de landbouw. Dat Kreta meer is dan een populaire uitgaansgelegenheid voor jongeren laat ik jullie nu zien.

eiland Kreta Blog

eiland Kreta Blog

eiland Kreta blog

eiland Kreta Blog

eiland Kreta Blog

eiland Kreta Blog

eiland Kreta Blog

eiland Kreta blog

eiland Kreta Blog

eiland Kreta Blog

eiland Kreta Blog

eiland Kreta blog

eiland Kreta Blog

Flora en Fauna
Kreta kent de Kri-Kri geit (Kretenzische wilde geit), wanneer je een tochtje over het eiland gaat maken zal je deze ook in overvloed tegen komen. Dieren die je niet veel ziet maar wel heel duidelijk hoort zijn de cicaden. Ze behoren tot de insecten en staan bekend om de harde geluiden die de mannetjes maken. Schorpioenen en slangen vind je ook op het eiland, de kans dat je ze ook werkelijk te zien krijgt is klein, ze zijn namelijk bang van mensen.

flora en fauna Kreta Blog flora en fauna Kreta Blog

flora en fauna Kreta Blog

flora en fauna Kreta Blog

Flora en fauna Kreta Blog

Ondanks dat Kreta een vrij droog eiland is kent het een uitzonderlijke diversiteit aan flora. Van mooie bloemen tot de welbekende olijfbomen, palmen, cipressen en de eucalyptus.

flora en fauna Kreta Blog

flora en fauna Kreta Blog

flora en fauna Kreta blog

Flora en fauna Kreta Blog

flora en fauna Kreta Blog

flora en fauna Kreta Blog

flora en fauna Kreta blog

flora en fauna Kreta Blog

flora en fauna Kreta blog

flora en fauna Kreta Blog

 

flora en fauna Kreta Blog

flora en fauna Kreta Blog

flora en fauna Kreta Blog

Persoonlijk vind ik Kreta een mooi Grieks eiland. Eenmaal besmet door Griekenland dan is het erg leuk om meerdere eilanden te gaan bekijken. Wat ze zo bijzonder maakt is de diversiteit aan landschappen, het ene eiland is groener en rijker dan het andere terwijl andere eilanden gekenmerkt worden door witte krijtrotsen en helder blauw water. Kreta heeft vele mooie plekjes. En als je het eiland ga bezoeken raad ik je zeker aan om een auto te huren en samen met een landkaart (of TomTom) eens heerlijk op pad te gaan! De wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar, het rijden gaat alleen wat langzamer dan in Nederland. Hou er dan ook rekening mee dat je er langer over doet om van A naar B te komen. En geniet onderweg van het prachtige uitzicht! Er zijn genoeg uitwijkplaatsen langs de weg waar je even kan stoppen om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht.

Ken jij het mooie Griekse eiland Kreta al?

signature Lin

Volg jij Linda’s Lifestyle al op Bloglovin‘, Twitter of Instagram?

Delen:

25 Reacties

 1. 19 januari 2014 / 19:26

  Wat een mooi eiland! Kreta staat zeker nog op mijn lijstje!

  X

 2. 15 januari 2014 / 15:22

  Heel leuk artikel, ben zelf ook een keer op kreta geweest. Mooie plek is dat!

 3. 15 januari 2014 / 12:23

  Ik ben wel eens in griekenland geweest, maar niet op kreta. Slechts in het binnenland en dat was prachtig!

 4. 15 januari 2014 / 11:22

  Uit mijn herinneringen, Kreta is prachtig. Ik was er toen ik 5 was, dat is al wow, 15 jaar geleden! Maar het heeft wel echt indruk op me gemaakt, zoveel dat ik nu nog herinneringen heb. Oh wat is het toch hoogtijd om terug te gaan!

 5. 15 januari 2014 / 10:59

  Wat een super leuke post en wat een prachtige foto’s 😀 Heel erg gaaf!

 6. 14 januari 2014 / 23:43

  Prachtige foto’s! Ben ook opzoek naar een vakantiebestemming voor aankomende zomer. Misschien is dit wel een heeel leuk idee 🙂

  • 15 januari 2014 / 01:20

   Of een ander Grieks eiland, er is in ieder geval genoeg keus voor niet al teveel geld 🙂

 7. 14 januari 2014 / 21:13

  Oh wauw! Helaas ben ik nog nooit op Kreta geweest (mijn vriend wel, maar die was indertijd slechts geïnteresseerd in drank en feesten in Chersonissos) maar wel op Samos, Paros, Naxos en Santorini. Ik heb altijd veel opgetrokken met Griekse mensen (mijn vroegere beste vriendin was half Griekse en ik werkte in een Grieks restaurant) en ik kan ook wel zeggen dat ik dol ben op de eilanden, maar Kreta staat nog op mijn lijstje!

