What I ate in France – Vegan Hotspots

Vlak voor mijn trip naar Griekenland bezocht ik samen met Thomas de prachtige Loirestreek in Midden-Frankrijk. Omdat wij toen al volledig vegan aten besloot ik mijn eerste What I eat in a day video te maken (die vind ik zo leuk en inspirerend om te kijken). Zodat ik gelijk mijn favoriete hotspots in Frankrijk met jullie kan delen. En ik kan je vertellen, voeding fotograferen en filmen was nog nooit zó leuk. Ik heb er dan ook geen dag spijt van gehad dat ik de switch heb gemaakt van bijna alles eter naar vegan. Met vandaag op het menu: What I ate in France!

 

What I ate in France – Vegan Hotspots

 


Zie je geen video? Geen paniek, klik hier. En ik zal het ook erg leuk vinden als jij je abonneert op mijn Youtube kanaal

 

Road Trip – What I ate in France

De road trip begon thuis, vroeg in de ochtend. Omdat Thomas en ik beiden geen idee hadden hoe goed de vegan voorzieningen langs de weg zouden zijn besloten wij het zekere voor het onzekere te nemen. De avond voor de road trip stond in het teken van food prepping, beter gezegd: het voorbereiden van de maaltijden. Better safe than sorry, right? Ik maakte 2 ontbijt smoothies, ik vulde een lunchpot met soja yoghurt, muesli wat zaden en vers fruit. Ook vulde ik een bak met verse groenten die we als snack konden eten onderweg, en maakte ik citroen water. Lekker. Het beluit om zelf eten mee te nemen was goed, zo konden wij de eerste dag lekker door knallen.

 

What I ate in France Vegan hotspots

 

Mister Wrap’s – Tours

Eenmaal in Tours aangekomen brengen wij de spullen naar de hotelkamer en besluiten wij opzoek te gaan naar een vegan restaurant. Omdat wij vrij moe waren van de reis en ook nog wat wilde filmen voor de documentaire van Thomas besloten wij voor makkelijk, maar toch gezond te gaan. Wij streken in het oude centrum van Tours neer bij Mister Wrap’s. En hier hadden ze gelukkig aardig wat vegan opties om onze burrito te vullen. Wij hebben hier heerlijk gegeten.

Adres: 4 Rue des 3 Ecritoires, 37000 Tours, Frankrijk.
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 11:30 – 14:30 & 18:00 – 22:30.

 

What I ate in France Vegan hotspotsWhat I ate in France Vegan hotspotsWhat I ate in France Vegan hotspots

 

Bagelstein – Tours

Voor het ontbijt besluiten wij opnieuw richting het oude, knusse centrum van Tours te lopen. Tegenover het prachtige Hotel de Ville vind je fijne terrasjes. Waar je o.a. de Starbucks en dus ook de Bagelstein vindt. Bijna alle bagels zijn vegan en er is meer dan genoeg keuze om de jouwe te customizen. Alhoewel het er binnen onwijs knus en vintage hip uitziet, genieten wij samen buiten op het terras met een bak koffie van het mooie weer. De bagels zijn zo lekker dat wij besluiten er nog een paar voor onderweg mee te nemen.

Adres: 51 Rue du Commerce, 37000 Tours, Frankrijk.
Openingstijden:maandag t/m zaterdag 08:00 – 22:00.

 

What I ate in France Vegan hotspotsWhat I ate in France Vegan hotspots

 

Le Bar du Coin – Nantes

Na een bezoek aan de zaterdag markt in Tours besluiten wij de Loire rivier verder af te rijden. Tussendoor stoppen wij in het pittoreske Nantes waar wij ook besluiten om een hapje te eten. Bij het eerste terras is het al bingo en vinden wij een vegetarisch gerecht wat gemakkelijk vegan te maken is. Deze quinoa salade is heerlijk. En om ook wat zout binnen te krijgen besluiten wij wat frietjes te bestellen. Ook de verse jus d’orange is erg lekker.

Adres: 21 Rue de la Juiverie, 44000 Nantes, Frankrijk.

Openingstijden: maandag t/m zondag 12:00–02:00

 

La Scala – Tours

Die avond schuiven wij op weg naar het hotel aan bij La Scala. Hier hebben ze vegetarische keuzes die ze met liefde vegan maken. Fijn. Beiden sluiten wij de dag af met een heerlijke pizza. Jullie zullen mij op mijn woord moeten geloven omdat het helaas te donker was om fatsoenlijke foto’s te maken.

Adres: 30-32 Avenue de Grammont, 37000 Tours, Frankrijk.
Openingstijden: de gehele weeg geopend van 11:45 – 14:00 & 19:00 – 22:00 (vrij – zat 23:00)

 

What I ate in France Vegan hotspotsWhat I ate in France Vegan hotspotsWhat I ate in France Vegan hotspots

 

Starbucks

Het is dag is dag 3 en ik begin de dag met vers fruit en groenten die wij eerder deze trip bij de supermarkt hebben gekocht. Omdat ik na een paar dagen road trippen aardig begin te craven naar een soja latte besluiten wij een koffie te bestellen bij StarBucks. Omdat deze ook gelegen is tegenover het prachtige Hotel de Ville genieten wij op het terras van het uitzicht.


