Travel Notebook | Geef mij maar Amsterdam!

Geef mij maar Amsterdam! Maar of het mooier dan Parijs is weet ik zo net nog niet. Iedere grote stad heeft iets speciaals en zo ook ons Amsterdam. Vorige week mocht ik maar liefst 3 dagen in deze prachtige stad rondlopen, de 4e moest door een flinke verkoudheid en een zoektocht naar mijn stem (en die bleek moeilijker te vinden dan Waylon) afzeggen. Maar hey, 3 dagen is al top! Ik neem jullie vandaag mee op een klein reisje door onze hoofdstad. Als gewapende Chinees paradeerde ik door de stad en veroverde hij mijn hart. Amsterdam.. was je maar wat dichterbij!

20140602-190933-68973806.jpgAmsterdam, al sinds ik samen ben met mijn lief hebben wij het over een weekendje Amsterdam, omdat we beiden de stad erg leuk vinden en er eens wat langer willen blijven. Afgelopen vrijdag moest mijn lief in Amsterdam werken en wij besloten al een dag eerder de trein te pakken. En zo geschiedde, wij gingen op pad!

20140602-190829-68909045.jpgOnze eerste missie was de Sample sale van Herschel, lief wilde al heel lang een tas en daar gingen we naar op zoek. Wij kwamen om half 2 aan en vanaf 12 uur waren fanatieke koopjesjagers de winkel al aan het plunderen. Gelukkig scoorden wij wel wat, soon on the blog! dag 1 28Na een lange wandeling op en neer naar Amsterdam-Noord besloten wij de tram te pakken richting de Jan Luykenstraat waar ons hotel staat. Ik vind het altijd zo leuk om met de tram te gaan, hier in Dordrecht hebben wij geen trams en dit vervoer middel kom ik normaal alleen op vakantie tegen. Met een ritje van 20 minuten kon ik er weer even tegenaan, hihi!

20140602-190827-68907317.jpgDe mooie Amsterdamse grachten.

20140602-190826-68906068.jpgDe Bijenkorf schiet ik altijd graag even in, om koffie te halen en even mooie tassen en make-up te kijken. Verder was er weinig te winkelen helaas, het was donderdag Hemelvaart en dat betekend dat zo’n beetje alle winkels behalve de Bijenkorf en Forever 21 dicht waren! Ik dacht dat Amsterdam 24/7 leefde, behalve vandaag dus hahaha! dag 1 3De volgende keer hang ik hier mijn eigen liefdes slotje op!dag 1 15De Jan Luykenstraat, wat zijn de straatjes toch mooi en fijn. Nog leuker was dat onze straat parallel liep aan de P.C. hooftstraat, hier konden we dus ook even een kijkje nemen.20140602-190822-68902817.jpgVele mooie etalages met veel te dure tassen en ‘one day’ items. Wel mocht ik van mijzelf iets uitzoeken in de waanzinnig mooie Douglas op de PC. En jee wat staan de merken hier mooi in een display! Ik kocht hier iets van mijn wishlist,-Yay!- en komt dus snel online!

dag 1 19Moe, wie, wij?

Als alle Chinezen hier op de foto gaan moeten wij natuurlijk ook even op de gevoelige plaat vastgelegd worden, say kaas!20140602-190823-68903823.jpgMet knorrende maagjes schuifelde wij Rancho binnen, een Argentijnse Grill House. Deze bevind zich tegenover Pathé Tuschinski en hier hebben we lekker gegeten.

Dag 1 24I am Amsterdam en ikzelf.dag 1 23Museumplein.

dag 1 2120140602-200130-72090545.jpgEindelijk eens een kijkje kunnen nemen in een rustige Forever 21. En wat is de etalage van Luis Vuitton in de Bijenkorf toch leuk! 20140602-191821-69501902.jpgGood Morning sunshines! De wekker ging, helaas, erg vroeg. De avond ervoor hebben wij de AH overvallen en een ontbijtje meegenomen. Wij sliepen in het Bilderberg Hotel Jan Luyken, niet een hele bijzondere kamer. Wel netjes en van alle gemakken voorzien, en het heeft ook nog eens een centrale ligging wat voor ons erg ideaal was.

Vrijdag was een werk dag voor mijn lief en ik hobbelde een daagje mee, en zelfs voor mij was er een klusje weggelegd die dag, waar ik super blij mee ben. Zoals jullie misschien wel eerder gelezen hebben heb ik momenteel geen werk en een kans om qua fotografie iets bij te leren neem ik dan ook graag aan. Ik wil mijzelf blijven uitdagen en mijn skills verbeteren, en daar kan ik voor nu gelukkig mijn ei in kwijt. 

Heeft Amsterdam jou ook in zijn greep?
liefs linda

Follow on Bloglovin

Delen:

8 Reacties

 1. 3 juni 2014 / 20:55

  Als ik dit zo zie dan wil ik zo weer naar Amsterdam! Prachtige foto’s hoor! Amsterdam blijft me altijd wel aantrekken, langer dan een weekendje zou ik er niet hoeven te zijn, omdat het me dan te druk zou worden maar tot nu toe ben ik er hooguit een paar keer een dagje geweest maar moet toch maar eens overwegen om er een weekendje naar toe te gaan!
  ps: hoe heb je trouwens die leuke collages gemaakt?

 2. 3 juni 2014 / 19:29

  Leuk dat ons kleine landje ook nog zoveel moois heeft, De PC vind alleen al geweldig om overheen te lopen en wat dacht je van de Michael Kors winkel <3

 3. 3 juni 2014 / 13:08

  Adam is echt een fijne stad<3 Leuk dat jullie zulke fijne dag hebben gehad. De foto van jou en je vriend is zooo leuk & lief. En wat heb je ook weer prachtige foto's gemaakt en een origineel artikel geschreven!

 4. Joyce
  Auteur
  3 juni 2014 / 11:44

  Wat leuk! Ik ga zelf ook graag naar Amsterdam met m’n vriend. Het is zo anders, maar zo leuk daar 🙂

 5. 3 juni 2014 / 10:19

  Leuk geschreven meis! Ik houd op zich wel van Amsterdam, maar kan maar niet wennen aan die trams. Levensgevaarlijk!

 6. 3 juni 2014 / 09:48

  Leuke fotot’s heb je gemaakt even een heel ander perspectief van Amsterdam!

 7. 3 juni 2014 / 09:21

  Wat leuk dat jullie zo hebben genoten in Amsterdam samen, en las ik nou rustig in de Forever21, dat is nieuw voor me! Het ziet er super leuk uit en wat heb je weer leuke foto’s gemaakt! Die samen met je vriend vind ik erg lief! <3

 8. inspiredbylifee
  3 juni 2014 / 08:37

  Ik vind Amsterdam wel heel leuk als ik in Heemstede ben probeer ik er altijd wel even naar toe te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Formentera | Het idyllische eilandje naast Ibiza

Vorige week liet ik jullie het prachtige eiland van Ibiza al zien, vandaag neem ik jullie mee naar een klein,...

Sluiten