Formentera | Het idyllische eilandje naast Ibiza

Vorige week liet ik jullie het prachtige eiland van Ibiza al zien, vandaag neem ik jullie mee naar een klein, maar prachtig eiland wat niet ver van de kust van Ibiza ligt. Vandaag laat ik jullie de schoonheid van dit eiland zien, en laat ik zien waarom Formentera een fijne bestemming is voor een dagtrip. Enjoy!

Formentera | Het idyllische eilandje naast Ibiza

 

Formentera 1Formentera, een prachtig eiland wat naast Ibiza ligt en je gemakkelijk met de ferry kan bereiken. Het eiland ligt namelijk zo’n 7 kilometer van de kust van Ibiza en met een boot is die afstand prima te overbruggen.  Ik geloof dat wij toen €25,- euro per persoon kwijt waren voor een retourtje. Niet heel goedkoop, maar aangezien wij een hele dag op het eiland zouden gaan verblijven besloten wij toch te gaan. En ik heb geen seconde spijt gehad, op het eiland zagen wij zoutwinningen, prachtige haast witte stranden die heel langzaam overloopt de zee in, hierdoor zie je helderblauw water zover je kan kijken en is het ondiepe water snel op een lekkere temperatuur!

Ben je opzoek naar ruige en ongerepte natuur, dan schijnen de steile rotsen van de rotskust van La Mola de moeite waard te zijn. Hier ben ik zelf alleen niet geweest. Heb je zin om even de stad in te gaan om te eten of te winkelen, Google eens op Sant Francesc de Formentera en je zult zien hoe prachtig het er is. En stiekem baal ik dan wel een beetje dat wij alleen het strand verkend hebben.  

Ook zit er op het eiland Formentera een restaurant wat alleen een dak heeft en een adembenemend mooi uitzicht op het strand en de blauwe zee. Hier heb ik ook de lekkerste inktvisringen ooit gegeten, alleen al daarvoor zal ik nog eens terug willen naar dit stukje paradijs op aarde.

Formentera 8formentera 6Hier zie je op de achtergrond zoutwinning, in het natuurgebied dat las Salinas heet.
formentera 5Formentera 3Formentera 2formentera 4De stranden geven jou het gevoel dat jij je op een onbewoond eiland bevind. Maar dat is niet helemaal waar, hoewel Formentera het kleinste eilandje is in de Balearen telt het toch tienduizend inwoners. En dat vind ik best veel voor een eiland dat slechts 19 kilometer lang is. Verder moet je er ook niet van opkijken wanneer je naakte mensen zien, dat is hier vrij gewoon. In het voor seizoen, toen wij er waren, zagen wij slechts enkele mensen en was het strand verder uitgestorven, in het hoofdseizoen hoorde ik dat het toch veel drukker is. 

formentera 7Formentera, een klein paradijsje vlakbij huis. Hier kom ik zeker nog eens terug!

Kende jij dit prachtige eiland al?

liefs linda
Follow on Bloglovin

 

Delen:

9 Reacties

 1. 9 januari 2016 / 13:01

  Pfff potverdorie wat een hemels plekje! Dit staat op mijn lijstje hoor!

 2. 22 mei 2014 / 20:46

  Ik ben er nog nooit geweest, maar Ibiza staat eerst op mijn verlanglijstje van de Balearen! 🙂

 3. 21 mei 2014 / 18:22

  Alleen van naam was het bekend maar het ziet er zeker heel erg bounty-achtig uit hoor!

 4. inspiredbylifee
  21 mei 2014 / 12:30

  Oh jeej was het maar al juli dan kon ik op vakantie!!!

 5. 21 mei 2014 / 12:08

  Door jouw artikeltjes verlang ik steeds meer naar vakantie, ik wil ook naar zo een mooi paradijs <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Ibiza | Ik laat je zien wat het prachtige Spaanse eiland te bieden heeft

Eivissa oftewel Ibiza is een Spaans party eiland waar je als partylover, naar zeggen, geweest moet zijn. Maar naast alle...

Sluiten