Skip van Dale, ask Urban Dictionary!

Al wandelend door de gangen van de school werd je eigenlijk altijd wel op de hoogte gehouden van de laatste ’trends’ qua taal. Hier pikte je als eerste nieuwe namen, termen en grappige dingen op. Nu ik geen student ben, niet werk (naast het bloggen) begin ik een beetje buiten de spreekwoordelelijke boot te vallen. Een online Urban Dictionary is de uitkomst, en vandaag deel ik de leukste en meest bizarre (nieuwe) woorden met jullie.

Ook nu artiesten als Nicki Minaj en Drake meer op de radio worden gedraaid lijkt Nederland zich een beetje klaar te stomen voor Engelse termen voor mensen en momenten. Zo wil je graag weten wat nou eigenlijk een Pound Cake is voor je het shirt van Beyoncé uit de kast trekt en meezingt met de teksten van B. J. & Drake.

Om jou weer helemaal up to date te brengen deel ik de grappigste, leukste en meest bizarre termen die ik zojuist ben tegen gekomen. Want laten we eerlijk zijn, de online lijst is laaaaaaang! Skip van Dale, ask Urban Dictionary!

Schoonsyndroom
Is een vriendelijke vorm van smetvrees, in plaats van meteen alles vies te vinden, heb je alleen de aanhoudelijke drang om altijd maar schoon te maken. Een over ambitieuze huisvrouw?

Pleelifter
All the girls standing in a line.. Druk of niet, dames gaan wanneer ze in gezelschap zijn vaak toch even samen plassen. Ook wanneer de ander niet hoeft en mee gaat voor de ‘gezelligheid’, deze dames noemen wij vanaf vandaag dus pleelifters!

Selfie-conscious
Een poging doen om in het openbaar een selfie te maken en bang zijn dat andere mensen je zien. “I want to take a selfie but I’m feeling a bit selfie-conscious”. Hoe noemen wij beginnende vlog zenuwen dan? Vlog-conscious?

PPD – post party depression
Het klinkt heel wat, maar het is simpelweg het geweten wat aan je knaagt wanneer je wakker word met een Gi.Ga. kater. En je bang bent dat je hele domme dingen hebt gedaan omdat je je simpelweg niet kan herinneren wat er die avond is gebeurd. Laat staan wie je mee hebt genomen naar huis (voor de vrijgezellen onder ons).

Bia
Come get it Bea? Nee? Oh.. Bia is in dit geval een term voor een goede vriendin, je bitch en dat wordt vervormd van biatch naar bia. Voor iedereen die zijn (beste) vriendin zo noemt, bitch is uit, bia is aan.

What da fuh?
Waar je met bitch de plank volledig misslaat, kan je ook het veelvoudig gebruikte ‘fuck’ in de koelkast parkeren. What is that for? Why did you do that? Why is that here?

Hoe heurt het nou eigenlijk: What da fuh?  Kindvriendelijk, niet?

Wearable bed
Oké dit is misschien wel een van de meest rare uitvindingen gedurende gehele mensheid. Ontwikkelaars in Japan hebben een jas uitgevonden die twee kanten heeft, een jas kant en een bed kant. Ja je leest het goed. Word je moe in Japan of wil je staand een slaapje doen, blaas dan je jas op en transformeer het naar een ‘one-size-fits-all bed!

Side-text
Vergeet de blauwe vinkjes discussie van What’s app en onthoud deze term, side-texten. Het fenomeen doet zich voort tijdens groepsberichten, en hier, met slechts één iemand uit de groep er náást de groepsapp over appen. Handig! Roddelen is altijd leuker als de desbetreffende persoon het zelf niet leest.

Brofie
Oké, dit was een inkoppertje, een selfie maken met je broers.

I’m going to sleep
Tijdens een chat, app of sms zeggen dat je gaat slapen. Maar lees: I don’t want to fucking text you. Weltruste, slaap lekker!

Poophole loophole
Er zijn meiden die de daad voor de huwelijksnacht bewaren, maar andere ‘gaten’ (om het maar even heel plat te zeggen) wél gebruiken. Wilt iemand mij de logica even uitleggen? Don’t pop the cherry! 

Gram
Wanneer je een foto maakt voor op Instagram. ‘Wait, hold it right there, I’ve got to gram this’. Al betekent een grammetje in Nederland toch al snel wat anders. Ik teer voorlopig nog even op mijn nieuwe iPhone waarmee je naast Instagram ook met de normale camera app vierkante foto’s kan maken. Liefde. Al mijn foto’s zijn tegenwoordig dus vierkant haha!

En voor zover het klasje nieuwe woorden en termen. Je staat er gewoon versteld van dat er voor sommige dingen namen zijn! En ik hoop dat jullie net zo hebben kunnen lachen als ik tijdens het uitzoeken en uittypen. Zal het woord van 2014 hier ook tussen zitten?

liefslinda2Bloglovin' button

Delen:

7 Reacties

  1. 8 november 2014 / 15:01

    Ik ben weer helemaal up to date. Van veel termen had ik echt nog nooit gehoord. Wel super leuk om te lezen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Fabulous Friday | Luxe beauty producten

Wat kan een dame zich als een princes laten voelen zoals een vis zich in het water voelt? Luxe beauty...

Sluiten