Opknappen & oma

Het is de week waarin ik opknapte van de griep en mijn oma langzaam af zag takelen. Een energie vretende en dubbele week vol tegenstrijdigheden. Een week vol veranderingen waar ik stiekem niet zo goed tegen kan. Gebeurtenissen waar niemand voor kiest, en die je tóch overkomen. Ik koos ervoor om deze week meer tijd met familie door te brengen dan achter de computer, en hing mijn blog jas even aan de kapstok. Waarom? Dat ga ik je zeker vertellen.

 

Opknappen & oma

 

Maandag zit ik met vers gelakte nagels klaar om een video op te gaan nemen, tot ik word geroepen door mijn vader dat oma weer is gevallen. Oma woont naast ons, in een ander gedeelte van de boerderij. We zien elkaar niet elke dag, lopen de deur niet plat, maar het is altijd goed en je weet van elkaar dat je er bent. Prima. Zo gaat het al jaren. Altijd zwaaien we even als ik langs loop of rijd. Een gewoonte die er aardig in gebakken zit. Afgelopen zomer is ze twee keer in een week tijd goed gevallen en met enkel een gebroken sleutelbeen bracht ze het eigenlijk nog goed af. Oma is een hard werkende vrouw en op haar 86ste nog erg actief en reed overal nog naartoe met de auto. Een godsgeschenk voor ons allemaal, er gaat niets boven vrijheid. De val afgelopen zomer heeft haar afgetakeld en langzaam aan steeds meer veranderd in een echte vrouw van 86.

 

We spraken het niet uit maar waren allemaal bang dat ze nog een keer zal komen te vallen, en maandag was dus dat moment dus daar. Een moment wat ondanks dat toch veel te vroeg komt. En maandag hup met oma en haar gebroken heup, een tas kleding en toiletspullen in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. Afgelopen week bestond dan ook uit ritjes naar het ziekenhuis, schietgebedjes en hopen dat het beter gaat. Ook haar 87ste verjaardag vierden wij afgelopen week in het ziekenhuis. Niet echt iets om trots op te zijn volgens oma, maar wél een leeftijd waar we trots op mogen zijn. De dagelijkse ritjes, bezoeken en slecht slapen zorgden ervoor dat er qua blogjes maar weinig uit mijn vingers is gekomen. Family time en rusten kregen de overhand en voor de tijd nu vind ik dat ook helemaal prima. Tijd met elkaar doorbrengen nu het nog kan voelt allemaal net wat belangrijker. En dat heb ik gedaan. Alhoewel ik baal dat het al de derde week op rij is dat niets gaat zoals gepland, heb ik er nu meer rust en vrede mee. Het is goed zo. Er gaat niets boven familie en het samen zijn. En de rest? Dat komt vanzelf wel.

 

Aankomende week weet ik dus nog niet hoe mijn dagen eruit gaan zien. Zaterdag heb ik wat meer aan mijn blog kunnen werken (fijn!) en misschien dat ik aankomende week wél aan de mini verbouwing van de woonkamer ga beginnen. Ze geven slecht weer op en dat betekent hier al snel klus weer. Alhoewel ik erg toe was aan een verandering vind ik het met de veranderingen van afgelopen week wel lastig. Sommige veranderingen worden je opgelegd zonder dat je er al aan toe bent. Het is duimen dat oma überhaupt weer naar huis kan komen, daarvoor gaat haar herstel voor mijn gevoel te langzaam. Een verandering thuis waar ik nog niet aan moet denken, maar waar wij het langzaam aan wel met zijn allen over hebben. En een fijn plekje thuis hebben, een frisse nieuwe woonkamer, is dan wel een hele fijne afwisseling.

 

Wel bracht ik afgelopen week met mijn moeder een bezoekje aan Loods 5. Voor wie het niet kent; het is een woonwinkel in Sliedrecht met hele mooie, unieke items. Het marmeren schaaltje wat je op mijn foto ziet heb ik hier vandaan. Is het geen beauty?

 

Hoe ga jij om met zulke veranderingen?

liefslinda2Bloglovin-button

 

Delen:

5 Reacties

 1. 24 januari 2016 / 13:47

  Ach, zielig voor je oma. Soms zijn er inderdaad belangrijke dingen dan je blog en moeten andere plannen wijken voor gebeurtenissen. Ik kan daar ook niet zo goed tegen hoor, wat dat betreft heb ik wel wat autistische trekjes. Maar goed, het is zoals het is en dat accepteren gaat steeds beter. Sterkte met je oma en hoop dat jij ondertussen al helemaal opgeknapt bent van de griep. Succes met verbouwen.

 2. 24 januari 2016 / 13:25

  Wat vervelend van je oma zeg 🙁 hopelijk gaat het snel beter. Ik wens je alvast een fijne week toe 🙂

 3. 24 januari 2016 / 09:33

  Aaaaah wat ontzettend sneu dat je oma weer is gevallen Linda. Hopelijk knapt ze heel snel toch nog wat op. En wat heeft ze deze week een bijzondere leeftijd behaald, dat is toch wel iets om heel erg trots op te zijn. Ik duim echt met jullie mee dat ze weer naar huis kan komen!

 4. 24 januari 2016 / 09:19

  Wat sneu dat je oma zo ten val is gekomen. Mijn oma heeft een hele tijd geleden op dezelfde leeftijd ook haar heup gebroken. Zo’n lastig iets bij de oudere mensen. Mijn oma is hier redelijk goed uitgekomen, maar echt heel erg lekker rondlopen kan ze niet meer zo goed. Hopelijk knapt je oma ook goed op!

 5. 24 januari 2016 / 09:06

  Bloggen valt dan meteen een paar treden op de ladder naar beneden en terecht. Je oma. Wat ontzettend naar voor jullie en vooral ook voor haar. Ik hoop dat ze weer opknapt. Ik heb met ouderen gewerkt en weet dat een gebroken heup een enorme impact heeft. Heel veel sterkte.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
skincare en daily make-up routine update winter 2015 2016 lifestyle by linda
Skincare & daily make-up routine | Winter editie

Kan jij je nog herinneren dat ik eind vorig jaar mijn skincare routine helemaal om heb gegooid om de producten...

Sluiten