Toen ik begon met bloggen had ik nooit verwacht dat..

Mijn blog begon ik als een online uitlaatklep, het moest een fijne online plek worden waar ik fijne en leuke dingen wilde gaan delen. Dat er misschien wel iemand mee zal gaan lezen leek mij erg leuk maar erg onwaarschijnlijk. Al snel pakte ik mijn koers op en leerde ik gaande weg onwijs veel bij, vandaag wil ik dan ook graag met jullie een aantal leuke weetjes delen. Wat had ik nooit verwacht toen ik begon met bloggen?

 Toen ik begon met bloggen had ik eigenlijk geen idee hoe ik een site moest runnen. Ik blogde al jaren op Blogger en wilde mijn nieuwe blog graag op WordPress beginnen, al snel moest er een mooiere layout komen (wat is het toch fijn om een handig vriendje te hebben) en volgde een eigen domeinnaam al snel. Wat ik hier vooral heb geleerd is dat waar ik niet goed in ben, ik hulp mag vragen, en zo zijn er per toeval vele leuke mensen op mijn pad gekomen en is mijn blog nu zoals hij is.

♡ Toen ik begon met bloggen had ik nooit verwacht dat ik door bedrijven of PR Bureaus uitgenodigd zou worden om een event te bezoeken. Laat staan events in je eentje bezoeken. Gelukkig is de lifestyle en beauty blogwereld een groot warm bad!

4

Dat er mooie blog vriendschappen zouden ontstaan vanuit het bloggen had ik nooit durven hopen. Omdat je als blogger toch veel tijd alleen met je producten, camera en achter de computer doorbreng is het ontmoeten van meiden met dezelfde passie zo ontzettend leuk! En ik ben er dan ook heel erg blij mee dat ik al zoveel leuke meiden heb mogen ontmoeten. Ik snap niet dat ik ooit getwijfeld heb of ik wel in het wereldje ontvangen zal worden (want gepest op de middelbare school) maar zet een paar meiden met dezelfde passie in een kamer en het lijkt alsof we elkaar al jaren kennen.

♡ Iets waar ik stiekem best tros op ben is de samenwerking met bedrijven, dat zij aan mij vragen of ze een product toe mogen sturen en/of ik een samenwerking aan wil gaan. Ik vind dit zo’n mooie kroon op mijn werk en een onwijs leuke manier om nieuwe merken en producten te mogen testen!

Fotograferen is altijd al een hobby geweest, met stappen hoefde niemand te vragen of er iemand een camera bij had, ik was voorzien en plakte de hele avond in kiekjes bij elkaar. Ook vakanties, uitjes en leuke en lekkere dingen, alles moest op de foto tot vervelens toe (I just can’t help it!). Nu heb ik een goede reden om alles op de foto te zetten (want ja, waar heb je anders een blog voor) en waar mensen zich eerst afvroegen waarom ik het deed vragen nu spontaan of er eerst een foto gemaakt moet worden, te grappig.

libelle 13 shoot uitgelicht

♡ Ik heb nooit gedacht dat ik foto’s van mijzelf op internet zou durven zetten zonder er 1001 filters overheen te doen. Wil je dat je blog succesvol word, dan moet jij je eigen uithangbord worden is mij eens verteld. En sinds dien ben ik mijn selfie skills gaan verbeteren en is mijn angst voor de camera gelukkig aardig afgenomen. Want de perfectionist die ik ben. Gelukkig is alles in eigen beheer en baart oefening echt kunst!

Toen ik begon met bloggen had ik nooit durven zeggen dat ik YouTube filmpjes zou gaan maken. Ik als zenuwachtige perfectionist zou dicht slaan voor een camera, en wie gaat er in hemelsnaam in d’r eentje tegen een camera praten? Ik ben enorm blij dat mijn lieve vriend en jullie lieve berichtjes mij hier doorheen helpen en iedere video leer ik weer bij. En jawel, ik begin het zelfs erg leuk te vinden, wie had dat gedacht?

