Persoonlijk | Nieuwe dromen plukken ♡

Vandaag heb ik een mededeling voor jullie die ik maar wat moeilijk voor mij heb kunnen houden. En het mag er nu dan eindelijk uit en gezegd worden! (ein-de-lijk) Maar niet voor ik eerst een kleine vertelling neerpen, een persoonlijk stukje dat tegelijkertijd de perfecte inleiding is voor hetgeen ik jullie wil vertellen. Ik sta te trappelen, lees je mee? 

Als je jong bent ben je met van alles bezig, vele dingen behalve het druk maken om jou toekomst. Wanneer je 21 bent hoort de wereld aan jou voeten te liggen hoor je af te studeren (als dat jaar ook nog eens jou examen jaar is), de wereld te veroveren en vooral veel plezier te maken. Wat ik nooit had verwacht is dat vlak voor mijn eindexamen mijn wereld stil zou komen te liggen en ik via de vele wegen naar Romen moest vechten om een diagnose. En die kreeg ik, na jaren kwakkelen, toen ik eenmaal aan bed gebonden was kreeg ik te horen dat ik ME (Myalgische Encefalomyelitis) had, of heb moet ik eigenlijk zeggen, omdat het vooral chronisch en het begin van een lange schakel aan klachten en nieuwe diagnoses was.

De weken verstreken en langzaam leerde ik steeds meer van mijn eigen lichaam kennen. Wanneer ik de energie ervoor had pluisde ik mijn medische rapporten uit, de rapporten die normaal een arts voor jou bewaart en ze uitgebreid uitlegt in vooral wat extra Jip en Janneke taal. Ik had sterk het gevoel dat ik pas precies wist wat mijn lichaam nodig had als ik alle uitslagen kon begrijpen en lezen. Het duurde even, maar ik werd er goed in. Ik las uitslagen als krantjes aan het ontbijt en sprokkelde en verzamelde informatie en de juiste artsen om mij heen. Artsen die naast de vele reguliere artsen, wel in mijn ziek zijn geloofden. Want dat is nog het meest bizarre van het verhaal, als je onzichtbaar ziek bent, en de gewone testen niets uitwijzen, dan ben je helemaal gezond. Op wat kleine psychische klachten na.

Stilzitten, daar ben ik nooit echt goed in geweest. Al moest het wel op mijn eigen tempo en agenda, een puntje wat vele mensen om mij heen best wel lastig vonden. Mijn prioriteiten waren niet altijd dezelfde als die van een ander. En ondanks dat anderen het daar moeilijk mee konden hebben, na ik zelf ook heel wat tranen heb gelaten, heb ik er niet hard voor gevochten. Vechten voor liefde of een vriendschap als je ziek bent voelt niet goed, energie die ik liever besteedde aan het zoeken naar kwaliteit van leven.

ingeschreven

Nu, 5 jaar later ben ik gezegend met de lieve mensen om mij heen. Heb ik een aantal opvattingen aangevochten in de rechtzaal, heb ik dingen die mij pijn doen proberen los te laten (zoals oude dromen en wensen) en een nieuw leven gestart. Een leven wat nu eindelijk, na hard werken, zijn vruchten af gaat werpen. Opnieuw kom ik nu, via de vele wegen naar Rome aan bij een bestemming die mij wel aanstaat. Ik ben opnieuw een stuk zelfstandiger en dat bevalt mij meer dan goed. Ik ben niet meer het meisje dat niet bang was voor avontuur, quad reed en hard wilde galopperen op de meest gevoelige paarden van de manege. Geleerd heb ik om mijn plezier uit nieuwe dingen te halen, of eigenlijk een oude hobby die wat weg lag te kwijnen onder een dikke laag stof, omdat het na mijn puberteit niet spannend genoeg meer was.