Adres: 3 Place Jean Jaurès, 37000 Tours, Frankrijk.
Openingstijden: alle dagen geopend van 7:30 – 20:00 zondag 9:00 – 18:30. 

 

What I ate in France Vegan hotspotsWhat I ate in France Vegan hotspots

 

Sushi Shop

Terwijl wij rustig van onze koffie zitten te genieten valt ons op dat de Sushi Shop al geopend is. Fijn, Nu hebben wij de perfecte lunch gevonden om mee te nemen. Wij vervolgen namelijk onze route langs de Loire met als eindbestemming thuis. Onderweg willen wij namelijk het immens grotChâteau de Chambord een bezoek brengen en besluiten dat dit de perfecte locatie is voor een spontane picnic. Tot onze verbazing zijn er vrij veel vegan opties en de kwaliteit is verrassend goed.

Adres: 5 Place Jean Jaurès, 37100 Tours, Frankrijk.
Openingstijden: Iedere dag geopend van 11:45 – 14:30 & 18:00 – 22:30.

 

What I ate in France Vegan hotspotsWhat I ate in France Vegan hotspots

 

Château Chambord

Wij besluiten het mooie kasteel niet alleen van buiten te bewonderen, maar ook om er binnen even een kijkje te nemen. We doen letterlijk een stap terug in de tijd en zien veel trofeeën van de jacht hangen. Het doet mij denken aan de tijd dat mensen alleen op jacht gingen om te slachten wat ze zouden gaan eten. Hoe heeft het zo kunnen komen dat de wereld wat dat betreft compleet gedraaid is en mensen niet meer eten wat ze nodig hebben, maar vooral wat ze lekker vinden?

Na de picnic en het bezoek aan het kasteel besluiten wij nog even wat te drinken en wat (vegan) chips te eten voor wij onze weg naar huis voort zetten.

Adres: Réserve Nationale de Chasse de Chambord, Château, 41250 Chambord, Frankrijk.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 9:00 – 18:00.

 

Onderweg naar huis

Wie weleens met de auto door Frankrijk is gereden weet dat je veel tolwegen tegen komt. Verrassend genoeg kom je langs de tolwegen steeds weer dezelfde weg restaurants tegen. Terwijl de kilometers langzaamaan wegtikken besluit ik op internet opzoek te gaan naar vegan restaurants of afhaal services. Het internet valt steeds weg en de opties die ik vind liggen niet echt op de route. We besluiten een gokje te wagen bij het wegrestaurant en verbazen ons dat er zelfs een vegetarisch menu is wat ook vegan blijkt te zijn. We eten snel een voedzame, gezonde hap en daar zijn we blij mee. Moe maar voldaan rijden wij iets na middennacht het erf op. Het was een geslaagde road trip die vol verrassingen zat. En als wij in Frankrijk vegan kunnen eten, dan moet het vast overal kunnen!

 

Vind jij het ook zo leuk om nieuwe hotspots te ontdekken?

 

Delen:

6 Reacties

 1. 25 mei 2017 / 14:50

  Heerlijk ogende foto’s! Je zou er honger van krijgen 😉

 2. 24 mei 2017 / 23:20

  Wauw prachtig gemaakt! Nooit geweten dat je zo goed vegan kan eten in Frankrijk.

 3. 24 mei 2017 / 12:42

  Wat een prachtige foto’s! En wat een lekker eten! Ik krijg er helemaal trek van! Yummie! Goed om te weten dat het ook in Frankrijk mogelijk is om vegan te eten!

 4. 24 mei 2017 / 12:35

  Zo te horen heb je lekker kunnen eten in Frankrijk! Kan soms een uitdaging zijn, maar uiteindelijk zijn er vaak toch nog wel opties. Zelfs in de Filipijnen heb ik goed kunnen eten, wat ik overigens echt niet had verwacht. Ze hebben daar zo veel vega en vegan opties ook! Zo zie je maar, overal ter wereld komen er steeds meer restaurants die dit serveren. 🙂

 5. 24 mei 2017 / 08:05

  Geweldig om te zien en lezen ♡ Ik vind uit eten nog het moeilijkste, maar je moet vooral niet te moeilijk denken! Helaas werkt niet iedereen altijd mee, bijvoorbeeld bij Happy Italy… 🙁 Maar goed, op een gegeven moment word je daar steeds beter in denk ik!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Duurzaam reizen lifestyle by linda
De beste tips om duurzaam te reizen ☾

Reizen is een enorm toffe manier om jouw eigen horizon te verbreden. Helaas is het tegelijkertijd een grote belasting voor...

Sluiten