♡ Ook dacht ik dat ik het wel zal redden met mijn spiegelreflex camera met enkel een basis lens erop. Inmiddels leen ik met enige regelmaat lenzen van mijn moeder, hebben we samen een 50mm 1.4 lens gekocht en heb ik een mini studio inclusief daglicht lampen. Ook wilde ik dolgraag een iPhone 6+ omdat hij onwijs mooie foto’s maakt (hallo liefde voor gadgets!). En gelukkig een lief vriendje met een camera die ik mag gebruiken om te filmen. Heb ik weleens laten vallen dat ik verliefd ben op gadgets?

Sinds ik ben begonnen met bloggen merk ik dat ik anders naar de wereld kijk. Overal zie ik Instagram waardige kiekjes en ben ik haast iedere dag bezig met mooie plaatjes te creëren voor niet alleen mijn blog maar zeker ook voor Instagram, Facebook en Twitter! En ik hoop mijzelf iedere dag weer te verbeteren.

OPI I don't speak Meek

♡ Toen ik begon met bloggen was mijn beauty en verzorgingsproducten stash aanzienlijk kleiner. Ik wilde graag een basis creëren en in shoppen ben ik een pro geworden. Dankzij het bloggen en het lezen van blogs van anderen heb ik niet alleen mooie merken leren kennen, maar is mijn kennis vergroot en zijn mijn skills aanzienlijk verbeterd.

Het leukste van bloggen vind ik misschien toch wel het creëren van eigen content, ideeën bedenken en uitvoeren om het vervolgens mooi samen te zien komen in een video of artikel. Dit werkt zo verslavend! En ik had werkelijk waar een paar jaar geleden niet verwacht dat ik ooit iets voor mijzelf op zou kunnen bouwen, omdat ik lange tijd door chronische labeltjes, op bed heb gelegen.

Alles extra’s zijn een kroon op  mijn werk en zo voelt het ook. Ik ben zo ongelofelijk dankbaar dat ik kan bloggen, dat jullie mijn blog komen bezoeken, lieve berichtjes achter laten en dat ik met bedrijven samen mag werken. Heb jij ook de droom een blog te beginnen? Probeer het uit, laat je niet tegen houden door de 1001 redenen om iets niet te doen.

Life is a movie but there will never be a sequel!

En over Instagram gesproken, volgen wij elkaar al?

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

30 Reacties

 1. 15 maart 2015 / 22:28

  Linda je mag zo trots zijn op jezelf! Prachtblog met prachtfoto’s en hoewel ik niet zo van de beautyproducten ben kan ik enorm genieten van de mooie foto’s en lezen hoeveel passie jij ervoor hebt. Er gaan veel blogs aan me voorbij maar ik vind het heerlijk om af en toe eens de sfeer te proeven van een event of mooi product. Hoop dat je nog lang door mag gaan met je grote passie en er mooie dingen op je pad komen. Als iemand weet dat het je niet komt aanwaaien en hoeveel energie dit vraagt van jouw lijf dan ben ik het. Op naar nog vele mooie blogjes! Liefs Denise

 2. 14 maart 2015 / 18:56

  Wat een prachtig artikel, zo mooi en positief! Ik ben ook ontzettend blij dat ik ooit mocht begonnen met bloggen, en dat eigenlijk iedereen die ik ken erachter staat. Daarnaast vind ik het zo leuk om al die bloggers te ontmoeten, ze voelen allemaal als vrienden. <3

 3. 13 maart 2015 / 14:40

  Anders naar de wereld kijken vind ik wel een goeie, je bent inderdaad veel meer bezig met kleine, mooie dingen 🙂

 4. 13 maart 2015 / 13:20

  Wat ik heel erg herken is het anders kijken naar bepaalde dingen. Je mag trots zijn op je blog, je maakt ontzettend toffe filmpjes en je wordt bij de gaafste evenementen uitgenodigd. Prachtige foto’s, zal ik nog even doorgaan? Je bent in ieder geval één van mijn favoriete bloggers.