Schrijven, het creëren van mooie foto’s, de illusie waar je dan in instapt. Een wereld waar ik zelf controle over heb. Een wereld waar ik kwaliteit kan testen, een aspect wat ik zelfs vroeger toen ik nog werkzaam was op een woonvoorziening voor gehandicapten, naast de uitdaging in het werk, eigenlijk wel het leukste vond. Een wereld waar mijn woorden 24/7 gewoon kunnen zijn, waar ik ook levendig aanwezig ben als ik slaap. Een wereld die mij blij maakt, mijn dagen een invulling geeft en een uitdaging. Die wereld, mijn wereld betekent zoveel voor mij, en ik ben dan ook onwijs blij dat ik jullie mag vertellen dat ik een nieuwe droom (opnieuw via de mooie wegen naar Rome) heb mogen plukken. Lifestyle by Linda is nu mijn bedrijfje, mijn ticket om met beide voeten weer in de wereld te stappen en er echt te zijn. Omdat ik nu simpelweg niets te verliezen heb. En dat voelt verdomde goed.

Een dikke shout out naar de mensen die mij door dik en dun hebben gesteund, en aan mijn volgers en bezoekers. Zonder jullie was mijn plekje op het internet slechts een droom geweest.

Dank jullie wel! 

liefslinda2Bloglovin' button

 

 

 

 

 

 Een kleine noot van de redactie:

Op Lifestyle by Linda gaat er voor jullie uiteraard niets veranderen. Het is vooral dat alles achter de schermen nu klopt en ik met mijn blog, mijn passie, verder kan groeien. Alles blijft 100% Linda, 100% mijn mening en 100% mijn ding.

Delen:

52 Reacties

 1. 5 mei 2015 / 12:24

  Lieve Linda, wauw, bedankt voor je bemoedigende verhaal. Ik heb zelf ook M.E. maar door ertegen te vechten kan ik écht genieten van de kleine (voor mij grote) stappen die ik maak.
  Heb nu zelfs 2 kinderboeken geschreven. Wie had dat ooit gedacht,
  liefs van Dian

 2. 18 april 2015 / 21:51

  Oh wauw Linda! Wat geweldig dit! Gefeliciteerd, dit verdien je echt. Wat kan je dit toch mooi verwoorden, je bent altijd zo positief, dat maakt je nog mooier dan dat je al bent.

 3. 17 april 2015 / 19:45

  Kippenvel en tranen die prikken achter mijn ogen, want je verhaal is zo herkenbaar!!! Met mijn zenuwpijn zit ik ook nog steeds in een mallemolen van medicatie, operaties en doorverwijzingen. Soms het gevoel hebben dat je je ogen uit je kop jankt, héél diepe dalen, proberen de moed er in te houden en vooral; genieten van kleine dingen. Niets is vanzelfsprekend als je chronisch ziek bent of alle dagen pijn hebt. Ik ben heel erg blij dat je deze stap nu hebt kunnen zetten, je blog is zo mooi en zo Linda! Wees er ontzettend, ontzettend, ontzettend trots op! Een hele dikke knuffel!

 4. 17 april 2015 / 09:56

  gefeliciteerd met deze nieuwe stap in de toekomst….knap dat je zo ontzettend vooruit durft te kijken, het gaat je zeker lukken….

 5. 17 april 2015 / 07:50

  Wat een mooi en open stukje. Gefeliciteerd met het inschrijven van je bedrijfje bij de kvk, ik hoop dat er veel moois uit mag komen!

 6. 17 april 2015 / 01:22

  Oh super leuk! Je verdient dat zo hard, je blog is elke dag een plezier om te bezoeken 🙂

 7. 17 april 2015 / 00:39

  Wat een ontzettend mooi artikel Linda! Van harte Gefeliciteerd met je eigen bedrijf! Je hebt een hoop moeten doorstaan maar na regen komt zonneschijn. Het is je heel erg gegund! Veel plezier met je eigen bedrijf en geniet ervan! <3

 8. 16 april 2015 / 22:51

  Wauw wat top. Gefeliciteerd!! Ik ben ook sinds 1 april ondernemer en het voelt zo goed. Eindelijk kies ik voor mezelf en volg ik mijn eigen geluk.

 9. 16 april 2015 / 21:14

  Gefeliciteerd lieve Linda! Wat een prachtige stap en onwijs leuk!

