Rice Paper Rolls

 

 

Als ik een keuken mag noemen die ik gezellig vind, dan is dat zeker de Aziatische keuken. De gerechten zijn veelzijdig, de keuze is letterlijk reuze en met de gerechten kun je ook heerlijk variëren. Deze Rice Paper Rolls zijn heerlijk als een frisse, licht verteerbare lunch en ook enorm leuk wanneer je gasten krijgt en je gezellig met een groep aan een goed gevulde tafel wilt eten. Je kunt de loempia’s zowel vegan als vegetarisch of compleet gevuld maken. Wie niet van pittig houd kan zeker genieten van deze Spring Rolls, met een saus kun je het zo pittig maken als je wilt.

Rice Paper Rolls

 

Rice paper rolls recept met vis fish

 

Ik weet nog goed dat ik de Rice Paper Rolls, die dus van dit half doorzichtige rijstpapier zijn gemaakt, voor het eerst zag en mij niet voor kon stellen dat dit een smakelijke hap zou worden. Wat reizen, en zeker door Azië, je leert is dat je vooral open moet staan voor nieuwe dingen. En zelfs thuis vind ik het eten heerlijk en vind ik het fijn om af te wisselend te eten in plaats van alleen Hollandse kost. Nu waardeer ik groener en bewuster ben gaan eten waardeer ik de mooie kleuren van groente des te meer en waan ik mij weer heel even in Azië!

 

Rice paper rolls recept met vis fish

 

Als basis heb je rijstpapier nodig. Deze geïmporteerde Rice Paper vellen uit Vietnam vind je bij de toko, maar ook de Albert Heijn verkoopt ze van verschillende merken. De vermicelli vind je in het Aziatische schap van de supermarkt.

 

Rice paper rolls recept met vis fishRice paper rolls recept met vis fish

 

Als natuurlijk is een heerlijke loempia niets zonder een frisse, enigszins knapperige binnenkant. Je kunt hierbij denken aan sla, komkommer, worteltjes (zelf gesneden of voorgesneden Julienne, gekookte vermicelli (3 á 4 minuten koken), koriander en munt. Maar ook radijsjes, fruit en spinazie schijnen lekker te zijn. Voeg hier geheel naar keuze vis of vlees aan toe. Dit kan (gerookte) kip zijn, zalm of zoals hierboven, garnalen en surimisticks (krab).

 

Rice paper rolls recept met vis fish

 

Nu je de tafel zo prachtig en kleurrijk hebt gedekt is het handig om een diep bord te vullen met lauw warm water zodat je de vellen rijstpapier nat kunt maken. Leg jouw vel hierna op een bord en begin met het vullen van de rijst loempia. Leg de ingrediënten in het midden en voeg hier eventueel een saus aan toe, maar je kunt later natuurlijk ook dippen. Let op dat smaken als munt en koriander aardig kunnen overheersen, gebruik dit dan ook in kleine hoeveelheden en verdeel het goed.

 

Rice paper rolls recept met vis fish

 

Nu is het tijd om jouw loempia te gaan rollen, de rijstvellen zijn behoorlijk plakkerig als ze nat zijn, dus dit kan de eerste keren een beetje onwennig zijn. Vouw als eerste een grote flap over het midden heen, vouw vervolgens de zijkanten dicht en rol jouw loempia dan zo strak mogelijk op met de onderste helft die over blijft.

 

Rice paper rolls recept met vis fish

 

Zijn ze geen kleurrijk geheel om te zien? Voor een grote eter heb je zeker aan 4 rollen als lunch wel genoeg, zelf heb ik al genoeg aan 3. Dit is wel handig om te weten als je gasten krijgt en een inschatting moet doen voor je boodschappen.

 

Rice paper rolls recept met vis fishRice paper rolls recept met vis fish

 

Boodschappenlijst voor 4 personen 

Rice Paper vellen 1 pak
Zakje gemengde sla
Koriander á 20 gram
Wortel Julienne á 150 gram
Verse munt á 20 gram
komkommer 1 stuks
Surimisticks (krab) (voordeel verpakking 200 gram)
Garnalen á 150 gram
Yanco TianTan Vermicelli á 100 gram

Optioneel

Fruit als mango of ananas
(Gerookte) kip of zalm
Loempia saus, sambal oelek

 

Rice paper rolls recept met vis fish

 

Zien ze er niet smakelijk uit? En zo’n fijn gedekte tafel eet nou eenmaal gezellig uit, een heerlijke en gezellige tafeltijd is zo goed als gegarandeerd. Je kunt eindeloos afwisselen en redelijk voordelig eten. Zelf was ik zo’n €13,00 kwijt bij de supermarkt, maar als je goed zoekt en deels je boodschappen op de markt haalt kun je zelfs nog voordeliger uit zijn. Het is een hele fijne en budget vriendelijke maaltijd, en een goed excuus om nog eens wat gasten uit te nodigen. Want zeg nou eens eerlijk, met elkaar een maaltijd bereiden is toch veel leuker dan in je eentje in de keuken te staan?

 

Welk gerecht geeft jou plezier tijdens het eten?

 

liefslinda2Bloglovin' button

 

Delen:

9 Reacties

 1. 10 september 2016 / 20:33

  In another small bowl, mix the hoisin sauce and peanuts. Serve the rice paper rolls with the fish sauce and hoisin-peanut dipping sauces.

 2. 25 mei 2016 / 09:13

  Wat een mooie kleuren samen! Het ziet er goed uit! Ik dacht dat ze nog in de frituur gingen 😉 maar dat gebeurt helemaal niet (en is ook veel gezonder zo). Indische pindasoep met verschillende toppings geeft mij plezier. Niet alleen het maken ervan vind ik leuk om te doen, maar ik heb er echt plezier in om daarna lekker verse toppings erop te doen. Het geheel wordt er ook heel mooi kleurrijk van.

 3. 24 mei 2016 / 17:29

  Oh wat een goed idee zeg! Ik vind ze ontzettend lekker, maar heb het nog nooit zelf klaargemaakt. En heel makkelijk vega te maken, ideaal!

 4. 24 mei 2016 / 14:09

  Oeeeh lekker! Ik heb toevallig afgelopen week ook van die rijstvellen gekocht zodat ik springrolls kan maken. Nog nooit op, maar het ziet er heerlijk uit! Ga het deze week doen hihi.

 5. 24 mei 2016 / 09:33

  Het water loopt mij in de mond. Ik ben al heel lang opzoek naar een ‘makkelijk’ recept hier voor dus jij bent mijn engeltje nu. Ze zien er echt heerlijk uit. Ik ga ze snel ook eens maken 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Anastasia Beverly Hills Brow Definer Chocolate
Anastasia Brow Definer | Chocolate

Na de Brow Wiz komt Anastasia Beverly Hills met een nieuw wenkbrauw potlood die niet alleen de contouren van jouw...

Sluiten