Rosy Cheeks vers gezichtsmasker van LUSH

De wisselingen van seizoenen kunnen zo hun weerslag hebben op je huid. Nu de lentezon vrolijk schijnt en wij weer meer tijd buiten doorbrengen, wordt jouw huid vaker blootgesteld aan zonnestralen. Maar ook de pollen (de mensen die last van hooikoorts hebben weten waar ik het over heb) kunnen zo een nadelig effect op je huid hebben. Het is dan ook geen overbodige luxe om jouw huid tijdens zo’n seizoenswisseling extra liefde en aandacht te geven. En zelf doe ik dat het liefst met producten die zo natuurlijk mogelijk zijn. Juist omdat een (gevoelige) huid alleen het beste verdient. En dat is waar Rosy Cheeks om het hoekje komt kijken, een heerlijk vers gezichtsmasker van Lush, wat zelfs een tikkeltje romantisch is.

 

Rosy Cheeks

 

LUSH Rosy Cheeks

 

Deze Rosy Cheeks brengt jouw huid terug in balans. En dat is wat ik met de wisselingen van seizoenen precies nodig heb. Mijn hoofd loopt over met 1001 dingen die ik wil doen, ik breng meer tijd buiten door en zit met een lichaam wat hier rustig achteraan sukkelt. Eczeem, droge plekjes, zonnestralen en onzuiverheden kunnen dus wel een boost gebruiken.

Het vers gezichtsmasker van Lush reinigt niet alleen jouw huid zacht en grondig, het helpt ook de roodheid te verminderen. Zodat je na een paar keer aanbrengen zal je al merken dat je huid minder rood ziet, rustig en gematteerd is. En daarnaast ruikt hij ook nog eens naar rozen, wat het roze masker ook een tikkeltje romantisch maakt.

 

LUSH Rosy Cheeks

LUSH Rosy Cheeks

 

De verse ingrediënten van Rosy Cheeks

Rosy Cheeks bevat o.a. Kaoline, wat een fijne klei soort is die erom bekend staat dat het de poriën verfijnt en het overtollige talg absorbeert, wat o.a. puistjes en ontstekingen kan veroorzaken. Ook stimuleert het de elasticiteit van de huid. Kalamijn is mild en kalmeert de gevoelige huid. De Turkse rozenolie brengt de huid mooi in balans, en kalmeert. Verse Rozenblaadjesinfusie werkt rustgevend. De rozenklei werkt absorberend en trekt gifstoffen en oneffenheden uit de huid. En is o.a. rijk aan mineralen, magnesium en calcium. Terwijl de Rozenolie een verzorgende werking heeft en rimpelvorming helpt te vertragen. Met andere woorden, heel veel goeds in één potje. 

Het Rosy Cheeks masker is een vers gezichtsmasker, en daardoor ook beperkt houdbaar. Het is vegan en vrij van conserveringsmiddelen. En wordt om die reden dan ook in de koelkast bewaard.

 

De complete lijst met ingrediënten:
Glycerine, Kaoline (Kaolin), Kalamijnpoeder (Calamine), Verse Rozenblaadjesinfusie, Rozenklei (Kaolinite), Parfum, Rozenolie (Rosa damascena), Benzyl Alcohol, Lilial, Geraniol (Geraniol).

 

LUSH Rosy Cheeks

 

Het masker heeft een basis van klei, en dit is goed terug te zien in het product. Het is dan ook een stevig, maar zacht masker wat zich goed aan laat brengen. En ook perfect op zijn plek blijft zitten. Doordat het masker in de koelkast bewaard moet blijven werkt hij ook verkoelend. En krijgt je huid een heerlijke opkikker. De roze kleur maakt het masker extra feestelijk. Waardoor ik hem nu haast dagelijks, met veel liefde gebruik.

 

LUSH Rosy Cheeks

 

Rosy on the ckeeks

Het masker breng je aan op een droge, gereinigde huid, en breng je na het uit de koelkast halen aan. Hierdoor is het een fijne, koele verrassing voor de huid. Laat het masker zo’n 10-15 minuten intrekken (hard worden) voor je hem met lauw-warm water afspoelt.

 

LUSH Rosy Cheeks LUSH Rosy Cheeks

 

Mijn ervaring

Rosy Cheeks is een heerlijk vers gezichtsmasker, wat zeer geschikt is voor de meest gevoelige huidjes. Rode plekjes en onzuiverheden worden gekalmeerd en genezen erg snel. De rozenklei heeft een absorberende werking, en trekt mijn onzuiverheden als het ware uit mijn huid. Hierdoor heb ik in de loop van de tijd iets meer last van onzuiverheden gekregen, omdat deze naar de oppervlakte worden verdreven. Met Rosy Cheeks neem ik de lente schoonmaak wel heel erg letterlijk. Mijn huid voelt goed gehydrateerd en heeft een gezonde glow. En omdat het zo’n fijn en makkelijk masker is, breng ik hem haast dagelijks aan. Juist omdat hij mijn overgevoelige huid een fijne boost geeft.

 

Rosy Cheeks is bij Lush verkrijgbaar voor €11,50 (75 gram). Of lever 5 lege verpakkingen in en ontvang een gratis vers gezichtsmasker. 

 

Wat is jouw favoriete masker?

 

Delen:

11 Reacties

 1. 6 april 2017 / 10:03

  Wat een prachtige foto’s weer!! 🙂 Ik vind de verse gezichtsmaskers van Lush ontzettend fijn, het is sowieso één van mijn favoriete producten omdat het dierproefvrij is. Liefs, Merel

  • Linda
   Auteur
   6 april 2017 / 16:51

   Heel veel liefde voor Lush omdat ze dierproefvrij zijn! <3

 2. 3 april 2017 / 22:39

  Prachtige foto’s heb je er weer bijgemaakt, het masker lijkt me erg fijn!

 3. 3 april 2017 / 22:22

  Oeh, dit klinkt echt als een super lekker masker. Hij ziet er ook zo lekker stevig en tegelijk smooth uit. Met dat fruit op de foto’s zou ik bijna denken dat het gaat ook lekkere kwark. 🙂

 4. 3 april 2017 / 20:34

  Ik weet precies wat je bedoelt met seizoenswisselingen! Mijn hooikoorts is sinds vandaag helemaal terug van weggeweest, helaas!! Het lijkt me een heerlijk masker zoals jij het omschrijft. Jammer genoeg kan ik dit masker zelf niet gebruiken omdat het parfum bevat. Jammer!

  • Linda
   Auteur
   3 april 2017 / 10:58

   Aah dank je wel voor dit mooie compliment! <3

 5. 3 april 2017 / 09:05

  Hm dit klinkt echt als een heerlijk masker! Die ingrediënten zijn stuk voor stuk dingen die mij geweldig zouden kunnen helpen. En die mand met fruit, wauw! Malou x

 6. 3 april 2017 / 07:53

  Ookh dat verse fruit ♡ Ohja wacht, het gaat om het masker 😉 Nog nooit geprobeerd, maar ik moet nodig meer van Lush proberen!

 7. 3 april 2017 / 06:01

  Dit klinkt als een heel fijn masker. Ik ben benieuwd of ik deze ook zo fijn zou vinden en naar de geur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
IG best 9 March
Best 9 on Instagram | March

Maart was verrassend, en verrassend goed voor ons. Van winderige zondagen die perfect waren voor lange wandelingen langs het strand,...

Sluiten