Dr. Hauschka Nacht Serum & wennen aan vetvrije nachtverzorging

 

Dr. Hauschka Nacht Serum

 

Dr. Huaschka nacht serum kracht van de nacht vitaliserende nachtverzorging verzorging huid review lifestyle by linda

 Dr. Hauschka

Ik heb al eerder uitgebreid geschreven over het merk Dr. Hauschka, en waar het bekend om staat. Kort zal ik een paar belangrijke punten uitlichten.

‘Uit de natuur voor de mens’ is al sinds de oprichting in 1935 de leidraad geweest van WALA Heilmittel, het moeder bedrijf van Dr. Hauschka. Zij maken gebruik van natuurlijke grondstoffen die zoveel mogelijk onder eerlijke omstandigheden worden gewonnen uit biologische-dynamische teelt, gecontroleerde biologische teelt of van percelen in de vrije natuur. Kwaliteit staat voorop, zo word er geen gebruik gemaakt van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, minerale oliën, parabenen, siliconen en polyethyleenglycol (PEG).

Bij Dr. Hauschka staat bekend om de producten die het natuurlijke ritme van de huid ondersteunen. En test de producten ook niet op dieren.

Dr. Huaschka nacht serum kracht van de nacht vitaliserende nachtverzorging verzorging huid review lifestyle by linda

Nacht Serum – Kracht van de nacht

’s Nachts heeft jou huid geen bescherming nodig tegen milieu-invloeden, maar wel optimale omstandigheden om uit eigen kracht te kunnen regeneren (herstellen en vernieuwen). Het Dr. Hauschka Nacht Serum stimuleert het zelfherstellende vermogen van de huid, waarbij cellen worden vernieuwd en afvalstoffen worden uitgescheiden. Het is daarom ook erg belangrijk om voor het aanbrengen van het Nacht Serum jou gezicht eerst goed te reinigen. Juist omdat het nieuwe product ondersteuning biedt aan de huid tijdens de nacht, bij de ademhaling en het herstellen van haar vochtbalans.

 Night Serum Apple with seed; Nachtserum Apfel mit Samen

De rozenappel is een nieuw gewas wat een grote rol speelt in het Nacht Serum. Annette Greco, Directeur Plantaardige Ontwikkeling bij Dr. Hauschka vertelt daar het volgende over, en zelf kan ik het niet mooier verwoorden:

“Voor de nieuwe productformule worden vers geoogste bloesems en vruchten verwerkt door middel van een speciaal ontwikkelde methode. De rozenappels worden lokaal en op biologische wijze geteeld. De heilzame samenstelling wordt verrijkt met plantaardige ingrediënten zoals toverhazelaar. Deze voortreffelijke bestanddelen versterken de huid.” Nacht Serum nodigt de huid uit tot nachtelijke activiteit. Het wordt snel opgenomen, houdt het vochtniveau van de huid op peil en zorgt ervoor dat de huid zacht aanvoelt. De aromatische samenstelling helpt de huid tijdens de nachtelijke rust om haar natuurlijk evenwicht te herstellen. De volle kracht van de rozenappel in Dr. Hauschka’s Nacht Serum verfrist, verkwikt en vitaliseert. ’s Ochtends straalt de huid een innerlijk gloed uit, klaar voor de nieuwe dag.

Dr. Huaschka nacht serum kracht van de nacht vitaliserende nachtverzorging verzorging huid review lifestyle by linda

Maar waarom een nacht serum?

Een gezonde huid is van nature uitgerust met alle krachten die het nodig heeft om zichzelf te regenereren, herstellen, hydrateren en beschermen. Milieu-invloeden, mentale stress en andere factoren kunnen de huid uit balans brengen. Bij Dr. Hauschka ontwikkelen zij producten die het natuurlijke ritme van de huid ondersteunen. ‘s Nachts heeft de huid een ander ritme dan overdag.

’s Nachts hoeft de huid niet beschermd te worden tegen invloeden van buitenaf, maar wil het diep kunnen ademen en herstellen. Daarbij worden cellen vernieuwd en afvalstoffen uitgescheiden. Met het nieuwe Nacht Serum bestaat de nachtverzorging, net als de dagverzorging, nu uit drie stappen, waarvan alleen stap 3 anders is. En hiermee is jou avondritueel compleet.

