Raspberry Nice Cream

Sinds ik vegan en suikervrij ben gaan eten ben ik mij veel bewuster geworden van wat ik eet. Ik ben nooit een echte snoeper geweest, maar wat ik wel mis is ijs. Nice Cream is een ander woord voor bananen ijs. Dit ijs bestaat uit minimaal 2 ingrediënten en is vrij van lactose en geraffineerde suikers. Daarnaast heb je dit gerecht binnen 3 minuten op tafel getoverd. Ik deel vandaag mijn Raspberry Nice Cream recept, een traktatie om je vingers bij af te likken!

Raspberry Nice Cream

Raspberry Nice Cream

Voor wie is Nice Cream?

Dit bananenijs is voor iedereen die dol is op ijs. Het is leuk om met kinderen te maken. Maar past ook heel erg goed in een plantaardig of een RAW dieet. Perfect voor wie een lactose intolerantie heeft, wie vegan eet en voor wie graag eens iets anders wilt eten dan de standaard ijssmaken. Je maakt dit ijs namelijk in een handomdraai thuis, zonder ijsmachine en de hoofd ingrediënten bestaan uit vers fruit. Je kunt het altijd zoeter maken met vanille druppels, maar ik hou het zelf liever zo natuurlijk mogelijk. Op deze manier is Nice Cream namelijk gewoon een maaltijd. En kun je het als ontbijt eten (heerlijk in de zomer) maar ook zeker als toetje of als vervanger voor jouw pot met ijs wanneer je op de bank een filmpje zit te kijken.

Raspberry Nice CreamRaspberry Nice Cream Raspberry Nice Cream

Raspberry Nice Cream maken

Wat heb je nodig?

↠ 2-3 bevroren bananen
↠ handje bevroren frambozen
↠ handje bevroren blauwe bessen
↠ enkele bevroren bramen
↠ amandelmelk (ongezoet)

Optioneel

↠ kokos snippers

Neem 2 tot 3 rijpe bananen (hoe rijper de banaan hoe zoeter jouw nice cream wordt). Schil ze en breek ze in enkele stukken om ze vervolgens in te vriezen. Herhaal dit ook met je verse fruit, of neem net als ik doosjes ingevroren fruit van de supermarkt. Sinds ik vegan ben gaan eten kan ik simpelweg niet meer zonder een voorraad ingevroren fruit, dit komt echt altijd van pas.

Neem het bevroren fruit en de amandelmelk en doe het in een sterke blender, of in een kom zodat je met de staafmixer het fruit om kunt toveren in ijs. Ga net zo lang door tot je ijs hebt. Plaats het in een mooie schaal, of zet het eventueel terug in de vriezer zodat je er later bolletjes van kunt scheppen. Als topping heb ik nog wat bevroren fruit gebruikt en wat kokossnippers. Hier kun je ook cacao nibs aan toevoegen, ander fruit, of je fantasie de vrije loop laten. Je kunt letterlijk alles maken wat je lekker vindt.

Raspberry Nice Cream

Heb jij weleens nice cream gemaakt?

See you next time voetnot

Delen:

55 Reacties

 1. 11 april 2018 / 08:03

  hmmmm leuke naam heb je gekozen voor dit lekkere recept. Klinkt gezond en ga ik zeker eens proberen 😉 En je foto’s… wauw!

 2. 23 maart 2018 / 13:14

  Dat is lekker ik ga het direct maken. Super gezond bedankt voor sharen:)

 3. 22 maart 2018 / 13:40

  Mijn ex-man mocht geen lactose, best lastig vond ik. Had ik dit voor hem kunnen maken, ziet er heerlijk uit maar ik ga nu niets voor hem maken dus ja haha

 4. 19 maart 2018 / 16:01

  Ik heb dit wel eens gemaakt, niet wetende dat het “nice cream” heet. Het is inderdaad erg lekker en een mooie vervanger voor de minder gezondere verianten.

 5. 18 maart 2018 / 19:34

  Nog nooit gemaakt maar lijkt me zeker wel wat voor de zomer straks!

