Ananas & Theeplantages | Chiang Rai

 

Ananas & Theeplantages | Chiang Rai

 

Choui Fong Tea Plantation Chiang Rai

 

Choui Fong Tea Plantation

Een van de bekendste, mooiste en grootste theeplantages is die van Choui Fong. Je vind ze zo’n 25 km boven de stad Chiang Rai. De Choui Fong Tea Plantation heeft een strak aangelegen plantage, en is daarom een lust voor het oog. Ondanks dat Chiang Rai niet echt toerisme kent, is deze plantage, net als The Golden Triangle, een vaste prik op de agenda van tour operators. Je kan hier genieten van een verse kop thee, het uitzicht en verse thee kopen in het winkeltje.

 

Dit is dan ook de omgeving waar wij verbleven in Chiang Rai, Mae Chan. De theeplantages lagen op loopafstand van ons verblijf, en dat zorgt ervoor dat je jezelf af en toe even moet knijpen om te geloven dat je er echt bent. Tijdens het gouden uurtje lopen wij langzaam aan terug om ons klaar te maken voor het avond eten. Life is good in Thailand.

 

Adres: 97 Moo 8 Pasang, Maechan, Chiang Rai 5.

 

 Choui Fong Tea Plantation Chiang RaiChoui Fong Tea Plantation Chiang Rai

 

 

Mae Chan

 

ananasplantage Chiang Rai

 

Ananasplantages van Mae Chan

Op de een of andere manier blijft het mij fascineren, hoe een ananas groeit. In het noorden van Thailand vind je ananasplantages in overvloed. Ik vind het prachtig om te zien hoe deze velden overlopen in mooie, groene bergen. Terwijl wij tussen de velden door lopen worden wij al snel getrakteerd op een prachtig uitzicht over de theeplantages van Choui Fong. Als je deze theeplantage bezoekt, krijg je de ananasplantages (net als de rubberplantages, die ervoor liggen) er eigenlijk gratis bij.

 

 ananasplantage Chiang Raiananasplantage Chiang Raiananasplantage Chiang Rai

 

 

Mae Salong

 

Thee plantage Tea Plantation Chiang RaiThee plantage Tea Plantation Chiang Rai

 

Theeplantages Mae Salong

Een paar dagen later is het tijd voor een nieuwe road trip. Een nieuwe route, nieuwe uitzichten. Al snel zien wij in de bergen van Mae Salong de theeplantages opdoemen, en wij besluiten te stoppen. Deze plantage is iets minder strak aangelegd dan de Choui Fong Tea Plantation, maar loopt langs de natuurlijke lijnen van de heuvels. Het is een plek waar eigenlijk alleen de lokale bevolking komt. En je dus in alle rust kunt genieten van dit prachtige groene uitzicht.

 

 Thee plantage Tea Plantation Chiang RaiThee plantage Tea Plantation Chiang RaiThee plantage Tea Plantation Chiang Rai

 

Fotograferen is al jaren een grote hobby van mij. En juist door het bloggen heb ik geleerd om nog beter te kijken. Ik maak er een sport van om de mooiste en de fijnste plaatjes te maken. Om een plek of een gebied op een andere manier vast te leggen dan de meeste mensen doen. Zo ook op deze plek. Terwijl het reisgezelschap op het uitzichtpunt achterblijft besluit ik mijn broer mee naar beneden te slepen. Op onze slippertjes stuntelen wij ons een stijlen en gladde weg naar beneden om zo midden in de plantage uit te komen.

 

Terwijl wij gezellig kletsen, wat lachen om mislukte foto’s en wat rondkijken merken wij al snel dat er een aantal ogen op ons gebrand zijn. Op een afstandje staat 3 jonge boeren in de schaduw hard te lachen om onze taferelen. Als ik al lachend terug zwaai komen ze al helemaal niet meer bij. Ik heb geen idee waarom we met zijn allen zoveel lol hebben gehad, maar het maakt de stop zeker een stuk specialer. Ik ga weg met een kaart vol mooie foto’s, terwijl hun getrakteerd zijn op een stel stuntelende overenthousiaste Europeanen. Prima deal toch? Op de terugweg komen wij erachter dat er een trap naar boven gaat, en wij deze eigenlijk ook prima naar beneden hadden kunnen pakken. Ineens valt alles op zijn plaats.

 

 Thee plantage Tea Plantation Chiang Rai

 

De groene parels van Chiang Rai

Zoals ik al vertelde is Chiang Rai echt een groene parel. Het is er heerlijk rustig en je bevind je het grootste gedeelte van de tijd alleen tussen de lokale bevolking. Hier proef je meer van het sfeervolle, liefdevolle authentieke Thailand. Vergeet zeker niet om te stoppen als je plantages als deze onderweg tegen komt. Het voelt namelijk alsof jij even in een prachtig reisprogramma bent gestapt op tv. En als ik mocht kiezen tussen de theeplantages, dan kies ik voor de theeplantages in de heuvels van Mae Salong. Je vind ze niet ver bij de Choui Fong Tea Plantation vandaan. Maar laat je vooral verrassen door al het moois wat je hier onderweg tegen komt.

 

Wat staat er op jouw bucketlist?

 

 
Delen:

5 Reacties

 1. 8 maart 2017 / 07:56

  Wat gaaaaaaf weer ♡ Door mijn maand in Sri Lanka ben ik helemaal verslaafd aan ananas ♡

  • Linda
   Auteur
   12 maart 2017 / 22:15

   Dat kan ik zo goed begrijpen, ze zijn ook zoveel zoeter onder de zon. Zó lekker! <3

 2. 8 maart 2017 / 06:03

  Wat een prachtige foto’s. Geweldig die drie jonge boeren. Ik vond het groen door alle theeplantages in Maleisië ook zo mooi.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Marc Jacobs Understudy
Marc Jacobs Understudy – new nudes

Mijn voorkeur voor nude kleurige lipsticks groeit met de dag. Het was dan ook geen verrassing dat ik in Bangkok...

Sluiten