Vichy Podexine Herstellende voetcrème voor droge voeten


Vichy Podexine Herstellende voetcrème voor droge voeten
Het merk Vichy zal bij de meeste wel bekend zijn. De prachtige producten vind je al jarenlang bij de apotheken in Nederland. Terwijl ik op mijn beurt aan het wachten was in de apotheek keek ik eens rustig rond in de schappen en daar vond ik deze voetverzorging, afgeprijsd nog wel. Vichy is een kwalitatief goed merk, en daar betaal je dan ook wel voor. Eerlijk gezegd maakt een aanbieding mij dan nog nieuwsgieriger en ik besloot de tube mee te nemen.

Vichy Podexine Herstellende voetcrème voor droge voetenWat als eerste opvalt bij deze vrolijke vormgeving van deze tube herstellende gel. Hij is officieel in het leven geroepen om de vorming van kloven af te laten nemen. Zelf heb ik vooral hele droge hielen met wat lijkt op beginnende barstjes. Het ziet er niet mooi uit en voelt ook niet fijn. Mijn voeten kunnen dus zeker wel wat extra’s gebruiken omdat ik de hele dag steunkousen draag en in de zomer graag op blote voeten loop.

Vichy Podexine Herstellende voetcrème voor droge voeten

De Podexine Vichy herstellende voetcrème is dus ook uitermate geschikt voor droge voeten, zeker omdat de huid erg dik kan zijn en sommige voeten crèmes lijken daar niet goed in te dringen. De tube gaat heel gedoseerd te werk en zo kun je door de smalle punt gemakkelijk de creme aanbrengen op de plaatsen waar jij hem wilt hebben zonder al teveel product te verspillen. Hij voed diepgaand en 24 uur lang, het fijne is dat je direct na de eerste keer aanbrengen al wat merkt. Gedurende dagen ga je er steeds meer profijt van krijgen.

Vichy Podexine Herstellende voetcrème voor droge voeten


Een lijstje met de ingrediënten. Als eerste word aqua aangegeven, dit draagt zeker bij aan het voeden van de droge huid met barstjes. Volgens Vichy gaat het hierbij zelfs om thermaal bronwater van Vichy. Van een ingrediënt als Phenoxyethanol (dood bacteriën en bevorderd de houdbaarheid) word ik wat minder blij omdat deze uitdrogend kan werken. En ook de toegevoegde parfum had van mij niet gehoeven, een lekkere geur is lekker, maar hoe ‘schoner’ een product, hoe blijer ik ervan word.

Vichy zegt: De Structuurherstellende Ceramiden werden gekozen omwille van hun voedende werking en hun bio-affiniteit met de intercellulaire ruimten van de huid, zodat ze er van bij het aanbrengen mee “versmelten”.

Vichy Podexine Herstellende voetcrème voor droge voetenVeroorzakers van een droge huid met barstjes zijn een dikke laag opgehoopte dode huidcellen, je kan ervoor kiezen om je hielen te vijlen, maar zelf merk ik dat de droge barstjes aanwezig blijven. Deze kan je er simpelweg niet af vijlen. Deze herstellende kloven gel bevat Palmityl A, deze helpt bij het aanmaken van nieuwe cellen in de epidermis (de meest oppervlakkige cellulaire laag van de huid).

Vichy Podexine Herstellende voetcrème voor droge voetenDe kleine opening in de tube werkt fijn, je kan hem makkelijk, gedoseerd en doelgericht aanbrengen zonder te knoeien en daardoor product te verspillen. Hiernaast vind ik een tube ook erg prettig met ook op hygiene.

Vichy Podexine Herstellende voetcrème voor droge voeten
Er komt na het aanbrengen een licht kruidige geur van de creme, wat ik zelf op zich wel lekker vind. De crème is romig, wit van kleur en is gemakkelijk over je voet te verdelen en droogt hierna transparant op. Hij is niet echt vettig, maar na het aanbrengen duik ik graag onder de dekens omdat het op gladde vloeren nog best wel glad kan worden. Ik vind het heerlijk om het na het douchen aan te brengen en dan een dik paar sokken aan te trekken. Of ik smeer het, zoals ik al zei, voor het naar bed gaan op. Zo is de werking ook optimaal.