 6. 18 maart 2018 / 15:57

  Ik heb het nog nooit gemaakt maar het spreekt mij zeker aan. Ik vind de naam ook erg leuk. Ik denk dat mijn kinderen dit ook heel erg zullen vinden.

  • Linda
   Auteur
   18 maart 2018 / 23:20

   Dat denk ik ook! Je kan het namelijk in alle kleuren en smaken maken ☺️

 7. 18 maart 2018 / 12:12

  Ik ben ook fan van nice cream! Ik had laatst de banen met schil in de vriezer gedaan. Bevroren bananen pellen is wel een beetje lastig haha. Volgende keer ga ik het op jouw manier proberen 🙂

 8. 18 maart 2018 / 12:10

  Ik hou ook van nice cream! Ik had laatst de bananen met schil in de vriezer gelegd. Was wel een gedoe om ze vervolgens bevroren te pellen haha! Zal het ook eens op jouw manier proberen, dat klinkt een stuk makkelijker 🙂

  • Linda
   Auteur
   18 maart 2018 / 12:14

   Dat zal ook echt iets voor mij zijn om dat per ongeluk een keer te doen haha! Ze zeggen ook altijd dat je ze het beste in plakjes kunt snijden voor je ze invriest. Maar met of zonder plakjes, het wordt altijd een grote bonk bij mij haha 🙂

 9. 17 maart 2018 / 21:34

  Dit ziet er heel lekker uit, én lijkt me ook heel makkelijk te maken. Dit zou ik zeker eens durven proberen! 🙂 Wat heb je trouwens mooie foto’s van dit recept gemaakt!

 10. 17 maart 2018 / 21:01

  Het ziet er ontzettend lekker uit. En de naam Nice cream.. Love it!

 11. 17 maart 2018 / 15:45

  Nog nooit gemaakt, maar ziet er wel super lekker uit. En lijkt ook niet moeilijk. Misschien toch eens proberen maken. ?

 12. 17 maart 2018 / 13:55

  Vooral als het glad is, zou ik hier heel veel van kunnen eten. Ik ben niet zo van de stukjes in mijn eten. Lekker voor als het al vroeg warm is op een dag.

  • Linda
   Auteur
   18 maart 2018 / 21:47

   Het is een Monstera, ook wel bekend als een gatenplant 🙂

 13. 17 maart 2018 / 12:23

  Het ziet er inderdaad heel lekker uit, al ben ik ook wel benieuwd naar de smaak. Ik eet niet vegan of suikervrij, maar ik heb het gevoel dat ik best wel goed oplet. Vergeleken met hoe jij eet waarschijnlijk weer totaal niet. Afijn, ik haal uit alles iets eruit wat bij mij past. Dank voor het bieden van deze optie. Helaas heb ik geen blender, dat maakt het meteen al weer een tikje lastiger.

 14. 16 maart 2018 / 23:27

  Vanaf nu gaat de banaan in de diepvries. Heerlijk recept.

 15. 16 maart 2018 / 23:15

  Ooh dit ziet er lekker uit! Ik ga het toch een keer proberen te maken, al denk ik dat mijn blender niet heel blij wordt hier van haha.

  • Linda
   Auteur
   16 maart 2018 / 23:36

   Mijn blender is er ook niet sterk genoeg voor, maar met de staafmixer gaat het ook prima hoor 🙂

 16. 16 maart 2018 / 21:57

  Wat een prachtige website! Heerlijk, met die mooie foto’s. En wat goed dat je vegan eet. Ik ben sinds een jaar gestopt met vlees en vis eten, maar echt vegan worden lukt me nu nog niet. Ik heb er diep respect voor. Ga zo door 😀

  • Linda
   Auteur
   16 maart 2018 / 22:00

   Dank je wel voor je mooie woorden! Goed dat je ook al een jaar vis en vlees vrij eet. Ik ben zelf allergisch voor lactose en eieren, dan is de stap om vegan te gaan niet zo groot 🙂

 17. Bregtje
  16 maart 2018 / 21:48

  Zier er heerlijk uit! Ik laat mijn kids van t weekend beoordelen of het lekker is. Kan haast niet anders 🙂