Night Serum Apple with seed; Nachtserum Apfel mit SamenTijdens de Valentijnsworkshop hebben wij bloggers de nachtverzorging uitgebreid doorlopen, als je hier meer over wilt lezen raad ik jou aan dit artikel te lezen waarin ik alles stap voor stap uitleg.

Dr. Huaschka nacht serum kracht van de nacht vitaliserende nachtverzorging verzorging huid review lifestyle by linda

De producten van Dr. Hauschka Cosmetica voor de nacht bevatten stimulerende en herstellende plantenextracten. De natuurlijke uitscheidingsprocessen van de huid worden niet belast met een vette crème (hierover straks meer). Hierdoor kan de huid vrij ademen en worden zwakke punten en onregelmatigheden hersteld. De huid blijft gezond en mooi.

Het hydraterende Nacht Serum bevat geen olie en is net zo vitaal als water. Omdat het bij de derde stap voor de nachtverzorging draait om het vitaliseren van de huid. Het resultaat is een stralende huid vol frisheid en vitaliteit.

Het Nacht Serum is voor ieder huidbeeld, maar voor de rijpere huid (40+) adviseert Dr. Hauschka het Regeneratie Serum. Dit serum verfijnt rimpeltjes en lijntjes.

Dr. Huaschka nacht serum kracht van de nacht vitaliserende nachtverzorging verzorging huid review lifestyle by lindaBelangrijkste ingrediënt is de appel: hij helpt je huid zichzelf open te stellen voor nachtelijke herstelprocessen, zodat die er ’s ochtends stralend en fris uit ziet.

Dr. Huaschka nacht serum kracht van de nacht vitaliserende nachtverzorging verzorging huid review lifestyle by linda

Ingrediënten

Water (Aqua), Alcohol, Glycerin, Pyrus Malus (Apple) Fruit Water, Chondrus Crispus Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Hectorite, Pyrus Malus (Apple) Flower Extract, Fragrance (Parfum)*, Citronellol*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Sodium Chloride, Xanthan Gum.

*uit natuurlijke etherische oliën

Opvallend is de alcohol die je misschien niet direct op de ingrediënten lijst zal verwachten. Toch is alcohol van groot belang voor de stabiliteit van het product. Omdat Dr. Hauschka principieel geen synthetische conserveringsmiddelen gebruikt is alcohol ook van groot belang voor de houdbaarheid van producten die water bevatten. Wat je misschien niet wist is dat alcohol (ethanol) in de vrije natuur voorkomt. De ruwe alcohol wordt namelijk eerst gewonnen via het vergisten van mais, fruit en aardappelen. Bij WALA wordt de ethanol niet gedenatureerd (ondrinkbaar gemaakt) met synthetische stoffen, maar met hoogwaardige natuurlijke oliën, zoals rozenolie of lavendelolie.

Daarbij werkt alcohol desinfecterend en verkoelend voor je huid. Deze alcohol is daarom anders dan bij veel reguliere merken.

Dr. Huaschka nacht serum kracht van de nacht vitaliserende nachtverzorging verzorging huid review lifestyle by lindaEen groot voordeel van de tube is de kleine opening, dit werkt hygiënisch en hierdoor is de hoeveelheid makkelijk te verdelen. Omdat het serum vrij geconcentreerd is en gemakkelijk verdeeld over de huid, heb je maar een kleine hoeveelheid nodig.

Dr. Huaschka nacht serum kracht van de nacht vitaliserende nachtverzorging verzorging huid review lifestyle by linda swatchZoals je goed kunt zien is het een vrij doorzichtige, maar iets troebele substantie. Hij voelt heerlijk en verkoelend aan op de huid, je zal direct voelen dat jou huid gevoed word en wat strakker aanvoelt. Ook opvallend is de fijne frisse geur, opvallend lichter dan de typische Hauschka geur die je misschien wel kent van de (hand) crèmes en foundation. Het serum trekt snel en gemakkelijk in en is absoluut niet vet of vettig.

Je brengt een kleine hoeveelheid van het Nacht Serum dun aan op het gezicht, de hals of zelf op het decolleté.