 5. 13 maart 2015 / 12:45

  Wat een mooi artikel. Je hebt al een hoop bereikt, heel tof! Mooi dat je er zo van geniet, want dat blijft het allerbelangrijkste vind ik! Als je niet meer geniet, is het het niet waard, want het is een hoop werk allemaal!

 6. 13 maart 2015 / 07:46

  mooi artikel ! En dit wil ik ook – al ben ik geen beautyblogger !
  Leuk he dat ze je vinden en je werk waarderen !

 7. 12 maart 2015 / 23:08

  Wat een prachtig stukje en wat een mooie blog heb je! Heel herkenbaar, ik blog nog maar een tijdje maar er gaan zoveel deuren voor me open.

  Ik ontdek trouwens net pas je blog en ik kom er via je vlogs achter dat ik samen met jouw vriend in een groep samenwerk; we zitten op dezelfde school! Echt súper toevallig. (: Als je dit leest, doe ‘m de groetjes, haha!

  • Linda
   Auteur
   13 maart 2015 / 10:29

   Dit is echt te grappig! Ik begon jou berichtje voor te lezen en hij wist gelijk dat jij het was haha! Je hebt de groetjes terug en dank je wel voor het mooie compliment!

 8. 12 maart 2015 / 22:21

  Oh jee, een groeiende stash..! Ik kom echt plek te kort, haha! Alle punten zijn herkenbaar, behalve de filmpjes op You Tube. Ik maak namelijk (nog geen?) filmpjes.

  • Linda
   Auteur
   13 maart 2015 / 10:40

   Beauty blogger struggles! hahahaha

 9. 12 maart 2015 / 21:51

  Wat leuk om te lezen! Geeft veel motivatie x

 10. 12 maart 2015 / 21:35

  Heel herkenbaar! Ik had ook nooit verwacht dat bloggen mij zoveel mooie ervaringen zou brengen!

 11. 12 maart 2015 / 21:32

  Wauw wat een inspiratie! Ik heb zelf CVS en ben sinds kort een blog begonnen, welke ik nog niet openbaar gemaakt heb omdat ik er eerst er wat meer op wil hebben staan. Dat om te voorkomen dat ik stress ga voelen om steeds iets te “moeten” posten. En ook omdat er af en toe een stemmetje zegt: ” wie zit hier nu op te wachten? ”
  Maar ik wil er zeker mee door gaan na jouw verhaal te hebben gelezen! Bedankt voor het extra duwtje in mn rug!
  Succes met je blog! En ik ga je volgen!

  • Linda
   Auteur
   13 maart 2015 / 10:32

   Hi Manon, wat jij verteld komt mij erg bekend voor. Voor mij begon het bloggen ook als een extra en al snel ‘moest’ ik meer van mijzelf en het snelle tempo waarin de full-time bloggers postte werkte ook als een iets te grote stok achter de deur. De druk komt mij dus erg bekend voor! Ik kan je alleen adviseren dicht bij jezelf te blijven, op jou tempo te werken en alleen artikelen plaatsen waar jij achter sta. Dan moet het vast goed komen. Ik ben nu al benieuwd naar je blog! Laat je het mij even weten als hij online staat? Lijkt mij erg leuk namelijk <3

 12. 12 maart 2015 / 21:17

  Wat een leuk artikel om te lezen! Ik ben nog niet zo lang aan het bloggen dus ik vond dit heel interessant! Ik zeg nu bijvoorbeeld ook tegen anderen dat ik niet voor de camera durf te staan en youtube filmpjes van mezelf durf te maken… aan deze kant ook een perfectionist haha, maar gewoon doen dus? Liefs, Cherry.