 18. 16 maart 2018 / 21:36

  het ziet er best lekker uit en dat zegt wat uit de mond van iemand die weinig met vegan en suikervrij heeft…

  • Linda
   Auteur
   16 maart 2018 / 21:39

   Hier moet ik dan wel om lachen 🙂 en ik denk dat het zo kan zijn dat je vaker vegan eet zonder het door te hebben 😉

 19. Robin
  16 maart 2018 / 21:27

  Ziet er om te smullen uit, maar wel aan de gezonde kan denk ik

 20. 16 maart 2018 / 21:23

  Jeetje! Erg verleidelijk ziet het er zeker uit. Ik kende het zelf nog niet, maar het lijkt me na het lezen van deze post absoluut de moeite waard. En in ieder geval een stukje gezonder haha 🙂

 21. 16 maart 2018 / 21:03

  Dat vegan food ziet er allemaal zo kleurrijk en fris uit, maar voor mij is het toch niet lang vol te houden.

 22. 16 maart 2018 / 20:40

  Wat leuk om te lezen. Nog nooit zelf gemaakt. Maar misschien toch s proberen

 23. 16 maart 2018 / 17:26

  Wat een heerlijk zomers receptje. En vooral eenvoudig en veilig om met de kids te maken!

  • Linda
   Auteur
   16 maart 2018 / 17:50

   Het is heel erg leuk om met kinderen te maken, en heel erg veilig zo zonder de suiker bom haha!

  • Linda
   Auteur
   16 maart 2018 / 16:54

   Dank je wel! Ik ben er zelf ook helemaal verliefd op <3

 24. 16 maart 2018 / 14:41

  Ohh dat ziet er lekker uit! Ik ga het proberen, dankje! xoxo

 25. 16 maart 2018 / 12:41

  Ik heb dat afgelopen zomer zoveel gemaakt! Stiekem vond ik het ook al ontzettend lekker met alleen banaan, maar deze moet ik ook echt eens proberen 🙂

 26. Anja
  16 maart 2018 / 12:31

  Wat een leuk concept, kende het nog niet, maar ga ik zeker een keer uitproberen, lijkt me ook heerlijk voor mijn kids.

  • Linda
   Auteur
   16 maart 2018 / 12:38

   Het lijkt mij ook super leuk om te maken met kinderen. Zo heb je een lekker ijsje zonder dat ze daarna van de suikers staan te stuiteren. En ze kunnen het helemaal naar eigen smaak maken 🙂

 27. 16 maart 2018 / 12:02

  Fan van nicecream! Ik heb dan ook standaard banaan in de vriezer liggen.

  • Linda
   Auteur
   16 maart 2018 / 12:39

   Ik ook, ik kan echt niet meer zonder ingevroren fruit haha! 🙂

 28. 16 maart 2018 / 11:36

  Mmm, dit klinkt echt heerlijk en lekker gezond! Ga ik zeker eens proberen!

 29. 16 maart 2018 / 11:25

  Nee nog nooit, maar het spreekt me wel aan. Op deze manier is ijs ook niet ongezond lijkt me.

  • Linda
   Auteur
   16 maart 2018 / 12:40

   Nee inderdaad, het is voedzaam en gezond omdat je ongemerkt een berg vitamines naar binnen zit te werken 🙂

 30. 16 maart 2018 / 11:18

  nog nooit gemaakt,maarte ziet er goed uit en zo zie je maar weer dat je met heel weinig hartstikke lekkere dingen ( en gezond) aanmaken.

 31. 16 maart 2018 / 07:05

  Dat klinkt als een heerlijk, gezond én goed voedzaam recept, zeker als ontbijtje ’s ochtends 🙂 Wat ziet het er ook heerlijk uit! Misschien dat ik dit ook eens ga proberen te maken als verwenontbijtje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Linda's Wholesome Life
Linda’s Wholesome Life

[dropcap]H[/dropcap]i welkom! Je ziet het goed, na jaren lang met veel plezier geblogd te hebben onder de naam Lifestylebylinda.nl ga...

Sluiten