Dr. Huaschka nacht serum kracht van de nacht vitaliserende nachtverzorging verzorging huid review lifestyle by linda

Overstappen naar een vetvrije nachtverzorging

Je hebt een lange dag erop zitten, misschien wel een droge huid, en je wilt jezelf eens goed verwennen. Hoe lekker is het dan om na een warme douche een heerlijke vette crème op jou gezicht te smeren. Zo voelt jou huid direct gevoed aan en straalt hij weer, zelfs na die lange dag werken. Maar het tegendeel is waar, een vette crème belemmert en belast het natuurlijke uitscheidingsprocessen van de huid. En hoe lekkerder de producten smeren, des te meer siliconen  er aan de producten zijn toegevoegd om het zo lekker smeerbaar te maken. Wil je jou huid daar echt aan blootstellen?

Omschakelen naar een vetvrije nachtverzorging kost enige inspanning, mentaal en van jou huid. Je moet als eerste simpelweg een knop omzetten en beseffen dat je jou huid niet te weinig geeft als je geen vette crème smeert. Jou huid zal ook erg moeten wennen, de nachtproducten van Dr. Hauschka zullen in plaats van jou huid vertroetelen (en lui maken) een beroep doen op het zelfherstellend vermogen van jou huid.

De huid zal in het begin wat trekkerig en droog aanvoelen, jou huid moet wennen en omschakelen. De huid vernieuwt zichzelf om de 28 dagen en dat zal precies genoeg moeten zijn voor jou huid om te wennen. De huid word nu gestimuleerd om zichzelf te herstellen en die inspanning zal lonen. De huid zal in de avond strakker aanvoelen en wanneer je wakker word zal je zien dat jou huid, na een opbouwende nachtfase, zacht, fris en elastisch aan zal voelen. Ook mijn huid straalt nu meer als ik wakker word, iets wat ik na mijn pubertijd niet meer gewend ben.

Met een Dr. Hauschka masker, aan het begin van de avond, kun je de overgangsfase van de dag naar de nacht inluiden. En dat is ook precies wat ik tijdens de Valentijnsworkshop heb gedaan. Verwijder het masker voordat je gaat slapen en zorg voor een vetvrije nachtverzorging. Mijn huid vind het een hele welkome verandering!

Dr. Huaschka nacht serum kracht van de nacht vitaliserende nachtverzorging verzorging huid review lifestyle by linda

Mijn ervaring

Niet heel lang geleden introduceerde ik een serum in mijn avondroutine, dit is de LUSH Full of Grace bar en schreef hier eerder al een review over. Een serum toevoegen was het beste wat ik mijn huid kon bieden en mijn nieuwsgierigheid was dan ook direct gewekt toen Dr. Hauschka het Nacht Serum introduceerde. Niet eerder heb ik zo aandachtig naar mijn verzorgingsritueel gekeken, en kan ik vertellen dat mijn avond routine inmiddels compleet uit Dr. Hauschka bestaat.

Mijn huid heeft flink moeten wennen en omschakelen, mijn gevoelige, geïrriteerde en beschadigde huid (met regelmatig onzuiverheden, Rosacea plekken, Eczeem, Psoriasis en allergieën) voelde droog en trekkerig aan. Onzuiverheden schoten als paddenstoelen uit de grond (het afvoeren van afvalstoffen is door mijn chronische ziekte ME altijd al een probleem geweest) en ook ontdekte ik hier en daar wat schilfers.

Nu schrikt mij dit niet af, omdat ik weet dat mijn huid tijd nodig heeft. En omdat mijn huid geen symptomen van allergieën vertoonde, heb ik doorgezet. Mijn huid was duidelijk lui, al gebruikte ik geen vette crème (alleen op de Eczeem plekken) en moest duidelijk weer aan het werk gezet worden. Dit heeft mijn nieuwe verzorgingsritueel zeker aangewakkerd, ingekopt en het Nacht Serum maakt het naar mijn mening, het ritueel ook helemaal af.

Mijn huidige nacht routine ziet er nu als volgt uit: ’s Avonds reinig ik eerst uitgebreid mijn huid met de Reinigingsmelk. Hierna breng ik de Gezichtslotion aan, gevolgd door een dun laagje Nacht Serum. Een uitgebreide review van de overige producten volgt uiteraard binnenkort!

Dr. Huaschka nacht serum kracht van de nacht vitaliserende nachtverzorging verzorging huid review lifestyle by linda

Nu, 2 maanden later, voelt mijn huid een stuk gezonder aan. Hij straalt meer (ik kreeg zelfs voor het eerst een compliment over mijn mooie huid, en ja, zonder make-up!), is duidelijk beter gehydrateerd en voelt elastischer aan. Onzuiverheden blijf ik hier en daar wel houden, dit zal ik moeten accepteren omdat het nu eenmaal bij mij hoort, wel heb ik het idee dat plekjes sneller genezen. En daar ben ik onwijs blij mee.