  • Linda
   Auteur
   16 april 2015 / 20:56

   Dank je wel voor jou onwijs lieve woorden! <3

 10. 16 april 2015 / 20:11

  Super dat je de stap hebt ondernomen! Vooral van genieten en zo doorgaan 🙂

  • Linda
   Auteur
   16 april 2015 / 20:57

   Aah dank je wel Vera! <3

 11. 16 april 2015 / 19:59

  Wauw, wat een super nieuws! Het is je echt van harte gegund <3

  • Linda
   Auteur
   16 april 2015 / 20:57

   Lief, dank je wel! <3

 12. 16 april 2015 / 19:01

  Wat ongelofelijk fijn dat je je droom verwezenlijkt hebt ondanks de zware obstakels die je hebt moeten overwinnen. Heel veel succes, ik gun je het van harte! Liefs

 13. 16 april 2015 / 18:56

  Hartstikke gaaf om te lezen en van harte gefeliciteerd! Super! Maak er een knallend bedrijf van!

 14. 16 april 2015 / 16:59

  Ik heb ook heel veel respect voor je positieve houding, wauw! Ga zo door <3

  • Linda
   Auteur
   16 april 2015 / 17:19

   Lief van je Maaike, dank je wel! <3

 15. 16 april 2015 / 15:06

  Lieve Linda, ondanks de enorme positieve lading zit ik toch met tranen in mijn ogen, want ik voel het gewoon. Je hebt jouw gevoel zo mooi beschreven. Ik heb zo veel respect voor jou en jouw positieve houding. En hoe erg moet het zijn geweest dat men zo lang niet heeft begrepen dat er écht iets met jou aan de hand was. Wat een frustratie. Het is zo fijn om te lezen hoe jij in het leven staat. Je doet het super goed, en ik word altijd vrolijk van jouw artikelen. Je bent een voorbeeld! Gefeliciteerd met jouw eigen bedrijfje!

  • Linda
   Auteur
   16 april 2015 / 16:16

   Meis, jou woorden weten ook mij steeds weer te raken. Wat onwijs lief van jou, en wat lief dat je het gewoon begrijpt. Je bent zelf ook een toppertje en vind het onwijs leuk dat wij elkaar door het bloggen hebben leren kennen! <3

 16. 16 april 2015 / 13:34

  Meid, ik ben zo trots op je.. Alles wat je hebt meegemaakt en hebt doorstaan…. En moet je nu zien, he doet het allemaal maar!

  You rock girl

  • Linda
   Auteur
   16 april 2015 / 16:15

   Dank je wel lief dinnetje <3

 17. 16 april 2015 / 12:04

  Super, gefeliciteerd! Je hebt het verdient! En wat heb je dit mooi verwoord!

  • Linda
   Auteur
   16 april 2015 / 12:16

   Onwijs lief, dank je wel!

 18. 16 april 2015 / 12:04

  Mooi geschreven hoor! En echt een ongelofelijk dikke proficiat met je eigen bedrijf! Yay!

  • Linda
   Auteur
   16 april 2015 / 12:16

   Een dikke yay! Dank je wel <3

 19. 16 april 2015 / 11:58

  Van harte wens ik je veel succes Linda. Via John bleef ik een beetje op de hoogte met jouw toestand en het knokken dat je hebt gedaan om dit wat je nu bereikt hebt te realiseren.Ik vind je een KANJER!

  • Linda
   Auteur
   16 april 2015 / 12:17

   Wat onwijs leuk om te horen, en heel erg bedankt voor de lieve woorden. Er zullen maar weinig mensen zijn die het écht snappen en die woorden zijn mij zo veel waard <3

 20. 16 april 2015 / 11:27

  Wauw van harte gefeliciteerd! Heel veel succes 😀

  • Linda
   Auteur
   16 april 2015 / 12:17

   Lief, dank je wel!

 21. 16 april 2015 / 09:36

  ah linda wat een super lieve tekst en enorm mooie woorden, als je hard werkt kan je het en wat goed dat je een recht zaak aan hebt gespannen. het is nu tijd voor jou nieuwe dromen en jij krijgt nog genoeg kansen om het leven zo te maken als jij het wilt <3

  • 16 april 2015 / 09:37

   en natuurlijk heel tof dat je eindelijk je eigen bedrijfje hebt mag je echt trots p zijn! ik ga binnenkort ook even langs het KvK om te kijken want mijn kansen zijn!