  • Linda
   Auteur
   13 maart 2015 / 10:33

   Ga gewoon eens voor je camera zitten zonder dat hij aan staat, om een beetje aan de camera te wennen. En neem bijvoorbeeld eens een proef filmpje op waar je niets mee hoeft te doen. Dan zal je merken dat het steeds minder eng en beladen word! 🙂 Succes!

 13. 12 maart 2015 / 17:18

  Wat leuk om te lezen en ik vind dat je helemaal gelijk hebt! Wie weet wat het bloggen ons nog allemaal kan brengen <3

 14. 12 maart 2015 / 17:12

  Wat super om dit allemaal te lezen, en trots kun je zeker zijn op elk punt die je benoemd hebt. Heel gek is het niet dat bedrijven je benaderen want je foto’s en artikelen zijn echt top! Ooit moet ik nog investeren in een echt goeie camera, maar waar moet ik ooit beginnen…

 15. 12 maart 2015 / 15:40

  Wat een leuke dingen noem je! Ik had ook niet gedacht dat bloggen zo leuk zou zijn en dat je ook echt leuke mensen zou leren kennen door het bloggen!

 16. 12 maart 2015 / 14:37

  wat een super leuke post, zo’n rijtje zou ik ook wel kunnen maken! En uiteindelijk heb je het allemaal aan jezelf te danken. Je mag dus zeker trots zijn op je blog en de dingen die je daarmee hebt bereikt. Het is dan ook echt mooi om te zien dat mensen jou blog echt waarderen!

 17. 12 maart 2015 / 12:47

  Wat mooi om te lezen! En heel herkenbaar ook. Je doet het hartstikke leuk en goed. En wat is die uitspraak “Je bent je eigen uithangbord” waar zeg!

 18. 12 maart 2015 / 10:33

  Wat een heerlijk artikel om te lezen…Zeker je tip om gewoon te beginnen is een goede, wij mensen zijn vaak erg geneigd om over van alles en nog wat te twijfelen en hierdoor beperken wij onszelf onbewust toch heel erg…zonde is dat!

 19. 12 maart 2015 / 09:46

  Wat een supermooi artikel heb je geschreven Linde en mooi dat je mensen de tip geeft om gewoon het te doen (ondanks de twijfel). Ook de twijfel heb ik gehad, maar heb het toch maar wel gedaan en ben er elke dag dankbaar voor. Vooral voor de prachtige reacties en de mooie dames die ik er mee heb leren kennen. Dank je wel voor je inspirerende artikel meis. X

 20. 12 maart 2015 / 08:47

  Linda, wat heb je het weer helder en duidelijk geschreven.
  Geen wonder dat je blog goed gelezen wordt.
  Ik vind het super dat je et zoveel uit weet te halen en ik
  weet zeker dat jij je blog nog veel groter gaat maken!
  Groetjes,
  John

 21. 12 maart 2015 / 08:23

  Wauw, je tikt echt de spijker op z’n kop met dit artikel. Alles is meer dan waar en je hebt het ontzettend mooi verwoord!

 22. 12 maart 2015 / 07:40

  Wat een mooi artikel om te lezen! Wat leuk en mooi dat je zo dankbaar bent en dat het bloggen je zo blij maakt! Je foto’s zijn echt prachtig altijd, net als jij zelf overigens meid! Je hebt geen filters nodig op foto’s en ook op youtube ben je hartstikke leuk om te zien:)

 23. 12 maart 2015 / 06:18

  Mooi om te lezen, Linda, dat je zo geniet van het bloggen en alles er omheen. Je kan trots zijn op je blog. En op jezelf niet te vergeten. Ik ben dat in ieder geval wel.. Je maakt prachtige foto’s, schrijft eerlijke en goede artikelen. Jouw blog staat hoog in mijn favorietenlijstje. Ik kom hier iedere dag heel erg graag. Liefs.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Vichy Podexine Herstellende voetcrème voor droge voeten

Voeten zijn vaak toch wel een ondergeschoven kindje. Ze zitten nou eenmaal verpakt gedurende de dag en dan zie je...

Sluiten