Mijn huid is rustiger, is duidelijk minder rood en geïrriteerd en kan, naar mijn idee, meer hebben. Ik ben dan ook heel erg benieuwd wat deze nieuwe verzorginsroutine (op bovenstaande foto) mij op de langere termijn gaat brengen. Mijn huid voelt nu al beter als ooi te voren en daar ben ik Dr. Hauschka en met name de deskundigheid en betrokkenheid van Monique Groeneveld (Dr. Hauschka therapeut van 2014) onwijs dankbaar voor.

Ook mijn moeder maakt iedere avond dankbaar gebruik van het Nacht Serum, en zelfs zonder stap 1 & 2 van het ritueel, merkte zij al na de eerste keer aanbrengen een sterke verbetering.

Voor het Dr. Hauschka Nacht Serum (25 ml) geldt een adviesprijs van €30,95 en is vanaf 1 mei 2015 verkrijgbaar. 

 

 Ga jij het Nacht Serum proberen?

liefslinda2Bloglovin' button

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat een product wat mij ter beschikking is gesteld voor een review. Lees mijn disclaimer.

Delen:

11 Reacties

 1. 8 november 2018 / 09:27

  Chapeau! Wat een prachtig artikel over het nachtserum van Dr. Hauschka.

  Inmiddels is de tube iets kleiner (zo zuinig gebruik je het…) en jaja de prijs dus ook aangepast (lager)

  Ik zocht eigenlijk naar een heldere omschrijving voor het openen van de tube ?

  Warme groet,
  Vivianne Lemeer
  (Dr. Hauschka therapeut)

 2. 15 april 2015 / 16:49

  Ik ben het nou ook een tijdje aan het proberen en ik vind hem zelf super fijn!

 3. 15 april 2015 / 16:25

  Fijne, uitgebreide review! Ik ben nu wel benieuwd naar het serum (en de andere Dr. Hauschka producten) geworden!

 4. 15 april 2015 / 12:05

  ik ben heel erg benieuwd gebruik het zelf niet!

 5. 15 april 2015 / 09:39

  Wat een goed en uitgebreid artikel Linda! Ik vind het echt geweldig spul, mijn review is ook onderweg!

 6. 15 april 2015 / 09:30

  Wat een prachtige review heb jij geschreven over een geweldig, met dan ook geweldig, product! Ik ben ook helemaal om hoor en deze verzorging kan ik niet meer uit mijn routine missen. Ik heb ook gemerkt dat mijn huid egaler is geworden en dat ik veel minder kleurverschil heb. Hoe dan ook: ik ben er heel blij mee en vind jouw artikel (en je foto’s) echt top! X

 7. 15 april 2015 / 08:26

  Mijn huid is er ook stukken op voorruit gegaan sinds ik dit gebruik. Erg fijn ook dat het vetvrij is, juist tegen dat vettige kan mijn huid niet tegen. Mooie review!!

 8. 15 april 2015 / 08:05

  Wat fijn dat deze methode zo goed voor jou werkt! Ik gebruik zelf ook het nieuwe serum van Dr. Hauschka en vind het ontzettend fijn aanvoelen op de huid en erg goed werken! Wat heb je toch weer een prachtige en uitgebreide review geschreven Linda <3

 9. 15 april 2015 / 07:24

  Ik ben heel erg benieuwd. In de winter vind ik het erg fijn om een wat vettere nachtcrème te gebruiken, maar in de zomer vind ik het vreselijk. Wat ik vaak deed was dan maar een dagcrème gebruiken. Dit is voor mij denk ik wel een goede oplossing. Ik ben alleen bijna 40 dus (OH MIJN GOD) dus misschien moet ik dat andere serum alvast gaan gebruiken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
KIKO milano review perfect gell duo nail laquer set de vernis 674 fuchsia swatch nails blog lifestyle by linda
KIKO Perfect Gel Duo in 674 Fuchsia

Na vele enthousiaste berichten over het Italiaanse budget merk KIKO kon ik niet achter blijven. Ik wilde al een poosje...

Sluiten