Je mag deze gel 2-3 keer per dag aanbrengen als je last heb van pijnlijke kloven.

Vichy Podexine Herstellende voetcrème voor droge voetenDeze herstellende gel voor kloven en droge huid met barstjes brengt direct verlichting na de eerste keer aanbrengen, en dat vind ik erg fijn. Naarmate je het langer gebruikt zal je zien dat (in mijn geval) na een week de barstjes steeds minder worden. Mijn huid voelt beter gevoed aan, en het droge trekkerige gevoel is ook echt minder geworden. Omdat hij een effectieve werking heeft gebruik ik hem alleen als ik echt hele droge voeten heb die mijn Burt’s Bees voeten crème niet aan kunnen. Op mijn verzorgingsroutine is deze gel van Vichy een hele mooie en fijne toevoeging, zo fijn dat ik in de sale nog een extra tube aangeschaft heb als back-up.

De Prodexine Herstellende Gel tegen Kloven (30ml) vind je bij de apotheek voor €9,95, ik schafte hem tijdens een aanbieding voor €4,95 aan. 

 

Hoe lief ben jij voor je voeten?

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

10 Reacties

 1. 12 maart 2015 / 00:46

  Dit klinkt als echt iets voor mijn moeder. Heel fijn, maar inderdaad jammer van de parfum. Dat gaat op je voeten toch alleen maar raar vervormen.

 2. 11 maart 2015 / 19:28

  Mijn voetjes zijn geen echte vriendinnetjes van mij….natuurlijk verdienden ze vertroeteling want ze doen tenslotte hun werk vaak prima….Ik heb inderdaad vaak last van droge voeten….

 3. 11 maart 2015 / 14:28

  Klinkt als een fijne creme. Ik gebruik nu de veoetencremes van oriflame

 4. 11 maart 2015 / 14:14

  Dit lijkt me echt zo’n geweldig product! Ik verzorg m’n voeten namelijk veel meer & beter in de lente/zomer dan in de winter. Ik zou er dus echt werk van moeten maken.

 5. 11 maart 2015 / 14:04

  In de zomer ben ik heel lief, maar in de winter vergeet ik het vaak, tot ik er echt last van krijg met mijn moeilijke voeten.
  Mijn favoriet is een voetenboter van Rossmann (Duitse drogist). Die maakt mijn voeten super zacht!

 6. 11 maart 2015 / 13:55

  Ik ben eigenlijk helemaal niet lief voor mijn voeten! Ik ben leerling kapster en ik sta dus iedere dag 8 uurtjes…
  Maar ik geef nooit mijn voeten die extra verzorging! Misschien moet ik dat meer eens gaan doen!
  Liefs Shop It and Pop It
  Ps.Op onze blog staat vanaf vandaag een winactie online!

 7. 11 maart 2015 / 13:31

  Dit kunnen mijn voeten goed gebruiken! Zeker ook in de zomer dadelijk… Ik ben iemand die veel op blote voeten loopt, en helaas zijn droge voeten daar een gevolg van.

  Fijne review en mooie foto’s trouwens.

  Liefs, xo

 8. 11 maart 2015 / 11:57

  Score, voor 5 euro is het leuk om eens te testen! Ik vind het allemaal wel heel erg technisch klinken. Logisch, omdat het een merk is dat in de apotheek verkocht wordt.

 9. 11 maart 2015 / 11:03

  Gelukkig heb ik niet echt last van droge voeten! Maar als ik het ooit krijg dan weet ik wat ik aan moet schaffen!

 10. 11 maart 2015 / 10:23

  Wat een top product lijkt me dit! Zelf heb ik niet echt last van kloofjes, maar wanneer het weer zo ver is weet ik wat ik aan moet schaffen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
take a bite out of lime desease challenge 2015, awareness, lyme challenge, take a bite,
Take a bite out of Lyme Disease Challenge ♡

Op mijn blog deel ik veelal dingen die mij bezig houden. Of het nou een nieuwe lipstick is, een spannende...

Sluiten