   • Linda
    Auteur
    16 april 2015 / 12:17

    Aaaah super leuk Alexa, en dank je wel! <3

   • Linda
    Auteur
    16 april 2015 / 12:18

    Je kan het trouwens al toetsen en er veel over lezen op de site van de kvk 😉

 22. 16 april 2015 / 09:29

  Ik heb je artikel met veel plezier en vol bewondering gelezen. Wat ben jij van ver gekomen en wat heb jij al veel bereikt zeg: iets echt om trots op te zijn. Een eigen bedrijfje lijkt mij dan ook de kers op de prachtige taart van jou! En je verdient het ook zo ongelooflijk: de ene keer dat ik heb ontmoet vond ik je echt een topper, een echte dame met een hart van goud! Ik wens je dan ook het allerbeste toe en hoop dat jij je dromen na mag blijven streven en dat jij jouw geluk mag vinden, hoe jij dat ook ziet! Je bent een topper. X

 23. Jet
  16 april 2015 / 09:16

  Kanjer we zijn super trots op je .
  Heel veel suc6 met je bedrijf meid .
  Ik weet zeker dat het jou gaat lukken .
  Xxx

  • 16 april 2015 / 09:22

   Mams wat enorm leuk dat jij zo’n lief berichtje achter hebt gelaten! Zonder jullie was het zeker niet gelukt! <3

 24. 16 april 2015 / 08:57

  Hi Linda,
  ongelofelijk trots op jou!
  Van harte gefeliciteerd!

  Ik weet zeker dat jij van je nu al succesvolle blog een nog groter succes ga maken.
  Ik weet maar al te goed dat je met de nodige pijn in je hart afscheid heb moeten nemen van je oude dromen.
  Daarom des te mooi de manier waarop jij nu steeds nieuwe dromen weet waar te maken.

  Heel veel succes,
  liefs, John

 25. 16 april 2015 / 08:38

  Wat heb je dit mooi beschreven! Je hebt een groot talent voor dingen te verwoorden en op ‘papier’ te zetten, daar mag je trots op zijn. Ik weet precies hoe je je voelt en begrijp je wandelingen door het leven heel goed. Van harte gefeliciteerd met je eigen bedrijfje, het is je gegund lieve Linda!

  • 16 april 2015 / 09:29

   Ik vind het zo bijzonder dat een paar woorden al genoeg mogen zijn, en dat er nieuwe kansen bestaan. En dank je wel voor je lieve woorden!

 26. berthy
  16 april 2015 / 08:38

  Na zoveel “groeipijnen ” en volharding is er voor jou ook een droom uitgekomen.. Op naar nieuwe uitdagingen en heel veel succes en plezier hierbij. Je blijft ons begin van elke nieuwe dag.

  • 16 april 2015 / 09:30

   Het blijft zo ongelofelijk gek en onwerkelijk klinken, en eindelijk een ticket om nog harder te knallen! Dank je wel 🙂

 27. 16 april 2015 / 08:12

  Wat een mooie stuk Linda!! Je bent echt een topper. Zo fijn dat je dingen voor jezelf een plek hebt kunnen geven en dat je een hele mooie droom waar hebt kunnen maken. Ookal zijn de omstandigheden nu anders dan je vroeger verwacht had, dromen kan je inderdaad altijd!

  • 16 april 2015 / 09:31

   Heel erg bedankt voor jou mooie en lieve reactie <3 Dromen kan inderdaad altijd!

 28. 16 april 2015 / 08:05

  Wauw, wat gaaf lieve Linda, van harte gefeliciteerd! Je verdient het helemaal <3 Ik heb echt bewondering voor je wilskracht en positiviteit, je bent een topper!

  • 16 april 2015 / 09:32

   Heel heel heel erg bedankt lieve Svenja <3

 29. 16 april 2015 / 07:05

  Gefeliciteerd, kanjer. Ik gun je dit zo enorm. Dikke X.

  • 16 april 2015 / 09:32

   En dat vind ik nou zó onwijs lief van jou! <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Dr. Huaschka nacht serum kracht van de nacht vitaliserende nachtverzorging verzorging huid review lifestyle by linda
Dr. Hauschka Nacht Serum & wennen aan vetvrije nachtverzorging

Dr. Hauschka introduceert een nieuwe vetvrije basisnachtverzorging, namelijk het Dr. Hauschka Nacht Serum! Tijdens de valentijnsworkshop eerder dit jaar werd...

Sluiten