  • 15 januari 2014 / 01:24

   Jij hebt Santorini op je lijstje staan en daar word ik stiekem jaloers van hihi vanaf kreta konden wij afgelopen zomer op dagtour naar Santorini, maar dat hebben we moeten laten schieten… Is het eiland zo sprookjesachtig mooi als ik mij voor kan stellen met alle mooie foto’s? Ik ben mijn vriend aan het overhalen om deze zomer te gaan hihi
   En wat speciaal dat je veel tijd door heb gebracht met grieken, ik vind het een mooi, bijzonder en gastvrij volk. En de keuken, nommm. Alleen al daarvoor zal ik ieder jaar wel een Grieks eiland willen bezoeken.

 8. 14 januari 2014 / 20:45

  Nu verlang alleen maar meer naar de zon! Ik ben ooit met mijn nichtje op Kreta geweest en vond het toen zeker de moeite waard, dus wie weet kom ik er ooit nog eens terug!

  • 15 januari 2014 / 01:27

   Hier begint het ook te kriebelen hihi 🙂
   Leuk dat je er al eens geweest bent! Kreta heeft vele mooie plekjes, ik heb ook nog lang niet alles gezien 😉

 9. 14 januari 2014 / 19:24

  Zonnige foto’s in januari doen het altijd wel goed 🙂 lijkt me prachtig daar!

  • 15 januari 2014 / 01:27

   Zo kunnen we langzaam een beetje naar de zomer toe gaan weken en dagdromen hihi

 10. 14 januari 2014 / 11:46

  Wauw mooie foto’s en zo ziet het er een stuk interessanter uit, ik was er 5 jaar geleden.
  Met mijn moeder een vriendin van haar en die 2 dochters, die vriendin en dochters wilden alleen maar op het strand liggen waardoor we weinig van het mooie kreta hebben meegekregen.xx

  • 14 januari 2014 / 12:41

   De zon is heerlijk daar voor een zonvakantie, wel heel erg zonde dat je daardoor niets van het eiland heb kunnen zien! Ik heb dat ook weleens gehad op vakantie en dat laat ik me niet meer gebeuren hihi

 11. 14 januari 2014 / 09:49

  Wat een prachtige foto’s! Ik wil zo graag een keer naar zo’n zonnige vakantiebestemming.

  • 14 januari 2014 / 12:36

   Dank je wel!
   Griekenland is zeker een aanrader!

 12. mejohn4
  14 januari 2014 / 08:48

  Met het lezen van deze leuke blog en het zien van de mooie zonnige plaatjes krijg ik inderdaad de kriebels!! Maar snel na gaan denken over een zonnige zomer vakantie! En,nee, ik ken Kreta niet (althans ben er persoonlijk niet geweest).

  • 14 januari 2014 / 12:34

   En dat is geen straf he om daar nu al overna te denken hihi
   Wie weet doe je Kreta nog weleens aan 😉

 13. 14 januari 2014 / 07:41

  Mooie foto’s en wat een mooi eiland. Ik ben zelf nog nooit in Griekenland geweest, maar dit gaat zeker in de toekomst gebeuren als de meiden wat groter zijn!

 14. 14 januari 2014 / 07:41

  Mooie foto’s en wat een mooi eiland. Ik ben zelf nog nooit in Griekenland geweest, maar dit gaat zeker in de toekomst gebeuren als de meiden wat groter zijn!

 15. 14 januari 2014 / 07:41

  Mooie foto’s en wat een mooi eiland. Ik ben zelf nog nooit in Griekenland geweest, maar dit gaat zeker in de toekomst gebeuren als de meiden wat groter zijn!

  • 14 januari 2014 / 12:32

   Het leuke van Kreta is dat er voor iedereen wel wat te doen is, voor ieder wat 😉 van een strand zon vakantie, naar uit willen gaan, winkelen, drukte, rust en mooie natuur en heerlijk kunnen eten. Kreta has it all 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Winterpret Brussel | Kerstmarkt

Van alle jaren die ik mag doorbrengen op deze fantastisch mooie aarde is het het eerste jaar dat ik geen...

Sluiten